Zimske bebe 2021/22 ❄️💙💜

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Schinin
    05. Listopad 2021. 17:47

tierra

Cure, narasla mi je dioptrija s -5.25 na -6 :( :( :(
    Bila sam na pregledu jer nosim samo lece, a kako cu s tim kad rodim… ne mogu usred noci stavljat lece, hranit dijete, skidat lece itd tako da sam odlucila kupit dioptrijske naocale.
    I sad mi kazu da se toliko povisila :(
    Radili su jos neke pretrage odmah zbog tog skoka sto mi nisu nikad ranije radili, a da vide jel postoje neke degeneracije tako da sam dobila anesteziju u oci i nisam dva sata mogla normalno gledat. Ali sve je ok s tim. Bas sam šokirana

Ne kupuj sad naocale niposto!!!!!
    ako se sjecas prije par dana je bas bila tema oko ociju i napisala sam poduzi post na tu temu!
    normalno je da se u trudnoci vid pogorsa! meni je u prvoj bilo toliko lose da sam od negdje 16tt prestala voziti, u drugoj sam imala problema sa nocnim vidom... i nakon 2-3 tj poslije poroda sve opet na starom.
    i ne brini sto ces biti prvo samo sa lecama, ja ih nosim uvijek (ne volim bas naocale!) i sve 5 i sve je bilo super i sa bebicama i sve. osim toga nisu ti objasnili da je dioptrija za naocale uvijek malo "veca" nego za lece? razlog tomu je da lece stavis direktno u oko a naocale budu ipak malo udaljene od oka.
    i nedaj da te uvjere da je to sad indikacija za carski, nema ni jednog dobrog razloga za carski ako je samo dioptrija u pitanju

👩🏻‍⚕️40 👨🏻‍⚕️53

Maša🤰🏼
    05. Listopad 2021. 17:48

A da ja sam jastuk uzela u bubamari sa onim malim lopticama je punjen 😂🙈

Cure di vi mislite uzet te trudnicke pidame ili kako god se to zove? 🤔
    Anemi tvoj mornar ce imat basss predivnu sobicu 😍😍😍 mi smo sve vise manje narucili ili cemo narucit pa ja onda sobicu poslikam cim ju malo poslozimo jer je trenutno samo nabacana puna stvari 😂
    Taya good point 🤔 o tome nisam razmisljla hahahaha da logicno je da bi trebala bit u spavacici ali neznam di ti ono radas? A sta ces onda ? Spavacica i debele carape ili? 🙈

👩🏼 27 g, 👦🏻 34 g

12/2020 missed 6tt
    Baby Vito 🩵 37+3 ( 19.12.2021)
    12.07.2022. ➕
    Panorama low risk ✅ It’s a girl 🎀

CiribiribelaMare
    05. Listopad 2021. 17:59

Hvala za dobrodošlicu i savjete za jastuk i spavanje. Kolko vidim, svi su dobri. 🙂
    Anemi presladak je mobil. Volim te tematske sobice, al još nisam smislila ništa. 

• Lorena3009
    05. Listopad 2021. 18:13

Pozz cure, evo mene sa pregleda. Sve je u redu osim sta moju doktoricu muči cerviks, i sad me bas ispri padala. Izmirila ga je 3,3. Sve drugo dobro, zatvorena, ušce maternice kaze super. Rekla mi je da to još nije alarmantno Al da strogo mirujem. Napravila mi je briše e, sutra ujutro urin moram odnit. Za cetvrtak mi je dala uputnicu za dr fetalne medicine u osijeku da ona detaljnije pogleda sve. Rekla mi je koje tablete da kupim da su jako dobre za cerviks. Još mi je rekla da moguće ako se nastavi cerviks kratit da cu morat ic na ono šivanje, nikako da zapamtim kako se zove. Al da će mo sve vidit sta ce ova dr rec. Eto sad sam ispripadana ajme, znam da vas tu puno ima sa skraćenim cerviksom pa me zanima s kojim promjerom cerviksa su vas poslali na mirovanje i dali ste išle na daljnje pretrage? Za ogtt sam narucena 21.10.

