Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    LadyD
    05. Studeni 2021. 09:17

Teeny

Moram vas malo pojadati. Nesto me muci vec jedan period, ali me strah pricati o tome. Suprug zna jer je primijetio da sam nekad cudna.
    U ponedjeljak idem na kontrolu nakon skoro 7 sedmica os vjerujem i da me je povela hvatati blaga panika.
    Dok smo bili u izolaciji primijetila sam jedan dan da mi iz desne dojke kad je pritisnem iz jednog kanalica umjesto kolostruma izadje krv. Iz lijeve nema nista, u desnoj samo iz tog jednog kanalica izadje koja kapljica krvi dok iz svih ostalih kanala izadje normalno kolostrum.
    I ono sto vidim sad, a bilo je i u prvoj trudnoci, desna dojka je mrvicu veca i vec sad u desnoj ima vise kolostruma nego u lijevoj.
    Mislila sam zasto sam uopste morala pritiskati, ne bih nista ni primijetila.
    Medjutim, danas na grudnjaku vidim manje fleke krvi i pocela sam se brinuti.
    Ovo sto sam procitala vidim da to zna biti normalna pojava u trudnoci, ali isto tako se prvenstveno treba iskljuciti bilo kakav malignitet.
    Spomenut cu svakako doktoru u ponedjeljak i nije mi svejedno ako ce me slati na neke dalje pretrage..,
    S mamom sam prosla karcinom dojke prije pet godina, hemoterapija, operacija, zračenje pa njeno psihičko stanje nakon svega toga..
    Ona je hvala Bogu sad dobro, ali ostala je trauma i pretpostavljam da me je zbog toga jos vise strah.
    Izvinite na negativi, nisam mogla ovo vise drzati u sebi..

Draga vjerujem da te je strah i da je svakim danom sve veci posebno jer si prosla svasta lose sa svojom mamom. Pokusaj ostati pribrana jos malo do prvog posjeta doktoru i obavezno mu reci sve. Neznam kako ce reagirat ali nedaj se i trazi ptetrage koje mozes napraviti. Najvaznije je na vrijeme reagirati al to iz maminog slucaja vjerujem da znas i sama. Uglavnom ako treba trazi savjet vise kod drugog doktora jer tvoj mir i zdravlje nemaju cjenu.  Istina je da se to događa u trudnoci u nekim manjim postotcima ali se događa i neka te tjesi da si ti jedna od njih. Od silne literature koju sam procitala to nije nista opasno tako da te umirim koliko mogu. Prođe samo al svakako strah ostane jer je nepoznanica vecini. Nemoj zamjeriti sto neznam bas utjesiti kako treba al eto makar cinjenice trebas cuti. I da naglasim da je studija pokazala da bebice koje nosimo cuvaju nas i stite i  od takvih vrsta  bolesti. Saljem ti big hug i ostani pribrana 😘

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

JanaL.
    05. Studeni 2021. 09:32

Dobro jutro! 
    Čitam vas ali naravno da mi je do jutros dosta isparilo. 
    Jelenas hvala na dojavi za amalgeu…😱😬 ja ju pijem… Sva sreca nemam tu seriju, ali opet me trta😬 
    Svima čestitam na dobrim pregledima!
    Bela brzo ćeš ti uživati sa svojom bebicom, ali izdržite još malo u jednom komadu.❤
    Taya baš si lijepa trudnica😉
    Piba žao mi je šta si opet u bolnici, ali bolje da si im pod nadzorom. Izdrži ❤💪
    Tenny nemoj mislit na crne scenarije molim te. Prvo odi na pregled. Nadam se da će bit sve ok❤
    Freya ja imam isto sa žgaravicom problema, ali mi Rennie i/ili Reflustat sva sreca pomažu. Za druge metode na znam, ali da probaš taj Reflustat ako nisi do sad. Ja uzmem Rennie pa ako mi za pol sata nije ok onda još taj Reflustat. 
    Slee jesi razmišljala o klokanici (uz neka kolica). Mi smo isto dosta izvan grada, a i u Ri s obzirom na sve stepenice nije baš neka sreća vozit kolica, pa smo uzeli klokanicu. Nadam se da će se malom to svidjeti. 
    Cjepivo- nisam se mogla cijepiti jer sam baš ostala trudna kad je postalo jednostavno. Tada sam iščitavala i nisam našla baš nikakve podatke da ne djeluje štetno za plod, trudnice, dojilje… meni je bilo to dosta! Ima li kakvih novih saznanja za dojilje?
    Snovi- vidim da vas ima koje imate životopisne snove, a ja si baš razmišljam kako već druuuugo nisam baš ništa sanjala. 
    Moj pregled jučer je prošao super. Bila sam tamo 2 i pol sata… Uglavnom je sve super osim što je mali baš bio uspavana lijenčina🙃 i morala sam ponavljati ctg. Zatvorena sam. Posteljica, plodna voda sve super. Opet sam imala trud na ctg koji nisam osjetila. Mali ima 2,600kg. Dobila sam uputnicu za rodilište 😱😎🥳… pomiješani osjećaji 🤗🥰
    Sretno danas na pregledima!

