Mi smo jucer bili u sopingu robice. Pojma nemam i dalje koliko toga je dovoljno... vec vidim da cu na kraju kupiti previse.
Sto od kozmetike sve treba za malu bebu, kad tek dode iz rodilista? One najmanje pelene?
👱♀️ 28god
🙎♂️ 30god
💙👶 baby V
18.11.2022. 💙
Mi smo jucer bili u sopingu robice. Pojma nemam i dalje koliko toga je dovoljno… vec vidim da cu na kraju kupiti previse.
Sto od kozmetike sve treba za malu bebu, kad tek dode iz rodilista? One najmanje pelene?
Ja ne znam u kojem tocno trenutku sto treba, ali prijateljice su spominjale - pelene, krema za guzu, sterilne gaze za pupak, octenisept (ovisno o savjetima patronazne neki koriste i tyrosur prasak) , fizioloska otopina, sudokrem, vlazne maramice. Sto se tice kozmetike cula sam da je Mustela dobra. Dobila sam savjet da je odmah dobro imati toplomjer i nesto za skidanje temperature... To su neke stvari koje sam cula da savjetuju, e sad jel treba sve i treba li jos sto, ne znam
Mi smo jucer bili u sopingu robice. Pojma nemam i dalje koliko toga je dovoljno… vec vidim da cu na kraju kupiti previse.
Ja isto ne znam 😅😅ja sam kupila jedno 10 bodya broj 56 8 bodya 62 i par jedno 5 68 kupila sam one plišane gengice broj 56,2 kom 62 3 komada ,68 po 3 komada štramplice 62 veličina nisam našla 56 to 3 komada i 68 deblje 3 komada carapice dosta 🙈 nekih 15 komada 😅 kapica jedna tetra pelene 10 komada ručnik 1 komad 2 dekice jaknicu 68 vel , posteljinu za bebu 2 komada 2 plahtice jedna nepropusna podloga , sta još ne mogu se ni sjetiti 🙈
Ja ne znam u kojem tocno trenutku sto treba, ali prijateljice su spominjale - pelene, krema za guzu, sterilne gaze za pupak, octenisept (ovisno o savjetima patronazne neki koriste i tyrosur prasak) , fizioloska otopina, sudokrem, vlazne maramice. Sto se tice kozmetike cula sam da je Mustela dobra. Dobila sam savjet da je odmah dobro imati toplomjer i nesto za skidanje temperature… To su neke stvari koje sam cula da savjetuju, e sad jel treba sve i treba li jos sto, ne znam
Sve što si napisala ja sam skoro kupila nemam sterilne komprese,gaze , toplomjer imam običan , fiziološku otopinu nemam , moja sestra kaže neki sapun za kupanje bebe ali prirodni škarice za noktiče ,toplomjer za vodu za previjanje možeš i one blaznice od celuloze pa ih smočiš pod vodom i opereš bebi guzu jedan paket najmanjih pelena za bolnicu i mala krema i vlažne maramice 😁😅ne znam ni ja još ako šta saznam pišem ali dosta toga treba tako da ja kako kupim tako križam i dobro da sam krenula ranije jer ovako kako vidim uvijek nešto nedostaje
E pa da, najbolje slagati nekakav popis jer previse je toga svega uz ovaj trudnicki mozak. Inace i ja se prijavljujem u grupu zena koje zaboravljaju rijeci/sto su htjele reci/napraviti itd.
Upravo sam u pitu umjesto 50ml, stavila 500ml ulja i dok se nije ispekla apsolutno mi nista nije bilo cudno niti neobično -.-
E pa da, najbolje slagati nekakav popis jer previse je toga svega uz ovaj trudnicki mozak. Inace i ja se prijavljujem u grupu zena koje zaboravljaju rijeci/sto su htjele reci/napraviti itd.
Upravo sam u pitu umjesto 50ml, stavila 500ml ulja i dok se nije ispekla apsolutno mi nista nije bilo cudno niti neobično -.-
Jaoo, hahah. Ja bi se plakala 🤣 al je smijesno zapravo. I ja sam skroz zaglupila. Kazem muzu jucer "ajde hodaj" umjesto "vozi". Ne mogu se sjetit gdje je lijevo, a gdje desno. Kako se koja strana zove. Uzas 🙈
Ima hrpa tih sitnica koje trebaju za bebu, ja isto radim popis pa krizam. Lakse mi je svaki mj nesto kupiti, nego sve odjednom. Srce bi me strefilo od cifre valjda haha
👱♀️ 28god
🙎♂️ 30god
💙👶 baby V
18.11.2022. 💙
Mi cemo uzeti polovna Cybex Priam 2u1. Treba nam autosjedalica. Koju preporucujete, a da odgovara tim kolicima?
