Cure,ja od srijede ne spavam zbog te doktorice,muž je uvjeren da hoće samo novce,ja bi htjela da je u on pravu,a s druge strane s bojim. Idem sutra navečer kod druge doktorice pa ću vidit šta će mi ona reći. Svaki dan mi je ko godina 😟 inače imam 35 godina
Cure,ja od srijede ne spavam zbog te doktorice,muž je uvjeren da hoće samo novce,ja bi htjela da je u on pravu,a s druge strane s bojim. Idem sutra navečer kod druge doktorice pa ću vidit šta će mi ona reći. Svaki dan mi je ko godina 😟 inače imam 35 godina
Slazem se s curama da je definitivno prerano, super sto ides sutra kod druge, drzim fige 🤞
👩 23
👱♂️ 25
👧 3
👶 13.12.
Kao sto sam ti gore napisala nuhalni se mjeri iskljucivo od 11-14tt. Tako da ne vidim razlog za toliki stres jer u 8tt ti ama bas nikakav doktor nije mogao tocne mjere izmjeriti. Odi kod drugog dr. Iako i za to jos dva tjedna mislim da stvarno nemas potrebe. Probir bi na tvom mjestu preskocila isto. A taj stres sto si si sad nabila radi neke dr koja nemam pojima sta joj bi da ti u 8tt uopce mjeri nuhalni, samo radi gore tebi i bebici. Relax i uzivaj sve ce biti ok 🤩
👶 - 2011.
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Bok cure🤗
Bambina hehe bravo za banane i super sto nemas jake mucnine🤗 Ja isto tesko podnosim ove vrucine, jako sam troma i samo se povlacim po stanu. Prizivam danima neku kisu da malo rashladi asfalt.
Bruna suuper za rame, bas mi je drago🤗 Ma bit ce to sve ok!
Anavix dobro nam dosla😊
Prvo zao mi je jako zbog spontanog u 12tt😢 Drugo zao mi je sto si sad u strahu koji ti je izazvala nestrucna doktorica umjesto da uzivas u trudnoci. Vjerujem da ce te drugi doktor uspjeti umiriti i da ce sve biti u najboljem redu ovaj put. Samo hrabro i smireno🤞🤞🤞
Anameri meni se isto zna vrtiti u trudnoci, mislim da ti se tlak spusti. Ne bih rekla da ima veze sa stitnjacom. Mozda je vecernja misa bolji izbor, imate li negdje na otvorenom misu mozda pa da ispod drveta nekog stanes? Izbjegavaj ovo jako sunce koliko god mozes, izmedju 10h i 18h je kaos...
XOXO draga kad si vec dosla mozes nam i ostati ako zelis jer ce i tvoja beba biti zimska❤ bas mi je jicer prijateljica pricala za taj kombinirani da cesto ne mogu odvojiti majcinu krv od krvi djeteta i da je samo statistika...iskreno nisam to dosad proucavala kad cu se pribliziti 10.tjednu malo cu detaljnije. Mislim da bi ja svakako trebala NIPT zbog spontanog i godina.
36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.5, Vit D 103
Muž sve ok
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️
Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; 1.beta 12 dnt 331; 2. beta 497; 3. beta 998; UZV 17.6.⏳️
Lori ❤️ nekako se za sada jos osjecam ko posvudusa po temama 🤣 imam osjecaj da ste sve ovdje vec poodmakle a na proljetnima nema jos nikoga. A sluzbeno cemo spadat da jos u zimske.
Ja na zalost sam jedna od onih rijetkih kojoj je panorama dosla losa tako da sam se stvarno nacitala i proucila sve. Probir uopce ne odvaja bebinu krv od majcine to rade nipt testovi posebnom tehnologijom. Probir je cista statistika.. Npr toliko trudnica s tim godinama i takvom krvnom slikom + uzv mjerama bebe ( jer mora bit prilozena slika uzv ne starija od jednog dana mislim) ce imati dijete sa downovim sy. Ovisno o godinama granica se spusta. Tako je meni u prvoj trudnoci prije 10 g postotak bio 1:10000 a sad u mogu ju zvat predzadnjoj 1:250. Sa npr 40 god postotak ide vec na 1: manje od 100.
Recimo za moje godine 1:250 nisam spadala u nikakve rizike i na osnovu toga niko me ne bi bio slao na amnio. Ja sam jos imala slucaj da mi je uzv bio savrsen. Mojom zeljom isla sam na panoramu i niko nije mogao vjerovat nalazu. Amnio je potvrdila panoramu. Znam cure koje su imale probir 1:6 i sve je bilo ok, znam cure kojima su mjerili nuhalni vise od 3 pa je sve bilo ok. A meni su i probir i uzv bili savrseni a nista nije bilo dobro.
