I ja slabo ovdje pisem.. kod mene sutra 41 tjedan... cekamo da se Noel pokrene ili indukcija 27og 😬
🧔34
👩28
👶💙 N 24.12.2021
👶 15.02.2024
Before we had you, we had each other,and now you are here we have EVERYTHING 💙 NOEL💙
Evo da se i ja javim, danas 37+5, ctg pokazuje neke kontrakcijice, al još ništa za ozb, iako doktorica kaže da je moguće da se pokrene nešto i prije termina. Provjeravala je i tijek prvog poroda i prokomentirala da sam se brzo otvarala, pa…kad krene, da će ic brzo. Beba je trenutno na 3050g ☺️☺️ nadam se da nije pogriješila u procjeni. Plodne vode je uredna količina. Vaginalni pregled nije rađen, samo ctg i uzv.
Spomenula je i eventualnu indukciju na termin, s obzirom da je prve beba imala slične mjere kao i ova sad, pa se rodio puno teži nego je procijenjen. Ali o tom, po tom…
Idući pregled je zakazan za 29.12.
👩🏻32
👨🏻32
👶🏻💙 2020.
👶🏻💙 2022.
👶🏻🩷 2024.
Aurora moja sućut
Ostalima čestitam na dobrom pregledu i punom tjednu.
Da se malo ubacim za grčeve , prošli tjedan sam slušala online trudnički tečaj i patronažna sestra je rekla …. sad ju citiram…. bebe imaju grčeve od AD mlijeka, ili ako mame konzimiraju mlijeko, smetaju ugljikohidrati i da treba izbjegavat citruse kod dojenja.
Mislim da po novijem govore da nema veze s prehranom, da se ne treba opterećivati, da su to razvojne faze bebe gdje probavni sustav sazrijeva. Znam puno mama koje su izbacile sve živo i neživo iz prehrane ali ništa nije pomoglo dok nisu prošla ta 3 mjeseca i onda preko noći odnešeno... Ali vjerujem da kad nastupe grčevi, da bi sve probali samo da odu.
Mame i buduće mame, molila bih vas malo pomoći oko odjeće za bebice. U čemu bi beba trebala biti doma a da joj nije hladno? Dugi bodi, neka trenirka/vesta, deblje hlače? Strample ili I'm to nije baš udobno?
Može li dugi bodi i preko samo ono jednodjelno odjelce? Trebaju li im carape ako imaju hlace/odjelce bez rupe za stopala?
Za van u kolica, pretpostavljam da je ok na kućnu robu dodati još ono toplo medo odjelce? I deku?
Imam doma neke nasljeđene robe ali ima svasta i htjela bi prvo u glavi rascistiti šta mi je potrebno da vidim šta mi još fali :)
Mame i buduće mame, molila bih vas malo pomoći oko odjeće za bebice. U čemu bi beba trebala biti doma a da joj nije hladno? Dugi bodi, neka trenirka/vesta, deblje hlače? Strample ili I'm to nije baš udobno?
Može li dugi bodi i preko samo ono jednodjelno odjelce? Trebaju li im carape ako imaju hlace/odjelce bez rupe za stopala?
Za van u kolica, pretpostavljam da je ok na kućnu robu dodati još ono toplo medo odjelce? I deku?
Imam doma neke nasljeđene robe ali ima svasta i htjela bi prvo u glavi rascistiti šta mi je potrebno da vidim šta mi još fali :)
Ja sam curku svoju rodila na Badnjak, znaci isto je bila zimska beba, najviše od svega sta sam joj oblacila je bodi i ona jednodijelna pidama/odjelce ali topla, ne ona tanka pamucna. S obzirom da se kuca/stan grije i uvijek je pokriveno dekom ili poplunom nema ti potrebe za ovim drugim. Eventualno jos carapice ali ja nisam ni njih. A ta odjelca su u početku nekako i najprakticnija. Za vani skafander ili onaj medo i kapica ☺️
👩🦰31
🧔31
👩💼12/2013 ❤️
5/2021 ➕
31.01.2022 termin 💙
Pregledi 🤰🤰💞:
Bea- 23.12.
Danchy-23.12.
Popsi-23.12.
Novasrećica- 23.12.
Alin-24.12.
Tigrica-27.12.
Nanna-27.12.
Angel-27.12.
Upitnica_st-28.12.
Alexandraaa90-28.12.
Lorena-28.12.
Embarasada-28.12.
deedee505-28.12.
Aurora12-28.12.
Anemi- 28.12.
Lota_twins-29.12.
Slee-29.12.
Ri-29.12.
Lori-29.12.
Lilli07-29.12.
Lovely22 - 29.12.
Sirenita-29.12.
Scarlett-30.12.
Bambina-30.12.
Larchi29-3.1.
Jagodica1988-3.1.
Jelenko93-3.1.
Josipab-3.1.
jelenas- 4.1.
AnnaO-4.1.
Luu-4.1.
Margo-5.1.
Clarissa-5.1.
Baltazar- 5.1.
Mo_zg- 5.1.
Mumof4-7.1.
Josipab-10.1.
Xoxo- 13.1.
Jelenas-13.1.
Leoni-28.1.
Dobro jutro! Sretno svima danas na pregledima!
👩🏻 33 👨🏻33
👧🏻 11/2018.
👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
PAI 1 4G/5G
➕ 06/2021
termin 18.2.2022. 🌈
stiže nam curica 💕
Jutro cure! Hvala svima na informacijama i mišljenjima u vezi dojenja, nadohrane i grčeva. Literatura kaže da postoje 3 opcije: prva je hrana koju mama uzima, citrusi, mahunarke, ugl., sve što napuhnjuje, drugo je zrak koje dijete hranjenjem unese, najviše ako se hrani na žlicu ili preko bočice i treće je nezrelost bebinog probavnog sustava, točnije crijeva. Ja sam svojeg malo pratila kad počnu ti grčići i osobno sam stajališta da je u pitanju nezrelost crijeva, ali i sa psihološkog aspekta jer moj malac kad krenu crijeva raditi on ko da sluša šta se to događa, te mu možda ta peristaltika izaziva razne senzacije s kojim se on prvi put susreće. Kao, šta se to dešava u meni?
Drugo, kad su ga u bolnici uhvatili grčići, sestra me odmah napala da šta sam to jela, ja kažem pa ne znam ovu vašu hranu i klementinu. Ona kaže to je od toga. Sljedeći dan kažem pedijatrici za grčiće, i da mi je sestra rekla da je od klementine. A pedijatrica se počela smijati da nema to veze sa time. E sad, budi pametan. I mislim da nemaju sva djeca to. Recimo od moje sestre starija kćer nije imala, mlađa je i to baš gadne, trajalo dosra dugo kod nje. A ista prehrana.
Ukratko, mislim da je do nezrelosti. Bitno da on ima apetit i da papa, a grčiće ćemo proći već nekako.
Netko je pitao kako obući bebicu. Mi grijemo stan, tako da je lilo ugodno, a sad kad je mali ima hlačice sa stopalicama i bodi, većinu vremena spava i pokriven je sa dekicama. Kad bude veći i više budan, tad ću mu dodati još nešto od robice, jer neće biti pokriven dekicom toliko. Ako su hlačice be stopalica, onda definitivno trebaju i čarapice. Mojem sve čarapice još uvijek padaju. Dobra je i kombinacija bodić i kombinezon, tj piđamica jednodjelna. Svakako malo deblji materijal, pliš.
