Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ribic
    01. Rujan 2022. 13:21

Salvatore19

Mislim da nece trebati koristiti kosaru i sportski dio odvojeno, pa nije toliko ni bitno. Kada beba preraste kosaru, ide u sportski dio i to je to.
    Sto se tice jaja, ovisi o kolicima, ne pasu sva jaja na sva kolica. Pa preporucujem da kad odlucis koja kolica zelis, vidis koje su marke kompatibilne s njima i izaberes koje ti najbolje pase 🙂 cybex z cloud ima okretnu bazu, ali ako guglate cybex z base naci cete da je dosta ljudi imalo problema s tom bazom. To je mene malo odbilo. Maxi cosi pebble 360 isto se okrece. Besafe jaje je super kao po sigurnosti, ali na zadnjem ADAC testu su dobili losu ocjenu zbog naftalena u etiketama. Navodno su to promijenili, ali nisam bas povjerljiva pa smo od besafe odustali.

I nama su u lesnini rekli da maxi cosi treba novu bazu kad se prebacuje iz jaja u autosjedalicu. A kupovat 4 baze (dve za jaje i dve za sjedalicu) fakat mi nema smisla. Nisam dalje googlala, vjerovala zeni na rijec.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• Salvatore19
    01. Rujan 2022. 14:07

ribic

Salvatore19

Mislim da nece trebati koristiti kosaru i sportski dio odvojeno, pa nije toliko ni bitno. Kada beba preraste kosaru, ide u sportski dio i to je to.
    Sto se tice jaja, ovisi o kolicima, ne pasu sva jaja na sva kolica. Pa preporucujem da kad odlucis koja kolica zelis, vidis koje su marke kompatibilne s njima i izaberes koje ti najbolje pase 🙂 cybex z cloud ima okretnu bazu, ali ako guglate cybex z base naci cete da je dosta ljudi imalo problema s tom bazom. To je mene malo odbilo. Maxi cosi pebble 360 isto se okrece. Besafe jaje je super kao po sigurnosti, ali na zadnjem ADAC testu su dobili losu ocjenu zbog naftalena u etiketama. Navodno su to promijenili, ali nisam bas povjerljiva pa smo od besafe odustali.

I nama su u lesnini rekli da maxi cosi treba novu bazu kad se prebacuje iz jaja u autosjedalicu. A kupovat 4 baze (dve za jaje i dve za sjedalicu) fakat mi nema smisla. Nisam dalje googlala, vjerovala zeni na rijec.

Platinum je Z baza. Barem koliko ja vidim i kuzim 🤷‍♀️ one su komplatibilne s cloud z i sironom. Baza ima baterije i pisti ako nije dobro sjelo jaje/autosjedalica. Nasla sam da ljudi imaju problema sa konstantnim pistanjem, ili da jaje nece sjesti lako, nego ga moras ciljati ili tresti bazu da "pozelene" indikatori. Mozda im ta tehnologija jos ne funkcionira bas skroz dobro, mozda su to samo neke baze, ne sve. Evo, ne znam. Meni se svidjelo jer cybex ima i onaj senzor koji se stavlja na remencice i poveze s mobitelom, pa ti javi ako se dijete otkopcalo ili ne daj boze ostalo u autu 🙈 i jaje je navodno najvece, pa ga dulje koristis nego ostala jaja. Probaj guglat cybex base z problem/beeping. Ak netko zna vise, neka me prosvijetli 😁 maxi cosi ide na familyfix bazu 360, i ona je kompatibilna s pebble 360 jajetom i kasnije pearl 360 AS koja ide do 4god.

👱‍♀️ 28god
    🙎‍♂️ 30god
    💙👶 baby V
    18.11.2022. 💙

• Maleena
    01. Rujan 2022. 14:44

Pozdrav cure! Čitam, čitam, al' nikako da nešto napišem 😁 Vidim da je tema oprema za bebice pa me zanima što ste odlučile za krevetiće? Meni je prva beba pa nemam iskustva, dvoumim se između Cutie cloud i Cam Cullami Next to me.. prvi mi je ljepši, drugi mi se čini praktičniji..hm.. Što se tiče kolica, odluka je pala na Joolz Geo 3 jer smo suprug i ja jako visoki pa su nam ona po tom pitanju najviše odgovarala 🙂

Ja 38, hipo/hashi, nizak amh
    On 49, oatz
    1. Icsi- blighted ovum
    2. Isci - ×
    3. Fet - missed ab u 8 tj
    4. Icsi - biokemijska
    5. Icsi 03/22 . 12. dnt Beta 35, 14.dnt 50, 16.dnt 85, 18.dnt 226, 22.dnt 860, 25.dnt 1890., 29.dnt 4350, na uzv gv i žv.. idući uzv 11.04. - KČS + CRL 0,73mm
    Nifty uredan, curica 💕
    16.11. Rodila se naša Marija ❤
    10.04.24. Fet

Inna_92
    01. Rujan 2022. 15:11

Maleena, od krevetića ćemo uzeti Lip Satler Julija u bijeloj boji. Od kolica se dvoumimo između iCandy Lime i Joolz Day 3, baš zato što i nama treba za visoke.😄

👩 32 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 38 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️

Lonmi
    01. Rujan 2022. 15:25

Ja ni ne znam kakva su to kolica o kojima pricate 😂😂, za nas je najbolja opcija uvijek 3u1. Potrebni su i jaje, kosara, a kasnije i sportski dio. Super je kad negdje dođes pa bebu samo s jajetom prikopčaš na kolica i ides. Mi nismo nista previse oko toga razbijali glavu. Usli smo u ducan, nasli sto nam se sviđa, nama je bitno da su lagana, trenutno ionako sluze za voznju moje torbe i namirnica, a mala trci pored 😂, a cjenovno nismo htjeli pretjerivati. Bilo ih je i skupih i glomaznih, sta ce mi to.
    Uzeli smo Peg Perego Futura i odlicna su. Sad ce sluziti drugoj bebi, a i trecoj mozda ako Bog da jer su ocuvana i kao nova, a prosla svasta. Bazu smo kupili naknadno rabljenu, probali na licu mjesta i sve je bilo super. Vise sam se posvetila biranju odjece i opreme za bebu za po kuci 😂, to mi je vise trebalo i bilo korisnije. Tipa ljulja da mogu nesto napraviti, veci kimbic, odjeca, podloge za igru itd. 
    Jaknu sam obukla od muza tamo pred kraj trudnoce, ja sam bila cijelu zimu trudnica, do onda kaput il svoju pa napred veliki sal. Nije mi nikad bilo hladno. 
    Vidim da ima tih trudnickih jakni ali to mi je osobno bacanje novaca jer ju nosis kratko, poslije stoji u ormaru. Bolje je uloziti u kvalitetne tajice u kojima si cijeli dan i haljine u kojima ti je ugodno. 

Kako ste sa zgaravicom? Kod mene je krenula, sve zivo me smeta. 
    Jel imate odnose? Meni nisu bas ugodni moram priznati, u prvoj trudnoci je bilo drugacije, sad vec kako sam veca nikako mi ne pase. 
    Koliko sam gladna, ja cu do kraja jos 20kg dobiti 😂
    Vec nam je 01.09. cure, neke imaju termine pocetkom i sredinom 11.mj, jeste uzbuđene? Brzo ce to 😊❤️

• inesss
    01. Rujan 2022. 15:46

Lonmi

Ja ni ne znam kakva su to kolica o kojima pricate 😂😂, za nas je najbolja opcija uvijek 3u1. Potrebni su i jaje, kosara, a kasnije i sportski dio. Super je kad negdje dođes pa bebu samo s jajetom prikopčaš na kolica i ides. Mi nismo nista previse oko toga razbijali glavu. Usli smo u ducan, nasli sto nam se sviđa, nama je bitno da su lagana, trenutno ionako sluze za voznju moje torbe i namirnica, a mala trci pored 😂, a cjenovno nismo htjeli pretjerivati. Bilo ih je i skupih i glomaznih, sta ce mi to.
    Uzeli smo Peg Perego Futura i odlicna su. Sad ce sluziti drugoj bebi, a i trecoj mozda ako Bog da jer su ocuvana i kao nova, a prosla svasta. Bazu smo kupili naknadno rabljenu, probali na licu mjesta i sve je bilo super. Vise sam se posvetila biranju odjece i opreme za bebu za po kuci 😂, to mi je vise trebalo i bilo korisnije. Tipa ljulja da mogu nesto napraviti, veci kimbic, odjeca, podloge za igru itd.
    Jaknu sam obukla od muza tamo pred kraj trudnoce, ja sam bila cijelu zimu trudnica, do onda kaput il svoju pa napred veliki sal. Nije mi nikad bilo hladno.
    Vidim da ima tih trudnickih jakni ali to mi je osobno bacanje novaca jer ju nosis kratko, poslije stoji u ormaru. Bolje je uloziti u kvalitetne tajice u kojima si cijeli dan i haljine u kojima ti je ugodno.
    .
    Kako ste sa zgaravicom? Kod mene je krenula, sve zivo me smeta.
    Jel imate odnose? Meni nisu bas ugodni moram priznati, u prvoj trudnoci je bilo drugacije, sad vec kako sam veca nikako mi ne pase.
    Koliko sam gladna, ja cu do kraja jos 20kg dobiti 😂
    Vec nam je 01.09. cure, neke imaju termine pocetkom i sredinom 11.mj, jeste uzbuđene? Brzo ce to 😊❤️

Zgaravica koma muku veliku imam s njom i danju i nocu ne spavam od nje.Niste ne pomaze kod toga.Dobila sam dva kilograma  jos sam u minusu od prije trudnoce,prva tri mjeseca smrsavila sedam kg sad vratila dva a inace sam taman tako da sad malo pomalo vracam ,trbuh se vidi u 21 tjednu sam sad,bebe su hvala bogu napredne i sve zasad kako treba.Odnose nemam odkad sam trudna znaci od ivf od početka cetvrtog mjeseca😂😂😂😂

12.5.+
    Dvojajcani blizanci

• inesss
    01. Rujan 2022. 15:50

Ja se uopce nista ne razumijem u kolica sve mi je to tako zbunjujuće,a davno sam rodila prvo dijete pa se nicega nje sjecam i sve sam dala

12.5.+
    Dvojajcani blizanci

buhtlica23
    01. Rujan 2022. 16:12

Salvatore19

BlairWaldorf

Salvatore19

Ako cete uzimati i bazu, provjerite prije kupnje, neka vam ju stave u auto s jajetom, da mozete dobiti dobar kut. Jer ne pasu sve baze na svaki auto, zbog nagiba straznjeg sjedala. Mora lijepo sjesti i jaje mora biti pod kutom od 45° (ledni dio). Da ne bi kupili bazu, a ne pase. Steta novaca 🤷‍♀️

Mooolim ? Jos i na to moram misliti 😵🙈

Ma da 🙈 cijela nauka oko tog. Ja sam istrazivala jedno mj dana, i jos nisam se 100% odlucila za koje jaje haha.
    Mora biti kut od 45% jer bebe ne mogu same drzat glavu, pa da im ne upadne prema natrag ili naprijed, da ne daj boze se uguse. Ako se taj nagib ne moze dobiti s bazom, onda je bolje jaje vezati samo pojasom. Gledala sam kak su prosla jaja na testovima, i dvoumila se izmedu besafe, cybex cloud z i maxi cosi pebble 360. Besafe se ne okrece, nema okretnu bazu. Najbolje vidjet sta pase s kolicima, i onda vidjet od tih koja su najsigurnija i prakticna i da pasu s autom.

Okej sad sam sokirana hahah. Mi smo kupili 3 u 1 kolica. I tamo teta u ducanu kaze da se to nase jaje veze u neke 3 tocke jos uvijek nisam isla istraziti kako i sta. Nije spominjala nikakvu bazu da nam treba. 
    Treba li nam to? Da kupim? Izgleda da nemam pojma o nicemu 🫣🫣

6.4.22 ➕
    11/22 ♥️😍

🤵31 👰29

Inna_92
    01. Rujan 2022. 16:15

Nama će jaje s bazom posuditi prijatelji. Oni kupili novo, nisu puno ni koristili, skroz uščuvano, nije sudjelovalo u sudaru. Mi ćemo onda kupiti novu autosjedalicu kad dječak to preraste

👩 32 - desni jajovod neprohodan, a lijevi slabo prohodan, AMH 24.5 pmol/L
    🧔 38 - normozoospermija
    *11/2021 - biokemijska
    *3/2022 - 1. IVF , *4/2022 FET 1🐧,➕
    *12/2022 - stigao naš dečkić💙
    *1/2025 - iznenadni ➕️

• Salvatore19
    01. Rujan 2022. 16:23

buhtlica23

Salvatore19

BlairWaldorf

Salvatore19

Ako cete uzimati i bazu, provjerite prije kupnje, neka vam ju stave u auto s jajetom, da mozete dobiti dobar kut. Jer ne pasu sve baze na svaki auto, zbog nagiba straznjeg sjedala. Mora lijepo sjesti i jaje mora biti pod kutom od 45° (ledni dio). Da ne bi kupili bazu, a ne pase. Steta novaca 🤷‍♀️

Mooolim ? Jos i na to moram misliti 😵🙈

Ma da 🙈 cijela nauka oko tog. Ja sam istrazivala jedno mj dana, i jos nisam se 100% odlucila za koje jaje haha.
    Mora biti kut od 45% jer bebe ne mogu same drzat glavu, pa da im ne upadne prema natrag ili naprijed, da ne daj boze se uguse. Ako se taj nagib ne moze dobiti s bazom, onda je bolje jaje vezati samo pojasom. Gledala sam kak su prosla jaja na testovima, i dvoumila se izmedu besafe, cybex cloud z i maxi cosi pebble 360. Besafe se ne okrece, nema okretnu bazu. Najbolje vidjet sta pase s kolicima, i onda vidjet od tih koja su najsigurnija i prakticna i da pasu s autom.

Okej sad sam sokirana hahah. Mi smo kupili 3 u 1 kolica. I tamo teta u ducanu kaze da se to nase jaje veze u neke 3 tocke jos uvijek nisam isla istraziti kako i sta. Nije spominjala nikakvu bazu da nam treba.
    Treba li nam to? Da kupim? Izgleda da nemam pojma o nicemu 🫣🫣

Vjerojatno je mislila na vezanje pojasom u 3 tocke. Nije potrebno kupovat bazu, ali neki zele jer im olaksa da ne moraju stalno vezati pojasom. 
    Ali i vezanje pojasom vele da je sigurno i u redu 🙂 posebno ako ne mozete dobiti dobar kut s bazom. 

👱‍♀️ 28god
    🙎‍♂️ 30god
    💙👶 baby V
    18.11.2022. 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.