Zimske bebe 2023./24. 🩶❄️☃️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Noir
    07. Listopad 2023. 13:11

Matea, drzimo fige curici i jerujemo da ce na kraju sve biti dobro. Oboružaj se stroljenjem i snagom, nema toga što ne možete izdržati 😘

12/2023 dječak 💙

slavonka92
    07. Listopad 2023. 13:28

Elia

Cure, vi koje ste kupile vrece za spavanje, da li ce vam beba spavati na ledima ili boku? Procitala sam negdje da nije prakticno u vrecama spavanje na boku pa sad neznam kaj da radim, da li ima koja mama od prije iskustva s tim?

Moji su dečki bili u jastucima starovinskim, i obavezno sam ih stavljala na bok da spavaju.  Svaki podoj okrenem bok. Ti jastuci su ih držali u tom položaju+ bilo im je toplo po noći. Kasnije sam prešla na vreće za spavanje cca poslije 2 mjeseca.

Leon 10.10.2018
    Franjo 09.09.2020

Ana_Maria
    08. Listopad 2023. 14:43

mateak44

Evo me. Ukratko, sve je isto, potvrdena dijagnoza tetralogije fallot. Po porodu se procijenjuje kolika joj je zasicenost kisikom i kakav je sum srca, dobiva lijekove koji idu kontinuirano i seli se na rebro gdje ce cekat operaciju.
    Ne da mi se objasnjavat sve u detalje jer ih polovicno znam i polovicno znam sta nas ceka.
    Znam da mi je trenutno tesko, zalosna sam i osjecam se nemocno. Ono sto mogu reci i u sta sam sigurna je da imam dobre ljude oko sebe, a i puno podrske od svih vas. Znam da postoje gore stvari, ali meni je ovo trenutno najgore, a mozda cak i teze nego prvi put kad sam cula jer sam se ipak malo nadala da ce mi reci da je dijagnoza pogresna, a i vise ih sad osjecam nego prije mjesec ipo-dva, pa mozda i to igra veliku ulogu.
    Eto, to je to od mene 🙂 i hvala svima na brizi.
    .
    Ostalim curama zelim cestitat na dobrim pregledima i uvijek mi je drago to za cuti 🥰

Matea, bas mi je zao sto je dijagnoza ipak potvrdjena i sto se morate boriti s time, ali djelujes mi kao jedna izuzetna i snazna zena i vjerujem da ces uz svu podrsku koju imas, a koja je vrlo bitna u ovakvim zivotnim prilikama, zajedno sa svojom hrabrom curicom i njenom sekom koja ce joj sigurno davati snage, prebroditi sve sto vas ceka. Ako nista, bar na vrijeme znate sto vas donekle ocekuje i rjesavati se moze krenuti vec dosta rano sto je veliki plus! 
    Cuvaj nam se i pisi kad stignes i hoces, ovdje ce uvijek svako tvoje slovo, bilo veselo ili tuzno biti dobro doslo 🥰

Ostalim curama cestitke na dobrim pregledima 😊 imamo koji pregled iduci tjedan?

37🧔‍♂️🩷👩29
    29.11.2023. 👶🏻🎀💕

Noir
    08. Listopad 2023. 15:22

Ja krecem u trudnicku ambulantu od ovog tjedna 🙂 ne znam sto ce mi raditi, bas me zanima 😀

12/2023 dječak 💙

• Vitara
    08. Listopad 2023. 16:13

Noir

Ja krecem u trudnicku ambulantu od ovog tjedna 🙂 ne znam sto ce mi raditi, bas me zanima 😀

Zašto već trudnička? Jesi ti ono pisala da tvoja dr ne zna uzv+om izmjeriti bebu i plodnu vodu??
    U trudničkoj se radi ctg, pregled  i uzv. Može se gledati i plodna voda ako si pred termin ili prenosiš. 

👩39, 👱‍♂️40, 👦 7 g, pokušavamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

Noir
    08. Listopad 2023. 16:39

Vitara

Noir

Zašto već trudnička? Jesi ti ono pisala da tvoja dr ne zna uzv+om izmjeriti bebu i plodnu vodu??
    U trudničkoj se radi ctg, pregled i uzv. Može se gledati i plodna voda ako si pred termin ili prenosiš.

