Što se kupanja tiče, ja sam isto kupila Mustelu.
A što se kg tiče, bolje da ne pišem o tome haha. Trenutno sam 27+1 i imam +14kg. S tim da je većina otišla u stomak i dojke 😅
Ja sam isto +14 al vise se uopce ne zamaram s tim, dok god je sve okej 😁
Meni isto svaki put radi uzv. Cervikometriju predzadnji put je, zadnji nije pa ce sada opet ovaj put raditi.
Koliko često pohodite wc? 😅 u zadnjih tjedan dana imam osjećaj da sam dežurna, svakih sat vremena u prosjeku 🫡
sve zavisi. Ponekad u sat vremena idem 10x, ponekad svaka tri do četiri sata. preko noći se budim jednom za wc samo. tako je od skoro samog početka.
Evo da ponovim s face-a..
Evo mene sa zadnjeg pregleda kod svog ginekologa. Beba 36+4, procjena 2900. Ja sam izgleda ufilmala "spuštanje" trbuha. 😔Rekao bi stari svit "što je babi milo, to se babi snilo". Uzimao mi bris na streptokok pa me pregledao vaginalno. Ništa cerviks nije omekšao i duljina je > 40 mm. Sva sam sad u strahu kako će ići porod i mislim da bi mogao opet biti scenarij carskog reza. Samo da sve bude dobro pa kako god bude.
Inače, rekao je da je sve super s bebom, ali sad čitam nalaz naknadno i piše "suspektna marginalna inercija pupkovine". Odmah sam naravno išla googlati i našla neke radove. Sad sam u strahu da nešto ne bude bebi. 😓 Je li itko imao iskustvo? Pretpostavljam da "suspektna" znači da nije siguran da je marginalna inercija. Pitat ću to u trudničkoj ambulanti doktora svakako.
Odlučila sam ići u Vinogradsku. Prvi porod je bio tamo. Nemam loša iskustva pa sam odlučila ne mijenjati. 🙏
I da, rekao je da mi s omekšavanje cerviksa može muž pomoći. 😏 A ja se mislim. 'već sam isprobala'..😫
Sad u stresu od ovog nalaza ne znam da imam i volje "omeksavati cerviks" 🙈🙈🤣🤣
👩33 🧔34
👶08/2020 🩷
💔👼10/2022 vanmaternična 7+6
25.3. ➕️
Stiže 2. curica 🩷
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20764;121/st/20231126/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/9560/preg.png
Evo mene sa zadnjeg pregleda kod svog ginekologa. Beba 36+4, procjena 2900. Ja sam izgleda ufilmala "spuštanje" trbuha. 😔Rekao bi stari svit "što je babi milo, to se babi snilo". Uzimao mi bris na streptokok pa me pregledao vaginalno. Ništa cerviks nije omekšao i duljina je > 40 mm. Sva sam sad u strahu kako će ići porod i mislim da bi mogao opet biti scenarij carskog reza. Samo da sve bude dobro pa kako god bude.
Inače, rekao je da je sve super s bebom, ali sad čitam nalaz naknadno i piše "suspektna marginalna inercija pupkovine". Odmah sam naravno išla googlati i našla neke radove. Sad sam u strahu da nešto ne bude bebi. 😓 Je li itko imao iskustvo? Pretpostavljam da "suspektna" znači da nije siguran da je marginalna inercija. Pitat ću to u trudničkoj ambulanti doktora svakako.
Odlučila sam ići u Vinogradsku. Prvi porod je bio tamo. Nemam loša iskustva pa sam odlučila ne mijenjati. 🙏
I da, rekao je da mi s omekšavanje cerviksa može muž pomoći. 😏 A ja se mislim. 'već sam isprobala'..😫
Sad u stresu od ovog nalaza ne znam da imam i volje "omeksavati cerviks" 🙈🙈🤣🤣
Možda je samo napisao to da se ogradi. Da vjeruje da je nešto opasno, poslao bi te u bolnicu sigurno. Nadam se da će sve biti ok na kraju. 🤞 Znam da stres i briga ne pomažu baš sada, ali pokušaj biti smirena. I prepusti se "omekšavanju cerviksa". 😉😊
Za koliko ideš u bolnicu u ta?
Joćolina, ja isto za sad 1x po noći, a po danu kako kada.
Uspjela sam danas snimiti trbuh gdje se vidi kako se miče. 😊😊😊😊 Baš je par puta jako lupila, ali to nisam uspjela snimiti.
Sve teže mi je naći robu da mi pokrije trbuh. 🫣 Za po doma nisam kupila ništa trudničko. Nosim obične tajice i trenirke, onda mi padnu ispod trbuha, a majica ne pokrije sve. 🤦
👩39, 👱♂️40, 👦 7 g, pokušavamo 4 g
Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
Ostali nalazi u redu.
