Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lonmi
    25. Listopad 2022. 09:24

Martina nesto mi je rekla doktorica da oni trudnice srijedom primaju 😳. Ma briga te, odi kad ti pase i budu te pustili. Ako dođemo kad su samo trudnice onda nemamo prednost 😂.
    Ancy hvala. Ja sam ti to sve lani obavljala i pogledaj kako se niceg ne sjecam, a nebi htjela zeznuti nest s tim njihovim papirima jer nemam energije za te ustanove 😂😂😂. 
    Lavendera vidis moja je bar koliko toliko fer pa kaze onda nek se ne zurim s tim pretragama, jer fakat glupo, miruj, a ima te po cijelom gradu, ili si plati privat. 
    Ja ne volim pojam tog mirovanja, tj. usporavanja jer se osjecam totalno glupo onda, pogotovo kraj djeteta. Sad njoj kuham rucak i osjecam se ko idiot jer ne lezim, eto primjera. 
    Makar znam da ne kaze bezze usporiti, jer se prijevremenog zbilja jako, jako bojim. Hocu terminsku bebu, strah me inkubatora itd., bas sam na to jako osjetljiva. Zato cesto pitam za iskustva, ali nista me ne utjesi, strah me. 
    Bude dobro 🙏
    Ajme, sta se smije protiv hemeroida? U ljekarni su se 4 dogovarale sta da daju kad sam dojila i pitala koja krema ide uz to, pa ne znam sta sad ocekivati, valjda cu istu kremu dobiti. Jel moguce da se hemeroid upali zbog tog pritiska koji cijelo vrijeme osjecam, ne znam sta sad i on hoce od mene 😂

Lonmi
    25. Listopad 2022. 09:28

Studentica i ja sam ti rodila u Vz. Sve pohvale. Nikad ne znas koga mozes potrefiti i jel ima los dan 😂, ali sve u svemu dragi, ohrabrujući, strpljivi, pazljivi. Sestre i dolje na prijemu super, babice i osoblje u radaoni sasvim ok. Mozda se tebi ako dobis drip u onoj muci i bolovima to ne cini sve tako super, ali poprilicno su dobri.
    Sestre na odjelu kako koja, vec sam pisala o svojoj situaciji s zuticom i zbog cega mi nisu sve bile najdraze, ali opet su pomogle koliko su mogle, nije do njih nego do pravilnika nekog.
    Uglavnom jos bi 500 puta tu rodila 😊❤️

• ribic
    25. Listopad 2022. 09:47

Salvatore19

ribic

Salvatore19

Imam i pitanje!
    Kada moramo naci pedijatra? Jel vec sad vrijeme za to, da trazimo ili?
    Ima netko preporuku za Zg?

Pedijatru se prijavljujes kad rodis. Prvi pregled je s cca mjesec dana.

Osim ak ga naravno zbog neceg ranije ne trebas.

Za zg ti vecina pedijatara puna tak da gledaj kaj je free

Da, to mi ima logike. Ali malo sam istrazivala, i vidim da zene pisu kako ih odbijaju pedijatri ako se nisu javili unaprijed, vec kada su bili trudni.
    Morati cu se raspitati na HZZO kakva su nam prava. Jer voljela bih naci pedijatra u nasem kvartu/ domu zdravlja gdje pripadamo, a ne da ga moram voziti na drugi kraj Zga ili van Zga. Ne znam da li imamo pravo da nas netko primi, po mjestu prebivalista?
    Ja vec 10god zivim u Zagrebu, i nije me nitko htio primiti kao dr.opce prakse, zvala sam i HZZO, imam i prebivaliste u Zg, i slali su me van Zga da trazim dr. Na kraju su mi nasli dr.u istom danu i to u domu zdravlja gdje mi je i ginekolog, i to samo zato kaj sam ostala trudna.
    Ne zelim da se isto ponavlja s djetetom, i da ga moram vozit ne znam gdje. Bas se raspitam danas, pa ako ista saznam, javim.

