Slee bas si me nasmijala s ovim snovima :) :)
Kod mene su se malo ublazili, sad su nocne more rjeđe, a i manje strasne. Nadam se da ce tako i ostalima koje se bore.
Piba, jesi ostala jos u bolnici ili si ipak isla kuci? Budes mogla tako strogo mirovati uz malenu?
Bella, bravo za ogtt. Čini mi se da nije svudje isti okus. Ja sam pila dva puta - jednom u 10.tjednu i jednom tamo nakon 20.tjedna kad bi i trebao i prvi put je bilo fino (DZ Centar), a drugi put odvratno, prvi puta u zivotu sam imala zgaravicu nakon tog (Vuk Vrhovec). Da se stavis na dijetu jer si na +8kg od pocetka trudnoce? Ja sam prije 2tj bila na +10 pa kaze doktor da je to ok
Mamasita, cestitam ponosnon teti! Cekaj, blizanci, a tako veliki?? Svaka cast mami
Jelenas, super za nalaz
CiribiribelaMare dobro dosla! Ne znam ti za jastuk, ja ne korstim. Spavam na boku oduvijek, nekad i na leđima. Ne smeta mi nista pa cu tako i nastavit do kraja ako budem mogla
Miraclebaby pa kud ce, iskocit ce van? :D
Schinin hahaha, uvijek tako nestu kaj najmanje treba. Murphyev zakon. A sto nije da trudnice ne smiju blizu macjih govanaca?
👧🏻33👨🏻33
👶🏻Amelie 12.12.2021. ❤
Pozdrav zenice 🌼
Bas ste se raspisale, imala sam dosta za procitati.
Imena su vam sva divna, mi jos uvijek nemamo ni jedno, ne možemo se dogovoriti 😂
Schinin hvala za info i ja pretežno tu stranicu pretražujem, samo sto ne mogu sve clanke otvoriti. Super je ideja da negdje malo odete, potrebno ti je da se odmaknes od svega i malo se odmoris.
Taya tebi se bas priblizio termin, vjerujem da si uzbudjena.
Jelenko mi smo prosle godine opremali sprat i jedva sam cekala da sve bude gotovo, mogu misliti jos u ovakvom stanju da ti je sve dodijalo i da jedva cekas da sve bude gotovo.
I da, zaboravila sam komentarisati da imamo isti krevetic, prva curka mi je spavala u njemu, uskoro ce i druga. Ja sam zadovoljna njime 😊
Aurora robica je divna !
Slee ti si sebi bas fino sve orginazirala, imas i poseban album za Marula, svidja mi se odjeca. Mada je dobro i sto ces dosta toga dobiti jer je stvarno djecija roba skupa, a brzo se preraste.
Miraclebaby torta je super 😍
Lili ja nisam upoznata s tom sjedalicom, mi imamo britax romerovu.
Josipa cestitam na dobrom pregledu!
Bumbasor bebica je bas slatka, mrgud mali 💞 A veliki braco je pravi talenat, bas dobro crta !
Meaa brz oporavak ti zelim
Nelanr cestitam na pregledu!
Jelenas preslatka odjeca 😍
Mom of four super sto je s bebicom sve uredu. Malo pripazi na prehranu, nemoj previše slano jesti, vjerujem da ce se uz methyldopu to sve izregulisati 🤞
Piba drzi se. Miruj i sve ce biti dobro 💞
Mamasita cestitam na malim necacima, bas velike bebice 🤗
Roberta i Ciribiribela dobro nam došle !
Bela i Jelena cestitam na dobrim nalazima.
Ja ogrtac necu uzimati, bila sam u spavaćici kratkih rukava (februar bio) i nije uopste bilo hladno.
Mi inace vec dvije noci uzasno spavamo, maloj je zacepljen nos, svako se malo budi, nervozna. Na posao dodjem ko zombi, nadam se da ce i ovo ubrzo proci.
