![](/media/img/33/92/3ea1329b7286baac6e64.jpeg)
Prije 2 tjedna sam vadila krv i šećer na tašte je bio 4,7 . Jutros sam bila naručena na ogtt koji se radi u domu zdravlja. Prvi nalaz natašte mi je bio 5.3 izašla je sestra i rekla mi preko 5.1 ne radimo to se mora u bolnicu gdje,javite se ginekologu.. Ima li tko iskustva s tim pretragama i jel to stvarno toliko loše i opasno. Ginekolog mi je tek od sutra na poslu,danas je uzeo slobodno. 28tt sam i do sada sam dobila 6kg. Doduše ostala sam trudna s malim viškom kilograma…
Meni su rekli u bolnici preko 5.1 ne radi Ogtt jer se to smatra gestacijskim… Svakako vidi sa ginekologom sto ce reci. Isto vrijedi ako ti npr 1 vadenje bude ok,a drugo ili treće ne..
Čekam sutra ujutro da ga nazovem i vidim s njim..al prije 2tj je bio 4.7 . Jučer ujutro sam popila nescaffe i 1 plasma keks,za ručak grah sa suhim mesom i za večeru zagorske štrukle sa sirom i vrhnjem u 19.00h .I oko 16.00h magnezij direkt. Cijeli dan pila sam samo vodu.
👩❤️👨-2007 💙❤️💙💙
Čekamo 👶 03.02.2023
Prije 2 tjedna sam vadila krv i šećer na tašte je bio 4,7 . Jutros sam bila naručena na ogtt koji se radi u domu zdravlja. Prvi nalaz natašte mi je bio 5.3 izašla je sestra i rekla mi preko 5.1 ne radimo to se mora u bolnicu gdje,javite se ginekologu.. Ima li tko iskustva s tim pretragama i jel to stvarno toliko loše i opasno. Ginekolog mi je tek od sutra na poslu,danas je uzeo slobodno. 28tt sam i do sada sam dobila 6kg. Doduše ostala sam trudna s malim viškom kilograma…
Meni su rekli u bolnici preko 5.1 ne radi Ogtt jer se to smatra gestacijskim… Svakako vidi sa ginekologom sto ce reci. Isto vrijedi ako ti npr 1 vadenje bude ok,a drugo ili treće ne..
Čekam sutra ujutro da ga nazovem i vidim s njim..al prije 2tj je bio 4.7 . Jučer ujutro sam popila nescaffe i 1 plasma keks,za ručak grah sa suhim mesom i za večeru zagorske štrukle sa sirom i vrhnjem u 19.00h .I oko 16.00h magnezij direkt. Cijeli dan pila sam samo vodu.
I jutros nisu nista osim vode?
Mislim, strukli dizu secer (bar meni bijelo brasno, sir i punomasno vrhnje) al ne bi mi jutarnji bio povisen nego da mjerim 2h iza jela npr. Plus, nisi ih kasno jela….
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Ja sam imala secer 5,1 kod onog prvog vađenja krvi, ponovila i bio je 5,0. Ni rijeci o gestacijskom.
U prvoj trudnoci 5,6 isto ni rijeci.
Na ogtt su mi vrijednosti bile niske, u normali.
Nezz cemu toliko drame s tim secerom neki🤦♂️
Bila na pregledu sve ok ❤️🙏 pogledala bebicu, izmjerila obujam trbuha, nije mi rekla težinu, provjerila plodnu vodu i to je to. Sljedeći pregled u 37. tjednu pregled u bolnici.
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Ja sam imala secer 5,1 kod onog prvog vađenja krvi, ponovila i bio je 5,0. Ni rijeci o gestacijskom.
U prvoj trudnoci 5,6 isto ni rijeci.
Na ogtt su mi vrijednosti bile niske, u normali.
Nezz cemu toliko drame s tim secerom neki🤦♂️
A zato sto moze bit opasan za bebicu. I bolje ga monitorirat… Jer tu pacijent nije mama nego beba.
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
Poliklinika IVF
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Bila na pregledu sve ok ❤️🙏 pogledala bebicu, izmjerila obujam trbuha, nije mi rekla težinu, provjerila plodnu vodu i to je to. Sljedeći pregled u 37. tjednu pregled u bolnici.