Mozes bilo gdje u zg i nama je savjet patronazne bio da se prijavim bilo gdje - samo da ima mjesta i da se mogu prvi pregledi i cijepljenja obaviti. A kasnije lako promijenis. 

Najbolje onda naz/odi osobno/posalji mail (ne znam kak kod tebe funkcionira) i pitaj obliznje domove zdravlja.

Znam da nama rekli - kad rodim. Prije nece zapamtit, nece nigdje upisat i sl. Al nis te ne kosta probat.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• ribic
    25. Listopad 2022. 09:51

Stuuuuudenticaaaaa

Inna i Martina hvala na odgovorima☺️. Proučit ću te članke i Martinaa baš su bili divni prema tebi☺️. Jesi li se možda raspitala za pratilju prilikom poroda i kakve tečajeve priznaju? Ako nisi, buden ih ja nazvala pa ti javim sko te zanimaju informacije😁
    Salvatoretako je kinderbeti koji imaju ladice i prematalicu, te kasnije kad beba više ne bude beba😕 može biti krevet, stol i noćni ormarić. 😁

Jedino mi pada na pamet da ti stolar po mjeri radi.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

razigrana
    25. Listopad 2022. 10:03

Netko je pitao zs hemeroide. Meni se najboljom pokazala krema Axol. Fakat je odlicna! Uzela sam zadnji put 2 i jednu odmah spakirala u torbu za bolnicu, a drugu po potrebi koristim doma. I da, za trudnice je.

30 g. oboje
    OTP 9.11.

Lonmi
    25. Listopad 2022. 10:05

Ja sam pitala nedavno i za drugi porod ne treba vise nikakav tecaj, pratnja moze niti jedino partner. 
    Sad za prvi put ti je najbolje nazvati da si rjesis na vrijeme tecaj, lani su priznali i Rodin online zbog korone. 

Lavendera
    25. Listopad 2022. 10:14

lil_me meni su sad tako cesti zbog tih kontrakcija sto sam imala u 29tj i jer sam prohodna za 2cm pa kontroliraju sada cesce dal ima pogorsanja. A u prvoj trudnoci su mi postali ucestaliji tek kad sam u TA krenula sa 35-36tj, a do tad sam imala svakih 4 tjedna.. u TA svakih 5 dana cca i kad su primjetili da je cerviks sve manjini onda sam isla svaka 2 dana, al tad sam vec bila u terminu. A sad me strah tih cestih pregleda jer mi ne treba bas da neku bolnicki bestiju sad pokupim skoro pa pred kraj. 

Salvatore19 da da da to mi je najjace skroz🤣 Lezi ko letva, gdje te ostave tu te nadu, al evo ti 15 uputnica pa rijesi kad stignes do iduceg pregleda koji je ubrzo🤣 
    Kod nas jos nije bas nesto ucestalo ni da ce ti netko u cekaonici labosa kad ides vadit krv, ustupit mjesto za sjest kad vidi trudnicu da stoji, a ono ljudi ko mravi pa ti stoj, snadi se. Mene je sad moja gin poslala prekontrolirati jos jednom zeljezo jer kaze blijeda sam pa da provjeri, a pila prije mj dana za zeljezo.. Pa eto da rjesim do petka kad mi je zadnji pregled kod nje 🤣
    Tako su meni miruj miruj pa pregled 7.10 kaze dr ne moram vise mirovat, polagano pa sta primjetim da mi smeta da odmorim. Kukuuu 5 dana kasnije eto opet gluposti i opet u bolnici zavrsila, a nikakav napor nista. Tako da.. Vec mi je puna kapa toga moze ne moze moze ne moze, jedva cekam kraj🙄
    Sto se Lidla tice, ja sam s malom jednom nakon vadenja krvi isla u lidl, ljudi su ponekad kao zivotinje. Meni se jedan covjek malte ne preko kolica prekobacio da bi dosao do nekog alata, a meni mala u kolicima sjedi, znaci skoro preko djeteta se prekobacio da bi uzeo eto neki komad alata da mu ne bi tko slucajno ugrabio. Mislim da se nikad u zivotu nisam derala kao tad na tog doticnog. 
    A to sto prekopaju pa sve izgleda kao kupus isto bolje ne komentirat. Nit mozes naci, a ako nades pola bude otvoreno jer su eto isprobavali na sebi i ne sloze i ne vrate u ambalazu nego samo bace nazad u box sa ostalom robom.. 

