Čestitam svim novim curama. Nije me bilo par dana.
Lida i MalaMagla kako ste?
Mene je večeras počelo boliti dolje lijevo u trbuhu i leđima. Ko neki grčevi, ali baš probadajuća bol, da se nisam mogla ispraviti... I nakon wca je bilo ko blijedo rozo na papiru i par krvavih "niti"... Sad se smirilo, ne boli više, a nema ni krvi, nadam se da će tako i ostati... Govorim si da je do širenja maternica i ostalo...
Mama - 31. g.
Tata - 33. g.
Jakob - 23.05.2020.
Termin - 23.11.2022. 💙
20.06.2022. - treći pregled
Drage ženice, baš nam je burno u grupi zadnjih dana, ja jedva čekam idući pregled u četvrtak da vidim da je sve ok, od svega me hvata anksioznost, svako malo nešto bolucka, ja si isto govorim da se sve širi i da je sve ok, al bit ću mirna tek kad potvrdim.
30g, OTP 10.11.
Super, da se ne misliš cijelu noć..
Još ti je bio netko pristupačan srećom, znam da je keti91, doživila neugodnost od zdravstvenih radnika... Usprkos svemu, kad je ozbiljna bol u pitanju i nešto što nam ne da mira trebamo otići zbog djeteta i sebe..
Ja bih svakako pratila od prvog dana posljednje menstruacije, pa se na kraju mozda i sastanu ta dva termina 😅
ZM 7.3
Prvi pregled 29.4. :)
Sad ne znam kako da si pratim trudnoću na aplikaciji - jel 12 ili 11 tjedana? 😂
Odlicno da je sve ok <3 Prati po datumu poroda kojeg ti je odredilo ginekolog na onim prvim pregledama. Ili ce ti odrediti na iducem. Najcesce to bude prema ZM (ako su ti uredni ciklusi). Nije nista neobicno da je beba po uzv puno veca. Moj sin je bio 2 tjedna veci, pogotovo kako je trudnoca odmicala. To i ima smisla kada znamo da se ne radaju svi jednako veliki, zato se termin i odreduju u prvim pregledima, kad su svi vise-manje istih mjera- no najcesce se svi ravnaju prema ZM.
Druga stvar je uredaj. Svaki uzv ti ima odstupanja uglavnom 5/6 dana. To i pise na slicici koju dobijes.
CRL je duzina bebe
GA je 'starost trudnoce' prema prethodnoj mjeri
I ispod ti je datum koji je kao termin poroda
Usput, moj 'veliki' sin koji je po uzv bio stariji je na kraju docekao termin po menstruaciji i jos ga presisao 8 dana.
Kako god, najvaznije je da bebica super raste. Evo ja sam u petak bila 11+3, beba je imala 4,9cm i po uredaju od mog gin je to odgovaralo 11+4. Znaci svatko ima svoje mjere.
Vidjet cete pred porod kako su ti uredaji neprecizni. Procjenu tezine bebe fulaju i po pola kile.
Odlicno da je sve ok &lt;3 Prati po datumu poroda kojeg ti je odredilo ginekolog na onim prvim pregledama. Ili ce ti odrediti na iducem. Najcesce to bude prema ZM (ako su ti uredni ciklusi). Nije nista neobicno da je beba po uzv puno veca. Moj sin je bio 2 tjedna veci, pogotovo kako je trudnoca odmicala. To i ima smisla kada znamo da se ne radaju svi jednako veliki, zato se termin i odreduju u prvim pregledima, kad su svi vise-manje istih mjera- no najcesce se svi ravnaju prema ZM.
Druga stvar je uredaj. Svaki uzv ti ima odstupanja uglavnom 5/6 dana. To i pise na slicici koju dobijes.
CRL je duzina bebe
Usput, moj 'veliki' sin koji je po uzv bio stariji je na kraju docekao termin po menstruaciji i jos ga presisao 8 dana.
Kako god, najvaznije je da bebica super raste. Evo ja sam u petak bila 11+3, beba je imala 4,9cm i po uredaju od mog gin je to odgovaralo 11+4. Znaci svatko ima svoje mjere.
Vidjet cete pred porod kako su ti uredaji neprecizni. Procjenu tezine bebe fulaju i po pola kile.
Hvala na lijepom objašnjenju 🥰 da, znam da to sve ima svoja odstupanja, samo nisam znala jel se onda sve pomiče po veličini bebe ili ostaje kako je. Ali si to super objasnila 😊 hvala vam svima na podršci! ❤️
A realno, i te aplikacije svaka svoju politiku vodi, 'mjere' za isti tjedan im se razlikuju i po 2cm.