Svima ugodan dan i lijepi pozdrav
Ditaedi nezrelost bebimih crijeva je svakako u pitanju, samo je onda dalje pitanje što možemo mi da im olakšamo. Još mi nešto pada na pamet- vitamin D izaziva grčeve, neki manje, neki više. Baš smo na whatsappu pisale Freyi neki dan o tome. Ne znam dajete li već vitamin D, ali i to može malo pojačati grčeve. Ja ti govorim ovako više teoretski jer moja curka nije baš imala, možda dva tri dana smo joj pomagali da ispusti zrak, pomagao nam je i Espumisan.
👩🏻 33 👨🏻33
👧🏻 11/2018.
👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
PAI 1 4G/5G
➕ 06/2021
termin 18.2.2022. 🌈
stiže nam curica 💕
Sretmo danas svima na pregledima!
Lori ja cu te neke stvari kao madrac samo proc parom od pegle 😂 tako sam si nekako zamislila da cu ubiti neke zle klice 😂
Cure u terminu drzim fige da vam se pokrene sve sto prije!
Nada - super za cut da je cerviks ostao isti, nadam se da ce to i meni rec na iducem pregledu bez obzira na jake kontrakcije
LadyD nam se nije javila nakon pregleda?
👩🏻🏫👨🏼💻Oboje ‘89.
🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
🌷5.2025. (⏳)
💌 mpodrame@gmail.com
Bok zene, cestitam na punim tjednima i dobrim pregledima ovaj tjedan!
Da ne zaboravim, prvo da vam napisem za Almagein prenatal omega 3, ako koja koristi - ja ga vec dulje uzimam i nikako ga naci u ljekarnama, nigdje nema, prvo mi negdje rekli da se kao vise nece proizvoditi, ali dok sam nazvala Lavandu miu rekli da je jednostavno nestalo zaliha, da ce biti opet od veljace. Uspjela sam naci online na eljekarni24, danas mi stizu 2 kutije pa sam mirna
Aurora moja sucut za baku
Zoe bas mi drago, cestitam!
Aleksandra bravo za ulazak u veliki tjedan
Embarasada dobro pitanje za obleku, i ja si razmisljam u koliko slojeva oblaciti kad malac dodje, koliko treba... Slozila sam u komodi ladicu 50-56 i drugu 62-68, onako sortirala bodice, benkice, pidzame, dugo-kratko, sad je to uredno ali vec vidim kurslus kad se izbezumim sto tocno treba obuci
Sljedeci tjedan perem posteljine, dekice, navlake za madrac i te stvari, nekako bih bas htjela sve posloziti do kraja ovog mjeseca po mogucnosti pa da u 1. mj mogu sto "mirnije" cekati termin. Torbu za rodiliste mislim spakirati zadnju, vecinu sad dosad kupila, ali htjela bih jos na Sv duhu cuti sto tocno treba kod njih nositi...
Moj fetalni eho prosao dobro, nalaz je uredan, no moramo na kontrolu kad ce malac imati 2-3 mj da ga jos provjeri jer sad nije sve mogao vidjeti zbog debljine trbusne stijenke u visokoj trudnoci. A ono, sto su me onda narucivali u to doba a ne ranije, mislim... Ali ajde, glavno da sve bude okej sa srcekom.
A mene vam zgaravica opet jako muci, bas zna biti grdo. U apoteci su mi dali rennie (rupurut sam potrosila) pa cu vidjeti kako ce s time ici... Neku vecer sam dvaput povracala, jako mi se digla kiselina i onaj grozni refleks za povracanje, mislila sam da cu se ugusiti dok sam skoljku grlila. Pojela bih vola da mogu, ali me zgaravica koci, koja croatian tragedy sad u blagdansko doba Sutra idemo na par dana do moje mame u drugi grad, ajme kad samo pomislim na svu hranu, aaaaaaa, nadam se da ce zgaravica makar dan-dva napraviti time-out pa da si dam oduska i jedem bez granica
Zelim vam svima ugodne blagdane sa sto vise uzivancije a sto manje tegoba. Curke kojima su termini iza ugla - sretnooo!
Sortiraj odgovore
Najstariji