Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Doryna29
    25. Srpanj 2022. 15:10

ninockica

Doryna29

ninockica

Cao svima. Iscitala sam malo forum, pa odlucila da se javim. Meni je rana trudnoca, tek smo 9+2. Nego u poslednjih nekoliko dana su grudi malo splasnule i ne bole me toliko kao u pocetku. Mucnine sam do prosle nedelje imala tokom celog dana, a sada samo ujutru povracam i posle mi je okej. Malo sam guglala o smanjenju simptoma i to mi je bila ogromna greska jer sam svasta lose procitala… da li je neka od vas imala situaciju da su grudi splasnule i prestale da bole, a da je ipak sve bilo u redu? I generalno kada su vam se smanjili simptomi?

Ja za mucnine ne mogu reci jer ih nikada nisam imala, ali sto se tice grudi one su rasle i boljele do negdje 7-8 tj i poslije toga apsolutno nista. Ja da gledam po simptomima ne bi ni znala da sam trudna, doslovno niti jedan jedini nemam (osim sto kisem od pocetka trudnoce, ako je to simptom).
    Sad ulazim u 16tj.

Hvala na odgovoru. Bas sam se prestrasila citajuci o tome…ne znam kako vi, ali ja uopste ne mogu da se opustim i uzivam u trudnoci, stalno brinem, jer ovo mi je treca trudnoca a prve dve nisu dobro zavrsile…nadam se da ce biti lakse sa ulaskom u drugi trimestar.

Razumijem te skroz, meni je prva trudnoća i zbog pcos, IR, i Hashimota su me odmah stavili kao visokorizicnu i isto se nikako nisam mogla opustiti... Jedva sam cekala preglede i bila mirna sam taj dan nakon pregleda. 
    Ja sam si isto nekako poslozila kao nakon 12tj je manje rizicno pa sam se nakon toga nekako i opustila, iako ne mogu reci da vise me brinem. Uvijek postoji taj neki strah i zabrinutost, barem kod mene :/ 

• ninockica
    25. Srpanj 2022. 15:19

Doryna29

ninockica

Doryna29

ninockica

Cao svima. Iscitala sam malo forum, pa odlucila da se javim. Meni je rana trudnoca, tek smo 9+2. Nego u poslednjih nekoliko dana su grudi malo splasnule i ne bole me toliko kao u pocetku. Mucnine sam do prosle nedelje imala tokom celog dana, a sada samo ujutru povracam i posle mi je okej. Malo sam guglala o smanjenju simptoma i to mi je bila ogromna greska jer sam svasta lose procitala… da li je neka od vas imala situaciju da su grudi splasnule i prestale da bole, a da je ipak sve bilo u redu? I generalno kada su vam se smanjili simptomi?

Ja za mucnine ne mogu reci jer ih nikada nisam imala, ali sto se tice grudi one su rasle i boljele do negdje 7-8 tj i poslije toga apsolutno nista. Ja da gledam po simptomima ne bi ni znala da sam trudna, doslovno niti jedan jedini nemam (osim sto kisem od pocetka trudnoce, ako je to simptom).
    Sad ulazim u 16tj.

Hvala na odgovoru. Bas sam se prestrasila citajuci o tome…ne znam kako vi, ali ja uopste ne mogu da se opustim i uzivam u trudnoci, stalno brinem, jer ovo mi je treca trudnoca a prve dve nisu dobro zavrsile…nadam se da ce biti lakse sa ulaskom u drugi trimestar.

Razumijem te skroz, meni je prva trudnoća i zbog pcos, IR, i Hashimota su me odmah stavili kao visokorizicnu i isto se nikako nisam mogla opustiti… Jedva sam cekala preglede i bila mirna sam taj dan nakon pregleda.
    Ja sam si isto nekako poslozila kao nakon 12tj je manje rizicno pa sam se nakon toga nekako i opustila, iako ne mogu reci da vise me brinem. Uvijek postoji taj neki strah i zabrinutost, barem kod mene :/

Mislim da je svima tako. Prosto zavidim trudnicama koje su onako "nit brige, nit pameti"😄 Ja ne mogu tako, ali verujem da posle to sve dodje na svoje kad bebica dodje na svet 😊 ja sam posle 2 spontana radila sve analize i sve je u redu, prosto je tako moralo biti..ali sad od samog starta ipak dobijam Crinone gel (progesteron) i neki lekic za razredjivanje krvi. Muci me sto zivim u inostranstvu I ovde se prvi UZ radi tek u 5. mesecu. Ja naravno nisam imala mira pa sam otisla privatno, ali mislim da bi mi bilo lakse da sam kod kuce jer ovde trudnocu uopste ne uzimaju za ozbiljno, nego kako bude-bice. 

