Imam dva pitanja, vezana su za Split ali mogu i ostale odgovoriti :)
Jucer smo bili uplatiti za prisustovanje porodu u tajnistvo bolnice i platili smo 100 kn, dobili smo papir, rekla teta kad udjem u boks nazvati muza i s tim papirom mu je odobreno doci. U zurbi i svemu smo zaboravili pitati osim tog papira, jel on sto treba ponijeti, odijelo, masku,…? Ili to dobije tamo?
Drugo, slusala sam neke videe o porodu i negdje kazu kako je dobro drzati bebu kad se rodi na pupcanoj vrpci pa sigurno 10,15 min ako ne i 20 min jer ima jos dotok kisika, hranjiva itd. Dakle ne rezati vrpcu odmah nego pustiti da odpulsira. Kada sam ja radjala, prije vise od 2 godine, reznuli su odmah vrpcu. Zanima me kako je vama bilo u Splitu ili nekim drugim bolnicama? Svakako bih rekla da malo puste, da ne rezu odmah osim ako nismo u opasnosti, ali nekako slijedom iskustva mi se ne cini da bi poslusali, pa kako je kod vas to bilo?
Dobit ce tamo od njih sve sta treba, odijelo, papuče, kapu a mislim da masku svoju nosi jer svakako ne moze bez nje uc u bolnicu..ako slucajno zavrsis na carskom on ima pravo bit isprid sale posto ste platili i vidit odma tebe nakon operacije i sa bebom bude sam u nekoj sobi kad tebe odvedu na intezivnu..sta se tice pupcane vrpce ovisi na koga naletis, ako im je guzva onda odma prerezu, ako nema toliko poroda mogu pustiti da otpulsira..od svih koje znam da su rađale u Splitu samo mi je jednoj prijateljici babica sama rekla da ce pustit da otpulsira, to joj je bija drugi porod, na prvom joj to niko nije spomenija..meni su isto odma prerezali, doduse ja sam rodila na carski pa ne znam jel to ima ikakve veze
4.08.2019 baby girl👶
1/2021 blighted ovum
25.11.2022. baby boy👶
Večer cure 😊 nisam stigla čitati, budem nadoknadila navečer 🙈 samo da kratko javim , i ja bila na pregledu, malac ima 2094 g, ja sam na +3 kg, dobila doznake za rodiljni, jer mi je službeni termin 27.12. Nalazi od urinokulture uredni, uzeo mi onaj zadnji bris. Jos kontrola za 2 tj, i onda uputnica za bolnicu. Ja sam sretna da ima vec 2 kg, ako se i porodim prije, to je vec pristojna kilaza 😊

Ja sam imala secer 5,1 kod onog prvog vađenja krvi, ponovila i bio je 5,0. Ni rijeci o gestacijskom.
U prvoj trudnoci 5,6 isto ni rijeci.
Na ogtt su mi vrijednosti bile niske, u normali.
Nezz cemu toliko drame s tim secerom neki🤦♂️
A zato sto moze bit opasan za bebicu. I bolje ga monitorirat… Jer tu pacijent nije mama nego beba.
Jasno, ali 5,1 nije gestacijski dijabetes. To je blago poviseno, kontrolira se natrag, a ogtt se normalno odradi tamo kasnije. Htjela sam samo primjer dati da sam imala tu vrijednost secera i normalni ogtt u 2 trudnoce.
I moj privatnik je dramio oko 5,1 kao da je 13. A ipak mi je ogtt u 26tt bio vise nego odlican. Soc ginicka nista oko toga ne radi frku, drugo da je jako poviseno.

Martina super za pregled ❤️
I tvoj bebac nas je prosel, moja je u 32 tt imala ispod 2kg.
Nadam se da se sad popravila 😂😊

Ja sam imala secer 5,1 kod onog prvog vađenja krvi, ponovila i bio je 5,0. Ni rijeci o gestacijskom.
A zato sto moze bit opasan za bebicu. I bolje ga monitorirat… Jer tu pacijent nije mama nego beba.
Jasno, ali 5,1 nije gestacijski dijabetes. To je blago poviseno, kontrolira se natrag, a ogtt se normalno odradi tamo kasnije. Htjela sam samo primjer dati da sam imala tu vrijednost secera i normalni ogtt u 2 trudnoce.
I moj privatnik je dramio oko 5,1 kao da je 13. A ipak mi je ogtt u 26tt bio vise nego odlican. Soc ginicka nista oko toga ne radi frku, drugo da je jako poviseno.
Meni je na pocetku prve trudnoce bija 5.5 na taste i nista mi nije rekla, jer su prije vrijednosti za trudnice bile do 5.6 i ona se drzi toga, rekla je da ćemo vidit kakav ce bit oggt kasnije, kad sam ga radila bija je na taste 5.2, i kasnije ona dva u redu, tako da me nigdi nije slala i sve je bilo super..
4.08.2019 baby girl👶
1/2021 blighted ovum
25.11.2022. baby boy👶
Vidis meni su u bolnici rekli da je sve iznad 5.1 gestacijski. I da Ogtt nema potrebe radit jer se smatra da ga imas i stavljaju te na dijetu odmah. I bas sam pricala sa zenom koja je bila prije mene na pregledu i rekla joj je doktorica da mora doc lezat tjedan dana da prate secer i odma je dobila dijagnozu na nalazu gestacijskog. A na taste joj je bio 5.3.
Valjda svaki doktor ima svoju politiku jer drugog objasnjena nemam . ..

6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Ancy pa normalno, ako ogtt nije ok onda razumijem. Sta ce s secerom 5,1 drame raditi. Kazem, i meni 5,6 u prvoj i sve ok, ogtt opet uredan. Hoce to sve malo poludjeti na pocetku. Meni je i stitnjaca poludjela pa je za tj dana vec bila u normalnim vrijednostima.
Buhtlice bas su nekako postrozili s tim secerom, rade stres.

Sutra puna 34 tjedna
https://ibb.co/mJMdKy9
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Ancy pa normalno, ako ogtt nije ok onda razumijem. Sta ce s secerom 5,1 drame raditi. Kazem, i meni 5,6 u prvoj i sve ok, ogtt opet uredan. Hoce to sve malo poludjeti na pocetku. Meni je i stitnjaca poludjela pa je za tj dana vec bila u normalnim vrijednostima.
Da tako i meni i stitnjaca poludila al sa terapijom sam je dovela u red..ma meni je gin onda rekla da me nece maltretirat s tim dijetama nepotrebno dok ne vidi oggt, bas iz razloga sta stalno minjaju granice i samo te izluđuju
4.08.2019 baby girl👶
1/2021 blighted ovum
25.11.2022. baby boy👶
Jako su postrozili da, svaki put je druga vrijednost. Iako je meni doktorica rekla doslovno moli se Bogu da nemas i gestacijski uz taj tlak. Naravno da je stres bio ajme sva sam se tresla dok sam radila Ogtt 😑

6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji