Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    aurora12
    12. Listopad 2021. 11:58

Maša🥰🤰🏼

Lotaajmeeee😱 ja sam A- , a muz je A+ i ja sam samo kad sam vadila krvnu grupu vadila jos nesto sta je doslo negativno i nitko mi nista ne govori vezano za to pa nez dal bi ja trebala nesto poduzimat 🙈
    Robertada ja sam isto na pocetku i od onda nisam nista a isto sam sad 28 tjedana, morat cu ocito sama zvat gin i pitat ga sta s time :/
    Aurorameni nakon spontanog nitko nije rekao da nesto trebam dobit a iskreno nisam ni znala da sam A- jer su mi svi u obitelji A+ 🙈 a da ga ja nazovem onda sad pa da ga pitam?

Mozes nazvati dr. i reci da bi ti provjerila sad sa 28 tj, trebala bi dobiti uputnicu bez problema. Nakon spontanog nije nuzno koliko znam jer beba jos nema definiran rh faktor pa ne mogu ni nastati ta antitijela ali eto meni su dali. Cini mi se da je Schinin rekla da je djelovanje injekcije kratko, tipa 2 mjeseca tako da se u svakoj trudnoci treba provjeravati. To sto ti je doslo negativno je sigurno antiglob.test, sto znaci da nisi dosla u doticaj s + i da je nakon spontanog sve proslo ok. 

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

aurora12
    12. Listopad 2021. 12:04

Za ove rh faktore sam cula da sad daju rhogam svima koje su rh- a prije bi valjda pitali koja je muzeva krvna grupa pa ako je - nisu davali. Ispalo je da neki muzevi nisu tate i onda vise to ne pitaju 🙈

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

LadyD
    12. Listopad 2021. 12:07

mamasita05

LadyD

Drage moje … nadam se da vam je vikend prosao ljepo kao i meni.. nisam vas uspjela popratiti do kraja ali cestitke na punim tjednima i zelim dobar tjedan svakoj od vas.
    Evo jedna slikica torte koju sam brzinski pravila jer ja i stojanje smo se izgleda posvađali… ( bas me pocelo zatezati sa svih strana i noge su postale bolne nakon 20min)
    https://ibb.co/MpDZQY2
    Hvala za cestitke mom sincicu 😆
    Komodica je gotova i natrpana robicom 😂😂😂😂 imam jos docekat neku zrtvu da mi izbusi rupe na zidu za vjesalicu i nadam se ucitati vam i tu sliku 😉 vrlo brzo 😉
    Jucer sam tako u prici s gostima skuzila da sam totalno preskocila Lidl sa potkosuljama i hulahopkama tako da se nadam posljepodne ili najkasnije sutra otici provjeriti dali je ista ostalo… danas cu se pokusati ofarbat ako nebude nekih nenajavljenih gostiju…

Nisam polovila odakle si, ali ako si u Zg, u Oreskovicevoj u Lidlu ima jos trudnickih hulahopki i potkosulja. Preksinoc sam bila i ima ih bas dosta.

Slavonski Brod... idem danas ipak popodne pogledati (imamo 2 Lidla pa se nadam naci makar nesto 😉)

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

• Mo_zg
    12. Listopad 2021. 12:39

Limunka dobro došla! Drago mi je da si nam se odlucila pridruziti, ja sam ti blizu, na Rudesu, mozda se nekad i sretnemo u setnji s kolicima 🤭
    Maša imam vrlo slicnu kadicu jos od prvog sina, i mogu ti reci da sam bas jako zadovoljna! Jako je prakticna jer beba od prvog dana moze samostalno lezati ajmo rec, pa imas obje ruke slobodne za kupanje.
    Birdy meni je zeljezo trenutno 12 i dr mi je takodjer prepisala Heferol do kraja trudnoce (a to je jos punih 3mj). Mislim da to nije lose, u prvoj trudnoci mi je zeljezo bilo 17 i nakon poroda palo na 2, bila sam blijeda ko casper, a tako sam se i osjećala😅

🤵 29g.
    👩🏼‍🦱 28g.
    👶 1.8g💙
    ♂️ 20.01.2022.💙

• Zelena36
    12. Listopad 2021. 12:40

AnnaO

Lota_twins

Zelena36

Lota_twins

Zelena36

I ja idem u petrivu isto zbog visokorizicne trudnoce.. Al da mogu birat nikad, al nikad nebi isla na pregled u bolnicu do zadnjeg.. Svakih koliko te naruce na uzv?