Nisam, kod mene je sve ok, ali mi je jednostavnije sve obaviti na jednom mjestu u bolnici. Radit ce mi tako i KKS i urin i te standardne pretrage da ne moram zicati socijalnog ginekologa za uputnice svako malo. Sad mi je izdao D1 uputnicu i mirna sam do kraja sto se papirologije tice. A sve sto ce trebati obavim na jednom mjestu. Ctg mi nece raditi sada jos, to tek iza 36 tt.

12/2023 dječak 💙

Boška89
    08. Listopad 2023. 17:02

mateak44

Evo me. Ukratko, sve je isto, potvrdena dijagnoza tetralogije fallot. Po porodu se procijenjuje kolika joj je zasicenost kisikom i kakav je sum srca, dobiva lijekove koji idu kontinuirano i seli se na rebro gdje ce cekat operaciju.
    Ne da mi se objasnjavat sve u detalje jer ih polovicno znam i polovicno znam sta nas ceka.
    Znam da mi je trenutno tesko, zalosna sam i osjecam se nemocno. Ono sto mogu reci i u sta sam sigurna je da imam dobre ljude oko sebe, a i puno podrske od svih vas. Znam da postoje gore stvari, ali meni je ovo trenutno najgore, a mozda cak i teze nego prvi put kad sam cula jer sam se ipak malo nadala da ce mi reci da je dijagnoza pogresna, a i vise ih sad osjecam nego prije mjesec ipo-dva, pa mozda i to igra veliku ulogu.
    .
    Ostalim curama zelim cestitat na dobrim pregledima i uvijek mi je drago to za cuti 🥰

Samo dan po dan. Pokušaj ne planirati i misliti predaleko jer ćeš se ubiti u pojam.
    Boga na pomoć! 🙏

👩33 🧔34
    👶08/2020 🩷
    💔👼10/2022 vanmaternična 7+6
    25.3. ➕️
    Stiže 2. curica 🩷
    https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20764;121/st/20231126/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/9560/preg.png

Ana_Maria
    08. Listopad 2023. 18:47

Noir

Vitara

Noir

U trudničkoj se radi ctg, pregled i uzv. Može se gledati i plodna voda ako si pred termin ili prenosiš.

Nisam, kod mene je sve ok, ali mi je jednostavnije sve obaviti na jednom mjestu u bolnici. Radit ce mi tako i KKS i urin i te standardne pretrage da ne moram zicati socijalnog ginekologa za uputnice svako malo. Sad mi je izdao D1 uputnicu i mirna sam do kraja sto se papirologije tice. A sve sto ce trebati obavim na jednom mjestu. Ctg mi nece raditi sada jos, to tek iza 36 tt.

Sretno, javi nam kak je bilo i oboruzaj se strpljenjem, baterijom na mobu ili knjigom jer pretpostavljam da se po svim bolnicama dugo ceka 😅

37🧔‍♂️🩷👩29
    29.11.2023. 👶🏻🎀💕

Noir
    08. Listopad 2023. 21:35

Ana_Maria

Noir

Vitara

Noir

Sretno, javi nam kak je bilo i oboruzaj se strpljenjem, baterijom na mobu ili knjigom jer pretpostavljam da se po svim bolnicama dugo ceka 😅

Hvala, mislim da cu brzo doci na red, kod nas nema toliko trudnica, bar se nadam 😅

12/2023 dječak 💙

monko
    09. Listopad 2023. 09:56

mateak44

.  Ostalim curama zelim cestitat na dobrim pregledima i uvijek mi je drago to za cuti 🥰

Samo hrabro, Matea.  
    "Zbog napretka u medicini, potpuna korekcija ove srčane greške može se izvesti već u novorođenačkoj i dojenačkoj dobi. Prognoza je dobra s rijetkim komplikacijama u postoperativnom tijeku" - ovo sam našla u nekom istraživačkom radu za tu dijagnozu. Bit će sve dobro, to su sve mali borci u nama, jači nego što mislimo.  <3

Bruna 6.1.2020. <3
    curka br 2: 3.1.2024. <3

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.