2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
4 biokemijske
4/23 prirodna trudnoća
Stiže curica. 💓
5.1. s 38+4 stigla L, sc
Sad u stresu od ovog nalaza ne znam da imam i volje "omeksavati cerviks" 🙈🙈🤣🤣Možda je samo napisao to da se ogradi. Da vjeruje da je nešto opasno, poslao bi te u bolnicu sigurno. Nadam se da će sve biti ok na kraju. 🤞 Znam da stres i briga ne pomažu baš sada, ali pokušaj biti smirena. I prepusti se "omekšavanju cerviksa". 😉😊
Uspjela sam danas snimiti trbuh gdje se vidi kako se miče. 😊😊😊😊 Baš je par puta jako lupila, ali to nisam uspjela snimiti.
Sve teže mi je naći robu da mi pokrije trbuh. 🫣 Za po doma nisam kupila ništa trudničko. Nosim obične tajice i trenirke, onda mi padnu ispod trbuha, a majica ne pokrije sve. 🤦
Nadam se da će sve biti dobro, da...😔🙏Trebala bi se sad naručiti u TA, ali evo opet u nedoumici. Napisala i mislila da idem 100 % u Vinogradsku 🤣, a opet s druge strane rekao mi je moj gin da su oni su puno brži za carski rez pa ne znam bih li isla na sv Duh gdje bi mi dali veću šansu za prirodni porod.
Ima li tko neki pametan savjet? Je li netko od vas već rađao na sv Duhu? Kakva su iskustva?
👩33 🧔34
👶08/2020 🩷
💔👼10/2022 vanmaternična 7+6
25.3. ➕️
Stiže 2. curica 🩷
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20764;121/st/20231126/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/9560/preg.png
Sad u stresu od ovog nalaza ne znam da imam i volje "omeksavati cerviks" 🙈🙈🤣🤣Možda je samo napisao to da se ogradi. Da vjeruje da je nešto opasno, poslao bi te u bolnicu sigurno. Nadam se da će sve biti ok na kraju. 🤞 Znam da stres i briga ne pomažu baš sada, ali pokušaj biti smirena. I prepusti se "omekšavanju cerviksa". 😉😊
ja sam kupila hlače, trenirku i par majica za posao da imam. i dvoje trudničke tajice sa mana webshopa za po doma. S tim da nosim svu odjeću što sam prije trudnoće nosila. Majice su taman fino pripijene, slim fit shvatila sam neki dan da nema smisla kupovati išta novog, još dva mjeseca do poroda tak da ..
jedino sam si uzela u Lidlu jaknu za jesen, malo dužu, nije mi se isplatilo kupovati išta skuplje od tog
Boška, ima na fejsu stranica Porod u Hrvatskoj gdje svaki dan objavljuju iskustva iz bolnica pa da pogledaš ili pitaš ima li tko iskustva na sv.Duhu.
Joćolina, meni moje stare majice ne pokriju trbuh više. 🫣 Strše onako preko njega i donji dio je nepokriven. Nisam ni ja ništa kupovala osim par tunika što imam kad nekuda idem. Uzela sam u lidlu tajice i debele čarape za trudnice i to nosim ispod tih tunika. 🤷 Za doma se snalazim s muževim majicama. 😅
Ostali nalazi u redu.
4 biokemijske
4/23 prirodna trudnoća
Stiže curica. 💓
5.1. s 38+4 stigla L, sc
Bok cure, mi smo danas bile na pregledu nakon 2 tjedna i zadnjeg zabrinjavajuceg uzv-a, curka se okrenula u medjuvremenu i sad je na glavici, tezina procjena 2,250 g, doktorica kaze da je sve u redu u svakom smislu tako da nam je bas pao kamen sa srca 😊 Za dva tjedna smo opet na pregledu..
37🧔♂️🩷👩29
29.11.2023. 👶🏻🎀💕
Bok cure, mi smo danas bile na pregledu nakon 2 tjedna i zadnjeg zabrinjavajuceg uzv-a, curka se okrenula u medjuvremenu i sad je na glavici, tezina procjena 2,250 g, doktorica kaze da je sve u redu u svakom smislu tako da nam je bas pao kamen sa srca 😊 Za dva tjedna smo opet na pregledu..
Bravo, bas mi je drago. Ja za dva tj idem na ctg vec i bris na streptokok. Ne znam hoce li mi raditi i uzv, nadam se da hoce. Ako bude opet beban veci pomaknut ce mi termin 🙈
12/2023 dječak 💙
Ana_Maria, super za dobre vijesti!!! 😊😊
Meni se zadnjih dana pojačao onaj bijeli iscjedak kojeg imam cijelo vrijeme trudnoće. Ne nosim dnevne da ne navučem neku bakt.ili nešto, ali morat ću. Jer mijenjam 3-4x dnevno donji veš i tajice jer bude stalno mokro.
Ostali nalazi u redu.
4 biokemijske
4/23 prirodna trudnoća
Stiže curica. 💓
5.1. s 38+4 stigla L, sc
Sortiraj odgovore
Najstariji