Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    buhtlica23
    18. Rujan 2022. 15:20

tomy28

Još jedna zimska trudnica termin 13.12.. Da se nadovežem na epiduralnu u prvoj trudnoći sam je sama tražila i nisam se pokajala u šla u rađaonu u 9h rodila u 14h, da kazem da se uzasno bojim igle i svega toga ali nisam niti osjetila ubod niti sam imala kakvih posljedica. I sada sam svom dr rekla da je želim i u drugoj trudnoći. Sretno svim trudnicama 🥰

Dobrodošla, isti dan nam je termin 😁

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

buhtlica23
    18. Rujan 2022. 15:30

ancy2010

buhtlica23lnna_92 😞

Carski ide u općoj anesteziji onda kad je hitni carski ili je trudnica alergična na lijek koji se daje u spinalnoj anesteziji ili se boji spinalne anestezije. (Neke žene se boje uboda u kičmu, a neke se uplaše kad shvate da ne osjete donji dio tijela)

Ako bude vaginalni porod, uzet ću epiduralnu analgeziju. Ako bude carski, neka odluče doktori jesam li za spinalnu ili opću anesteziju..

Da ali mene je bas strah tog uboda u kicmu 😞
    A ako i bude carski i prezivim tu spinalnu, ako se nesto zakomplicira svakako te uspavaju potpuno. Kad sam lezala u bolnici bili su jednoj zeni ti anesteziolozi i tako su joj rekli. Ugl rekli su da ima i dobre i lose stvari i jedna i druga. Najgora stvar kod opce je sto bebu ne vidis odma i ne dobijes je dok ne dodes sebi skroz.
    A kod spinalne postoji mogucnost da ti noge utrnu i da ih ne osjetis jos par dana. I bol na mjestu uboda se moze osjetiti slicno kao isijas. Tako je ta anesteziologija rekla toj zeni sto je imla blizance i puko joj vodenjak u 33 tt… Nekako se nadam prirodnom porodaju iako je velika vjerojatnost da cu zavrsiti na carskom. A ako bude tako nek dr preporuci sta cemo…

Ja se bojim opce, tog buđenja i da nemas kontrolu..kad sam išla na pregled kod orl zbog vađenja krajnika pitala sam može li lokalna anestezija samo da ne bude opća😅
    Meni je spinalna bila super, nisam osjetila ubod, osjećaj u nogama mi se vratija nakon 2-3 sata i nisam kasnije imala nikakve posljedice tipa glavobolja, bol u leđima..

Ja sam jednom operirana pod opcom (sljepo crijevo) i sjecam se da sam dosta povracala i da nisam mogla mokrit morali mi kateter stavljati... I grozno sam se osjecala . 
    Vjerujem da je svatko za sebe sve ovisi od covjeka do covjeka. No sto vise o tome svemu razmisljam sve me veca panika hvata 🤣
    Bas me zanima sto ce reci doktorica sutra na nalaze. Rekla je da ako budu losi nalazi da ce ici carski i to vec od 34. tt trudnoce. Ako se razvije ta preeklampsija... A kad razmislim da je to 1.11 panika ajme 🫣🫣
    Idem optimisticno sutra na Ogtt i kontrolu pa cemo vidit. Ko za vraga cijeli dan bi nesto slatko. Sam gledam kak cu nest strpati 🫣

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

• inesss
    18. Rujan 2022. 15:51

buhtlica23

ancy2010

buhtlica23lnna_92😞

Carski ide u općoj anesteziji onda kad je hitni carski ili je trudnica alergična na lijek koji se daje u spinalnoj anesteziji ili se boji spinalne anestezije. (Neke žene se boje uboda u kičmu, a neke se uplaše kad shvate da ne osjete donji dio tijela)

Ako bude vaginalni porod, uzet ću epiduralnu analgeziju. Ako bude carski, neka odluče doktori jesam li za spinalnu ili opću anesteziju..

