Malo me iznenadilo,bas nisam ocekivala jer sam jucer bila na pregledu potpuno zatvorena,ali vodenjak puknuo jutros🤷♀️Pa mi je organizacija djece,muza,kofera bila ekspresna. Iako mi je treci porod bio je najbolniji,ali srecom samo 4 sata trudovakoji puno vise bole nego s vodenjakom. Osoblje i tretman u Petrovoj mrak,sve pohvale zaista! Pratnje nema,radja se pod maskom,ali je najgore sto tata uopce nema pristup bebi i mami tek na otpustu iz bolnice. To mi je zao jako jer nismo tatu vidjeli,ali sto je tu je,ako bude sve ok otpustili bi me odmah u cetvrtak cemu se toplo nadam. Nisam uzela epiduralnu,samo gel i drip,bolno je,ali evo meni se ispostavilo sva 3 puta da porod ide brze bez epi. Pelene za bebu nitko nije trazio za sad,vidjet cemo sutra. Kozmetika,ulosci,jednokratne gace,pidjame,papuce i japanke za tus,rucnici, voda i nesto slatko ili slano za gricnut. Ostalo se moze dostaviti do porte pa ti donesu. Ja sam spakirala nepromocive podloge,ali i to ti daju u bolnici. Griju na 700 tako da vam ne trebaju debele pidjame. Ssmo hrabro curke moje! 💪🤞🤗Boli,ali se svaki bol isplati za to malo cudo💙🙏
Čestitaaam na tvom malom čudu 💙💙
Molim te javljaj kakvo je stanje u Petrovoj i kaj sve trebas za bebaca svog imat u bolnici, a kaj ti oni daju 😘
Čestitam!!! Prekrasne vijesti!
Netko od cura je pitao za porod u kadi. Jucer sam a
slusala online trudnicki tecaj i rekli su da ta kad postoji samo u Petrovoj, ali da sad nije u funkciji.
Ja sam vam opet u brizi. Od jucer popodne beba mi se javi svake prijestupne i to jako blago. Nor jednom lagani udarac pa nakon pola sata jos jedan, pa nakon sat vremena jedan. Znaci prestrasno! Ko da sam ono 20 tjedana. A sve je bilo super s javljanjem, bas se cesto javljao i osjetljivo onako. Danas katastrofa evo 3x sam plakala. Muz me ne zeli voziti na hitnu. Ne znam, evo neka bude kako mora. Ne mogu vise, stvarno ne mogu. Ja sam sve napravila, ali nece pa nece i ne mogu ga dozvati
Nemoj se previše brinuti! Vjerovatno je malo lijen, tako je i moj imao trennutaka,dva dana se ne bi javio (tada u 6om mjesecu,ne mogu upratit koji si mjesec 🙈) i to nije zabrinjavajuce. Možds je promjenio pozu,okrenuo se pa ga ne osjetiš. Svakako nazovi doktoricu i pitaj za savjet!
13.12.20 baby boy D💙 4150g 50cm
Malamarelica, stvarno ne brini yoliko zbog tih javljanja. Pa ja znam moju da ne osjetim po citav boziji dan. Javi mi se u noci ili rano ujutro. Evo danas je bas lijena, da su mi na ctg davali kisik. Ali sa bebom je sve u redu.
U hitnoj ti ne bi nista ni uradili, samo bi rizikovala koronu.
Ako osjetis toliku paniku, radije odi kod svog porodicnog ljekara ili ginekologa i trazi preporuku za strucnu psiholosku pomoc.
Meni stvsrno niko nikad nije rekao da brojim bebine pokrete.. Ne znam je li iko od cura ovde to radio? Stvarno mislim da se previse bespotrebno opterecujes..
Mart14 da, 26. tjedan, jos sam u 6.mjesecu. ne znam sta se danas dogada. Ma Santina nije meni nitko rekao da sad brojim ja sama pratim i vidim da se danas puno slabije i rjede javlja. I s muzem sam se posvadala jer me ne zeli vozit na hitnu, svasta smo si rekli. Ma znam, ne ide se ni meni zbog korone ma opcenito mi je zlo vise od doktora. Moja doktorica je doslovno meni rekla da potrazim pomoc tako da se ja njoj nemam sta obracat vise, ona nista ne dozivljava sta ja kazem. Malo mi je lakse kad si rekla da se i tebi slabije javlja. Oprostite, znam ds je vama to glupo, ali opterecuju me slucajevi koje znam, da ne pricam sada.. i stalno mislim jel moja krv dobra jer imam taj Pai heterozigot za loji su mi svi doktori a javila sam se njih 5 rekli da se to uopce ne uzima kao mutacija danas, pa jel posteljica dobra jel beba dobiva sve sta treba. Pa ovi svi clanci o tome kako se treba paziti na javljanje bebe. Boze, samo da sve bude dobro i da ovo sve prodje. Popucat cu u glavi
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
Čestitam!!! Prekrasne vijesti!
Netko od cura je pitao za porod u kadi. Jucer sam a
slusala online trudnicki tecaj i rekli su da ta kad postoji samo u Petrovoj, ali da sad nije u funkciji.
Ja sam vam opet u brizi. Od jucer popodne beba mi se javi svake prijestupne i to jako blago. Nor jednom lagani udarac pa nakon pola sata jos jedan, pa nakon sat vremena jedan. Znaci prestrasno! Ko da sam ono 20 tjedana. A sve je bilo super s javljanjem, bas se cesto javljao i osjetljivo onako. Danas katastrofa evo 3x sam plakala. Muz me ne zeli voziti na hitnu. Ne znam, evo neka bude kako mora. Ne mogu vise, stvarno ne mogu. Ja sam sve napravila, ali nece pa nece i ne mogu ga dozvati
Previse si uznemirena i opterecena time, sigurno i malac to osjeti. Zato ga i ne mozes osjetiti. Hvala bogu, nemas nikakve bolove, iscjetke i sl i mislim da zbilja nemas razloga za brigu. Samu sebe mucis. Bebica samo spava i odmara, pa vidi kakav je tmuran dan, jel se tebi hopsa okolo 🙃
Ako mislis da ce te smiriti, nazovi svoju dr i reci joj sto te muci. I sto prije razgovaraj s nekom strucnom osobom koja ce ti pomoci s tvojim mislima, bit ce ti lakse, ne mozes se toliko muciti 😔❤️
Probat cu Ovcice poslije u setnju pa i po ovom vremenu, samo da malo razbistrim glavu i mozda ga potaknem na kretanje
Malamarelica evo i meni su se zadnja dva dana dosta slabije javljali, i necu rec da ss nisam malo zabrinula.. Ali evo, vec danas sam dobila dva udarca u rebro, nekoliko put mi ss trbuh zatresao od siline pomaka itd.. Kao sto sam vec negdje pisala, sve jako ovisi i o samom karakteru bebe, isto tako ponekad im dodje da su aktivnije, a ponekad bi i one saamo odmarale.. Kao i mi, ponekad ima dana kad sam aktivna full, a ponekad bi samo lezala i ne radila nista..
Mart14 da, 26. tjedan, jos sam u 6.mjesecu. ne znam sta se danas dogada. Ma Santina nije meni nitko rekao da sad brojim ja sama pratim i vidim da se danas puno slabije i rjede javlja. I s muzem sam se posvadala jer me ne zeli vozit na hitnu, svasta smo si rekli. Ma znam, ne ide se ni meni zbog korone ma opcenito mi je zlo vise od doktora. Moja doktorica je doslovno meni rekla da potrazim pomoc tako da se ja njoj nemam sta obracat vise, ona nista ne dozivljava sta ja kazem. Malo mi je lakse kad si rekla da se i tebi slabije javlja. Oprostite, znam ds je vama to glupo, ali opterecuju me slucajevi koje znam, da ne pricam sada.. i stalno mislim jel moja krv dobra jer imam taj Pai heterozigot za loji su mi svi doktori a javila sam se njih 5 rekli da se to uopce ne uzima kao mutacija danas, pa jel posteljica dobra jel beba dobiva sve sta treba. Pa ovi svi clanci o tome kako se treba paziti na javljanje bebe. Boze, samo da sve bude dobro i da ovo sve prodje. Popucat cu u glavi
Sad sam procitala za tvoju dr.
