Hej cure moje mene oprala neka paranoja sad 🤦♀️
Znam da sam bila i na ultrazvuk ne dugo nazad ali vecina vas i ovako poznanica sto znam pricaju u tim sedmicama trudnoce kao kako su imals o kvrge na stomaku sto bas iskoce meni su neke blage kvrge nista pretjerano o tim udarcima u rebra i nekim bolnim udarcima, a kod mene se i dalje udarci u okuženju pupka i malo gore i nikad mi nisu bili nesto bolni, jedino sto kad sam na boku osjetim skroz kod bocne kosti dole isto udarce i sa jedne i druge strane sad umisljam neke gluposti posto eto i svi pitaju jel mi tesko jel mi zgaravica ovo ono nemam bas nikakvih poteskoca osim to sto sam bila prehladjena… i sad mozda zvuci bas glupo i p al mene pocelo to brinut sta mislite vi cure? 🥴
Molim te nemoj brinuti oko takvih stvari. Budi sretna da nemaš kvrge po trbuhu, BH kontrakcije nisu nešto poželjno i što si želimo 😊 opusti se i uživaj, pogotovo ako doktor kaže da je sve u redu.
Alexandra sretno, javi nam se nakon zahvata. Bravo za pozitivu, mnogima ovdje, uključujući i mene, si stvarno primjer. Bravo.
Svima ostalima koji imate preglede i pretrage također sretno.
Ja sam ok.. ujutro ok, tokom dana mi pada raspoloženje, tako to valjda ide. Najveći problem mi je strah, grozan strah. Moram si to nekako posložiti u glavi malo jasnije.

Jelenko ja sam zadnje jela 12 h prije prvog vadjenja krvi, da bi mi jucer u labosu rekli da sam mogla komotno jesti zadnje i 8 h prije vadjenja, da je bitno da je 8 h minimalno nataste. Nakon toga sam samo vodu pila. S tim da me zacudilo kad su mi jucer rekli da kroz ta 2 h sto sam cekala sljedeca vadjenja najbolje da ni vodu ne pijem, osim ako mi bude slabo ili mislim da ce mi pozliti, da onda mogu pokoji gutljaj vode. Meni nije bilo nesto posebno slabo, ali sam pila vode, dvije male case s aparata sam popila (inace bih puno vise, mislila sam da cu presahnut nakon te secerane). I zbilja je dobro sto su limuna stavili, mislim da bi okus bio koma da nije bilo te kiseline. Zamislila sam si da pijem red bull na steroidima i natjecem se sama sa sobom da mi ruke i noge ne odlete nego da se gravitacijski zakucam za stolac u cekaonici... Poslije tog sam normalno otisla na posao, jedino sam po putu reznula dva peciva s hrenovkom (nisam hrenovke jela sto godina, ali jucer je neman u meni htjela samo to pod svaku cijenu)
Jelenko ja sam zadnje jela 12 h prije prvog vadjenja krvi, da bi mi jucer u labosu rekli da sam mogla komotno jesti zadnje i 8 h prije vadjenja, da je bitno da je 8 h minimalno nataste. Nakon toga sam samo vodu pila. S tim da me zacudilo kad su mi jucer rekli da kroz ta 2 h sto sam cekala sljedeca vadjenja najbolje da ni vodu ne pijem, osim ako mi bude slabo ili mislim da ce mi pozliti, da onda mogu pokoji gutljaj vode. Meni nije bilo nesto posebno slabo, ali sam pila vode, dvije male case s aparata sam popila (inace bih puno vise, mislila sam da cu presahnut nakon te secerane). I zbilja je dobro sto su limuna stavili, mislim da bi okus bio koma da nije bilo te kiseline. Zamislila sam si da pijem red bull na steroidima i natjecem se sama sa sobom da mi ruke i noge ne odlete nego da se gravitacijski zakucam za stolac u cekaonici… Poslije tog sam normalno otisla na posao, jedino sam po putu reznula dva peciva s hrenovkom (nisam hrenovke jela sto godina, ali jucer je neman u meni htjela samo to pod svaku cijenu)
Meni su isto tako rekli, da ne smijem ništa jesti ni piti tokom ta 3 vađenja. Za vodu su mi bas naglasili da ne smijem piti jer da s tom mogu razrijediti količinu glukoze i da test može biti ne točan u tom slučaju.

Hahaha joojj nadam se da će proći dobro i taj test pa da i to skinem s vrata 🙈🙈 Nekako mi još samo to predstavlja neki stres, poslije toga ću čekat samo porođaj, tako sam si složila u glavi🤣
🙋♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋♂️26
Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
Pokušavamo od 5/2021
+ 31.5.2021
5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗
Jutrooo ❤️❤️
Jelenko 12 sati bez hrane mi nije bilo strasno jer ono najela sam se oko 4,5 navecer i tjt izdrzi se :)
A lose je i meni bilo poslje… dosla sam doma i bilo mi je lose i bila sam JAKO JAKO JAKO IZMORENA ko da me neko isprebijao sam se osjecala 😂
I da vidis vodu sam normalno pila i kombinirala sa tom tekucinom. Vidila sam cure da si cak stavljaju dodatno vode u tu tekucinu…

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g
12/2020 missed 6tt
Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
12.07.2022. ➕
Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀
Ja ću si ponest bocu vode, pecivo odma za poslije i razmišljam o limunu😆 Ne znam kakva je praksa kod nas, mada je kolegica bila ne davno i njoj nisu pripomogli sa limunom🤷♀️
🙋♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋♂️26
Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
Pokušavamo od 5/2021
+ 31.5.2021
5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗
Drage ženice, dobro vam jutro i lijep pozdrav svima, uključujući vaše slatke paketiće u trbuščićima.
Ovo je moj prvi post na forumu. Potaknulo me iskustvo drage prijateljice koja je prije 3 godine dobila prvu bebicu-društvo, savjeti i podrška drugih trudnica i mama s foruma su joj puno značile. Zajedno su se pratile i nakon trudnoće preko Whatsapp grupe te se i danas znaju okupiti uživo zajedno s dječicom. Mislim da je to zaista predivno iskustvo, i sama bih voljela imati nešto slićno, posebice sada kad su nam prilike za upoznavanje uživo dosta prorijeđene, počevši od toga da su sve edukacije online.
Ukratko o nama: očekujemo malenu Gabicu u veljači, ona nam je prva bebica i od početka nam sve ide savršeno. Bebica raste, sada je na oko 450g, 22+3 dana smo. Nekad davno nam je privatni endokrinolog stavio dijagnozu "inzulinske rezistencije" pa nas stoga "gnjave" redovitim pretragama GUK-a svaki mjesec premda je svaki put profil izvrstan. Tako da podrška svima kada prolazite OGTT

Ups, nova sam i malo smotana, objavila sam bez da sam završila misao. U svakom slućaju-Helllooo i želimo vam genijalan dan :) od danas vas i mi pratimo, podržavamo i uveseljavamo :) puse od nas dvije

Limunka dobrodosla ❤️❤️❤️

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g
12/2020 missed 6tt
Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
12.07.2022. ➕
Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀
Limunka🍋🍋, dobrodošla i čestitam ❤️💗
Napiši slobodno kad ti je idući pregled i točan termin poroda, mjesto i ime za bebicu pa te stavimo na našu listu za lakše praćenje ☺️

Lucija 16.12.2021.💗
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji