Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ditaedi
    04. Siječanj 2022. 19:21

E da, htjela sam pitati: curke koje su imale već carski, koliko dugo rez pecka, svrbi, lagano bolucka kad dugo sjedite, koliko dugo ga osjećate? I kad ste nakon carskog krenule sa keksom? 

• Embarasada
    04. Siječanj 2022. 19:24

Ditaedi

Prekrasno LadyD, mala Laura će uživati u ovome krevetiću i prekrasna komodica.
    Slee, niš se ti ne brini oko poroda, to će ti sve doći prirodno, od sebe. Ja nisam baš razmišljala o porodu, bar oko toga nisam brinula. A porod je bio, kakav je bio, katastrofatičan, užasan, ko da sam na bojištu(to su riječi mojeg dragog kad me u trudovima pod dripom morao hitno voditi na wc, da tak izgledam), ali isto tako je rekao da sam ja njegova ratnica. I isto tako, bez obzira na tih 12 sati užasa, meni je tih 12 sati bilo nešto najljepše, što je dovelo do nečega što me je očaralo, a to je plač mojeg bebija. I bila sam najsretnija i najponosnija mama kad su mi ga dali. I zahvalna svim anđelima na nebu što je sve ispalo dobro, na svu sreću. Ne želim ni pomisliti na drugi scenarij, odmah se ježim. I da me se pita, opet bi tako, izdržala bih sve za svog mamlaza malog koji je skužio da je baš super spavati po danu, a po noći je baš cool štekati mamu za maratone u nosanju. Tak da sad punim baterije jer znam da će biti hodanja ovu noć.
    Ugl., želim ti reći ne brini oko poroda, mi smo užasno jake i sve ćemo izdržati. Stavi si samo u glavu da će to završiti i da ćeš biti najsretnija mama. I da će sve biti ok. A ionak to su trenuci di jednostavno nemaš fore za razmišljanje, nego se samo prepustiš svakom trudu i svakom bolu. I fora jer si možeš dozvoliti da vičeš, pič***aš do mile volje. I možeš hodati, čupati, vrištati, udarati, disati, ljuljati se, izgledati ko zombi, jer to je sve prirodno. Možeš što god želiš i ništa nije čudno. A ako se kojim slučajem šta zakomplicira u 3 min si u sali i 20 min nakon imaš bebija u rukama. Sve je to za ljude, a sve su sami specijalci u bolnicama, koji odrađuju svoj posao perfektno, tak da ne brineš.
    Ugl., ja radila test ponovno, ispala negativna, naravno. I onda još sat vremena čekala da mi isprave jučerašnji rezultat, jer su me još jučer upisali kao covid pozitivnu. Tak da danas sam si riješila na mupu osobnu, sutra idemo dragi i ja u matični. Pa onda pedijatra naći i otići u općinu i od države, daju neke novce, al to će sve dragi riješiti, meni se sad baš neda zafrkavati sa time.

Jel ti baš morala biti vazeca osobna za sve te prijave bebe? Meni je istekla davno, a kako su rekli da kao vrijede dok je pandemija nisam išla produžavati. A imam putovnicu koja vrijedi. Valjda mi neće radit probleme... 

• Embarasada
    04. Siječanj 2022. 19:32

jelenas

Bok, evo samo kratki update s pregleda… ništa ekskluzivno pošto je to bio zadnji pregled kod socijalne ginekologice, dalje se pratim privatno kod svog doktora i u dogovoru s njim ću preći u TA za jedno mjesec dana. Uglavnom curka je super, procjena na 2300g, ja sam u plusu 8kg. Tlak malo povišen, željezo malo nisko, ali ne zabrinjava to mene nešto, iskrena da vam budem.
    I to je to od mene…
    Embarasada jesi ti u TA na pregledu danas?

Da da, bila sam dns u trudnickoj u vinogradskoj. Veća gužva nego prošli utorak, moj pregled opet trajalo 2 minute. Sad sam 38+1, još sam zatvorena, beba se spustila i trebam doći opet za tjedan dana. To je to.  Opet nije bilo Dr. Grgica koji je po rasporedu, nego je bila Dr. Bernarda Škrtić.
    Sljedeći tjedan počinjem ići po stepenicama gore dolje 100 puta ako se nis ne pokrene :) 

Mum of four
    04. Siječanj 2022. 19:57

LadyD

Jelenas cestitke na dobrom pregledu 💗💪
    Evo slikica kako sam obecala 😉
    Komodica je bila prvobitno crvena i ovako sad izgleda 😆
    https://ibb.co/Z8mBy16
    A ovako je sad u sobi 😉
    https://ibb.co/T11h8Pm
    Ovo je krevetic i malo ukraseni zid oko njega… malo mi je blic prejak a bez skroz druga boja….
    https://ibb.co/HGgzQyZ
    https://ibb.co/jhYKb55
    https://ibb.co/0yX94wg
    https://ibb.co/yQCk21M

Bas si predivno uredila sve,al komodica mi je fenomenalna 😍😍🥰🥰 svaka cast

https://lb1f.lilypie.com/qFUUp1.png

• Clarissa
    04. Siječanj 2022. 20:04

jelenas drago mi je da pumpica pomaze, nek tako samo nastavi pa si murna od daljnjih obrada. Super za pregled, i kutak je bas najs najs  A ono za kratku horor pricu - heheh 
    LadyD zamisao o porodu sam tak ti je zakon! Ha cuj, mozda tako neko bas i bude, moguce sa se nesto vec i fini kuha i zakuhava. Bome si i pravu bombonu slozila, ma svaka cast 
    Ditaedi taman sam krenula pitati za drugu nalaz, ajde supac da je ipak negativan!
    Lori ono si odlicno rekla za porod, tocno tak se i meni cini 
    Slee ne brini, ako ti ista znaci, znam slucajeve gdje je kolegica bila nonstop u muvingu, aktivna ful, pa na kraju dulji porod i jos ju i rezali, a poznanica mirovala skoro cijelo vrijeme i porod rijesila brzo, vaginalno i bez ikakvih komplikacija. Valjda ni tu nema pravila nego kako nam grah padne, a nadam se da ce nam svima biti sto bolja i blagonaklona sorta graha 
    uskoromama ma svaka cast kako si shendlala, prava mama bear s instinktom  samo uzivajte!
    Margo zao mi je da si ipak morala ostati u bolnici...neka te imaju na oku, drzi se, nadam se da ce vrijeme brzo ici, ali i da ces ga moci iskoristiti, koliko je to uopce izvedivo u bolnici, za trenutke odmora 
    Embarasada dobar ti je plan 

hrkanje - i inace sam prava pilana, a sad su to pogotovo zvjerski zvukovi...
    posjete - nisam jos konkretnije isplanirala, ali voljela bih da bar prvih mjesec dana ljudi imaju razumijevanja i ne dolaze, posebno muzeva rodbina koje se pribojavam da nece imati granica...njemu sam naglasila da ih ima drzati pod kontrolom i dati im do znanja da nema nikakvih promenada u nasem smjeru 

Cure, ima koja od vas iskustva s cajem od lista maline? Cula sam da moze pomoci pri porodu pa sam ga pocela piti prosli tjedan, svaki dan neke dvije velike salice...ako i ne pomogne znacajno, valjda ne moze skoditi 

Ditaedi
    04. Siječanj 2022. 21:02

Embarasada, pa ne, mislim da možeš i ako je istekla, mislim da to važi sad zbog covida. Ja sam radila novu jer sam promjenila adresu. 

jelenas
    04. Siječanj 2022. 21:04

Embarasada čestitam na super pregledu! Grgić je valjda i dalje na godišnjem, pretpostavljam da će biti idući utorak jer ja sam privatno kod njega u četvrtak pa valjda radi taj tjedan.
    Ditaedi e točno sam znala da ćeš biti negativna!!! Za carski- joj ja mislim da sam ja dosta dugo (par mjeseci) osjećala rez, a keks- iskreno opće se ne sjećam, ali se sjećam da je bio dosta neugodan i suh u početku, pa mi je ginić rekao da je to zbog hormona koji mi se luče jer dojim. 
    Clarissa ja krećem s malinom od 36tt. Upravo sam danas čula za jedan super express porod bez pucanja i pitam dečka od te cure jesu li šta prakticirali pa je rekao da je pila taj čaj i kao planirali stalno masažu medice a na kraju to nisu uopće uspjeli. Eto tak da se nadam da bi čaj mogao biti od neke koristi. Nadam se samo da nije jako oduran okusom 🙈