Super!
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
Poliklinika IVF
Što se tiče kila +9. Tlak 120/80 😅
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Imam dva pitanja, vezana su za Split ali mogu i ostale odgovoriti :)
Jucer smo bili uplatiti za prisustovanje porodu u tajnistvo bolnice i platili smo 100 kn, dobili smo papir, rekla teta kad udjem u boks nazvati muza i s tim papirom mu je odobreno doci. U zurbi i svemu smo zaboravili pitati osim tog papira, jel on sto treba ponijeti, odijelo, masku,...? Ili to dobije tamo?
Drugo, slusala sam neke videe o porodu i negdje kazu kako je dobro drzati bebu kad se rodi na pupcanoj vrpci pa sigurno 10,15 min ako ne i 20 min jer ima jos dotok kisika, hranjiva itd. Dakle ne rezati vrpcu odmah nego pustiti da odpulsira. Kada sam ja radjala, prije vise od 2 godine, reznuli su odmah vrpcu. Zanima me kako je vama bilo u Splitu ili nekim drugim bolnicama? Svakako bih rekla da malo puste, da ne rezu odmah osim ako nismo u opasnosti, ali nekako slijedom iskustva mi se ne cini da bi poslusali, pa kako je kod vas to bilo?
Ja: 30
On: 36
2020- Nase prvo sunce ❤️
7.12.2022.- Iscekujemo nase drugo sunce ❤️
Jucer smo bili uplatiti za prisustovanje porodu u tajnistvo bolnice i platili smo 100 kn, dobili smo papir, rekla teta kad udjem u boks nazvati muza i s tim papirom mu je odobreno doci. U zurbi i svemu smo zaboravili pitati osim tog papira, jel on sto treba ponijeti, odijelo, masku,…? Ili to dobije tamo?
Drugo, slusala sam neke videe o porodu i negdje kazu kako je dobro drzati bebu kad se rodi na pupcanoj vrpci pa sigurno 10,15 min ako ne i 20 min jer ima jos dotok kisika, hranjiva itd. Dakle ne rezati vrpcu odmah nego pustiti da odpulsira. Kada sam ja radjala, prije vise od 2 godine, reznuli su odmah vrpcu. Zanima me kako je vama bilo u Splitu ili nekim drugim bolnicama? Svakako bih rekla da malo puste, da ne rezu odmah osim ako nismo u opasnosti, ali nekako slijedom iskustva mi se ne cini da bi poslusali, pa kako je kod vas to bilo?
Koliko sam vidjela po Zg bolnicama (na netu kad sam istrazivala), da prakticiraju to odgodeno rezanje pupcane vrpce. Za svaki slucaj, neka im muz napomene jos, vi cete biti u svom filmu vjv.
Mislim da bi poslusali, osim naravno, ako je neko hitno stanje.
👱♀️ 28god
🙎♂️ 30god
💙👶 baby V
18.11.2022. 💙
Jucer smo bili uplatiti za prisustovanje porodu u tajnistvo bolnice i platili smo 100 kn, dobili smo papir, rekla teta kad udjem u boks nazvati muza i s tim papirom mu je odobreno doci. U zurbi i svemu smo zaboravili pitati osim tog papira, jel on sto treba ponijeti, odijelo, masku,…? Ili to dobije tamo?
Dobit ce tamo od njih sve sta treba, odijelo, papuče, kapu a mislim da masku svoju nosi jer svakako ne moze bez nje uc u bolnicu..ako slucajno zavrsis na carskom on ima pravo bit isprid sale posto ste platili i vidit odma tebe nakon operacije i sa bebom bude sam u nekoj sobi kad tebe odvedu na intezivnu..sta se tice pupcane vrpce ovisi na koga naletis, ako im je guzva onda odma prerezu, ako nema toliko poroda mogu pustiti da otpulsira..od svih koje znam da su rađale u Splitu samo mi je jednoj prijateljici babica sama rekla da ce pustit da otpulsira, to joj je bija drugi porod, na prvom joj to niko nije spomenija..meni su isto odma prerezali, doduse ja sam rodila na carski pa ne znam jel to ima ikakve veze
4.08.2019 baby girl👶
1/2021 blighted ovum
25.11.2022. baby boy👶
Sortiraj odgovore
Najstariji