A ako i bude carski i prezivim tu spinalnu, ako se nesto zakomplicira svakako te uspavaju potpuno. Kad sam lezala u bolnici bili su jednoj zeni ti anesteziolozi i tako su joj rekli. Ugl rekli su da ima i dobre i lose stvari i jedna i druga. Najgora stvar kod opce je sto bebu ne vidis odma i ne dobijes je dok ne dodes sebi skroz.
    A kod spinalne postoji mogucnost da ti noge utrnu i da ih ne osjetis jos par dana. I bol na mjestu uboda se moze osjetiti slicno kao isijas. Tako je ta anesteziologija rekla toj zeni sto je imla blizance i puko joj vodenjak u 33 tt… Nekako se nadam prirodnom porodaju iako je velika vjerojatnost da cu zavrsiti na carskom. A ako bude tako nek dr preporuci sta cemo…

Ja se bojim opce, tog buđenja i da nemas kontrolu..kad sam išla na pregled kod orl zbog vađenja krajnika pitala sam može li lokalna anestezija samo da ne bude opća😅
    Meni je spinalna bila super, nisam osjetila ubod, osjećaj u nogama mi se vratija nakon 2-3 sata i nisam kasnije imala nikakve posljedice tipa glavobolja, bol u leđima..

Ja sam jednom operirana pod opcom (sljepo crijevo) i sjecam se da sam dosta povracala i da nisam mogla mokrit morali mi kateter stavljati… I grozno sam se osjecala .
    Vjerujem da je svatko za sebe sve ovisi od covjeka do covjeka. No sto vise o tome svemu razmisljam sve me veca panika hvata 🤣
    Bas me zanima sto ce reci doktorica sutra na nalaze. Rekla je da ako budu losi nalazi da ce ici carski i to vec od 34. tt trudnoce. Ako se razvije ta preeklampsija… A kad razmislim da je to 1.11 panika ajme 🫣🫣
    Idem optimisticno sutra na Ogtt i kontrolu pa cemo vidit. Ko za vraga cijeli dan bi nesto slatko. Sam gledam kak cu nest strpati 🫣

I ja zadnje dane bi trpala samo slatko,bas me ludilo uhvati,ma bitno da je beba dobro pa boze moj ako i stigne tada bit ce sve ok 

12.5.+
    Dvojajcani blizanci

Mareeeee3112
    18. Rujan 2022. 16:12

Danas sam 29+1 ....mislim da cw me paranoju uhvatit tek kad pređem 30 tj 😂😂😂a to je uskoro

Sin J.💙21.11.2022
    30.5.2024 Braco P.💙

ancy2010
    18. Rujan 2022. 16:27

buhtlica23

ancy2010

buhtlica23lnna_92😞

Ja sam jednom operirana pod opcom (sljepo crijevo) i sjecam se da sam dosta povracala i da nisam mogla mokrit morali mi kateter stavljati… I grozno sam se osjecala .
    Bas me zanima sto ce reci doktorica sutra na nalaze. Rekla je da ako budu losi nalazi da ce ici carski i to vec od 34. tt trudnoce. Ako se razvije ta preeklampsija… A kad razmislim da je to 1.11 panika ajme 🫣🫣

I meni se dan prije oggt užasno jelo slatki, jedva sam se suzdrzala😅

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

Lavendera
    18. Rujan 2022. 16:36

buhtlica23

Lavendera

Uhh naravno, doma je doma, pa je sve lakse pregurati🥰
    Cure koje ste vec dulje vrijeme na mirovanju, ili strogom mirovanju, kako rjesavate probleme s bolovima u kukovima od lezanja? Mene evo ova 3 dana kako sam bila samo krevet u bolnici onako nit na jednu nit na drugu stranu, na leda opet ne smijem.. Kako si olaksavate tegobe uzrokovane lezanjem?
    Nisam naviknula bas lezati i uvijek sam bila u pokretu koliko bi se dobro osjecala pa mi je malo sok za tijelo sad ovako lezanje citave dane.. Pa pliz savjet i koju pametnu rijec🙏🏻☺️

Nema tu bas pomoci, meni nekad pomogne jastuk izmedu nogu (od koljena na dolje). I izmjenjivati strane lezanja. Kad bas ne mogu izdrzati legnem 5 min na ledima, ili malo prosetam po kuci.

