Tierra je iz pepca je, sve sam tamo ubrala a išla sam samo po to😆
🙋♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋♂️26
Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
Pokušavamo od 5/2021
+ 31.5.2021
5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗
Daa, preslatko je gledati kako se gega s jedne noge na drugu 😊
Tierra i to što si uradila je dovoljno... Ja znam da smo mi sve navikle da radimo same, ali pogotovo kad se priblizimo porodu mislim da trebamo da čuvamo snagu za porod jer ne znamo kad nas može uhvatiti. Imat ćemo mi vremena da nadoknadimo sve što nismo mogle raditi u trudnoći 😉
Hello okruglice🌺, ja vas pokusavam pratiti ali nikako i da se javim... narvno da 💩 kod mene idu dalje, bilo je skoro za ocekivati. Nakon sto mi je glucose chalenge test bio i vise nego pozitivan i nakon sto sam veliki ogtt morala pomaknuti zbog operacije fino sam si krenula napravit GUK profil u nadi da ga lijepo prezentiram doktoru u ponedeljak i molim ga da mi otkaze ogtt. dakle ogtt je otkazan, ali ne bas onako kako sam ja to planirala 😥 moj guk profil je bio sve samo ne dobar 🙁 secer nataste 6 😱 i tako u tom stilu ide dalje. poslao me je kod dijeteticarke, iako sam mu rekla da principijelno nemam pojma kako bi jos mogla promjniti prehranu, jer sam vec uglavnom na puno povrca i malo ugljikohidrata, slatko skoro nikako... pa je rekao da moram tamo pro forma, da napravim GUk profil za ovaj tjedan da vidimo koliko inzulina mi treba. 😥dakle sad se bodem za profil, pa poslije i za GUK i za insulin, a mrzim igle 😱 kaze meni dragi, bas mi super izgledas, nikad ne bih rekao da imas dijabetes 🤦♀️ rekoh jesi me bas utjesio... pa su mi u urinu nasli puno vise proteina nego dozvoljeno, pa sam morala u jeb*** kanticu piskit za 24h urin, sad cekam resultate pa budemo dalje vidjeli.
posao mi je sad za vratom i dobijam citavo vrijeme krizu, jer sam dobila da sredim neke stvari na multicentar studiji, ukratko nit znas ko pije, ni ko placa, ni ko koga... a dobila sam phd tipa da mi pomaze a nema pojma o pojmu.... ali bar je sin dobro, od ponedeljka idemo u skolu, ponosna sam na moju veliku curu jer mu zaista pomaze, cak ide na WC s njim i pomogne mu da se skine/obuce 😍.
za moj Corona-esej: skuzila sam da fali par stvari napr. oko dojenja (ukratko definitivno ZA cjepljenje) i trombofilije, kao i da nisam navela citations, ako koga interesuje a i da podvucem da to nije samo moje osobno misljenje nego potkripljeno sa znatsvenim dokazima. ako koja ima jos koje specificno pitanje, recite pa da dopunim
Freya bas mi je zao da te je Corona zahvatila nadam se da si vec uveliko bolje!
I bas me je naljutila Dr od Jelenko, bas mi je neodgovorno kako to rade! nadam se da je mama bar malo bolje i da ce se ubrzo kompletno oporaviti!
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
zaboravila sam koja je pitala za kitit bor: definitivno sam za 😁 osim sto ga ja sama obozavam - ja cu sada vec polako krenuti, taman do Bozica budem gotova sa mojom aktualnom brzinom 😂😂😂 osim toga bebe vole svjetla! fino placiras bebu pred bor i ima da bleji ko hipnotizirano tele 😂 tako su i moji 😂
Slee bas mi je zao da su vas rukice uplasile 😥 nadam se da je zaista to samo da ih tako drzi i da nije nista posebno! a ne brini se sto ga ne osjetis toliko - pa kako ces, kad ti je posteljica svuda 😉
Xoxo spontano bih rekla da gilberts nema nikakvog utjecaja (jer sam to vec i zbog sebe proucavala autoimune bolesti i mRNA cjepiva, samo ja imam MCAD), extra sam isla trazit literaturu za gilberts i cjepiva -nista specificno samo su svi slozni u jednom: mRNA cjepiva NE pogorsavaju funkciju jetre i explicitno se preporucuje pacijentima sa kronicnim bolestima ili transplantacijom jetre da se idu cjepiti. interesantan detalj: case report o pacijentu sa gilberts i covid: dosao je u teskom stanju u bolnicu, ali se dosta brze potpuno oporavio nego drugi pacijenti sa slicnim stanjem, teorija je bas zbog gilberts jer unconjucated bilirubin ima anti-inflamatorna svojstva 😃 i shopping-ulov je predivan 😍
Teeny pitala sam jel ima kod vas MR-mammografija, iako bi i tu potesko napravila jer ide u lezecem polozaju ali na trbuhu 😅 ergo ostaje samo UZ...nadam se da nece nista testovi pokazati i da se to sve svodi samo na hormonalne promjene zbog trudnoce. saljem veliki virtualni zagrljaj!