U petak ce mi biti prvi put. Ni to ne bi isla, ali mi ne daju nalaz GUK profila bez posjeta doktoru tj.trudnickoj ambulanti🤷‍♀️I nadam se da necu morati ici tamo do poroda iako ce vjerojatno biti carski pa cu morati ranije do bolnice😉Idem inace privatno na uzv svaka 3 do 4 tjedna. Dvojajcani su ali treba kontrolirati stalno🤷‍♀️

Ja eto idem svaka 3 tj.. Ceka se po jedno 3 sata, bez obzira kad si narucen (sad sam bila narucena u 9.40,dosla sam u 8.30 i na red dosla u 10.50) radi samo vaginalni i slusa srce(3 min) Kaj se tice uzv, radili au mi samo ona 2 anomaly u 12. I 21 tj.. Sad sam mislila da ce me narucit, al nista.. Kako sam odma dobila po nosu jer sam isla i svojoj gin, bisam poslije isla, a i ona mo rekla da bolje da onda idem samo u bolnicu (a moja gin dusa od zene).. I sad sam se narucila privat na 4d,jer bi rado da imam bar koju sliku, kad iz bolnice slike ko iz tostera 😂
    Ugl.. Uzmi si neato za citati kad cekas na red 😁

Ajme..tako dugo se ceka? Pa ne znam kak cu ja izdrzati sjediti tako dugo😱😱 ja inace uglavnom lezim doma i mirujem..od sjedenja mi bas ne bude dobro…ma ja na tom obicnom uzv nista ne kuzim tako da ne odustajem od privatnoga jer zelim jos malo vidjeti obojicu na 4d i dobiti detaljniji i duzi pregled😉

AnnaO kakav je to postprandijalni secer?

Ja se isto nadam da je s curama u bolnici sve ok i da prsteni stizu brzo🙏

Dodes ujutro na taste izvadis krv nakon tog vađrnja pojedes pecivo integralno i jogurt mozes onda otici prosetat ili na kavu i za dva sata opet vadis krv i to je to…

Pricale smo o normalnom pregledu 😂
    Ako ti pises o ogtt radila sam 2x..nema sendvica, kave i setnje.. 

https://lmtf.lilypie.com/apYfp2.png

• Lilli07
    12. Listopad 2021. 12:56

Limunka dobro nam došle 🤗
    Sad gledam ovaj spisak termina, ima bas dosta djevojaka koje nam se odavno nisu javile

• Zelena36
    12. Listopad 2021. 12:58

AnnaO ajme sorry,pa nisi ni meni pisala 😂
    Trudnicka pamet
    Ja sam zbog rh-isla negdje u 3mj,pa sad u 6. I trebam u 8mj vadit krv.. Cini se da svaki gin po svom radi 😂
    Kaj se tice depilacije, e uvijek kad legnem na onaj stolac i rasirim noge, mislim si kako mi je promaklo nesto i bude mi bed, mada vj ni jedan gin to ne gleda 😂😂😂😂

https://lmtf.lilypie.com/apYfp2.png

• Lilli07
    12. Listopad 2021. 13:05

Da što se depilacije tiče ja znam kod nas da su se babice u porodilistu znale žaliti kad dođe žena nedepilirana. U prošloj trudnoći sam do kraja uspijevala nekako, ono na dodir, nisam ništa vidjela naravno jer zaista nisam mogla da se "zapustam". Nadam se da mi ni u ovoj neće biti veliki problem 

• mamasita05
    12. Listopad 2021. 13:11

Maša🥰🤰🏼

Cure koje su rh negativne dali se nesto u trudnoci dobije zbog toga? Dali se ide na neke kontrole? Ili se samo treba dobit to cjepivo nakon poroda?

Rh negativne trudnice trebaju 3x u trudnoci test. U zg se radi u petrovoj na transfuziji, u 12., 24.i 32.tjednu. Ja sam neg, muz pozitivan i mali je pozitivan pa sam nakon poroda dobila injekciju. Da je mali nasljedio moj rh faktor, nebi trebala injekcija.  

LadyD
    12. Listopad 2021. 13:15

Napisem jedan podugacak post i  pobjegne... sad sto sam imena popisala nestala su.... 
    Limunka dobro nam dosla 💗 
    Slee predivni ste 😍 sjecam se s pocetka svima stomacici mini  bili 😂
     Bilo je i dobrih pregleda i pikanja pa cestitke i podrska za cure u lezecem 😉 i curkama u bolnici. Nadam se da ce sve bit ok ubrzo.😘
     Svaki put kad vidim vase tortice ili spominjete hranu ja smazem cokoladu tako da vas molim za malo obzira 😂😂😂😂 
    Nocne more su nestale.... sad sanjam redovno nove ljubavnike... 😂😂😂😂😂😂  dragom vise nije smjesno nego je poceo ponavljat kad se vraca i ubrzo je sa zavrsetkom poslova tamo-tamo-daleko 😂😂😂😂😂 da sam znala da ce tako reagirat prosli mjesec bih svjesno pocela lagat za snove 😂😂😂😂😂😂
     I evo da se pohvalim da sam danas zvanicno na dvoznamenkastim 😉 neki dan sam uzela blokic i ispisala od 100 do 0... tako da planiram svaki dan po jedan listic skidati i naravno da sam do 20tog dana na njemu  sve popisala sta jos treba kupiti / potraziti / uraditi...  da nebi nesto promaklo jer me cekaju radovi tek od pocetka 11mj. 
     I vidjela sam da je jedna kupila predibne stvarcice ( i ja imam fetiš na disney) 

👦 42👧40
    👨 💙20
    💗👱 2
    ➕️05.02.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.