Cure koje ste počele s dohranom 😅 dali kuhate namjernice ili na pari i kako?Svakako moram ti priznati 😂
Imam i kupovnih i kuham na pari i kuham sve zavisi sto joj dajem.
Npr bananu samo izblendam dok krusku, šljivu,jabuku, krompir kuham.
Tikvice i bundevu na pari..Šta misliš o onim kuhalima na paru dali je to potrebno 🙈🙈🙈🙈Mi još nismo uveli krutu hranu, ali planiramo to za kojih mjesec dana 😁 ja mislim da ću kuhati dio hrane tj. povrće, a voće će dobiti samo izblendano. Mislim da nema potrebe za kuhalima na paru. Nego mene zanima jel vi to njima sve izblendate ili više onako zgnječite vilicom, pa nije ful glatka tekstura? Vidjela sam na ig neki profil start solids u kojem je kao preporuka da se od 6 mjeseca daju baš komadi povrća i voća jer tako djete istražuje i bolje se navodno razvija. Ja sam nekako skeptična prema tom pristupu nekako mi je čudno djetetu dati nešto što nije izblendano tako rano. Kak vi dajete krutu hranu?
Ja je stapnim mikserom izblendam. Sto se tice voca i povrca preporučuju kuhati radi pesticida i toga. Druga stvar je ako imate domaće.. ja povrca imam domaćeg ali voce za sad jos uvijek nista. Ovo vrijeme nam ne ide u prilog.
Razmisljala sam i ja o tom kuhalu na paru ali eto ne znam ne bi kupovala za bezveze sve to mogu i sa ovim sto imam kod kuce ... Jos cu vidjeti ocu li kupovati ili ne
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍🤵31 👰29
Sto se tice podloge dajem glas za casmatino, mi ju imamo i odlicna je, mozete ju prati pod tusem ako zelite, slozi se i ne zauzima puno prostora.
Sto se tice kuhala za paru ja sam ga kupila (svijet beba imaju sad 15% popusta) uzela sam Beaba vidjela sam da ga dosta hvale po grupama a i da si olaksam. Mi krecemo cim dode aparat jer moj malac je poceo nenormalne kolicine mlijeka piti (jucer 1100ml) a vidim da je zainteresiran za hranu pa cemo polako poceti. Bodice mi je prerasto preko noci, gdi vi kupujte bodice a da ste zadovolje kvalitetom? H&m i c&a su mi se nekak pokvarili nisu mk vise kvalitetni kao prije, ne znam, iz nexta sam dobila bodic hlacice i majicu i jako mi se svida kvaliteta pamuka da li ne netko od vas kupovao njihove bodice u onim paketima od 5 kom?
Nama je 90% robice iz nexta i super zadovoljni smo 👍
Meni se nista njihovo nije skupilo u pranju, ne znam, mozda cure kojima je, peru na veci temperaturama, ja vecinom i bebuškinu robu perem na 40°. Sto se podloge tice, imamo Nubelino, onu najveću i zasad smo zadovoljni
💁🏼♀️ 36
🙋🏻♂️35
1/23 💞
Cure koje ste počele s dohranom 😅 dali kuhate namjernice ili na pari i kako?Svakako moram ti priznati 😂
Tikvice i bundevu na pari..
Daješ li joj koje žitarice?
Čitam cili dan o dohrani, toliko različitih mišljenja i tablica ima...
👧30
👨36
12/22 💙
Tikvice i bundevu na pari..Daješ li joj koje žitarice?
Čitam cili dan o dohrani, toliko različitih mišljenja i tablica ima…
Za sad nisam, jer jos uvijek nismo uveli dovoljno namirnica.
Kad uveden malo vise onda cu ( amarant, kuskus,zobene..)
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍🤵31 👰29
Ja sam koristila samo onaj nastavak za kuhanje na pari il direkt povrce/voce u vodu i onda vilicom gnjecila il u blender, stapni.
Ova kuhala su po meni bacanje novaca i samo zauzimaju prostor, to se sve skuha za 20 min na pari u obicnoj posudi, ali kako tko zeli, i ja sam razmisljala o tome s prvom curom, a onda vidjela da je bezze i da skuham ovako, odvojim njezino od naseg itd.
