Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ribic
    13. Rujan 2022. 13:38

UAjetam

ikica_90

Ribic hvala ti na info vezano za pokrivanje djeteta i svakako ću razmisliti da možda njihaljku sada ni ne uzimam dok je beba još mala, možda tek nakon 6 mjeseci dok će moći sjediti. Računam da za prvu ruku imam jaje i košaru kolica (uzeli smo 3u1) pa za situacije dok ja nešto radim po stanu (kuham il perem) mogu djete staviti u to, a za ostalo je u kinderbetu.
    Keti91čestitam na malenoj nećakinji nek joj je puno sreće i zdravlja u životu 😁

Ako se smijem i ja pridruziti - moj sin njihaljku nije nesto narocito volio, nije se bunio ali nije ni bio lud za njom. Ja vam ne bih savjetovala stavljati bebu u jaje osim u svrhe voznje jer je stetno za kraljesnicu i povecan je rizik od gusenja i SIDS-a.

Kupite gnjijezdo, moj mali je samo u gnjijezdu lezao do nekih 6 mj, i to nam je bila bas bas isplativa investicija. Mi smo imali i onaj luk s igrackama gore tako da je bio bas odusevljen, a sad cemo ga koristiti i za seku. :-)

Imas neku mozda info di imaju jeftinija gnijezda? Jedno ce mi frendica posudit al kak su blizanke trebam dva. Ovo sve sto sam gledala je predivno al su ono 400+ kn.

Da, ja isto planiram sto manje u jajetu. Tu i tam vjerojatno hocemo u setnju tak ako zaspu u autu al uzimamo ona jaja kaj idu skroz u lezeci (cybex) pa moze kao nesto duze biti u tome beba nego u klasicnom jajetu. A za doma gledam ta gnijezda, frendice ce mi posudit dve nune i uzet cu one cutie cloud krevetice. A oni su fakat manji i imaju kotacice pa cu ih i tak vjerojatno u boravak prek dana dofurat.

I imam jedan baby gym od frendice (isto posudila) pa dok su manje mogu obje bit skupa 😀

Nama je bas dosta troskova jer je vecina toga x2 pa gledamo sto nije nuzno, sto mogu posudit, a na cemu ne zelimo stediti (kolica, jaja s okretnim bazama i ti pokretni mali krevetici).

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Lonmi
    13. Rujan 2022. 14:28

Hej cure 😊
    Ja isto nisam za platnene pelene, neda mi se to prati i nije mi prakticno. U pocetku smo uzimali Pampers Premium negdje do velicine 3, onda smo krenuli s Activ baby. Sad kombiniram, kako su koje na akciji tako uzmemo, ali nikad guza drugu pelenu osim Pampers nije vidjela i nikad nije bilo problema. Cak mi ni jedna nije premocila u noc. Jako sam zadovoljna. 

Njihaljku smo mi uzeli prvoj curki jos kroz trudnoću, rabljenu, ali u super stanju, meni nema smisla to novo kupovati jer ih ima super i malo koristenih. Realno, s jednom bebom se u pocetku sve stigne pa nije problem ni da bude u kreveticu, gnijezdu, kolicima dok se kuha, stavlja prati ves itd., dok su mali vecinom spavaju, a kasnije mogu biti i na podu pa ih skicas usput dok nesto radis. Ljulja je super isto tako, ali velim, novorođencetu svejedno, a onda dalje znaju plakati i htjeti van, a nekima je super, lutrija 😂
    Moja nije bila prezadovoljna, a sad cemo ju probati s drugom curkom.
    Frka vam nastaje kad krenu hodati, kad vas navlace za noge itd., s ovim malima se sve da napraviti, samo polako.
    .
    Kako je beba veca tako zna biti razlicite boli prilikom udaranja, ponekad kao stipanje, ponekad zna nesto speci unutra. Meni osobno najneugodnije bilo kad me tamo s 35tt pritiskala s glavom dolje kao da se okretala, to je onak zacukavalo da nisam mogla hodati, probadalo 😂

Sve naravno ovisi o rodilistu, doktoru, ali velika beba nije mjerilo da ce se ici na carski. Znaju i te njihove mjere biti li-la. Znam da ima zena koje su se iza carskog brzo oporavile i da ga preferiraju, ali ja sam uvijek za vaginalni porod. Osim da iz nekih razloga mora biti carski, tu onda nema rasprave, ugl to odlucuju u rodilistu.
    .
    Cure moje, ja sam sve veca, moje dijete sve aktivnije, a dolazi nam hladniji period, kako cemo ih zabavljati 😂😂. Najgore mi kad legnem na pod da se igramo i onda se jedva dignem, vise ni na tepihu nije ok, sve me pritisce 🥴😂.
    .
    Keti, cestitam 😊😊

Ribic je objasnila bris na streptokok 😊

E da, jeste vidle da znaju to gnijezdo i doma napraviti pomoci popluna koji se narola i spoji, ima videa na youtube pa pogledajte, ako se nekome ne kupuje, posluzi u pocetku 😊

• ikica_90
    13. Rujan 2022. 14:31

Ajetam hvala ti za info vezano za jaje, stvarno nisam znala da ista nisu dobra za kralježnicu. U tom slučaju, radije bih onda investirala u gnjezdo. Drago mi je da sam se priključili na ovu temu jer nailazim na korisne informacije 😁 

👱‍♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
    🧔'88, normozoospermia

AIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
    12/22 baby boy 💙
    FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
    10/2024 baby boy 💙🍼

Ajetam
    13. Rujan 2022. 14:40

Ribic I mi smo cutie premjestali po stanu jer dok je mal ide kroz vrata, kad se produlji onda vise ne :-)). Naravno, i ja sam malog vozila u AS, isto imamo Cybex koja se produlji ali puno sam citala da ne treba bebe u AS stavljati u kuci, dok ih vozis na konstrukciji Naravno da je ok. 

