Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    sirenita
    19. Svibanj 2021. 13:15

Otvara ti komplikacije, odnosno čuvanje trudnoće. 
    Ja sam trenutno na komplikacijama, iako je s trudnoćom sve u redu. Naime, da se ne vratim na posao, poslodavac je rekao da koristim bolovanje (bolovanje sam koristila radi ledja - za stvarno, nije fejk). I sad te doktorica zatvorila bolovanje, a meni je nedostajalo još dana, pa mi je gin otvorio preko sebe. 

👩🏻32
    👨🏻32
    👶🏻💙 2020.
    👶🏻💙 2022.
    👶🏻🩷 2024.

sirenita
    19. Svibanj 2021. 13:22

Ugl moja situacija je drugačija, ja sam s porodiljnog, imam za koristiti stari godišnji još, a s obzirom da sam dojila, nisam se cijepila, a neću niti sada. Kako radim u školi, predložili su da koristim stari go i bolovanje dok traje nastava... tako da trenutno to i radim

👩🏻32
    👨🏻32
    👶🏻💙 2020.
    👶🏻💙 2022.
    👶🏻🩷 2024.

nemamimena26
    19. Svibanj 2021. 13:35

Oprosti ako je glupo pitanje, iako kažu da nema glupih pitanja, samo glupih odgovara.
    Da li mora biti baš neki poseban razlog za to čuvanje ili ona na papiru ne objašnjava razloge za to? 
    Pitam čisto iz razloga, ako će sve biti u redu, a ja se ipak želim tih tri mjeseca maknuti.

'04./21. ➕
    12.05., 4mm, ❤ kuca
    09.06., 3.24cm, rastemo, sve je odlično 🙏😇
    24.06., 5.66cm, sve u najboljem redu, rastemo ❤
    30.06., stigao nalaz kombiniranog probira, uredan, nizak rizik
    16.07. pregled odličan, beba super, dečko nam dolazi 💙
    26.08., pregled prošao u najboljem redu, sve odlično, veliki smo 25cm, 413grama smo teški 💙
    08.09. pregled prošao super, 613grama, nalaz urinokulture uredan
    04.10. idući pregled, privatni

• ginger39
    19. Svibanj 2021. 13:41

Nemamimena26, koliko ja znam, većina ginekologa ne radi probleme oko otvaranja komplikacija. Vecini mojih frendica su otvorili na njihovo traženje. Meni je preporuku za bolovanje dao ginić kod kojeg vodim, a moja socijalka se odmah složila s obzirom na moju dob, miome, autoimunu bolest i krvarenje koje sam imala. Ja sam dosad bila na bolovanju zbog urinarne infekcije, a ona mi je rekla da joj samo javim kad želim da mi otvori komplikacije. Sutra idem na posao predati zahtjev za godišnji i pitati do kad moram iskoristiti novi pa cu temeljem toga odlučiti kada otvaram komplikacije. 

nemamimena26
    19. Svibanj 2021. 13:46

Hvala na pojašnjenju. Obzirom da je prva trudnoća, pa bolje da pitam kako te stvari funkcioniraju. 
    Sada kada si ginger39 već spomenula urinarnu infekciju, ja nažalost imam česte bliske susrete sa time, jednu sam baš imala krajem 11.mj prošle godine, ali kako se kaže ne ponovilo se.
    U svakom slučaju, vidjeti ću sa gin mojom šta i kako, ali ću joj otvoreno reći kako stvari stoje.
    Evo sada u petak idem čak na jedan dan GO, nakon punih godinu dana. Šta reći, strašno...

'04./21. ➕
    12.05., 4mm, ❤ kuca
    26.08., pregled prošao u najboljem redu, sve odlično, veliki smo 25cm, 413grama smo teški 💙

sirenita
    19. Svibanj 2021. 13:49

Na doznakama ne piše razlog, navedena je šifra koja označava komplikacije

👩🏻32
    👨🏻32
    👶🏻💙 2020.
    👶🏻💙 2022.
    👶🏻🩷 2024.

tierra
    19. Svibanj 2021. 14:00

Pepps skroz te kuzim za pratnju, ali opet si nekako misli da smo zajedno moj partner i ja u tome i da bilo lijepo da moze i on biti prisutan na porodu
    Taya kod tebe su onda slabi simptomi, nadam se da ce tako i ostati. A i tvojima isto tako! Rezultati testa bi trebali biti u utorak ili srijedu, ovisi kad posalju krv na testiranje.
    Freya_444 sve je ok za sad, mi zelimo znati kad vec postoji ta mogucnost
    nemamimena26 meni je doktor odmah na prvom pregledu rekao da ga samo nazovem ako cu htjet na bolovanje zbog trudnoce i da on svima pise tko zeli odmoriti se. tako da si ja planiram vec od sljedeceg mjeseca to iskoristiti. Samo si vidi sve tocno kakve uvjete imas za porodilji, koliko platnih lista imas za prosjek i koliko ces dobivati naknadu na bolovanju i kasnije za prvih/drugih 6 mjeseci nakon sto rodis jer mislim da su novci razlog zasto puno trudnica radi, a ne to hoce li im doktor dozvoliti

👧🏻33👨🏻33
    👶🏻Amelie 12.12.2021. ❤

nemamimena26
    19. Svibanj 2021. 14:05

tierra, oprosti, da li bi bila ljubazna, ako mi možeš malo detaljnije objasniti (ukoliko ti nije problem) ovo sa platnim listama? ove uvjete za porodiljni mogu pogledati gdje točno?

'04./21. ➕
    12.05., 4mm, ❤ kuca

nemamimena26
    19. Svibanj 2021. 14:12

nemamimena26

tierra, oprosti, da li bi bila ljubazna, ako mi možeš malo detaljnije objasniti (ukoliko ti nije problem) ovo sa platnim listama? ove uvjete za porodiljni mogu pogledati gdje točno?

Četrnaesta godina staža mi ide kod istog poslodavca, stalni radni odnos.

'04./21. ➕
    12.05., 4mm, ❤ kuca

• ginger39
    19. Svibanj 2021. 14:22

Ako se ne varam, platne liste ili potvrdu o isplaćenim plaćama unatrag zadnjih 6 mjeseci nosis na hzzo prije otvaranja komplikacija. Tijekom komplikacija naknada je svima ista (ako su u radnom odnosu), mislim da iznosi oko 4200. Tijekom prvih 6 mjeseci rodiljnog dopusta dobivas svoju punu plaću, odnosno prosjek koji će ti hzzo izračunati temeljem onih platnih lista. Tijekom sljedecih 6 mjeseci dobiva se umanjena naknada, mislim da maksimalno može biti oko 5600. Ono što su meni svi savjetovali je da jednom kad odem na komplikacije više nema povratka na posao, jer ako prekidaš komplikacije da bi se vratio na posao onda i tih 4200 ulazi u onaj prosjek za prvih 6 mjeseci rodiljnog dopusta. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.