Zimske bebe 2022/23❄🤰☃🤱🏻💕

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    santina
    26. Studeni 2022. 02:17

klarolina

santina

klarolina

To je fascinantno ali moguće je ne osjetiti. Evo ja upravo lezim u bolnici jer su mi slučajno otkrili trudove na ctgu, počelo razmak od 10min i u sat vremena se ustaliti na 3 minute a ja ništa osjećala, tek kad je došlo na 3 min sam počela onako lagano osjećati u preponama.
    Uspjeli su ih zaustaviti i nisu me puno otvorili ali se cerviks skratio skroz tak da eto sad kupujemo još koji dan.
    Uglavnom da, moguće je ne registrirati da imaš trudove, ja sam ostala paf kad su mi to rekli.

Joj ja isto tako nisam osjecala u 1.trudnoci. i bila otvorena. Lezala u bolnici 2 mjeseca, primala tokolizu, bila otvorena sve vise i vise. Na kraju na pregledu, nakon 2 mjeseca, bila otvorena 8cm i oni se uplase da cu se poroditi i posalju u radjaonu. A tamo mi ukljuce drip ne bi li pukao vodenjak. Nakon sat vremena ga pokidaju. I tek tad sam imala abnormalne bolove. Sto je trajalo jos nekih sst vremena. Zato se sad bojim sa serklazom da necu osjetiti i stici do bolnice na vrijeme.
    Koji si tjedan? Sve te razumijem. Sretno!

Ajoj, stvarno mi je žao da si to morala proći.

Ja sam sad 33. tjedan, nekako se nadam još bar malo da ispunimo puni potencijal primljenih injekcija za razvoj pluća. Al ako treba ležati mjesec dana dok uđem u termin može, al to mi je nekako preoptimistično.
    Hvala ti <3 držim fige da i tebi prođe što bolje

Ma budes izdrzala nego sta. I moras da budes optimisticna, super optimisticna. Ja sam izgurala 2 mjeseca samo lezeci, wc jedino ustajanje. Jela u krevetu, dolszili mi mjeriti tlak, vaditi krv, raditi ctg u krevetu.. moze se! I stavi jastuk pod guzu, da imas kontra pad, vjerujem da mi je to mnogo pomoglo.
    Sretno!

santina
    26. Studeni 2022. 06:01

Ancy cestitam vam od srca. Tebi zelim brz oporavak i da sto prije idete kuci da uzivate svi zajedno.
    Buhtlice ocekivala sam da cu do kraja posta naci da si i ti rodila.  Vjerovatno jesi, samo se oporavljas. Javi nam se kako ste. A svakako ti zelim svako dobro.

Lonmi mogu se i ja raskukati, ako ce ti biti lakse. 😊  Samo nisam bas toliko redovna kao sto je Levendera bila. Ali evo da, iakk svratim toliko rijetko, nekako sam se poistovjecivala sa tobom i Levanderom, zbog statosti prvog djetrta i nove trudnoce. Znam da je bilo jos cura sa slicnim situacijama, ali kad rijetko svracam, vas sam bas zapamtila.
    Pa i mene zanima kako nam je, kako hendla sa njih dvoje, kako sa ljubomorom itd.

Ja danas usla u 37.nedelju. Dokt u utorak spominjala skidanje serklaza ove nadolazece sedmice, ali smo rekli mozda ostaviti ipak za onu sedmicu iza.  Pa vidjecemo jos. Toliko me boli, da ja jedva hodam. Kad me vidjela, ostala u soku. Mozda zato i hoce ranije. Mala je danima toliko aktivna. Prva me nije toliko udarala nema sanse. Nisam imala ovakvih bolova ni priblizno. Od danas ne pijem Utrogestan, pa mozda i samo krene ranije.

• ribic
    26. Studeni 2022. 07:46

SiA

ribic

SiA

Pozdrav cure,
    Jel imala koja od vas ili ima iskustva s bakterijama ?
    Dosta sam preplašena, pa bi me zanimalo ima li koja iskustva da me savjetuje .
    Hvalaa :)

Kojim bakterijama, gdje?

Jucer sam zavrsila na izvanrednom pregledu radi iscjetka- boja bijele kave . Doktorica mi je uzela bakterioloski bris i dala terapiju utrogestanima i geonistilom. Sljedeći tjedan kad dođu nalazi cemo imati i pregled . Ovog puta je provjerava cerviks : 3,5 cm, unutarnje ušće T forme , vanjsko ušće zatvoreno. Posteljica nema znakove abrupcije , VAT uredan .
    Na kraju 26 tt sam .. uhvatila me totalna panika , pogotovo nakon sto sam procitala o upalama plodnih ovoja, vode , Itd..
    Postoji li mogućnost infekcije ako je unutarnje ušće zatvoreno? U 15tt sam radila cervikalne briseve i svi su bili sterilni .

