Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lota 🌼
    28. Prosinac 2022. 16:50

Drage mame cestitam vam svima na malenim bicima pored vas, a onim buducim, osobito one koje broje sitno i leze u bolnici, sretno, da sve prodje u najboljem redu po oboje. 😊
    E sad, trenutno sam 34tt, beba je vec duze poprilicno nisko i doktorica kaze da je sve napeto dole "nabijeno", otvorena nisam, no evo danas me poslala po inekcije za razvoj plica bebe, sutra idem po drugu. Doktorica kaze da izdrzimo barem do 36 tjedna. Zanima me ima li koja mama iskustva s time ? Da je nosila nisko, a ipak dosla do rog famoznog 36tt ?  

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

razigrana
    28. Prosinac 2022. 17:00

ribic

razigrana

ribic

razigrana

Cestitke svim novopecenim mamama 🥰😍 brz oporavak zelim, ali iz iskustva vam moram reci da je kod mene trajalo tih 40 dana 🙈 nemojte se naprezati i siliti jer je istina kad kazu da cete se bolje osjecati nakon tog perioda :)

Mame koje hrane bebe ad, koju dohranu koristite? Mi smo na Nanu i super mu pase 😊

Manja koristi Nestle prenan (jer je rodena s 2.200), a veca hipp 1 biocombiotic.

Obje su isto jele u bolnici i tak smo nastavili. Sutra prvi pregled kod pedijatra pa cemo vidjeti sto dalje.

Manja svakak mora preci na “nornalnu hranu” jer je presla 3 kg. A veca dosta bljucka (a i povraca) pa vidjet da li njoj isto mijenjati. I da li je mozda refluks ili tak nes.

I moj bljucka, vec mi ide to na zivce. Ne znam je li do dohrane ilj cega?

Moze bit da prebrzo jede, naguta se zraka, ne zna stat, ima refluks….

Mi cemo sutra vidjet s pedijatricom.

I kak ste ih obukli za pedijatra? Ono u smislu da im toplo, a da opet nemam komplikaciju za oblacit/presvlacit tamo…

Toliko je vruce bilo kod nase pedijatrice! Uzas. Nahajcali... ja ga obukla u bodi kratkih rukava na kopcanje da ga brze skinem i preko toga pidzamica na kopcanje cijelom duzinom, to mi olaksava brze skidanje i oblacenje. Preko toga je imao onesie koji mu stavim kad idemo van

30 g. oboje
    OTP 9.11.

• proljetnica1
    28. Prosinac 2022. 17:03

Kao prvo ne postoji “nosenje nisko”, gdje bi se inače nosilo, u grlu? Kao drugo dekasametazon u 35.tjednu??? Promijeni ginekologa

ancy2010
    28. Prosinac 2022. 17:06

razigrana

ribic

razigrana

Cestitke svim novopecenim mamama 🥰😍 brz oporavak zelim, ali iz iskustva vam moram reci da je kod mene trajalo tih 40 dana 🙈 nemojte se naprezati i siliti jer je istina kad kazu da cete se bolje osjecati nakon tog perioda :)

Mame koje hrane bebe ad, koju dohranu koristite? Mi smo na Nanu i super mu pase 😊

Manja koristi Nestle prenan (jer je rodena s 2.200), a veca hipp 1 biocombiotic.

Obje su isto jele u bolnici i tak smo nastavili. Sutra prvi pregled kod pedijatra pa cemo vidjeti sto dalje.

Manja svakak mora preci na “nornalnu hranu” jer je presla 3 kg. A veca dosta bljucka (a i povraca) pa vidjet da li njoj isto mijenjati. I da li je mozda refluks ili tak nes.

I moj je dosta bljucka na Nan 1 sad kad smo prešli na complete comfort vise uopce ne bljucka..moze ti bit do dohrane

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

ancy2010
    28. Prosinac 2022. 17:27

ribic

razigrana

ribic

razigrana

I kak ste ih obukli za pedijatra? Ono u smislu da im toplo, a da opet nemam komplikaciju za oblacit/presvlacit tamo…

Mi smo danas bili na pregledu, obukla sam mu bodi, carapice i gore onu jednodijelnu plisanu tuticu, to mi je najlakše skinit..povise medo odjelce,isli smo pjeske s kolicima jer je bilo lipo vrime

4.08.2019 baby girl👶
    1/2021 blighted ovum
    25.11.2022. baby boy👶

razigrana
    28. Prosinac 2022. 17:36

proljetnica1

Kao prvo ne postoji “nosenje nisko”, gdje bi se inače nosilo, u grlu? Kao drugo dekasametazon u 35.tjednu??? Promijeni ginekologa

Obozavam te ❤❤❤❤

30 g. oboje
    OTP 9.11.