Lonmi
    25. Srpanj 2022. 15:44

ninockica

Doryna29

ninockica

Doryna29

ninockica

Sad ulazim u 16tj.

Razumijem te skroz, meni je prva trudnoća i zbog pcos, IR, i Hashimota su me odmah stavili kao visokorizicnu i isto se nikako nisam mogla opustiti… Jedva sam cekala preglede i bila mirna sam taj dan nakon pregleda.

Mislim da je svima tako. Prosto zavidim trudnicama koje su onako "nit brige, nit pameti"😄 Ja ne mogu tako, ali verujem da posle to sve dodje na svoje kad bebica dodje na svet 😊 ja sam posle 2 spontana radila sve analize i sve je u redu, prosto je tako moralo biti..ali sad od samog starta ipak dobijam Crinone gel (progesteron) i neki lekic za razredjivanje krvi. Muci me sto zivim u inostranstvu I ovde se prvi UZ radi tek u 5. mesecu. Ja naravno nisam imala mira pa sam otisla privatno, ali mislim da bi mi bilo lakse da sam kod kuce jer ovde trudnocu uopste ne uzimaju za ozbiljno, nego kako bude-bice.

Di su takve? Da im ja dam bar malo svoje nervoze 😂
    Ja sam vec nervozna i od toga sta nebi trebala biti nervozna 😂

BlairWaldorf
    25. Srpanj 2022. 17:26

Drago mi je da ste dobro i da se brčkate u moru. Od prekosutra vam i ja pišem s plaže 😊🏄
    Ugl. Malo guglam jel tko od vas preuzeo ovaj dm free paket za trudnice ?

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

puna_pitanja
    25. Srpanj 2022. 18:06

BlairWaldorf

Drago mi je da ste dobro i da se brčkate u moru. Od prekosutra vam i ja pišem s plaže 😊🏄

Evo jesam ja. Uzela sam zbog kreme i kupona s popustima. Nisam sad bas pala da su super popusti  ali ako mogu na necem ustedjeti  zasto ne.

30g, OTP 10.11.

puna_pitanja
    25. Srpanj 2022. 21:02

Stuuuuudenticaaaaa

Heej imam pitanje.
    Sada sam 9+2tj, obavila sam sve krvne nalaze i urin što smatram da je normalan dio pregleda. Međutim, doktorica je zamolila da moj dečko napravi fenotip oca djeteta, tj.da ide on izvadit krv. Nisam trenutno doma, mislim da treba Kn, Rh i još neka kratica. Svi nalazi su mi uredni, međutim da li je koja to radila? Da li je to razlog za brigu?
    Ninockica- i ja sam 9+2,kada ti je termin? Da li 25.2.2023.? Ja imam mučnice bez povraćanja. Ali kako koji dan. Jedan dan imam, jedan dan nemam, ili dva dana imam dva dana nemam. Ne znam o čemu ovisi. Grudi su mi napočetku rasle do nekih 7tjt.i tu su stale… Sad ništa. Drugih simptoma osim povremenih mučnina nemam.
    Ostale cure svaka Vam čast na trbuščicama, tj.predivne ste i preslatke s trbušcicama.. Jedva čekam kada će se i meni početi vidjeti☺️

Mog dragog nisu slali ni na sto, ali ako si ti rh negativna, moguce da zbog toga, to mi jedino pada na pamet. Nesto ukratko mozes pogledati recimo tu https://poliklinika-mazalin.hr/blog/kako-rh-faktor-i-krvna-grupa-mogu-utjecati-na-trudnocu-i-vase-dijete/
    Ali nista to nije razlog za uzbunu, nego samo dobijes inekciju pri porodu da ti ne bi iduca trudnoca stvarala probleme zbog rh faktora  ugl, to mi je jedina ideja 😊

30g, OTP 10.11.