Mene je definitivno spasio taj veliki kušin, jer spavam oduvijek ili na leđima ili na trbuhu, tako da se sad cijela podbocim kušinima samo sa ostanem na boku 😅
Danas nam je stigao mobile kojem nisam mogla odoliti kad san ga vidila 💙 https://ibb.co/mzhb7GZ
pokušavamo složiti neku morsku temu sobice, vidila sam da će još netko istu temu pa slobodno stavite slikice za inspiraciju ☺️
29👫🏻34
Termin 👶🏻💙 17.2.2022
cure hvala na lijepim zeljama za opustanje na odmoru, mislim da cu se ponijet sa primjerom Slee - krenula sam izabirat knjige koje zelim ponijeti i pravim iznimku - nije medicinska literatura nego romani i planiramo puno hodati i biti na friskom zraku.
Mum of four zao mi je zbog tlaka nek je bebica dobro a tlak budes vec izregulirala. samo nisam skuzila jel ona tebi prepisala lijekove samo na osnovu tog mjerenja jucer li si vec uvijek imala povisen tlak? I malo mi je cudno da nisu odmah komentirali proteine u urinu mozes kupiti u apoteci trakice pa isama gledati, jedan + je normalan, ako ide vise, treba se reagirati. Btw I od mene preporuke za omron samo kad ga kupis idi ili u apoteku ili kod dr pa izmjeri tamo s njihovim pa onda sa svojim da znasda je pravilno namjesten. mozda da pogledas na amazon, cini mi se da su tamo jeftiniji. Jesu ti vadili krv? Obavezno moras jetrene I bubrezne parametre kontrolirat. Ne zelim te plasiti, samo da se vidi stanje da se u slucaju nuzde pravovremeno reagira. ti se pokusaj opustiti sto vise mozes I ne brini previse, bude se sve to izreguliralo! A za hranu: cesnjak! On je relativno potentan u snizavanju tlaka
Bumbasor malac ti je pravi umjetnik!!! Zaljubljena sam u sliku
jelenas super ulov sa next-a, samo si sad bacila i mene u trosak isla sam gledat i salju u USA i mislim da cura bude dobila par novih haljinica
Ri preporuke za ogtt su 24-28 tt, ali nije pogresno ni ako se kasnije napravi, dok prije 20tt ima smisla samo ako si inace risiko za dijabetes, jer se gestacijski tek iza 20tt razvija.
Nela super za pregled ali mi je malo cudno da ti daje nistatin bez pregleda... isjedak (jako puno iscjetka) je normalno u trudnoci... imas li ikakve druge tegobe tipa peckanje, svrbez ili bilo sto sto nije uobicajeno? jer na kraju ne zelis ubiti normalnu vaginalnu floru...
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
Bela super za ogtt. A to za kile mi je bas dignu mi se dlake na tjelu gdje nisam znala da ih imam kad cujem nesto takvo ti si da svojih 8kg savrseno normalna I nikakva dijeta ne dolazi u obzir
Lota budem mu rekla njemu je nesto najljepse iz djetinjstva ta povezanost sa bratom, pa to stalno naglasava kako je divno imati blizance
ginger meni ssu viktor i Greta top samo mm nikako nije htjeo Viktor....
Mamasita cestitke teta bas divno velike bebe
ciribiribelaMare dobro dosla
Miraclebaby wow i kod tebe neki gimnasticar
Josipa bas mi je zao za taj ubod i sama sam u istom problemu, jucer "zaradial" 6 uboda, pa te potpuno razumijem. ja mazem antihistaminskim gelom, jer bas svaki put malo alergijski reagujem
tierra trudnice nebi smjele blizu macjih govanaca zbog toxoplazmoze, ali posto smo i ja i mace testirani i svi smo negativni a oni ne idu vani da bi se mogli zaraziti ipak ja tu i tamo uskocim pa promjenim, inace mm to radi
Teeny da bas su rijetkost free artikli a i kad nadjes neki open access journal moras sa zadrzavanjem uzeti taj clanak, jer oni bas sve publiciraju.... a vamo traze $40 za clanak da imas par sati da procitas, ni PDF ne dobijes kazem ti ako imas sto da te interesuje posalji mi, pa cu ja naci (preko uni bas imamo sirok spektar abo), pa ako mogu uci, saljem ti PDF
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
Mamasita čestitam teta na malim nećacima.. 😀
Bela_le čestitke na dobrom ogtt-u.. a ovo me isto iznenađuje s dijetom.. evo ja sam na zadnjem pregledu sa 31+6tt bila na 10kg+ i nitko ništa nije komentirao.. a vjerujem da ću do kraja još dosta nakupiti..