💙👶 07.12.

JanaL.
    05. Studeni 2021. 09:35

*Teeny sorry preimenovala sam te!

💙👶 07.12.

LadyD
    05. Studeni 2021. 09:41

Sretno danas na pregledima 💪💗
    Miraclebaby cestitam na dobrom pregledu 💗 i super za spremnost 😆💪
    Anci drago mi je cuti te 💗 javljaj se kad stignes makar da znamo da je sve i dalje u najboljem redu 😘
    Jelenas ja bas od jutros razmisljam kako bi sarmu smotala 😂😂😂😂
    Baltazar bravo za tekucinu i drzim fige da su nalazi uredni 💪
    Piba odlicne vjesti da nema kontrakcija 💪💗 neka samo ostane tako 👍💗
    JanaL cestitke na dobrom pregledu💗
    Ja prijavljujem lose spavanje... tesko mi se namjestiti jel bebica luduje i sve me boli iznutra 😭 i dalje imam onaj pritisak prema dole al kao da se intenzitet mjenja koliko sjedim /lezim/hodam pa sam bas nestrpljiva do pregleda ali bas je intenzivan pritisak i sigurno prijavljujem to. 

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

aurora12
    05. Studeni 2021. 09:43

Cure sretno na pregledima 😊
    Teeny zao mi je sto si zabrinuta, stvarno se nadam da nije nista ozbiljno i da je zbog trudnoce. Svakako se javi dr. i obavi pretrage koje trebas i smijes. Probaj biti pozitivna i smirena zbog bebice, a kad je tesko tu smo ❤
    Piba drago mi je da nema kontrakcija, samo se cuvajte i dalje 💪 Mi smo dan razlike a ja jos imam toliko planova, vjerujem da nije lako kad te zadrze ali proci ce sve, samo nek je beba dobro.
    Slee ja po gradu cesto vidam maclaren kisobran kolica 🙈 Vjerujem da su zgodnija za koristenje ali meni se nikako ne svidaju i ne djeluju mi stabilno. Dosta marki ima svoje gradske modele kao nuna pa mislim da si na dobrom putu, nunu isto vidam cesto. Svakako bi ti preporucila da pogledas koji video od the stroller workshop na youtube-u jer sam vidjela da je komentirao i nuna modele i usporedivao ih kad sam gledala nasa pa mozes vidjeti neke prednosti i nedostatke. Mislim da ima i video usporedbe najboljih gradskih kolica pa biras po onome sto je tebi bitno. 
    Mog bebaca su ocito probudili radovi u susjednom stanu jer su glasni kao da su iznad nas. Bas se uzlupao pa smo se prebacili u dnevni da se ne uznemirava 🙈 
    Cure koje radite zelim da vam radno vrijeme sto prije prode pa da se odmorite i uzivate u vikendu 🥰 

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

Slee
    05. Studeni 2021. 09:49

Jana ajmeeee uputnica za bolnicuuu 🎉🎉 super za pregled! Bas se veselim sto nam uskoro stizu ove terminske bebice! Imat cemo klokanicu sigurno, samo me muci i dalje hocu li klokanicu uz 3u1 kolica ili ipak neka manja gradska 😂
    Lady mene isto taj pritisak muci (a sto mene ne muci). Najvise me boli kad se okrecem s boka na bok, cijela ta pubicna kost ili sto li je to vec. Nekad u trbuhu imam osjecaj kao da imam upalu misica + pritisak nisko dolje da ne mogu ni hodati
    Aurora hvala ti, bas sam jucer bacila oko na youtube recenzije. Mislim da cu morat i uzivo malo pogledati, al me strah hodati po ducanima, mirat cu se ohrabriti. Znaci malome sluh radi perferktno 😂

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

Slee
    05. Studeni 2021. 09:50

Btw ste vidjele nove upute stozera - potvrde su potrebne u svim javnim sluzbama, znaci i u bolnicama. Znaci li to da ce trebati i nama trudnicama? 

