Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    tierra
    19. Svibanj 2021. 16:08

Nemamimena26 cure su sve super objasnile, ako imas takav staz kod istog poslodavca i zaposlenje na neodređeno, onda ti je to najjedostavnije za izracunati! komplikacije su ti  4.275kn mjesecno (osim ako ti je placa niza, a u tom slucaju dobijes iznos svoje place).
    Od  28. - 45.dana do poroda pa do navrsenih 6mj djetetova zivota ti je rodiljni dopust - puna placa, ali nije svaki mjesec isti iznos - izracuna se u zadnjih 6.mj kolika ti je iznosila prosjecna cijena tvog radnog sata, pa ti se za svaki mjesec isplacuje taj iznos × fond radnih sati za taj mjesec. 
    nakon djetetovih 6.mj pa do godine dana je roditeljski dopust. Iznos je 5.654kn ( isto, wko ti je placa niza, dobijes iznos svoje place).Vidi vise o roditeljskom dopustu na linku jer se moze i partner ukljuciti u raspodjelu roditeljskog dopusta: https://hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore

👧🏻33👨🏻33
    👶🏻Amelie 12.12.2021. ❤

nemamimena26
    19. Svibanj 2021. 16:26

tierra, taya, aurora hvala vam cure još jednom. 
    vidjeti ću onda, ako bude sve ok, da zguram do devetog mjeseca, pa onda da otvorim komplikacije da mogu tih dva, tri mjeseca imati malo vremena za sve što trebam.
    inače, da vas pitam, kako vi gurate ovu srijedu kišnu i sivu? doduše, kako je kod koga vrijeme, obzirom da nismo svi iz istoga grada 

'04./21. ➕
    12.05., 4mm, ❤ kuca
    09.06., 3.24cm, rastemo, sve je odlično 🙏😇
    24.06., 5.66cm, sve u najboljem redu, rastemo ❤
    30.06., stigao nalaz kombiniranog probira, uredan, nizak rizik
    16.07. pregled odličan, beba super, dečko nam dolazi 💙
    26.08., pregled prošao u najboljem redu, sve odlično, veliki smo 25cm, 413grama smo teški 💙
    08.09. pregled prošao super, 613grama, nalaz urinokulture uredan
    04.10. idući pregled, privatni

Peppss
    19. Svibanj 2021. 17:09

Evo mene s pregleda, zasad je sve super. Na ultrazvuku se vidi gestacijska, žumanjak i neka naznaka bebice, sve super odgovara danima/tjednima. Dobila sam duphastone i folacin, uputnice za vađenje krvi i opet idem na pregled za 2 tjedna. 😁🥰

Bela_le
    19. Svibanj 2021. 18:38

Tierra super za dobar pregled i sad odbrojavamo do rezultata 🥰
    Taya nadam se da ce suprug i mama proci s blagim simptomima
    Joja mora se zavrsit trudnicki tecaj a sad ovisi o bolnici koji priznaju, osjecka priznaje samo njihov
    Schinin kod nas bas prave dramu oko pratnje, mislim da su u osjeckoj bolnici jedva docekali da zabrane, zamisli proali smo tecaj prije 2 godine i on nam vise ne vrijedi jer moze samo star najvise 6 mjeseci jer se eto nacin radanja promijenio, a naravno novi kosta 400kn
    Peppss cestitke na dobrom pregledu 🥰

👩 23
    👱‍♂️ 25
    👧 3
    👶 13.12.

Taya_
    19. Svibanj 2021. 18:56

Peppss

Evo mene s pregleda, zasad je sve super. Na ultrazvuku se vidi gestacijska, žumanjak i neka naznaka bebice, sve super odgovara danima/tjednima. Dobila sam duphastone i folacin, uputnice za vađenje krvi i opet idem na pregled za 2 tjedna. 😁🥰

Čestitke na dobrom pregledu ❤️ 

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

freya_444
    19. Svibanj 2021. 18:59

Peppss čestitam na pregledu 💖💞
    Tko nam je još ovaj tjedan na pregledu?🤰
    Ja si razmišljam malo o testovima Nifty, Harmony, Panorama...ima ih mali milion 🤷‍♀️ zna li itko nešto o njima, koje su razlike i da li ima razlika i s kojim paketom se najvise dobije? 😁🤗

Lucija 16.12.2021.💗

Lucy_lu
    19. Svibanj 2021. 20:50

Znaci upravo sam napisala cijelu bibliju i nije mi se poslalo 🤯🤯🤯
    Prvo cure koje su bile na pregledima čestitke 🥳🥳
    Meni je iduci pregled 31.5. kada bi trebala dobiti uputnice za sve ostale testove (krv urin stitnjaca...)
    Freya ja se jos nisam raspitivala o tim testovima jer mi je gin sama rekla kao da misli da mi to ne treba ( iskreno izgledam ko da imam najvise 25 ali godina proizvodnje ipak kaze drugo 🙄😓)
    Cure ja imam celiki problem s porodiljnim.. ako slucajno koja ima slicno iskustvo ili kakav savjet pliz pisiste.. dakle, ja sam prije 7 mj otvorila zajednički pausalni obrt preko poticaja sa hzz-a. Ugovorom smo sa hzz-om vezane 2 godine. Namjerno sam isla na zajednički obrt posto je bebica i onako bila u planu sto bi znacilo da obrt nece morat u mirnovanje i ne moram onda nadoknadivati vrijeme provedeno na porodiljnom (za hzz). Posto se relativno dobro osjecam i nemam nikakvih problema, namjeravam raditi dok budem mogla.. moja gin je stvarno super i odmah mi je rekla da kad god ja budem htjela da joj samo kazem i salje me na porodiljni.. ja nemam pojma sto mi je najpametnije 🤷‍♀️ naravno raspitat cu se sve kod knjigovođe ali bi voljela da netko podjeli samnom ako ima slicno iskustvo ili barem savjet.
    Ako vas davim ovime samo zanemarite 😅
    Unaprijed prezahvalna 😂

🙋‍♀️ 30
    🙋‍♂️ 28
    👶 31.12.2021.

19. Svibanj 2021. 22:50

sta koristite za kiselinu? po danu je ok al navece pred spavanje nikako da prestane i ujutro se probudim sa bolovima u zeludcu

• Schinin
    19. Svibanj 2021. 23:37

Taya zao mi je sto vas corona nije zaobisla 😓 ali se bar Nadam da necete imate simptome jace nego prehlada. I svima vam zelim brz oporavak 💞
    Pepps super za dobar pregled ❣️
    Nela probaj sa mineralnom pred spavanje, mozes popit i magnezij. Obavezno spavaj uzviseno. Meni puno pomaze kad popijem nesto gazirano, ponekad hladno mlijeko (ne uvijek), pojesti par badema ili pistacija (bademi su bolji). A kad vas ne ide onda uzmem neke tablete za zvakanje sa jalciumkarbonatom (sorry, ne znam kako se zovu u hr) ili ranitidin (peptoran). A ultima ratio je omeprazol. Btw sve te tablete su bez stetnog djelovanja u trudnoci.

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

Bela_le
    19. Svibanj 2021. 23:57

Cure da vam javim i da se pojadam ovdje
    Bila sam sad na hitnoj zbog krvarenja, sva sreca s bebom je sve uredu, ali su mi nasli hematom, ispod bebe je pa nije toliko jako rizicno, ali sam na strogom mirovanju do daljnjeg, osjecam se uzasno s obzirom da imam curicu od dvije i pol godine i sad ce prakticki biti bez mame

👩 23
    👱‍♂️ 25
    👧 3
    👶 13.12.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.