CiribiribelaMare dobrodošla 😀 meni su jastuci pomogli da se lakše namjestim.. a sad pod kraj mi stvarno pomognu.. jer meni zna samo okretanje biti jako bolno..pa jastuk stavljam ispod trbuha i između nogu..i stvarno je lakše namjestiti se..ali znam se probuditi i na leđima..bez brige..ne spavaš stalno na leđima da bi morala brinuti.. 😀 ja sam ga kupila u kretexu.. koristim ga 3mj. i super je.. nije se spljoštio..
Miraclebaby baš je aktivan malac.. 😀
Tenny da, da.. ja cure brojim još samo 7 tjedana.. od 11. sam već na porodiljnom.. a zadnje pripreme su u punom tijeku 🙊
Anemi ovo je prekrasan mobil.. 🤩
Što se tiče ogrtača ja ću ga uzeti.. je da uzima puno mjesta ali nema veze. Uzet ću i spavaćice kratkih rukava.. a jel se smije poslje poroda nosit trudnice tajice? Kod nas u bolnici daju nosit samo spavaćice zbog pregleda koje obavljaju
♀️ 37 ♂️ 38
missed ab 10/20 (10tt)
11.21. 🩰N
12/23 radimo na bebi br. 2🤞
cure vidim da je vec vise puta bila tema spavanje na boku ili ledjima
dakle kao prvo namjestite se kako vama odgovara pa ma kako to bilo jer s time ne stetite bebici
lezanje na lijevom boku se preporucuje jer se onda skine pritisak sa Vena cavae. vena cava ide s desne strane od zdjelice pa do srca (ovaj nama interesantan dio), malo ispred kraljeznice i ako ima pritisak na nju moze nastati zastoj u cirkulaciji ili bar usporenje. to se moze odraziti na prokrvavljenost maternice, ali dok do toga dodje da je tamo smanjena prokrvavljenost vi cete primjetiti puno vece simptome i promjeniti polozaj. problem lezanja na ledjima i s tim prittisak na vena cava je obicno tek u kasnijim tjednima, kratko pred porod. a kazem ako je to problem vec cete primjetiti. simptomi su: vrtoglavica ako lezis na ledjima ili na desnom boku, pad tlaka i s tim povezani simptomi, blijedilo, ubrzan rad srca, znojenje, mucnina, oticanje nogu/uopceno donjeg dijela tijela....
i kao sto rekoh ako tako sto osjetite vec cete same promjeniti polozaj i bez da znate sto je razlog za to. tako da nema razloga za upast u paniku
a ovi jastuci za trudnice - pa s njima se fino spava i bez trudnoce
👩🏻⚕️40 👨🏻⚕️53
Cure, narasla mi je dioptrija s -5.25 na -6 :( :( :(
Bila sam na pregledu jer nosim samo lece, a kako cu s tim kad rodim... ne mogu usred noci stavljat lece, hranit dijete, skidat lece itd tako da sam odlucila kupit dioptrijske naocale.
I sad mi kazu da se toliko povisila :(
Radili su jos neke pretrage odmah zbog tog skoka sto mi nisu nikad ranije radili, a da vide jel postoje neke degeneracije tako da sam dobila anesteziju u oci i nisam dva sata mogla normalno gledat. Ali sve je ok s tim. Bas sam šokirana
👧🏻33👨🏻33
👶🏻Amelie 12.12.2021. ❤
CiribiribelaMare, dobrodošla i čestitam..meni jastuk uvelike pomaže u spavanju, jedan dio zagrlim, pa stavim izmedju nogu i drugi dio iza leda tako da nikad ne spavam skroz na leđima jer mi baš ne odgovara 🙈 imaš sad na minigreeny stranici na akciji te jastuke za dojenje, jer imaju tjedan dojenja i akcije 😊💪
Lucija 16.12.2021.💗
Sortiraj odgovore
Najstariji