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

Ditaedi
    04. Siječanj 2022. 21:06

Clarissa, ja sam isto kupila čaj od maline i to 2 paketa i imala u planu oiti od 37-og tjedna, al nisam stigla popiti jer sam rodila 37+2. Tak da, đabe kupila i to i weledino ulje za međicu, hahaha. Ajde, bit će za drugo.
    A čitala jesam kao da ulje pomaže da međica ne popuca, a čaj da kao pomaže tak da ubrza otvaranje i poslije poroda pomaže pri oporavku

jelenas
    04. Siječanj 2022. 21:07

Cure, ja ću samo javiti da su nam rodile Ana88 i Aurora, njima puštam da se jave kad će im odgovarati, a ja stavljam popis rodenih bebica 🥰

Popis rođenih beba 👶 

Listopad 🍂
    Eva (Anameri)  - 31.10. 

Studeni🌬
    Nella (Taya) - 21.11. 
    Damjan (Confused) - 22.11.
    Aren (Nelanr) - 26.11.
    Mateo (Bru1502) - 30.11. 

Prosinac 🎅
    Julija (Nyssa) - 2.12.
    Dečko (Piba) - 5.12.
    Ani (Birdy) -6.12. 
    Hana (Meaa) - 7.12.
    Arsen (JanaL) -7.12.
    Amelie (Tierra) - 12.12. 
    Filip (Mamasita) - 13.12. 
    Mila (Ivana2007) - 13.12.
    Izak (Bela_le) - 13.12.
    Toma (Bumbasor) - 14.12.
    Edi (Ditaedi) - 15.12. 
    Lucija (Freya) - 16.12.
    Petra (Romale) - 18.12. 
    Vito (Maša) - 19.12. 
    Šimun (Roberta2111) - 20.12.
    Lena (Popsi) - 23.12. 
    Noel (Miraclebaby26)- 24.12.
    Adrian (Deedee505) - 25.12. 
    Antonio (Uskoromama) - 26.12.
    Emili (Novasrećica) - 28.12.

Siječanj 🌨:
    Oliver (Mo_zg) - 1.1. 
    Dečko (Ana_88) - 1.1. 
    Dečko (Aurora12) - 4.1. 

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

LadyD
    04. Siječanj 2022. 21:20

Upitnica hvala 😊 malo smo ju prekrojili i narucila sam da mi isprintaju sta zelim...  inace je plan bio ofarbati ne stetnim bojama  ali trebala sam cekat boju koju sam zelila a  foliju sam cekala krace cca 7 dana 😂😂😂😂  nestrpljivost je prevladala 😆
    Jelenas hvala 😊 nadam se da hoce spavati makar kratko vrijeme jer mi je krevet 140 pa dok dragog nepoteram na kauc 😂😂😂😂 a kontrakcije - danas ih ima ali pola manje nego jucer... vidjet cu  nocas sta me ceka  🤔
    Ditaedi hvala 💗 i potpisujem sve sto si rekla Slee 💪💗 super za negativan rezultat 😉💪💗
    Embarasada cestitke na dobrom pregledu 💪💗
    Mum of four hvala 😊
    Clarissa hvala 😊
    * Kod mene uvjek neki problem.... tako da mi se sin druzi sa svojim tatom vec tjedan dana i danas od susjeda saznam ( koji ga je jucer vidio) da mu je javio da je jutros pravio testove  i da je na oba kucna pozitivan...  ni rijeci svom sinu s kojim je proveo sinoc 5 sati.. uzasnuta sam bas od jutra na takvo ponasanje.. jest da mi je bivsi al nehumanost netoleriram ni malo...  tako da sam opet djete i sve ukucane opet blokirala za viđanje  jer je sin u njihovom  djelu kuce spavao i boravio tih zadnjih dana..  sreca pa je samo par puta usao kod nas u stan ( i sto me fobija uhvatila  prije par dana pa sam se uhvatila domestosa 😂😂😂)  eto i sad kako da budem pametna i da ostanem mirna 🤔🤔🤔🤔  

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.