Lorena bravo za pregled.
Meaa divno za baby shower 😍
JanaL tjesilica je divna 😍
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
Aurora jaknica ili skafander ne smiju u AS to je tocno, vjerovatnoca gusenja je puno veca. mi i danas imamo dekice u autu za njih dvoje. a jaje mi je islo na kolica tako da smo mi vecinu zime bili normalno obuceni, ev. ono medo-odjelce i dekica preko, gdje god da smo isli. jaknice i skafandere smo koristili samo ako smo bili u nosiljci ili kasnije kad su isla "normalno kolica, prvo pripremimo kolica, pa njih vadimo, zbundamo pa u kolica. a mozda malo glupo pitanje: zasto vadis 2x krv za stitnjacu i za hematologiju? sto ti to ne odrade od jednom da te ne muce? nema razloga zasto ne bi...
Alexandra bravo na pregledu! ja bih ti preporucila pfizer ili moderna cjepivo, jer iako ide u dvije doze pa molo zajebancije u uporedbi sa Johnson, ali ova dva imaju veci postotak zastite. a to za misli oko tezine te absolutno kuzim, evo ja nisam imala iskutsvo kao ti, pa sam jedva cekala da napunim 24tt i da on ima vise od 500g jer je to zakonska granica za "mora se medicinski sve poduzeti da se odrzi na zivotu". cjerujem da ti je tesko sada u ovim tjednima ali dogurali ste do ovdje i svaki slijedeci dan te donosi blizi tvom malom smotuljku koji se do sada pokazao kao jak borac 💕
Taya ajme ti imas jos samo 2 tjedna 😱 to me podsjeca na to da ce i kod mene brzo a ja ni blizu spremna 😅
Bela opet strogo mirovanje? bas mi je zao, ali eto te brzo u terminu, budes ti sve izdrzala💕bitno je da je Izak dobro
Jelenas brz oporavak ti zelim 😘 a jbm kako su se ti infekti zaredali....
LadyD bravo za posteljinu, predivna je 😍 malo ti zavidim na vjestini, htjela bi ja da znam 😂 ali mogu reci da masina za sivanje divno korisati kao hvatac prasine... meni se babysense momitor cini ok, bas sam isla googeln. kod nas su popularni owlett, ali ovaj je vise nego duplo jeftiniji. ako ti je u budzetu, uzmi, bas zbog toga sto si pusac...i cestitke na pregledu 🎉
Nada i Tigrica dobro nam dosle 🌹
Upitnica bez stressa molim - evo ja sam tjednima ispred tebe a nemam prakticno nista 🙈 robicu ces brzo rjesit kao sto cure kazu, jednom kad krenes, vise nema povratka 🙈
Luu svidja mi se Neo 😍 tako se od moje prijateljice zove sin 😁
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
Nova srecica bravo za pregled 🎉 i svaka cast da sve uspjevas obaviti, ja se tako cesto u danu pogubim 🙈
Nela ja mislim da je safety1st rok do 8 godina, ali pogledaj na njihovoj stranici za svaki slucaj, jer imaju neki modeli koji idu i duze (kod nas su ti popularni, zato stalno nesto o njima procitam)
Mumoffour zao mi je za smrtni slucaj🙁
Lori cestitke na pregledu
tigrica prelistaj par stranica unatrag i vidi gdje sam uploaded "esej o koroni" (inace ti opet postavim). Preporuka je definitivno DA za cjepljenje i u trudnoci a MArkoticka valja gluposti
Zelena zao mi je ali nije istina da se ne preporucuje dojiljama. ISto kao i trudnicama ISKLJUCIVA JE PREPORUKA DA SE CIJEPI. to sto nas stozer valje gluposti i ne zna dal bi piskili ili kakili i kazu jedno ujutro a drugo popodne je druga stvar....
Scarlett za bolju polovicu: neka se ide cjepiti, bas ZATO sto je astmaticar. vjerovatnoca da ce od cjepiva zavrsit na respiratoru je zanemariva a vjerovatnoca ako je pokupi da ce bas taad zavrsit na respiratoru je jako velika.... evo i ja sam teski astmaticar i cjepljena i idem ovih dana po trecu dozu i sve ok sto se toga tice...
Bumbasor Vito je tako medeni 😍 jel da i i ti ne mozes vjerovati kad ga sada pogledas da je nekad bio tako mali? moji su puno manji pa sad kad gledam odjecicu za novoredjence mislim kako si ne mogu ni zamisliti da su nekad u to pasali...
