Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ikica_90
    25. Listopad 2022. 10:40

ribic

Salvatore19

ribic

Salvatore19

Imam i pitanje!
    Kada moramo naci pedijatra? Jel vec sad vrijeme za to, da trazimo ili?
    Ima netko preporuku za Zg?

Pedijatru se prijavljujes kad rodis. Prvi pregled je s cca mjesec dana.

Osim ak ga naravno zbog neceg ranije ne trebas.

Za zg ti vecina pedijatara puna tak da gledaj kaj je free

Da, to mi ima logike. Ali malo sam istrazivala, i vidim da zene pisu kako ih odbijaju pedijatri ako se nisu javili unaprijed, vec kada su bili trudni.
    Morati cu se raspitati na HZZO kakva su nam prava. Jer voljela bih naci pedijatra u nasem kvartu/ domu zdravlja gdje pripadamo, a ne da ga moram voziti na drugi kraj Zga ili van Zga. Ne znam da li imamo pravo da nas netko primi, po mjestu prebivalista?
    Ja vec 10god zivim u Zagrebu, i nije me nitko htio primiti kao dr.opce prakse, zvala sam i HZZO, imam i prebivaliste u Zg, i slali su me van Zga da trazim dr. Na kraju su mi nasli dr.u istom danu i to u domu zdravlja gdje mi je i ginekolog, i to samo zato kaj sam ostala trudna.
    Ne zelim da se isto ponavlja s djetetom, i da ga moram vozit ne znam gdje. Bas se raspitam danas, pa ako ista saznam, javim.

Mozes bilo gdje u zg i nama je savjet patronazne bio da se prijavim bilo gdje - samo da ima mjesta i da se mogu prvi pregledi i cijepljenja obaviti. A kasnije lako promijenis.

Najbolje onda naz/odi osobno/posalji mail (ne znam kak kod tebe funkcionira) i pitaj obliznje domove zdravlja.

Znam da nama rekli - kad rodim. Prije nece zapamtit, nece nigdje upisat i sl. Al nis te ne kosta probat.

Ej, kak si došla do patronažne? Jel iz doma zdravlja di ti je ginekolog ili doma zdravlja gdje ti je opća praksa ili preko bolnice u kojoj ćeš roditi? 😁 meni su ti doktori primarne zaštite u 2 različita doma zdravlja, a niti jedan nije u kvartu u kojem živim, pa ne znam uopće di da se javim za patronažnu. Tnx

👱‍♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
    🧔'88, normozoospermia

AIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
    12/22 baby boy 💙
    FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
    10/2024 baby boy 💙🍼

Lavendera
    25. Listopad 2022. 10:49

Lonmi

Makar znam da ne kaze bezze usporiti, jer se prijevremenog zbilja jako, jako bojim. Hocu terminsku bebu, strah me inkubatora itd., bas sam na to jako osjetljiva. Zato cesto pitam za iskustva, ali nista me ne utjesi, strah me.
    Bude dobro 🙏
    Ajme, sta se smije protiv hemeroida? U ljekarni su se 4 dogovarale sta da daju kad sam dojila i pitala koja krema ide uz to, pa ne znam sta sad ocekivati, valjda cu istu kremu dobiti. Jel moguce da se hemeroid upali zbog tog pritiska koji cijelo vrijeme osjecam, ne znam sta sad i on hoce od mene 😂

Isto tako, razumijem sve... 
    Jos ako se zapetljas u taj sav strah i u misli jos gore..

Joj za hemeroide i mene zanima.. Meni su se pojavili pred kraj prve trudnoce, mjesecima ih se nisam mogla rjesiti nakon poroda.  Sad ih opet imam, kako je mala nisko i sav taj pritisak, jos od mirovanja mi usporena probava, uzasno me muce.. Mogu koristiti jedino onaj vlazni wc papir jer mi obican raskrvari, i onaj "najluksuzniji super soft" wc papir mi na njih dode ko smirgl papir🙄🤦🏻‍♀️🤣Ne znam kako bi si pomogla i kako da ih se pokusam rjesiti, kud su takvi jos me strah da se na porodu ne pogorsa to sve.. 
    Ako neka od cura ima ucinkovito rjesenje, please help!😭

