Zimske bebe 2023./24. 🩶❄️☃️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • karlica18
    24. Srpanj 2023. 09:23

Jana25

karlica18

Jana25

U prvoj trudnoci mi je krenuo curit kolostrum oko 19, 20 tjedna. Sad nema niceg. Al sad su mi vene na cicama doslovno nabubrene. Ne samo da su vidno plavije nego i natecene, osjete se pod prstom 😳 bas ozgleda ruzno i jezivo 🤣
    Jel curka nekome mlijeko?

Ja ne znam, ali meni bude kao bijelo pa s vaticom obrisem.. nije da curi al u toku dana se stvori malo.. jel to normalno?

Ja sam primjetila jer mi je na mjestu bradavice na pidžami znalo bit onako skoreno, kao da sam nešto prolila 🤣 nije mi se događalo da mi tijekom dana kaplje. Kolostrum je proziran, a kad beba krene sisat meni je bio onak zlatni, boje pive 😁🤣
    A svaka je različita, vjerojatno je normalno. Ako ti krene jače uzmi si obe jajstučić za grudnjake da ti skuplja 🙂

E pa to kao skoreno 😅 al bude mi u bradavici nisam skuzila na grudnjaku (nisam ni gledala) bas cu obratit paznju

Miss88
    24. Srpanj 2023. 09:27

Jutros ja bila kod zubara. Osjećam se izubijano i najradije bi legla spavati ali idem raditi 🥴 dala mi je injekciju. Bome me bolila i s injekcijom 😣 gladna sam ko pas jedva čekam da nešto pojedem ali pričekat ću još. 
    Cure sretno na pregledima danas 🥳
    Ja još sitno odbrojavam do godišnjeg, još do petka. Sa nedjelje na ponedjeljak krećemo za more. 🥳🥳😁😁 Baš se veselim. Imam tri kupača koje ću mjenjati. Nosim trudničku za nedaj bože.
    P.S. neki dan smo se poseksali (imala sam krvarenja prošli put pa smo čekali). Sjela sam na njega pa mi bilo lakše. 🙈🤣🙈 Imate kontrolu. Hvala bogu nisam krvarila. 🙏🏻

🙋‍♀️ - 35🙋🏻‍♂️ - 36
    💙 -19.3.2018.
    4.4. ➕
    24.4. p.p. imamo ❤️
    31.5. stiže nam 2. dečko 🩵
    16.12. stigao Vito, ⚖️3760g i📏53cm. 🩵

ItsMarija
    24. Srpanj 2023. 10:10

Ja sutraaaa imam pregled, hvala bogu pa je rano ujutro. Toliko san uzbudjena al bit ću dns i na iglama. Haha 🤭

• Elia
    24. Srpanj 2023. 10:25

Ja obavila anomaly scan, sve je super i ima sve kaj treba imati, nije mogla vidjet usnicu samo🤷‍♀️😁
    Ugl ja sam pitala za iscjedak i za te mokre gacice stalno, sve je normalno to ali rekla je da trudnice moraju spavati bez gacica... Da je to normalna stvar i da joj nije jasno kak to nitko nezna😂 ja prvi put cujem to

• Elia
    24. Srpanj 2023. 10:42

Caliopi ☘

Elia

Ja obavila anomaly scan, sve je super i ima sve kaj treba imati, nije mogla vidjet usnicu samo🤷‍♀️😁
    Ugl ja sam pitala za iscjedak i za te mokre gacice stalno, sve je normalno to ali rekla je da trudnice moraju spavati bez gacica… Da je to normalna stvar i da joj nije jasno kak to nitko nezna😂 ja prvi put cujem to
    Whaaaat? A možda zbog infekcija i svega pa znojenje ovo ono 😂 nisam nikad spavala bez gaća, ne znam ni kako bi to izvela sada 😂 ali dobro je znati evo,nisi jedina koja prvi put čuje ta to. Jel znamo spol?ili smo ga već znali prije (mozak je kaša i ne mogu pamtiti ništa dugoročno😂) ali bravo za super pregled! Kada nam je idući?

Da neznam ni ja kak cu, al probat cu bas😂
    Curica je, a za pregled nemam naruceno jer za vrijeme godisnjih kod moje ginekologice nema narucivanja😅

Jana25
    24. Srpanj 2023. 11:19

Karlica e pa to je to. Znaci vec nekomc curi 😁
    Jao Miss zavidim 🥹 ja sam kod svojih, muž je osto u Zg. Jedva čekam da se vidimo ,ko neka balavica sam 🤣 ovi hormoni su čuo hahah
    Ja spavam bez gaća nakon seksa. I to mi je baš super 😁 budem i sad ako je to preporuka 😎

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

Jana25
    24. Srpanj 2023. 11:19

monko

Pozdrav cure,
    malo kasno, ali da se i ja uključim :D
    Danas sam 16+5, ne znam spol jer kako kaže moja starija kćer "seka je okrenula guzu".