Komadici mogu od 6 mj, pogotovo ako krenete s do hranom ranije, a vidim da vecina je. Kuhana mrkva, narezano povrce, cak i onaj baby smoki je super za pocetke, za trening 😊.
Sjediti beba moze u vašem naručju kad prekrizite noge i nju stavite onako u rupu između vaših nogu. Imate na fb u grupi Domace kašice za bebe kako to tocno izgleda, ne mozete bebu hraniti u polulezecem. Ja sam svoju tih 10,15min znala staviti u hranilicu u sjedeci i ok je bilo, kako koji dan.
Ja sam koristila samo onaj nastavak za kuhanje na pari il direkt povrce/voce u vodu i onda vilicom gnjecila il u blender, stapni.
Ova kuhala su po meni bacanje novaca i samo zauzimaju prostor, to se sve skuha za 20 min na pari u obicnoj posudi, ali kako tko zeli, i ja sam razmisljala o tome s prvom curom, a onda vidjela da je bezze i da skuham ovako, odvojim njezino od naseg itd.
Komadici mogu od 6 mj, pogotovo ako krenete s do hranom ranije, a vidim da vecina je. Kuhana mrkva, narezano povrce, cak i onaj baby smoki je super za pocetke, za trening 😊.
Sjediti beba moze u vašem naručju kad prekrizite noge i nju stavite onako u rupu između vaših nogu. Imate na fb u grupi Domace kašice za bebe kako to tocno izgleda, ne mozete bebu hraniti u polulezecem. Ja sam svoju tih 10,15min znala staviti u hranilicu u sjedeci i ok je bilo, kako koji dan.
Jel bi ga smijela hraniti dok sjedi u babybjornu ležaljci? Tada je isto u poluležećem položaju? Jel imaju neke hranilice koje se možda mogu prilagoditi dobi djeteta pa dok još ne sjede da ih se stavi u poluležeći položaj, a kad mogu sjediti onda baš u sjedeći položaj da se narihta?
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Ima ti hranilica koje mogu u više položaja, imam ja Peg Perego Prima papa. Ja kupujem kašice ili radim sama, ono što imam domaće od voća i povrća izblendam i pomiješan sa žitaricama (kukuruzne pahuljice, rižine, heljdine, proso...) Nisam davala komade nego samo izblendano
Moj pije moje mlijeko pa mislim da nema potrebe prije nego napuni 6 mjeseci uvoditi kašice. 🤷
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Moj pije moje mlijeko pa mislim da nema potrebe prije nego napuni 6 mjeseci uvoditi kašice. 🤷
To ti nema veze s time jel dojis il je djete na AD, već se radi o nadohrani koju možeš uvesti prije 6.mjeseca ali i nemoraš 😊 ionako kad se uvodi kruta hrana nije to samo da se prebaciš nego uvodiš malo po malo, djete tek uči kako jesti, možda će ispočetka odbijati papati na žlicu, prilagodba na krutu hranu može potrajati tako da sam ja planirala krenuti polako mu nuditi sa punih 5 mjeseci 😁
👱♀️ '90, neprohodan lijevi jajovod
🧔'88, normozoospermiaAIH 11/2021, beta ❌
AIH 12/2021, beta ❌
IVF 04/2022, ET, beta 273, ostalo 3 🐧🐧🐧
12/22 baby boy 💙
FET 01/2024, beta 432, ostalo 🐧🐧
10/2024 baby boy 💙🍼
Nikako nije dobro dijete hraniti u polulezecem, moze se zagrcnuti. Najbolje da je uspravno, ne kuzim te hranilice, taj polulezeci sluzi za to da dijete odmara i lezi, kao u sjedalici nekoj, ne za jesti. Ma u krilo, prekrizite noge il tih 10 min u sjedeci ako ima 6 mj.
Zamislite da vi lezite a netko vam daje kasicu na usta, ili da tako pijete vodu.
Nema veze dojenje il ad, bitno je da dijete nauci zvakati, nema potrebe prije 6 mj, ali moze se krenuti s 5, 5ipol. Meni je osobno ranije prerano za opterećivati bebinu bušicu s krutom hranom, ali neki pedijatri savjetuju pa roditelji krenu.
Sortiraj odgovore
Najstariji