Znaci jos nemas ni nalaze? Polako i korak po korak.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

razigrana
    26. Studeni 2022. 07:49

Imam pitanje. Ako znate za onaj caj od komoraca, anisa... ugl, ima ga u dm-u. Koliko se salica dnevno preporucuje? Hvala :)

30 g. oboje
    OTP 9.11.

• Ana_
    26. Studeni 2022. 07:57

Ribic sjećam se da si rekla da si tetrice uzimala od Ethereala. Na koliko stupnjeva si ih prala?
    Stigla mi jučer pošiljka, ja sam oduševljena. Vreća za spavanje je savršena, tetrice odlične, uzela sam i kompletic za izlazak iz bolnice i jedan personalizirani body, materijali su 🔝
    Samo ne znam da perem twtre na 40 kako su deklarirane ili mogu i na više? 

👱‍♀️ 36, AMH 12 (2022) 4.1(2024)
    👨‍🦱 40, normo
    04/22 prvi IVF (ovaleap, cetrotide, ovitrelle) 02.05. ET 1 blastice, 1 ❄️
    11.05. Beta 9dnt 215
    13.05. Beta 11dnt 457
    It's a boy 💙

04/24 FET 1 blastice ➡️ 9dnt beta 52 ➡️ 12dnt beta 190 ➡️ spontani 7tt
    10/2024 novi postupak, IVF, test ❌

01/2025 novi postupak

• ribic
    26. Studeni 2022. 08:13

Ana_

Ribic sjećam se da si rekla da si tetrice uzimala od Ethereala. Na koliko stupnjeva si ih prala?
    Stigla mi jučer pošiljka, ja sam oduševljena. Vreća za spavanje je savršena, tetrice odlične, uzela sam i kompletic za izlazak iz bolnice i jedan personalizirani body, materijali su 🔝

Prali na 60 i u susilicu. Uzeli pamucne i razocarani. Ful se zguzvaju i grube i nema sanse bez dobrog peglanja ih koristiti.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• Ana_
    26. Studeni 2022. 08:22

ribic

Ana_

Prali na 60 i u susilicu. Uzeli pamucne i razocarani. Ful se zguzvaju i grube i nema sanse bez dobrog peglanja ih koristiti.

Ja nemam sušilicu, a i svakako sam ih mislila peglati. Čitala sam da se nakon nekoliko pranja opuste i budu mekše, nadam se da će biti tako 🤷🏼‍♀️
    Bodiji su prekrasni, mekani. I uzela sam par muslin krpica, materijal izgleda puno bolji od ovih pamučnih.
    Jučer u baby centru sam gledala od free ona, ista stvar, pamučne su ful grube. 

👨‍🦱 40, normo
    11.05. Beta 9dnt 215
    13.05. Beta 11dnt 457
    It's a boy 💙

01/2025 novi postupak

• Doryna29
    26. Studeni 2022. 08:22

Ana_

Ja nisam uzimala od njih, ali ja sve stavim na 60 stupnjeva pa sta bude... 
    Koju vrecu si uzela? Razmisljam i ja, ali ne znam koju da odaberem. Racunam da u stanu nece biti ispod otprilike 22 stupnja pa ne znam koliko mi debela treba. 

Sto si uzela za izlazak? 😊😊

• Ana_
    26. Studeni 2022. 08:35

Doryna29

Ana_

Ja nisam uzimala od njih, ali ja sve stavim na 60 stupnjeva pa sta bude…
    Koju vrecu si uzela? Razmisljam i ja, ali ne znam koju da odaberem. Racunam da u stanu nece biti ispod otprilike 22 stupnja pa ne znam koliko mi debela treba.

Sto si uzela za izlazak? 😊😊

https://www.ethereal.hr/hr/zimska-vreca-za-spavanje-sumske-zivotinje-18-36-mjeseci
    Ovu vreću sam uzela, samo manju naravno, ali sad je ne vidim ili sam je preskočila. Materijal je prekrasan. 

https://www.ethereal.hr/hr/4-djelni-set-za-novorodence-slonic-na-mjesecu-rukavice-na-poklon
    A ovo sam uzela za izlazak 😍
    Preko do auta dekica i mislim da će bit OK. Preslatki su im ovi kompletici 😍

👨‍🦱 40, normo
    11.05. Beta 9dnt 215
    13.05. Beta 11dnt 457
    It's a boy 💙

01/2025 novi postupak

• Ana_
    26. Studeni 2022. 08:37

Doryna I da, javi se ekipi iz Ethereala na messenger pa ih pitaj za vreću. Tako sam i ja, pa su mi preporučili ovu. Super su, brzo odgovaraju i pomognu sa svime što treba. 

👨‍🦱 40, normo
    11.05. Beta 9dnt 215
    13.05. Beta 11dnt 457
    It's a boy 💙

01/2025 novi postupak

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.