👩🏻‍🏫👨🏼‍💻Oboje ‘89.
    🌀1..2020. vanmaternicna - jajovodi ✂️
    🌀5.2020. Beta+ ET - biokemijska
    🌀9. 2020. Beta+ ET - missed ab
    🌀12.2020. Beta+ fet ❄️ - bligted ovum
    🪄5.2021. Repromed - ET - prolutex, heparin, 7+1 imamo srce! 2.2.22. 🌊M💙
    🌀7.2024. fet ❄️ beta 0,1
    🌀10.2024. fet ❄️ beta 2,1
    🍬5.2025. (⏳)

Jelenko93
    05. Studeni 2021. 10:13

Potvrde za šta, dali smo cijepljeni, testirani ili preboljeli? Ako je tako sva sreća da sam na bolovanju ne mogu zamislit da se moram testirat svakih ne znam koliko, ako na to ciljaju🤔

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

anemi2022
    05. Studeni 2021. 10:15

Jutro svima ☺️ zaboravila sam napisati, sljedeći pregled mi je 30.11.
    Pitanje vezano za prehlade u trudnoći, što vi uzimate najčešće? 
    Već sam par dana prehlađena, ali noćas sam se probudila skroz začepljenog nosa, grlo boli, zljedze u grlu skroz natekle, glava užas, osjećam se koda me vlak pregazio. Zvala doktoricu, ona naravno odma prepisuje antibiotike bez da me i pregledala. osobno mrzim to olako prepisivanje antibiotika, i ne želim ih uzimati samo radi neke prehlade (neg na koronu sam), pa me zanimalo koje čajeve, pripravke, itd ste vi uzimale tokom trudnoće u slučaju prehlade? 

A sad idem citati zaostatak pa se javim ☺️

29👫🏻34
    Termin 👶🏻💙 17.2.2022

• Lorena3009
    05. Studeni 2021. 10:30

Jutro cure moje... Ja dok sve pročitam ja sve pozaboravljam😵 Svima bi odgovorila Al jednostavno nezz zasto sam toliko zaboravna u trudnoći 🤷‍♀️
    Ja sam sinoć super spavala za divno čudo, mislim da se nisam budila za wc, al ne sicam se😁 
     Piba drago mi je da je sve dobro i da si kontrakcije stale🙏 šaljem ti puno poljubaca😘😘
     Slee ako si u zgradi i imaš puno skala onda gledaj sebi sta lakša kolica. Moja stokke jesu teška, al ja živim u kuci, jesmo i mi na 2 katu, sami smo u kuci, i ostavit ću ih dole u skalama bez brige oce ih ko ukrast. Tako da gledaj da ti je sta lakše za nosit ih. Moj je problem sta naša kolica nama ne stanu u portapak😂😂😂 tako da ću ja vjecito sidit zada a kolica naprid. Muž gleda kupit Tulu za krov jer nam stvarno triba, jer često idemo kod mojih u Kaštela, a kad dođe beba, nezz di će mo sa stvarima. Uvik neki problem, ne bi bilo dobro da nije tako😂 a kišobran kolica cu ja Maclaren, kupila sam ih sestri, i ona je prezadovoljna, ima mi ih i dosta poznanici i sve su oduševljenje. I non stop su dobivali nagradu za naj kolica, tako da ja već jako dugo ne dvojbim u vezi njih.
    Svim curama koje imaju pregled danas sretno vam❤️❤️ 

🙎‍♀️34 neprohodni jajovodi🧔35sve ok
    1.ivf postupak:Poliklinika Škvorc
    11.01.21.stimulirani protokol
    22.01.21.punkcija folikula(5 folikula-6jajnih stanica)
    27.01.21.Et-1 blastocista
    08.02.21. Procurila😥
    2.ivf postupak-Pol. Škvorc
    09.05.21. aspiracija (8 jajnih stanica)
    12.05.21. Et-(2 zametka vracena 8-stanična) Imamo jednu 🐧 blastocistu
    24.5.21. Beta.... 12.dan-437,9
    26.05.21.Beta...14.dan-906,9🙏
    10.06.21. Prvi uzv🙏🙏https://lbdm.lilypie.com/6GtSp2.png

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.