• ikica_90
    28. Prosinac 2022. 18:52

Drage moje, na svjet nam je 27.12, nešto prije 11h ujutro stigao naš mali princ, sa 3800 grama i 51 cm. Porod mi je bio pravi horor jer je bilo komplikacija, od 3 šava zbog epizotomije, il sama od sebe popucala, iskreno ni sama ne znam, pa do ručnog uklanjanja posteljice čime sam izgubila puno krvi pa sam bila jako slaba za javiti vam se ranije. Epiduralnu nisam primila jer sam mislila da će mi biti laše obaviti tiskanje tj da ću se bolje snaći ako osjetim sve, ali u tim bolovima iskreno mislim da se nisam najbolje snašla 😔 čak sam se i kojih 40 min prije samog poroda uspijela i ispovraćati po sebi, tako da bilo je tu svega, ali najbitnije je da je nas mali miš dobro, a ja se budem oporavila s vremenom. Želim svima koje još nisu rodile da imaju ljepo iskustvo poroda i da se nikome ne ponovi moj scenarij. 

Također čestitke novopečenim mama, a netko je pitao za nosit nisko, eto moj je od 22 tjedna glavicom prema dolje i dosta nisko, a evo izdržali do 39+3 tt. Tako da najbolje da slušaš svoje tjelo i sigurna sam da ćeš izdržati do termina 🥰❤️

👱‍♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
    🧔'88, normozoospermia

AIH 11/2021, beta ❌
    AIH 12/2021, beta ❌
    IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
    12/22 baby boy 💙
    FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
    10/2024 baby boy 💙🍼

• ribic
    28. Prosinac 2022. 19:26

razigrana

ribic

razigrana

ribic

razigrana

Toliko je vruce bilo kod nase pedijatrice! Uzas. Nahajcali… ja ga obukla u bodi kratkih rukava na kopcanje da ga brze skinem i preko toga pidzamica na kopcanje cijelom duzinom, to mi olaksava brze skidanje i oblacenje. Preko toga je imao onesie koji mu stavim kad idemo van

E tak sam si i mislila i ja. Jer jos njih dve treba tam oblaciti i svlaciti… 

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• ribic
    28. Prosinac 2022. 19:40

Cestitam svima koje ste rodile!

Mene su hormoni i baby blues ful oprali nakon porods pa niste same ako primjetite takve simptome!

I ako ce te imati problem sa znojenjem - na preporuku sam uzela ovaj roll on i preporodila se.

https://mojaljekarna.hr/dezodoransi-i-znojenje/551-vichy-dezodorans-roll-on-zeleni-3337871320300.html

Jer doslovno bi se otusirala i stojim u tusu i dalje smrdim koliko je to isparavalo iz mene. Uzas zivi

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

razigrana
    28. Prosinac 2022. 19:53

ribic

Cestitam svima koje ste rodile!

Mene su hormoni i baby blues ful oprali nakon porods pa niste same ako primjetite takve simptome!

I ako ce te imati problem sa znojenjem - na preporuku sam uzela ovaj roll on i preporodila se.

https://mojaljekarna.hr/dezodoransi-i-znojenje/551-vichy-dezodorans-roll-on-zeleni-3337871320300.html

Jer doslovno bi se otusirala i stojim u tusu i dalje smrdim koliko je to isparavalo iz mene. Uzas zivi

Ja sam u bolnici dusu svoju isplakala jer sam bila odvojena od malog pa ako je to baby blues, imala sam i ja 🤣
    Ja sam nakon 10 dana isla setati van, dosla sam doma i pozlilo mi je, muz zvao hitnu, zato kazem da je jako vazno cekati 40 dana, a ne lupati glavom kroz zid kao ja 🙈. Ne kazem da se neki ne osjecaju bolje, ali eto ja sam mislila da se osjecam bolje,a tijelo nije suradivalo...

30 g. oboje
    OTP 9.11.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.