Josipa bas mi je zao da dragi tako brzo odlazi 😥 moram priznati da ne znam sto bih ja bez mog iako ga bar 50 puta u danu pozelim lansirati na mjesec (ili negdje dalje). I nadam se da ce te ruka brzo popustiti, mene je bolili vjecnost i to zato sto je sestra pravila exorcismus nad mojom rukom s tom spricom 🙄
Lota_Twins cestitke na dobrom pregledu🎉 decki su bas veliki, divno 😍
Jelenko drago mi je da je mama negativna
Lili bravo za curku 💕 i tebi puno izdrzljivosti i strpljenja, sad kad krene trckarat uokolo 🤪
Freya 🎉🎉🎉 za test
ja se ne javljam par dana, pa vas onda udavim komentarima 🤦♀️
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
Xoxo i Jelenko sve je preslatko 👶
Bravo za dobre preglede i neka blizanci dodu sto blize terminu 💙
Kad je vec korona tema cijeli dan da se i ja pozalim kad sam se malo smirila. Moja starija sestra je danas prebacena na covid odjel u drugu bolnicu. Prije par dana je dosla na plucni odjel jer ima koronu i tesku autoimunu bolest, jako slab imunitet. Dobila je upalu pluca i u ovih par dana se stanje pogorsalo, od jucer je na kisiku a danas je morala u tu drugu bolnicu gdje imaju uredaj s vecim protokom da moze normalno jesti a kisik prima na cjevcicu. Nazalost ako se stanje pogorsa morat ce prijeci na respirator. Nadamo se najboljem, da ce nam se oporaviti i uskoro vratiti doma ❤ Nisam htjela razmisljati o tome ovih dana i pisati ovdje. Puno mi olaksa doci tu i vidjeti sve lijepo sto pisete i stvarcice za nase bebe. Nas deckic nam puno znaci sad, moram biti jaka i zbog njega. Seka je isto hrabra i vjerujem da moze i ovo izdrzati ❤ Malo se uspijemo dopisivati pa mi je lakse, inace jedva cekam da muz dode doma.
Cuvajte se cure i svi vasi, Jelenkodrago mi je da je mama negativna. Vecina bez problema preboli ali nazalost puno je ljudi koji vec imaju problema i njima je stvarno tesko.
jako mi je zao procitati ovo nadam se da se nece vise pogorsavati, cak naprotiv da ide na bolje i da ce se uskoro brzo oporaviti
Vjerovatno cu te nervirati s ovim pitanjem, ali znas li je dobiva storoide (prednison, dexamethason, budenosid)? ne znam zasto, ali vecina doktora se boji steroida, ali kako sam dosta citala o Covid steroidi se pominju cesto da su poboljsali klinicku sliku. ako se sjecas da sam nedavno pisala da su moji pokupili isto, mama je bas bila ono na rubu (ima tezi COPD, astma itd), bas je bilo ono mrvica da je ne hospitaliziraju i ja joj rekla da uzima prednison (samo to je imala doma zbog mene), ona pitala svoje Dr - jednoglasno je bilo NE, ja sam bila ono uzimaj i suti - nakon tri dana se "vratila" iz mrtvih
neka pita... inace steroidi se ne preporucuju u akutno inflamatornim situacijama, ali ovdje djeluju...
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
Pregledi 🤰🤰💞:
Meaa-11.11.
JanaL-11.11.
Taya-11.11.
deedee505-11.11.
Alin-12.11.
Mo_zg-12.11.
tierra-15.11.
Jagodica1988-15.11.
Upitnica_st-15.11.
XOXO-15.11.
Larchi29-15.11.
Bambina-15.11.
Roberta2111-16.11.
Schinin-16.11.
Miraclebaby27-16.11.
Alexandraaa90-17.11.
Bruna257-17.11.
Piba7-17.11.
Nada-18.11.
Angel-22.11.
jelenas-22.11.
Maša-22.11.
Sirenita-23.11.
aurora12-23.11.
Slee-23.11.
Bela_le-24.11.
Margo-24.11.
Luu-24.11.
Ri-24.11.
Clarissa-24.11.
Jelenko93-25.11.
AnnaO-26.11.
jelenas-29.11.
Popsi-29.11.
anemi2022-30.11.
ana_88-30.11.
Leoni-30.11.
Lota_twins-1.12.
LadyD-1.12.
Josipab-1.12.
coffeebean-1.12.
Bumbasor-2.12.
Scarlett-2.12.
Mum of four-3.12.
CiribiribelaMare-16.12.
Tigrica-27.12.
Lucija 16.12.2021.💗
Jutrooo cure ☺️🌞
Ja baš sretna što je negativan test, probudila sam se puna elana 🤞🤞
Sretno s pregledima i javite se ❤️
Schinin, žao mi je zbog šećera, vjerujem da ćeš sve to izregulirati lijepo :)
Lucija 16.12.2021.💗
Jutro cure, sretno svima danas🤗
Nastavak mog ne spavanja, znači kao zaspala u boravku i probudila se oko pola jedan, prebacila u sobu i do tri i nešto bila budna, izvrtila sve u glavi oko trudnoće, poroda, dojenja, stvari koje trebam kupit, mislim si kak da si spremim torbu za rodilište jer ionak nemam pametnijeg posla i tako... Dočekala da se dragi probudi isto u boravku i dođe u sobu, sav zbunjen ne zna gdje je a ja fino budna🤣🤣🤣
🙋♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋♂️26
Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
Pokušavamo od 5/2021
+ 31.5.2021
5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗
Sortiraj odgovore
Najstariji