Mi smo kupili Dockatot gnijezdo, sad ce ga koristiti i beba, a iskreno nemam pojma gdje ih naci povoljnjije osobito kak je sve otislo gore. Svakako mislim da ni s jednim neces pogrijesiti, nama je gnijezdo bilo spas. 

Ai evo, od opreme nama se najvise isplatilo gnijezno, Mamaroo recimo nije uopce, a baze za AS definitivno kupi, ja sam sad kupila za drugo dijete, to je spas. Kad vec dijelim savjete, meni je elektricna izdajalica spasila zivot! :-))

Ozujak 2021. - sinko jedinko
    10.01.2023., stize nam seka

Ajetam
    13. Rujan 2022. 14:45

ikica_90

Ajetamhvala ti za info vezano za jaje, stvarno nisam znala da ista nisu dobra za kralježnicu. U tom slučaju, radije bih onda investirala u gnjezdo. Drago mi je da sam se priključili na ovu temu jer nailazim na korisne informacije 😁

Nema na cemu, i ja sam sve ucila u hodu a Rodine Facebook grupe su me najvise naucile, imaju za AS grupu i jako su dobre savjetnice :)

Ozujak 2021. - sinko jedinko
    10.01.2023., stize nam seka

• ribic
    13. Rujan 2022. 15:03

Ajetam Thanks! I za izdajlicu ce mi jedna frendica posudit rucnu, a druga elektricnu. Pa cu onda vidjet kak ide dojenje/izdajanje pa ako ide cu ulozit da kupim svoju duplu elektricnu (zbog dvije bebe pa mi brze). A ako pak vidim da ce dohrana onda bi ulozila u breezu koja smiska bocicu u 8 sekundi. Trenutno to jos necu nis kupovat kad je cca 2.000 kn, a ne znam u kojem cemu smjeru ici.
    Lonmi Thanks za info na youtube. Idem bas pogledati, nisam znala za to. Mi cemo isto pampers preimum care, a ako slucajno dobiju osip onda mi opcija preci na bauerfeind. Na njih dve frendice presle nakon osipa i fakat im se povukao. Al vidjet cemo naravno sve u toku i kak male guze reagiraju 😀

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• inesss
    13. Rujan 2022. 15:14

Ajme znaci nista jaje,sjecam se da sok sam prvo rodila da ga nisam koristila nikad za setnje,al bas kolega s posla kaze da oni nisu koristili kosare nego samo jaje bi prebacili iz auta na kolica da su sad ok ta nova jaja za setnje i sve i sad ovo procitam😂😂😂

12.5.+
    Dvojajcani blizanci

• ribic
    13. Rujan 2022. 15:35

inesss

Ajme znaci nista jaje,sjecam se da sok sam prvo rodila da ga nisam koristila nikad za setnje,al bas kolega s posla kaze da oni nisu koristili kosare nego samo jaje bi prebacili iz auta na kolica da su sad ok ta nova jaja za setnje i sve i sad ovo procitam😂😂😂

A gle, ok su al za krace relacije. Vise je to kao u nuzdi ak nemas izbor i sl. Al ak tipa do nekud imas pola sata, pa ce jos tam bit 2-3h i jos nazad doma pola sata onda je to ipak previse u tom polozaju. A sad tu i tam na krace je ok. Al je preporuka svakako da ne sad svaki dan setat u jajetu umjesto u kosari.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF

• ribic
    13. Rujan 2022. 15:44

Ajetam E da, i baze svakak kupujemo i to rotirajuce jer gledamo da si olaksamo zivot s njih dve 😂 je da kostaju ko svetog petra kajgana al za tak neke stvari odlucili da nema kompromisa.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    Poliklinika IVF

Tina0409
    13. Rujan 2022. 15:53

Ribic vidjela sam na aliexpressu da ima povoljnih gnijezda sad sve ovisi kakvi su.
    Nama će seka proslijediti kolijevku od nećaka pa ćemo
    nju imati u boravku,od šogorice ću posuditi babybjorn bouncer da ne kupujem.Sto se tiče autosjedalice isto gledamo cybex sa rotirajućom bazom i maxi cosi pa sve ovisi koja ćemo kolica odabrati.

03/22 1. Ivf rekovelle,cetrotide,decapeptyl)19.03.ET -2 petodnevni❌,smrznuto ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    13.05. FET -2 🐧🐧(estrofem)1.Beta 547 ,2.Beta1440-14dnt,stiže nam curka💓
    30.01.23. 👶🏼💖

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.