🙎‍♀️34 neprohodni jajovodi🧔35sve ok
    1.ivf postupak:Poliklinika Škvorc
    11.01.21.stimulirani protokol
    22.01.21.punkcija folikula(5 folikula-6jajnih stanica)
    27.01.21.Et-1 blastocista
    08.02.21. Procurila😥
    2.ivf postupak-Pol. Škvorc
    09.05.21. aspiracija (8 jajnih stanica)
    12.05.21. Et-(2 zametka vracena 8-stanična) Imamo jednu 🐧 blastocistu
    24.5.21. Beta.... 12.dan-437,9
    26.05.21.Beta...14.dan-906,9🙏
    10.06.21. Prvi uzv🙏🙏https://lbdm.lilypie.com/6GtSp2.png

• Josipab
    05. Listopad 2021. 18:18

Lorena, ja sam mislila da je za nase tjedne uredan cerviks od 3 cm…stvarno ti nisam pametna 
    I virujem da stanje nije alarmantno vec da je ona oprezna,jos si mpo trudnica,i dobro je da te upozorila
    Tako da ubacis malo u nizu brzinu 

🙋🏻‍♀️ 29 godina
    🙋🏻 Mm 30 godina
    Oboje pijemo suplemente,ja vitamin D,Omega 3, Solgar Prenatal, on Cink,Selen,vitamin E,astaxantan
    1.Beta 827, 2.Beta 1960, termin za uzv 10.6.
    6+0 imamo srce ❤️
    Termin 4.2.2022. 🥰
    url=https://lilypie.com]

• XOXO
    05. Listopad 2021. 18:33

Draga XOXO,
    Ja sam u prvoj trudnoći bila na pregledu kod dr Lulić Jurjević na Srebrnjaku. Doktorica je krasna i jako detaljna. Dva sata me pregledavala jer je beba bila u nezgodnom položaju.
    Nakon te izgubljene trudnoce, imala sam missed ab zbog dokazane kromosomopatije.
    Ovo mi je 3. trudnoca i nitko nije preporučio pregled srca unatoč prošlim iskustvima. Genetičarka i ginekolozi su preporučili CVS radi prethodne dvije trudnoće s kromosomopatijama, no radila sam samo anomaly scanove i proširenu Panoramu pa me dalje nisu slali jer je sve bilo u redu.

Hvala na odgovoru tebi i ostalim curama. Moja gin to uopce nije spomenula. Jedan privatan gin je to usput predlozio- kod njega sam bila jednom na uzv kad je moja bila na GO. Ne znam dal je to uopce potrebno. Al mi je bacio bubu u uho. Popricat cu sa svojom gin na sljedecoj kontroli svakako i ako je potrebno naravno da cu ici. 

👶 - 2011.
    Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
    👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
    ➕ 06/21
    08/21 Nipt uredan 💗

JanaL.
    05. Listopad 2021. 18:41

Evo mene s pregleda! Čestitam drugim curama na dobre preglede!
    Schinin želim ti da se lijepo odmorite i opustite na odmoru. I ja imam mačku koja mi spava na trbuhu i kad počne presti uživam…nadam se da i mali uživa u zvuku🥰
    Slee na sreću ne trebam googlat 😉 Mali se okrenuo s glavicom na dole…baš kao sta su Bela i Maša rekle, namjestio se s glavicom dole, a nogice su mu bočno…tako da igra step po mom desnom boku🤭
    Ima 1,8kg i baš je bio aktivan pri pregledu. Ostalo sve super. 
    Lilli07 mi smo uzeli Lorelli kolica, ali bez as. Kolica mi dobro izgledaju, ako ti to sta pomaže.
    Piba super za nalaze! 
    Roberta i Ciribiribela dobrodošle!
    Miraclebaby…da za mjesec dana 😱 i mene panika kad vidim koliko mi je malo do dana d…a toliko još toga imam za spremit 🤯 ali jedva čekam ! I super ti je slika… baš si ga uhvatila u nekoj ninja pozi 😎
    Mum of four nadam se da ćeš uspješno sniziti tlak ❤
    Bela ni meni nije ta glukoza bila nikakav bauk, a naslušala sam se o tom strašnom sirupu od kojeg ti se riga. Još sam si limun uzela po preporuci m.sestre da ga lakše ispijem i da „si popravim usta“.
    Mamasita čestitam teta! 
    Lorena sad samo pomalo! Čuvaj se!
    Sljedeći pregled mi je 26.10.