Svi mi znamo za razno razne slucajeve, ali sumnjam da ijedna misli da ce se bas njoj dogoditi nesto negativno. Strepimo, ali na neke stvari u zivotu ionako ne mozemo utjecati. Vec sam rekla ranije, pozitiva svakako privlaci pozitivu.
A bebicu je najbitnije pratiti pred kraj trudnoce, iako kazu da se najcesce i smire pred porod. Ostalo je sve individualno. I oni tako mali imaju svoj ritam i svoj karakter.
Joj, Flower, odmah mi je lakse. Da, vidis kako jako lako poceti se brinuti. Ma znam da smo svi razliciti. Ja sam jednostavno nestabilna u svemu ovome, ne znam se nositi s tim strahovima. I sve me moze uplasiti. Znam da ne valja, ali pojela sam sada jednu coksu, mozda od tog krene. I ovo za vrijeme kakvo je vani mi je palo na pamet. Cijeli dan je tmurno i magla, a jucer sunce prekrasno. Znam ja to Ovcice u teoriji... pokusat cu se skulirat do kraja dana
Joj, Flower, odmah mi je lakse. Da, vidis kako jako lako poceti se brinuti. Ma znam da smo svi razliciti. Ja sam jednostavno nestabilna u svemu ovome, ne znam se nositi s tim strahovima. I sve me moze uplasiti. Znam da ne valja, ali pojela sam sada jednu coksu, mozda od tog krene. I ovo za vrijeme kakvo je vani mi je palo na pamet. Cijeli dan je tmurno i magla, a jucer sunce prekrasno. Znam ja to Ovcice u teoriji… pokusat cu se skulirat do kraja dana
Mislim da je najbitnije da se ti probas umiriti. Ugodi si nekako i ne strepi toliko na udarcima i bude se javila. Pricam iz iskustva jer se meni moj u tvojim tj isto skroz umirio i uzasno sam se prepala (bas zbog svih prica i clanaka koje je bolje ne citati) - nikako ga nisam mogla pokrenuti i nakon sto sam sva luda ipak otisla kod doktirice u bolnicu samo da cuje otkucaje (bila je dezurna) on se nornalno javio. I nakon toga je bilo dana kad je bio skroz aktivan pa onda sako utihne i nema ga pa nema. I kupke sam mu tople radila i skakljala trbuh i svasta nesto 🤦♀️ Kad sam se prestala opterecivati sa time, nekako smo opet pronasli svoj ritam. Nekada luduje, nekada je totalno miran. I bebice imaju svoj karakter ko i mi. Ionako na neke stvari ne mozemo utjecati. Misli pozitivno, ugađaj si, iz vanjskog svijeta (savjeti, preporuke i sl.) uzimaj samo ono sto tebi u tom trenu pase i probaj uzivati u ovom periodu. To ce tvojoj bebici najvise znaciti. Samo polako i bit ce sve u redu 😁 A kad ti je tesko ili los dan, dođi ovdje- tu smo jedna ta drugu. I znaj da pozitiva privlaci pozitivu. Dakle, pomazi trbuh, osmjeh na lice i budi zahvalna na tom svom cudu u trbuhu. Jaca si nego sto mislis, a bome i nase bebice ❤😘
Sortiraj odgovore
Najstariji