BlairWaldorf
    25. Srpanj 2022. 23:59

puna_pitanja

BlairWaldorf

Evo jesam ja. Uzela sam zbog kreme i kupona s popustima. Nisam sad bas pala da su super popusti ali ako mogu na necem ustedjeti zasto ne.

Pa naravno... Koliko kupujem u tom dm-u red je da nesto i dobijem 🤷😊 koja ne procedura ? Dodes tamo i kazes da su trudna ili ? 🥰😄

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• ninockica
    26. Srpanj 2022. 06:50

Stuuuuudenticaaaaa

Heej imam pitanje.
    Sada sam 9+2tj, obavila sam sve krvne nalaze i urin što smatram da je normalan dio pregleda. Međutim, doktorica je zamolila da moj dečko napravi fenotip oca djeteta, tj.da ide on izvadit krv. Nisam trenutno doma, mislim da treba Kn, Rh i još neka kratica. Svi nalazi su mi uredni, međutim da li je koja to radila? Da li je to razlog za brigu?
    Ninockica- i ja sam 9+2,kada ti je termin? Da li 25.2.2023.? Ja imam mučnice bez povraćanja. Ali kako koji dan. Jedan dan imam, jedan dan nemam, ili dva dana imam dva dana nemam. Ne znam o čemu ovisi. Grudi su mi napočetku rasle do nekih 7tjt.i tu su stale… Sad ništa. Drugih simptoma osim povremenih mučnina nemam.
    Ostale cure svaka Vam čast na trbuščicama, tj.predivne ste i preslatke s trbušcicama.. Jedva čekam kada će se i meni početi vidjeti☺️

Termin je 28.02. Tako nam je rekla doktorica, mada kad koristim kalkulator na Internetu neki pokaze da je termin 25., neki da je 27. i tako, svuda drugacije 😄 Drago mi je da nas ima jos koje smo u prvom tromesecju. Uvek je lakse uz podrsku😊 
    Sto se tvojih analiza tice, ja to nista nisam radila...ali ja zivim u inostranstvu I ovde je to malo specifično, prvi UZ se radi tek u petom mesecu, a tada se rade i sve ostale analize. Ja sam nulta krvna grupa, ali niko me nije ni pitao za to 🤷‍♀️ 

BlairWaldorf
    26. Srpanj 2022. 08:53

Mislim da je bitno da li je minus kod krvnih grupa. Kod nas se vadi krv odma na početku T, provjeri se da nije doslo do nečega trebala bi provjeriti u nalazu točno sto da ti ne bi krivo napisala, i opet se isti test ponavlja u zadnjem tromjesečju. Ja sam nakon spontanog primila rhogam. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

puna_pitanja
    26. Srpanj 2022. 09:50

BlairWaldorf

puna_pitanja

BlairWaldorf

Evo jesam ja. Uzela sam zbog kreme i kupona s popustima. Nisam sad bas pala da su super popusti ali ako mogu na necem ustedjeti zasto ne.

Pa naravno… Koliko kupujem u tom dm-u red je da nesto i dobijem 🤷😊 koja ne procedura ? Dodes tamo i kazes da su trudna ili ? 🥰😄

Hahaha nek te nagrade bar malo 😂 Na blagajni samo zamolis paket za trudnice, mislim da jedino moras imati svoju dm karticu i to je to. Meni je odmah rekla i za paket za bebu, posaljes muza kad rodis da preuzme 😊 

Studentica, ako si ti pozitivna krvna grupa, onda se nemoj uopce zamarati ovim sto sam napisala, to je u slucaju da je trudnica rh negativna, a beba pozitivna, onda antitijela iz krvi bebe mogu izazvati imunolosku reakciju. Ali ako si pozitivna, to nije moguc scenarij bez obzira na rh faktor bebe, tako da sve ignoriraj, nemam pojma zasto salje decka na testiranje, teorija mi je propala 🥴 jel ti ton ginekologinje djelovao zabrinuto? Ja i kad ne razumijem sto mi govore, po tonu zakljucim je li to razlog za biti zabrinut. 😊

30g, OTP 10.11.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.