Zimske bebe 2023./24. 🩶❄️☃️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ItsMarija
    28. Srpanj 2023. 22:19

Caliopi ☘

ItsMarija

Cure jel bi mogla ja vec sad pocet pit folnu kiselinu da kupim i neke vitamine, i jos premamu do kraja? Il mi je jos rano kak se to svse izdogadjalo? Da se mene pita ja bi odmah sad na drugo odnosno prvo al msm da to jos nije pametno, i piše pricekat dok se ne oporavis 3 mj min., al znam i zenske koje su ostale nakon kiretaze poslije mj dana cca. Naravno, pitat cu doktora za savjet. Bojim se ranije da jos nebi sranja bila kak su me cackali pa da i ak ostanem trudna da se ne smjesti gdje ne treba.
    Ti najbolje znaš kad se u glavi osjećaš spremnom i super je ako si već sada spremna to ostaviti iza sebe i krenuti na novu trudnoću,no obzirom kako su te mesarili i masakrirali ne jednom već dva puta, po meni je zbilja najbolji izbor da minimalno mjesec do dva pričekate da ti se sluznica same maternice oporavi jer je to sve iznutra sad jako ranjivo i osjetljivo. Kod kiretaže se inače čeka neko vrijeme jer je to struganje i nije isto kao medikamentozni pobačaj kad se tijelo samo čisti već oni ostružu daleko veći sloj. Kažem ti znaš sama po sebi najbolje,ali ja bi rađe u tvojoj situaciji pričekala koji mjesec jer su te dirali dva puta i mesarili po tebi 🥺 što se tiče folne i vitamina to ti nije nikakva zapreka da ne počneš opet piti ili nastaviš kao i do sada, dapače, samo možeš pomoći tijelu da se malo brže fizički dovede u red. Kako se osjećaš? Jel imaš kakve bolove,krvarenje?

Iskreno hvala bogu nemam krvarenja, oni su rekli da će to bit normalno, stalno imam ulozak ali nista,niceg nema. Doduse trbuh me zna bolit, popila sam danas normabel malo da se smirim, jer ovih dana sam bila pod sedativima svim pa sad tek postajem svijesna i tesko mi je i tuzna sam i fali mi to fali mi trudnoca i bebica. Po sebi msm da bi mogla ici odmah na drugo haha ali kazem da mislim zbog fizičkog da nije bas jos pametno.

ItsMarija
    28. Srpanj 2023. 22:20

Jana25

ItsMarija

Cure jel bi mogla ja vec sad pocet pit folnu kiselinu da kupim i neke vitamine, i jos premamu do kraja? Il mi je jos rano kak se to svse izdogadjalo? Da se mene pita ja bi odmah sad na drugo odnosno prvo al msm da to jos nije pametno, i piše pricekat dok se ne oporavis 3 mj min., al znam i zenske koje su ostale nakon kiretaze poslije mj dana cca. Naravno, pitat cu doktora za savjet. Bojim se ranije da jos nebi sranja bila kak su me cackali pa da i ak ostanem trudna da se ne smjesti gdje ne treba.

Čeka se onoliko tjedana koliko si bila trudna, odnosno od čišćenja. Kod tebe je to 12 tjedana odnosno 3 mjeseca.
    Ako su napisali minimalno 3 mjeseca, ispoštuj taj minimum 🙏❤️

Tako i piše da kad citam. Budem vidjela s doktorom ali vjerojatno bi mi isto rekao.

Tinchy09
    28. Srpanj 2023. 22:21

ItsMarija

Mozes piti vitamine svakako, ionako se preporuca piti i kod samog planiranja trudnoće, ali s obzirom na kiretazu, i to 2x u kratkom roku, bolje ipak poslusati savjet od 3mj da se maternica oporavi kako treba❤️

🙋🏻‍♀️ 30
    ➕️ 23.04.'23 🥰🤍🌈
    7+0 kuca ❤️🥰
    OTP 02.01.2024. Curica 🎀 A 💕

ItsMarija
    28. Srpanj 2023. 22:24

Tinchy09

ItsMarija

Mozes piti vitamine svakako, ionako se preporuca piti i kod samog planiranja trudnoće, ali s obzirom na kiretazu, i to 2x u kratkom roku, bolje ipak poslusati savjet od 3mj da se maternica oporavi kako treba❤️

Da jer tog me najvise strah i da ostanem u skorije trudna ako je to sad i moguce zbog cijele situacije da opet ne podje nesto po zlu jer nije sve doslo u red kako treba. 

ItsMarija
    28. Srpanj 2023. 22:25

I hvala vam na savjetima i razimijevanju, divne ste ❤️

• samojed5
    28. Srpanj 2023. 22:33

Caliopi ☘

Noir

Cure, kako vi stojite s kilažom? 🙈 ja inace u zivotu nisam bas nesto opterecena time sto se na meni i vidi, ali evo bas u trudnoci ne bih htjela nabiti 20+ kg. Mislim da bi ih ja jako tesko skinula kasnije
    Ja sam sada na zadnjem pregledu bila u minusu 3,5kg od početka trudnoće,a na pregledu prije toga u minusu 4kg tako da krenuli smo polako prema gore,iako je doktor komentirao da mi se lijepo trbuh zaokružio i vjerojatno nešto od toga ima uloge beba i plodna voda ali je svejedno zadovoljan da smo još u minusu. Da sada po mjesecu nabijem i 2kg u malom plusu bi završila trudnoću pa hajde. Doduše mene su dosta mučile mučnine i povraćanje ponekad pa je i to sigurno igralo ulogu iako još i sada imam tih perioda mučnina. Danas mi je baš bio dan težak i povraćala sam skoro al nisam dopustila van 😂 tvrdoglava ja lavica, ona tvrdoglava jarčica pa da vidimo koja će duže 😂😂😂🙈

Ja sam isto u minusu s kilama. 😅 vidjet cemo kako ce biti dalje 😅

Curke, jeste vi sve radile onaj TORCH test ili to gin salje po potrebi?

Eva892
    28. Srpanj 2023. 22:36

Samojed ja sam radila Torch neposredno prije trudnoce pa  me nije slao sada, ne znam hoce li me opet poslati do kraja🤔

👩 1992., PAI 4g/4g, MTHFR c/t
    👨1988. 👍
    10/2020 - missed a.b.
    11/2022 -biokemijska
    02/2022 -missed a.b.
    04/2023 ➡️ ➕ /6+4 💕/ Veritas 💙

Noir
    28. Srpanj 2023. 22:39

Ja nisam radila Torch.

12/2023 dječak 💙

Eva892
    28. Srpanj 2023. 22:46

Da napomenem, zaboravila sam napisati ranije, ja sam radila Torch nakon spontanog da provjerimo je li sve ok, ne znam je li Torch standardna praksa u trudnoci ako nema neke povijesti bolesti ili indikacija.

👩 1992., PAI 4g/4g, MTHFR c/t
    👨1988. 👍
    10/2020 - missed a.b.
    11/2022 -biokemijska
    02/2022 -missed a.b.
    04/2023 ➡️ ➕ /6+4 💕/ Veritas 💙

ItsMarija
    28. Srpanj 2023. 22:48

Eva892

Da napomenem, zaboravila sam napisati ranije, ja sam radila Torch nakon spontanog da provjerimo je li sve ok, ne znam je li Torch standardna praksa u trudnoci ako nema neke povijesti bolesti ili indikacija.

Je li se to placa il je normalan slijed ako doktor odluci da je dobro napravit poslije spontanog? 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.