Uglavnom probir nije pretraga nego statistika... Ne sluzi nicemu osim da isprepada trudnice ukoliko se pokaze manja vrijednost, a vrijednost se s godinama bez ikakvih drugih parametra smanjuje. Ko si moze priustit moja preporuka je panorama test oko 11tt i dobar uzv dijagnosticar u 20 tt.
👶 - 2011.
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Lori jos nesto sam zaboravila rec posto razmisljas o nipt testu. Oni sve vode (bar panorama) da su pouzdani od 9tt. Al tako rano postoji mogucnost da ne izdvoje dovoljno fetalne frakcije ( bebine dnk iz mamine krvi) i onda se mora ponavljati. VVjeruj mi 10-15 dana cekanja nalaza je jaaako puno ne znam sta bi da su mi jos morali ponavljat i da sam morala duplo cekat za nalaze isto bi ti preporucila ipak pricekat jos npr do 11,0 taj dan napravit uzv i ako je nuhalni i sve ok taj dan vadit krv za panoramu.
👶 - 2011.
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Anameri ja sam prije par tjedana bila na misi s maskom i jedva sam izdrzala, skoro nisam mogla disati. Danas sam zato bila vani u hladovini i sve je bilo ok. Ne vjerujem da je do stitnjace iako mi je malo cudno da ti dr. nije dao ni minimalnu terapiju. Ja sam i prije trudnoce s njom imala problema pa ne znam kako je inace, mozda samo treba pratiti i dalje.
Anavi slazem se s curama da je prerano i da radije promijenis dr. jer su to neke osnove, kad se radi koji pregled. Sa 8 tj. bebica se jos nije ni dovoljno razvila da se radi detaljan pregled.
Mi smo rekli muzevima, vec su pretpostavili pa su cekali da im potvrdimo 🙈 Sinoc me malo uhvatila panika pa im nisam htjela reci a jutros sam se predomislila i drago mi je da znaju pa dalje kako mora biti, nadamo se najboljem 🙏❤
👷♀️👷♂️29 g.
hiper Graves, pcos, trombofilija
Pokusavamo od 09/2017
1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
HSG 12/2020
Prehrana + suplementi 03/2021
04/2021➕
💙, sljedeci pregled 23.11.
Anci ❤ ja sam sutra zapravo vec 7+4 po M, ali kako je meni ta O izgleda bila kasnije (to mi je i ginicka rekla na onom ranom uzv) pomaknula sam si ticker prema realnom stanju😅
XOXO hvala ti puno na pojasnjenju. Nije mi problem pricekati do 11tt, bolje da su rezultati tocniji.
Tvoje iskustvo je bas tesko, divim ti se s kojom si snagom prosla kroz sve to. Zato ce ti ova trudnoca biti savrseno uredna sigurna sam, takvi scenariji se toliko rijetko ponavljaju da nema sanse da bude drukcije🤗
36 g., AMH 5, FSH 6, Hashimoto TSH 1.5, Vit D 103
Muž sve ok
2021. missed ab 7tt💔
2021.🤰 ❤️
Pokušaji za 🍀 br. 2 od 12/2023.
1. IVF 2/25: Gonal, Menopur, Cetrotide; 3🥚, ET 1 (3dn), nema❄️, beta ➖️
2. IVF 5/25: Ovaleap, Menopur, Orgalutran; 7🥚;ET 1 blastice, 2🐧; 6dnt ➕️; 1.beta 12 dnt 331; 2. beta 497; 3. beta 998; UZV 17.6.⏳️
Anci❤ ja sam sutra zapravo vec 7+4 po M, ali kako je meni ta O izgleda bila kasnije (to mi je i ginicka rekla na onom ranom uzv) pomaknula sam si ticker prema realnom stanju😅
XOXOhvala ti puno na pojasnjenju. Nije mi problem pricekati do 11tt, bolje da su rezultati tocniji.
Tvoje iskustvo je bas tesko, divim ti se s kojom si snagom prosla kroz sve to. Zato ce ti ova trudnoca biti savrseno uredna sigurna sam, takvi scenariji se toliko rijetko ponavljaju da nema sanse da bude drukcije🤗
Ma ja sam odradila negativan dio statistike za cijeli ovaj krug trudnica. Zato sam i pozurila da ne upadnem u statisticku gresku sljedeceg kruga 🤣
👶 - 2011.
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Cure hvala vam na podršci,nadam se da ste u pravu i da će sve bit ok. Stvarno ste super ekipa
Sortiraj odgovore
Najstariji