Samo nek ste vas dvoje/dvije dobro! Kad doguramo do 37tt, sve cemo se moliti da ne nosimo divove :D
Uskoro ginekolog ionako vise nece odredivati duzinu bebe, nego samo procjenu tezine.
Koja je isto, kazem, neprecizna. Mislim da vecina cura koja je rodila to zna. Mojoj frendici su rekli da je beba max.4 kg, na kraju je imala 4,7!
Odlicno da je sve ok &amp;lt;3 Prati po datumu poroda kojeg ti je odredilo ginekolog na onim prvim pregledama. Ili ce ti odrediti na iducem. Najcesce to bude prema ZM (ako su ti uredni ciklusi). Nije nista neobicno da je beba po uzv puno veca. Moj sin je bio 2 tjedna veci, pogotovo kako je trudnoca odmicala. To i ima smisla kada znamo da se ne radaju svi jednako veliki, zato se termin i odreduju u prvim pregledima, kad su svi vise-manje istih mjera- no najcesce se svi ravnaju prema ZM.
CRL je duzina bebe
Hvala na lijepom objašnjenju 🥰 da, znam da to sve ima svoja odstupanja, samo nisam znala jel se onda sve pomiče po veličini bebe ili ostaje kako je. Ali si to super objasnila 😊 hvala vam svima na podršci! ❤️
A realno, i te aplikacije svaka svoju politiku vodi, 'mjere' za isti tjedan im se razlikuju i po 2cm.
Samo nek ste vas dvoje/dvije dobro! Kad doguramo do 37tt, sve cemo se moliti da ne nosimo divove :D
Uskoro ginekolog ionako vise nece odredivati duzinu bebe, nego samo procjenu tezine.
Koja je isto, kazem, neprecizna. Mislim da vecina cura koja je rodila to zna. Mojoj frendici su rekli da je beba max.4 kg, na kraju je imala 4,7!
Joj, pa fulati tu težinu može biti velika greška...
Postoji li razlog zašto su neprecizni?
ZM 7.3
Prvi pregled 29.4. :)
Odlično. Drago mi je da su otišla, sada znaš da je sve u redu i možeš nastaviti dalje. 😊
Nemoj se siliti s poslom, bitniji ste ti i beba. Ja sam odmah otišao na bolovanje, nemam fizički težak posao, radim u uredu, ali je ovako jako stresno, Reko, nije mi za silu trpiti. Plaća će mi biti itekako manja ali, vjerujem da je bitniji moj mir i moja beba nego se ubijat psihički na poslu. 😊
👩 29
👨 29
U braku 8/21 👰🤵
Prenatalne Novalac od 2/22 🌺
Papa, UZV i pregled - 9/21 - sve uredno ✔️
ZM - 28.1.
➕ 5.3. ❤️👶
11.3. - prvi pregled ❤️
❤️ 21.3. 💞 čujemo srčeko. 🥰
🤰👶🏻 4.11. ❤️ termin poroda 🥰
➡️ Sljedeći pregled: 20.7. 😊
🔜❤️🌺👶🏻 Baby girl. 🥰
Jutro cure, ja sinoc da mi oprostite dobila proljev i poslije toga me vise stomak nikako ne boli. Nisam prije toga bila na WC-u od subote pa mi se stomak mozda samo napuhao. Prije dok sam pila kavu isla sam bez problema svaki dan na WC 😅
🧔37👩🦰27
- 7/21 - biokemijska?
- 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
- 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
💙 It's a BOY! 🥰💙
- 17.11.2022. N ❤️
Jutro cure, ja sinoc da mi oprostite dobila proljev i poslije toga me vise stomak nikako ne boli. Nisam prije toga bila na WC-u od subote pa mi se stomak mozda samo napuhao. Prije dok sam pila kavu isla sam bez problema svaki dan na WC 😅
Ovo me baš nasmijalo i prepoznala sam se i sama Super da sad ne boli!
30g, OTP 10.11.
Ovo me baš nasmijalo i prepoznala sam se i samaSuper da sad ne boli!
Ima nas jos sa tim problemom. Bas me jako pocnem moliti sa desne strane i onda kad odem na WC prestane. Iako tesko idem na WC ali isto proljev bude 🤣i onda bude sve okej do iduceg puta hahaha. Ali kazu da je to sve okej jer se probava usporava pa eto
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍
🤵31 👰29
Sortiraj odgovore
Najstariji