Zimske bebe 2023./24. 🩶❄️☃️🤰

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Tinchy09
    17. Lipanj 2023. 12:55

I ja jos uvijek borbe vodim s mucninama i prehranom opcenito. Meso i dalje ne mogu ni pomirisati, topla hrana nema sanse. Recimo, skuham varivo od kelja, cekam da se ohladi i onda jedem 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ naravno da nije fino kao toplo ali ako pojeden toplo, mogu zaboravit da cu ista vise pojest taj dan od mucnine. Povratim jaaaaako rijetko jer ne zelim izazivat hranom/mirisima za koje vec znam da mi smetaju. Osim kad me nesto novo iznenadi😂😂😂
    Odbrojavam do dana kad ce proci. 😅🥲

🙋🏻‍♀️ 30
    ➕️ 23.04.'23 🥰🤍🌈
    7+0 kuca ❤️🥰
    OTP 02.01.2024. Curica 🎀 A 💕

Tinchy09
    17. Lipanj 2023. 12:58

Dosli su mi nalazi ponovnog vađenja krvi jer jos uvijek imam problema sa svrbezom dlanova, tabana i opcenito svrbeza po koži.
    Jetrene probe su užas... 
    ALT (granica 36)  je 99
    AST (granica 30) je 66
    Gama (granica 35) je 73
    🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
    Javila sam se gin, naravno, koji me odmah salje na hitnu s ovim nalazima i svrbezom. 
    😔😔😔

🙋🏻‍♀️ 30
    ➕️ 23.04.'23 🥰🤍🌈
    7+0 kuca ❤️🥰
    OTP 02.01.2024. Curica 🎀 A 💕

• Elenicaa20
    17. Lipanj 2023. 13:02

Evo jedno drugo pitanje da li planirate godisnje odmore na ljeto?More,putovanja?
    Mi smo planirali djecaka odvest bar 4-5 dana na more
    Svakako posavjetovat se s ginekologom i ako on odobri na sto najvise trrba obratit paznje?

ItsMarija
    17. Lipanj 2023. 13:20

Caliopi ☘

Marija dobrodošla! Jesi bila već na prvom pregledu?
    Tinchystvarno su jako povišeni enzimi i najbolje je da odeš, jetra je zeznuta stvar u trudnoći. Samo otiđi što prije pa neka to oni tamo riješe. Možda budeš na promatranju pa pripremi odmah torbu sa stvarima,koju knjigu za čitanje ako imaš čisto da si spremna, a ako su zatrpani poslat će te doma pa te zapravo to može nekako i spasiti

Jesaam, jesam. Sa 6tj,dana, 2dana, vel: 3,28mm. Kaže da je sve u redu. Jedino šecer, normalno je 5.1,ja imam 5.4... Kaze da to nije strasno ali trebam pripaziti... 

Mom2One
    17. Lipanj 2023. 13:29

Evo uspjela sam uci. Saljem vam nalaz, i sad sam skuzila da mi nije stavio kompletnu KS nego diferencijalnu 🧐
    https://ibb.co/hR9RyMY
    Po ovome su bubrezi? Prvi put cujem za fosfatne cilindre. 

♂️ 34
    ♀️ 31
    K 👱🏼‍♀️💗 11
    + 7.mjesec 2022.
    15. tjedan - abortus in tractu, kiretaža- baby boy 👶🏻😇👣
    +29.3 🌈❤️
    12.12.2023 baby girl 💗🌈

ItsMarija
    17. Lipanj 2023. 13:32

Caliopi ☘

ItsMarija

Caliopi ☘

Tinchystvarno su jako povišeni enzimi i najbolje je da odeš, jetra je zeznuta stvar u trudnoći. Samo otiđi što prije pa neka to oni tamo riješe. Možda budeš na promatranju pa pripremi odmah torbu sa stvarima,koju knjigu za čitanje ako imaš čisto da si spremna, a ako su zatrpani poslat će te doma pa te zapravo to može nekako i spasiti

Jesaam, jesam. Sa 6tj,dana, 2dana, vel: 3,28mm. Kaže da je sve u redu. Jedino šecer, normalno je 5.1,ja imam 5.4… Kaze da to nije strasno ali trebam pripaziti…