10/2020.💖
    11/2022.💖
    11/2024.💙
    02/2024. Biokem💔

• ikica_90
    25. Listopad 2022. 10:26

Lavendera

E da za tajice u lidlu, jucer dok sam cekala pregled, posaljem svekrvu da uhvati tajice, znaci u 8:20 je dosla u lidl cca, nasla je samooo jedne M, znaci jel moguceee da su se razgrabile sve u 20 min ili nisu ni dobili.. Bas sam se nadala jedno 2-3 para dodatno da sam s mirom i za po kuci i kad idem na preglede uz tunike kad ono sipak veliki..
    Ali sto se tice tajica ja sam zadovoljna, znam da neke zene vele da im se proziru, meni su okej. Evo drugu trudnocu su mi peri deri, ne mogu reci da je materijal otisao s pranjem jos je dobar.. Mozda bude kojim cudom tijekom tjedna da uhvatim jos koje ako dobiju🤷🏻‍♀️

Ma ja sam bila jučer prije 7 u lidlu (naš se otvara u 7h) i isto nije bilo brojeva, jedva našla jedne M sive, dok crnih M uopće nije bilo, samo ostalo S i L. Ovog puta nisu ni dobivali novu robu već je to ono što im je ostalo od 6 mjeseca kad su imali tajce i kratke hlače za trudnice. Jer gotovo niti jedne tajce nisu bile original zapakirane već samo nabacane. Ja sam se nadala da će imati one deblje zimske, ali bile su samo ove tanje ljetne iako su s obzirom na vrijeme i one ok 😁

👱‍♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
    🧔'88, normozoospermia

AIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
    12/22 baby boy 💙
    FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
    10/2024 baby boy 💙🍼

razigrana
    25. Listopad 2022. 10:27

Htjela bih prokomentirati jos kako je zena zeni zbilja vuk. Znaci, jucer stojim u redu u ljekarni, niti jedna zena me nije propustila. Nekidan u DM-u ista prica. Ali muskarci me uvijek puste, nevjerojatno... znaci sa stomakom i 2 - 3 artikla tesko me pustiti. Svaka cast jucer zeni u Lidlu koja me pustila, doslovno sam imala 3 artikla u ruci... 

30 g. oboje
    OTP 9.11.

• ikica_90
    25. Listopad 2022. 10:36

Stuuuuudenticaaaaa

Inna i Martina hvala na odgovorima☺️. Proučit ću te članke i Martinaa baš su bili divni prema tebi☺️. Jesi li se možda raspitala za pratilju prilikom poroda i kakve tečajeve priznaju? Ako nisi, buden ih ja nazvala pa ti javim sko te zanimaju informacije😁
    Salvatoretako je kinderbeti koji imaju ladice i prematalicu, te kasnije kad beba više ne bude beba😕 može biti krevet, stol i noćni ormarić. 😁

Hej, ja nisam uzimala takav, ali znam da imaš u lesnini takve nekakve: 

https://www.xxxlesnina.hr/p/my-baby-lou-djecji-krevetic-all-in-one-002753000601

👱‍♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
    🧔'88, normozoospermia

AIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
    12/22 baby boy 💙
    FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
    10/2024 baby boy 💙🍼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.