E tako sam i do sad koristila opcenito za spavanje, onaj za dojilje od male sto imam ali mi je full udoban uvijek bio za spavanje sad u trudnoci.. Morat cu smislit nesto 🙈A strane izmjenjujem svako malo da

10/2020.💖
    11/2022.💖
    11/2024.💙
    02/2024. Biokem💔

snowwhite1410
    18. Rujan 2022. 16:40

Mare3112

Danas sam 29+1 ….mislim da cw me paranoju uhvatit tek kad pređem 30 tj 😂😂😂a to je uskoro

Mare3112🥰🥰pa gdje si ti ☺️🥰i mene isto sada mi je stomak sve veći beba sve snažnija ☺️se pripremaš psihički na porod 😄imaš kakve želje kako bi htjela da ti porod izgleda

snowwhite1410
    18. Rujan 2022. 16:50

BlairWaldorf

Cure pozdrav s plaže. Ja sam nauljila noge i lovim jos te zrake sunca ☀️ uskoro krećemo sa krečenjem, ja ću to vjerojatno izbjeći a onda ja nastupam kod usminkavanja stana i koordinaciju sto ćemo mi kupiti a sto family. Veselim se jeseni, ulasku u 3 tromjesečje 😍 pod must mi je nabaviti jastuk za spavanje, to ću prvo 🙈

BlairWaldorf 🤗🤰 tu kod nas jučer je bilo 11C baš sam mislila na tebe 😄 mislim se ti još uživaš u moru ,ja sam skoro sve pripremila moram si Još kupit 2 pidžame na kopčanje i pripremit torbu za rodilište i kupiti par stvari za bebu fiziološku otopinu i još nešto ako mi fali one mrežaste gaćice i tako ali mogu ti reći da mi je postalo teško sagibanje i tako neke stvari 😄 sutra imamo pregled 29 tjedana i 4 dana i Još malo završava 30 tjedan 😄 mislim se porod je blizu samo da bude sve ok 

BlairWaldorf
    18. Rujan 2022. 19:15

snowwhite1410

BlairWaldorf

Cure pozdrav s plaže. Ja sam nauljila noge i lovim jos te zrake sunca ☀️ uskoro krećemo sa krečenjem, ja ću to vjerojatno izbjeći a onda ja nastupam kod usminkavanja stana i koordinaciju sto ćemo mi kupiti a sto family. Veselim se jeseni, ulasku u 3 tromjesečje 😍 pod must mi je nabaviti jastuk za spavanje, to ću prvo 🙈

BlairWaldorf 🤗🤰 tu kod nas jučer je bilo 11C baš sam mislila na tebe 😄 mislim se ti još uživaš u moru ,ja sam skoro sve pripremila moram si Još kupit 2 pidžame na kopčanje i pripremit torbu za rodilište i kupiti par stvari za bebu fiziološku otopinu i još nešto ako mi fali one mrežaste gaćice i tako ali mogu ti reći da mi je postalo teško sagibanje i tako neke stvari 😄 sutra imamo pregled 29 tjedana i 4 dana i Još malo završava 30 tjedan 😄 mislim se porod je blizu samo da bude sve ok

Hej hej ! Zapuhala je danas bura, evo me sad iz šetnje smrzla sam se u kratkim rukavima. Tako da mislim da je ljeto na izmaku ili ? 🤣 Ma super da si sva opremljena, ja jos nista sve sam vam objasnila da se ne ponavljam 🙈 i meni je krenulo teže sagibanje, trbuh je veći... Mogle bi opet neke slike s trbusima ❤️

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

snowwhite1410
    18. Rujan 2022. 20:21

BlairWaldorf

snowwhite1410

BlairWaldorf

Hej hej ! Zapuhala je danas bura, evo me sad iz šetnje smrzla sam se u kratkim rukavima. Tako da mislim da je ljeto na izmaku ili ? 🤣 Ma super da si sva opremljena, ja jos nista sve sam vam objasnila da se ne ponavljam 🙈 i meni je krenulo teže sagibanje, trbuh je veći… Mogle bi opet neke slike s trbusima ❤️

Možemo slikice 😄sada su nam trbusi narasli 🤰

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.