💙👶 07.12.

aurora12
    05. Listopad 2021. 18:56

Cure super za preglede i da su bebe dobro 😊
    Lorena sigurno je dr.malo vise oprezna jer moze biti i da zbog mjerenja malo odstupa. Svakako odmaraj pa cete pratiti situaciju, nadam se da se nece dalje skracivati i da neces morati na serklazu kao ni ostale cure ❤
    Roberta i Ciribiribela dobrodosle 🤗
    Miraclebaby dobro se bebica rasteze unutra 👌🥰 Ja svog jedva uhvatim malo kad lupka, jucer je bio malo aktivniji pa se cijeli trbuh nekako zatresao 😁
    Jesu se javile ostale cure nakon pregleda? Gdje nam je nemamimena, cini mi se da se ona nije javila.

👷‍♀️👷‍♂️29 g.
    hiper Graves, pcos, trombofilija
    Pokusavamo od 09/2017
    1/2019 Missed ab. (10/6tj.)
    HSG 12/2020
    Prehrana + suplementi 03/2021
    04/2021➕
    💙, sljedeci pregled 23.11.

Taya_
    05. Listopad 2021. 19:13

Maša🥰🤰🏼

A da ja sam jastuk uzela u bubamari sa onim malim lopticama je punjen 😂🙈

Cure di vi mislite uzet te trudnicke pidame ili kako god se to zove? 🤔
    Anemi tvoj mornar ce imat basss predivnu sobicu 😍😍😍 mi smo sve vise manje narucili ili cemo narucit pa ja onda sobicu poslikam cim ju malo poslozimo jer je trenutno samo nabacana puna stvari 😂
    Taya good point 🤔 o tome nisam razmisljla hahahaha da logicno je da bi trebala bit u spavacici ali neznam di ti ono radas? A sta ces onda ? Spavacica i debele carape ili? 🙈

Ja ću roditi u Čakovcu.. svi su mi rekli da treba imati spavaćice baš zbog toga jer se na vizitama rade pregledi.. a sad neznam dal je to tako.. 🤷‍♀️ ja ću svakako uzeti i tajice pa ću vidjeti.. seka je rađala prije 3 godine i bila je u spavaćici.. čak da ni ne treba grudnjak za dojenje.. 🤔

♀️ 37 ♂️ 38
    missed ab 10/20 (10tt)
    11.21. 🩰N
    12/23 radimo na bebi br. 2🤞

Jelenko93
    05. Listopad 2021. 19:22

Teeny baš mi je drago da sad imam jedno pouzdano dobro iskustvo sa krevetićem kojeg sam kupila, odma mi lakše 😅😅

🙋‍♀️28, epilepsija, Folacin 5mg 🙋‍♂️26
    Dobili zeleno svjetlo od neurologa 5/2021
    Pokušavamo od 5/2021
    + 31.5.2021
    5.7. 9+1 ❤️ kuca, veliki smo 2cm 🤗
    12.7. 12+1 kombinirani probir nizak rizik, veliki smo 5,37 cm, već kažu da sam dečko 🤗💙
    21.9. anomaly scan, po uzv 19+4,300 grama, sve super ali beba se predomislila i curica je 💓🙈
    19.10. 24+2 4D UZV, 518 grama🤗
    25.11. 29+4 UZV 1155 grama🤗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.