10/2020.💖
    11/2022.💖
    11/2024.💙
    02/2024. Biokem💔

razigrana
    25. Listopad 2022. 10:52

Lavendera

Lonmi

Makar znam da ne kaze bezze usporiti, jer se prijevremenog zbilja jako, jako bojim. Hocu terminsku bebu, strah me inkubatora itd., bas sam na to jako osjetljiva. Zato cesto pitam za iskustva, ali nista me ne utjesi, strah me.
    Bude dobro 🙏
    Ajme, sta se smije protiv hemeroida? U ljekarni su se 4 dogovarale sta da daju kad sam dojila i pitala koja krema ide uz to, pa ne znam sta sad ocekivati, valjda cu istu kremu dobiti. Jel moguce da se hemeroid upali zbog tog pritiska koji cijelo vrijeme osjecam, ne znam sta sad i on hoce od mene 😂

Isto tako, razumijem sve…
    Jos ako se zapetljas u taj sav strah i u misli jos gore..

Joj za hemeroide i mene zanima.. Meni su se pojavili pred kraj prve trudnoce, mjesecima ih se nisam mogla rjesiti nakon poroda. Sad ih opet imam, kako je mala nisko i sav taj pritisak, jos od mirovanja mi usporena probava, uzasno me muce.. Mogu koristiti jedino onaj vlazni wc papir jer mi obican raskrvari, i onaj "najluksuzniji super soft" wc papir mi na njih dode ko smirgl papir🙄🤦🏻‍♀️🤣Ne znam kako bi si pomogla i kako da ih se pokusam rjesiti, kud su takvi jos me strah da se na porodu ne pogorsa to sve..
    Ako neka od cura ima ucinkovito rjesenje, please help!😭

Napisala sam za hemeroide gore iznad! Krema Axol, odlicna!

30 g. oboje
    OTP 9.11.

Lavendera
    25. Listopad 2022. 10:54

razigrana

Napisala sam za hemeroide gore iznad! Krema Axol, odlicna!

Evo sad mi se osvjezilo bas pa sam upravo procitala. Hvalaa ti💞, morat cu isprobati, jer je ovo postalo nepodnosljivo vec😭

10/2020.💖
    11/2022.💖
    11/2024.💙
    02/2024. Biokem💔

• Salvatore19
    25. Listopad 2022. 11:10

ikica_90

ribic

Salvatore19

ribic

Salvatore19

Imam i pitanje!
    Kada moramo naci pedijatra? Jel vec sad vrijeme za to, da trazimo ili?
    Ima netko preporuku za Zg?

Pedijatru se prijavljujes kad rodis. Prvi pregled je s cca mjesec dana.

Osim ak ga naravno zbog neceg ranije ne trebas.

Za zg ti vecina pedijatara puna tak da gledaj kaj je free

Da, to mi ima logike. Ali malo sam istrazivala, i vidim da zene pisu kako ih odbijaju pedijatri ako se nisu javili unaprijed, vec kada su bili trudni.
    Morati cu se raspitati na HZZO kakva su nam prava. Jer voljela bih naci pedijatra u nasem kvartu/ domu zdravlja gdje pripadamo, a ne da ga moram voziti na drugi kraj Zga ili van Zga. Ne znam da li imamo pravo da nas netko primi, po mjestu prebivalista?
    Ja vec 10god zivim u Zagrebu, i nije me nitko htio primiti kao dr.opce prakse, zvala sam i HZZO, imam i prebivaliste u Zg, i slali su me van Zga da trazim dr. Na kraju su mi nasli dr.u istom danu i to u domu zdravlja gdje mi je i ginekolog, i to samo zato kaj sam ostala trudna.
    Ne zelim da se isto ponavlja s djetetom, i da ga moram vozit ne znam gdje. Bas se raspitam danas, pa ako ista saznam, javim.

Mozes bilo gdje u zg i nama je savjet patronazne bio da se prijavim bilo gdje - samo da ima mjesta i da se mogu prvi pregledi i cijepljenja obaviti. A kasnije lako promijenis.

