Svak će krenuti kad hoće, nije svako dijete isto, niti pokazuje iste interese za hranu.
Forsirat i čekat 6mj jer sad kažu tako je besmisleno ako ti je dijete ranije spremno po svim "parametrima".
👧30
👨36
12/22 💙
Svak će krenuti kad hoće, nije svako dijete isto, niti pokazuje iste interese za hranu.
Forsirat i čekat 6mj jer sad kažu tako je besmisleno ako ti je dijete ranije spremno po svim "parametrima".
Ma kazu jedino da probavni sustav jos nije dovoljno razvijen do 6.mj pa cemu opterećivati.
S prvom curom sam krenula s 5 mj iz ciste znatizelje, sad mi se uopce ne zuri jer kad se sjetim onog pripremanja, a ona ni da proba 😂😂
Drzim fige samoj sebi da ce ova mala htjeti jesti sve 😂 gledala je sunku za Uskrs da sam mislila da ce skociti na nju 😂
Ima 8,5kg s 4mj pa vidim da joj je sisa dovoljna, zadovoljna je 😂
https://ibb.co/1s2FbBN evo naše podloge odlična je stvarno imaš i u baby centaru imaš i u Kauflandu sada ja mislim da nema pre velike razlike 😅 spužva je sve i gore je onako da možeš prebrisati i super
Evo moram se ovdje ubaciti s ovim nije razvijen probavni sustav to sam i ja tako mislila. Moja mala bas ima problema sa probavom znala je po 7 dana ne ic na WC pa sam mijenjala hranu pa smo dosli na 2-3 dana od kad smo krenuli sa kasicama ide svaki dan. Pa eto izgleda nije sve crno bijelo 😅 puno toga vise nije kao prije. Npr cisti primjer je hodalica.. nitko ju vise ne preporucuje cak je u nekim zemljama zabranjena prodaja radi tog sto su dokazali da lose utjece na leda kod beba. I ja sam jako puno dvojila hocu ili necu krenuti sa kasicama kad mi je pedijatrica rekla da krenem. Ali evo ne mogu reci da sam pozalila. Je da je tlaka dok skuham, napravim pa ona nece i borbe budu nekad po pola sata za 5 kasikica a nekad lijepo jede. Ali mi je bitno da je ona sretna sita i zdrava. Pa onda i nije tesko... Svako ce kreniti kad zeli ali eto pisem svoje iskustvo. Mozda nekom pomogne.
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍🤵31 👰29
Mi smo isto krenuli sa 5 mj, prvo ide par zlicica i treba uopce vremena da beba nauci jesti zlicom pa tek onda moze pojesti kompletan obrok, stoga je meni bolje bilo da krenemo malo ranije da ima posten obrok sa 6 mj :)
“Nerazvijen probavni sustav” je netočan podatak.
Sto kasnije krenete veća je mogućnost razvoja alergija, sto ranije-što veći kontakt sa sto većim brojem namirnica=manja mogućnost razvoja alergija. Preporučuje se (po svjetskim standardima, ne rodinim ala moje mlijeko je sveti gral) krenuti s 4 mj.
A tek kad pišu da je dijete “ovisno” o cici 🤮
Samo da javim da je onaj rak s ali expressa genijalna stvar
💁🏼♀️ 36
🙋🏻♂️35
1/23 💞
Samo da javim da je onaj rak s ali expressa genijalna stvar
Pošalješ link?
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍🤵31 👰29
Mi smo isto krenuli sa 5 mj, prvo ide par zlicica i treba uopce vremena da beba nauci jesti zlicom pa tek onda moze pojesti kompletan obrok, stoga je meni bolje bilo da krenemo malo ranije da ima posten obrok sa 6 mj :)
Da,da tako i mi sa par zlicica. Jel i ti imas "problem" sa hranjenjem tj. moja nekad bas lijepo jede onda drugi dan pljuje. Ili obratno prvo pljuje pa onda jede 😂😅 nekad bas lijepo nista joj ne padne ni mrva a nekad ima svuda samo ne u ustima. Prvo sam mislila mozda joj se ne svida okus no onda drugi dan tu istu namjernicu pojede bez problema 😅😅😅
6.4.22 ➕
11/22 ♥️😍🤵31 👰29
Mi smo isto krenuli sa 5 mj, prvo ide par zlicica i treba uopce vremena da beba nauci jesti zlicom pa tek onda moze pojesti kompletan obrok, stoga je meni bolje bilo da krenemo malo ranije da ima posten obrok sa 6 mj :)Da,da tako i mi sa par zlicica. Jel i ti imas "problem" sa hranjenjem tj. moja nekad bas lijepo jede onda drugi dan pljuje. Ili obratno prvo pljuje pa onda jede 😂😅 nekad bas lijepo nista joj ne padne ni mrva a nekad ima svuda samo ne u ustima. Prvo sam mislila mozda joj se ne svida okus no onda drugi dan tu istu namjernicu pojede bez problema 😅😅😅
Pa nemam, odkad je naučila jesti vise ne izbacuje hranu van jezikom. U početku bas nije voljela povrće, ali sad normalno jede. Jedino mi poslije jela ponekad dosta bljuca.. Mozda se tvojoj u tom trenu to ne jede pa se zato tako ponasa 🤷
Sortiraj odgovore
Najstariji