Dobrodošla 😁🥰

Mama🙋🏼‍♀️28
    Tata🙋‍♂️32
    K🧒 💙 09/21
    L👶🩵 11/23

monko
    24. Srpanj 2023. 11:48

Hvala 

Pitanjce. Je li itko od vas pokušao putem liječnika medicine rada zatražiti potvrdu da radno mjesto koje obavlja nije pogodno za trudnice?
    Čula sam da se tako može ostvariti plaćeni dopust (ako liječnik to utvrdi te poslodavac nije u mogućnosti osigurati drugo radno mjesto prikladno za trudnicu). Mislim da je većini to puno povoljnije nego ići na komplikacije...
    Obzirom da radim u zavodu za socijalni rad i na odjelu za djecu, vrlo rado bih otišla, ako mogu, zbog terenskog rada i visoke razine stresa. 
    Ako netko zna postupak, molim pomoć, hvala! 

Bruna 6.1.2020. <3
    curka br 2: 3.1.2024. <3

mateak44
    24. Srpanj 2023. 12:37

monko

Hvala

Pitanjce. Je li itko od vas pokušao putem liječnika medicine rada zatražiti potvrdu da radno mjesto koje obavlja nije pogodno za trudnice?
    Čula sam da se tako može ostvariti plaćeni dopust (ako liječnik to utvrdi te poslodavac nije u mogućnosti osigurati drugo radno mjesto prikladno za trudnicu). Mislim da je većini to puno povoljnije nego ići na komplikacije…
    Obzirom da radim u zavodu za socijalni rad i na odjelu za djecu, vrlo rado bih otišla, ako mogu, zbog terenskog rada i visoke razine stresa.
    Ako netko zna postupak, molim pomoć, hvala!

Ja sam trazila od svog poslodavca, radim u bolnici u intenzivnoj i odobrili su mi. Prvo sam trazila potvrdu o trudnoci od svog izabranog ginekologa, nakon sto sam to dobila sam uz tu potvrdu prilozila i papir na A4 u wordu napisano: 

Na temelju članka 21. Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama (»Narodne novine«, broj 85/08, 110/08 i 34/11) ministar obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti uz suglasnost ministra nadležnog za rad, donosi - Pravilnik o uvjetima i postupku ostvarivanja prava na stanku za dojenje djeteta, prava na dopust trudne radnice, prava na dopust radnice koja je rodila i prava na dopust radnice koja doji dijete; prema članku 5., 7. objavljenog u Narodnim novinama. Trazim placeni dopust od tad (ti stavi datum koji ti odgovara) do 45 dana prije termina poroda, a to je tad i tad. 

To sam odnijela u upravu i cekala da me nazovu. Nakon toga me poslodavac slao u medicinu rada da potvrde trudnocu (smjesno i tuzno 😂) i da doktor napise da sam privremeno nesposobna za rad, trudnoca je visokorizicna (sto je zapravo totalno nebitno zato jer je placeni dopust trudne radnice pravo svake zene), a i ne mogu mi naci lakse radno mjesto. 
    Sretno i pripremi zivce jer ce poslodavac pokusat sve da to ne dobijes ili da odustanes od toga i dobijes komplikacije samo, nazalost. 
    Ako ti odobre racunaju ti prosjek place zadnja tri mjeseca 🙂 eto, ako jos nesto nisam rekla slobodno pitaj ✌🏽

👩 26 🙋‍♂️ 37
    ➕ 21.3.2023.
    06.11.2023. Dora i Ema 🌸🫶🏽🩰👧👧
    22.06.2024. 👼🏼 U raj poveli te anđeli, D 🤍

monko
    24. Srpanj 2023. 12:45

Super, hvala puno :D
    Mislim da mi bez potvrde liječnika medicine rada ni ne vrijedi ništa nositi nadređenima, tako da ću zvati prvo se to naručiti.
    Prvu trudnoću sam radila do 45 dana prije, bilo mi je lakše, ali sam bila i na lakšem odjelu.  Ne mogu ovo raditi s trbuhom do zuba, a vidim da od poslodavca niš. 

Bruna 6.1.2020. <3
    curka br 2: 3.1.2024. <3

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.