Mislim da ti ide Aton 5 jaje na ta kolica samo moraš kupiti adapter kao i ja jer inače ti ne ide autosjedalica na kolica 🙈to je danas evo problem sve smo obišli i nakraju ništa nismo napravili 😭jer nemamo adapter za kolica da se može staviti autosjedalica ili jaje a to košta isto dodatno ali mislim da ti na caybex idu sva njihova jaja to znam , koliko ti dodju ta polovna kolica ja sam danas gledala nova mislim da imaš sada propuste imas i caybex aton5 na sniženju a jaje smo mi gledali polovno i nakraju smo odlučili novo jer je to ipak autosjedalica tj jaje ima rok od 3 godine tako da eto to pazi
Da,da. Jaje cemo definitivno novo kupiti. Joj koliko su zakomplicirali s tim svime, a sve se mora dodatno placati… Ma nova su stvarno preskupa. Ova kolica prodaje nasa poznanica pa znam da su ocuvana (ima nosiljku i onaj dio za sjediti, bez jajeta). Ima par ogrebotina na konstrukciji, ali nista strasno. Rekla je da ce nam prodati za 2000kn tako da mi se cini bas dobra prilika.
Jutro 😁 ja ne mogu spavati 🙈a nedelja je gledam ta kolica super su stvarno lagana okretna mislim da nećeš trebati ni kišobran kolica poslje jer su ova super a cijena novih je 😅 stvarno jako skupo to ti je super prilika za te ogrebotine ni nema veze ,ja sam se zeznula bila jer nisam u zivo vidjela što kupujem ali dobro nema veze sada sam zadovoljna, gledala sam jedno jaje od Cybex cloud z i-size jaje ono se može još proširiti i spustiti u ležeći položaj pa si pogledaj ovo jaje je za duže vrijeme jer je veće od klasičnog jajeta
S tim da to prosirenje jajeta nije za u voznji.
💁♀️ 33 god (AMH 9.2)
👦🏻 36 god (normo)
Pokušavamo od 12/2019
Vinogradska
2 AIH (Femara) ❌
4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
Poliklinika IVF
10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨👩👧👧
Cure, dosta sobro ste toga pokupkvali. Ali cu napisati jos par sugeatija. Mozda se i pisalo o tome dok sam izbivala sa foruma, ali evo, moje iskustvo.
Sterilne komprese 5x5 za previjenje pupka, tyrosur (ali to zavisi od patronszne cim ce jos tretirati pupak), fizioloska, aspirator za usisivac, inhalator (po meni must have - gledajte kad je na popustu), sprice za ispiranje nosa sa fizioloskom (narucila sa aliexpressa sa nastsvkom, da ne bi ozlijedili bebu), naravno pelene najmsnje, pavloviceva.
E da, ja sam ispocetka i sebe i bebu kupala sa djecijim sspunom, tek sam nju kasnije presla na mustelu. Potrosila jedno veliko pakovanje i nastsvila sa drugim kupkama. A zasto sebe? Kszu zbog dojenja jako bitno da bude isti miris, da ne koristimo nase gelove za tusiranje zbog jakog mirisa, zna odbiti bebu. Toplomjer naravno, ja ssm ih par kupila i vjecito je drama sa njima, koji je tacan em da najbrze pokaze. Sebi kupite Purelan mast za dojke, ko ce i pokusavat dojit. Kunu se i u neke MAM komprese, iako ih ja nisam koristila. Ne pada mi sad na um nista drugo.
https://a.aliexpress.com/_mOblYS0
Ovo je link za te sprice sa nastavkom, koji se skida i stavlja na bilo koju spricu.
A za inhalator. Prva sam bila misljenja da kako smo svi mi odrasli bez njih, a sad se eijete ne zna lijecit bez inhalacija. Onda sam rodila u koroni i mislila necu ici po domovima zdravlja u koroni, da se jos vise zarazimo. I onda sam pratila akcije i kupila na miru, i stvarno nam je hitno trebao. Kad bebu uhvati (nama srecom tek trebalo sa oko godinu dana), zavrsite kod doktora sa laringiticnim napadom, doktor samo pita imate li inhalator kuci ili da dolazite u dom zdravlja. A kako treba inhalirati svakih 6 ili 8h, kako koji lijek, onda stvarno ne pada vam na pamet u po noci ici u dom zdravlja ili hitnu.. ja imam omron c 28p i zadovoljna sam. Bitno samo da ima masku i za bebe/djecu (ovaj model ima i za odrasle).
Meni su rekli u ducanima da jaja i sl nemaju rok trajanja. Nece se nista pokvariti od plastike ili materijala jel.. Vec samo provjeriti da nije kakav novi propis izasao pa da je u saglasnosti s tim. Svakih par godina izlaze novi modeli, ali stari jos vaze itekako...
Sortiraj odgovore
Najstariji