Ma da s tim sam i ja imala problem i odmah sam radila OGTT da se vidi sa nije nešto opasno za bebu,ali je okej za sada. Samo nastoj jest više povrća i voća sa manjim glikemijskim indeksom. Uvedi integralnu tjesteninu ako baš moraš jesti,a krumpira jako jako malo bez kruha u obroku. I vjerojatno ti je napomenula da moraš jesti barem 5,6 puta dnevno da ga držiš pod kontrolom i da ne skače toliko? 🙈

Dao mi je plan prehrane, da.. Ma bit će to sve u redu :) hvala puno na odgovoru i savjetima 

Mom2One
    17. Lipanj 2023. 13:53

Caliopi ☘

Mom2One

Evo uspjela sam uci. Saljem vam nalaz, i sad sam skuzila da mi nije stavio kompletnu KS nego diferencijalnu 🧐
    https://ibb.co/hR9RyMY
    Po ovome su bubrezi? Prvi put cujem za fosfatne cilindre.

Draga jel ikako možeš isprintati taj nalaz i otići na hitnu? Ne sviđaju mi se nikako ovi proteini i fosfati. Moguće je da si navukla upalu bubrega ili nedaj Bože nešto još gore za tebe i bebu. Ne želim te plašiti ali proteini nikako nisu poželjni i oni su jako opasni u trudnoći. Ja bi na tvom mjestu isprintala nalaz i odmah na hitnu na očitavanje i neka vide što se događa. A odmah će ti napraviti i urinokulturu tamo i sve u kompletu.

Proteini su mi negativni. Jesi mislila mozda na nesto drugo?
    A dobila sam odmah antibiotik, urinokultura bi mi mogla do pon biti gotova. 

♂️ 34
    ♀️ 31
    K 👱🏼‍♀️💗 11
    + 7.mjesec 2022.
    15. tjedan - abortus in tractu, kiretaža- baby boy 👶🏻😇👣
    +29.3 🌈❤️
    12.12.2023 baby girl 💗🌈

ItsMarija
    17. Lipanj 2023. 14:14

Caliopi ☘

ItsMarija

Caliopi ☘

ItsMarija

Caliopi ☘

Jesaam, jesam. Sa 6tj,dana, 2dana, vel: 3,28mm. Kaže da je sve u redu. Jedino šecer, normalno je 5.1,ja imam 5.4… Kaze da to nije strasno ali trebam pripaziti…

Ma da s tim sam i ja imala problem i odmah sam radila OGTT da se vidi sa nije nešto opasno za bebu,ali je okej za sada. Samo nastoj jest više povrća i voća sa manjim glikemijskim indeksom. Uvedi integralnu tjesteninu ako baš moraš jesti,a krumpira jako jako malo bez kruha u obroku. I vjerojatno ti je napomenula da moraš jesti barem 5,6 puta dnevno da ga držiš pod kontrolom i da ne skače toliko? 🙈

Dao mi je plan prehrane, da.. Ma bit će to sve u redu :) hvala puno na odgovoru i savjetima

Sretno i da ne budeš imala problema kao ja? 😂😂😂🙈

Ma daj, kakvih imas? Koliko si ti trudna? Ili si rodila.... Nista ne be znam😅😂🤔🙂🙃

Donna2022
    17. Lipanj 2023. 14:17

Drage cure, pridruzuje vam se jedna nova trudnica🥰 tek smo saznali tako da je jaako frisko- taman 4tt.
    Istovremeno presretna i preuplasena, obzirom na proslo iskustvo.. ali nastojim misliti pozitivno🙏❤️

👩 33
    👨35
    09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢

TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
    6/2023➕🌈❤️🙏
    Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞

ItsMarija
    17. Lipanj 2023. 14:20

Donna2022

Drage cure, pridruzuje vam se jedna nova trudnica🥰 tek smo saznali tako da je jaako frisko- taman 4tt.
    Istovremeno presretna i preuplasena, obzirom na proslo iskustvo.. ali nastojim misliti pozitivno🙏❤️

Dobrodosla, cestitam i sretno 
    🤗 Bit će to sve dobro. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.