Najbolje onda naz/odi osobno/posalji mail (ne znam kak kod tebe funkcionira) i pitaj obliznje domove zdravlja.

Znam da nama rekli - kad rodim. Prije nece zapamtit, nece nigdje upisat i sl. Al nis te ne kosta probat.

Ej, kak si došla do patronažne? Jel iz doma zdravlja di ti je ginekolog ili doma zdravlja gdje ti je opća praksa ili preko bolnice u kojoj ćeš roditi? 😁 meni su ti doktori primarne zaštite u 2 različita doma zdravlja, a niti jedan nije u kvartu u kojem živim, pa ne znam uopće di da se javim za patronažnu. Tnx

Meni su rekli da zovem dom zdravlja po prebivalistu. Jer mi je prebivaliste sada u novom zagrebu, i trebam zvat dz centar, njihovu patronazu, ali do 9h ujutro, jer nakon tog idu na teren i ne mozes ih dobit. I inace ih tesko dobis, tak su mi rekli. Nisam ih pokusavala zvat, nije mi se jos dalo. 
    Inace sam kod dr.u dz zapad, jer sam tamo prije zivjela, ali ne moze mi doci njihova patronaza. 

👱‍♀️ 28god
    🙎‍♂️ 30god
    💙👶 baby V
    18.11.2022. 💙

💜Medenko
    25. Listopad 2022. 11:18

Ima li možda koja curka da će roditi u Vinogradskoj?Želim da muž bude samnom..traže covid test koji vrijedi 48h,pa se ja sad pitam..ok ako rodim u terminu..pa već zna pred kraj kad da ga napravi...ali šta ako bude prije🙄🤦🏽‍♀️

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽

Lonmi
    25. Listopad 2022. 11:23

Hvala ti na savjetu za kremu! Moram probati jer strasno bole.
    Lavendera mah uopce se necu previse stresirati, bit ce kako Bog da, fakat si radim gore s tim razmisljanjima. Bas sam si bila super do proslog utorka dok me nije s tim sredila.
    .
    Da zenske rijetko kad propuste, pogotovo one starije jer ne smijemo zaboraviti da su one na njivi rodile i nastavile samo raditi 😂
    A mi cendrave 😂

• ribic
    25. Listopad 2022. 11:30

💜Medenko

Ima li možda koja curka da će roditi u Vinogradskoj?Želim da muž bude samnom..traže covid test koji vrijedi 48h,pa se ja sad pitam..ok ako rodim u terminu..pa već zna pred kraj kad da ga napravi…ali šta ako bude prije🙄🤦🏽‍♀️

Ili radi test svakih 48h ili molis Boga da nije vecer. Vikendom imas za obavit, al nema iza 20/21h nigdje.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

keti91
    25. Listopad 2022. 11:33

Pozz cure evo da javim kod mene se nista konkretno ne desava jos uvijek imam taj kao sluzni cep al skroz malo..al malena je ativna od jutros ajmee..
    I samo sto nemogu hodati koliko me dolje ostra bol zaboli.

Tako da evo sva sreca pa mi je muz stigao s terena,pa je sad na njemu sve
    Sutra idem na ctg pa planiram to spomenuti pa se nadam samo da me nece u bolnicu strpati 🤣

Termin 12.11.2022 ❤💞👣👨‍👩‍👧👶👶 stize nam curica ❤💕💝
    🧔 37
    👱‍♀️ 31
    U braku od 10/2018
    02.11.22 ❤❤❤❤💓💓❤
    Stize pojacanje Dori 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

💜Medenko
    25. Listopad 2022. 11:34

ribic

💜Medenko

Ima li možda koja curka da će roditi u Vinogradskoj?Želim da muž bude samnom..traže covid test koji vrijedi 48h,pa se ja sad pitam..ok ako rodim u terminu..pa već zna pred kraj kad da ga napravi…ali šta ako bude prije🙄🤦🏽‍♀️

Ili radi test svakih 48h ili molis Boga da nije vecer. Vikendom imas za obavit, al nema iza 20/21h nigdje.

baš nezgodno..a nekaj ćemo smisliti..valjda nam neće baš trebati usred noći ili slično prije termina..bzvz🤨

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.