Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Petrica34
    20. Svibanj 2020. 18:19

mylady

Imam ponekad navecer i onda odmah legnem pa je dobro i sad jucer rekla bas za to na kontroli i rekao mi ginekolog da je to skroz normalno i da odmah odem odmarat

Hvala ti na info.
    Ne zelim sad panicarit i zvat ju jer pregled imam tek za 2tj a procitala sam da su kao u prvom tromjesecju ti razno razni bolovi normalni....samo mi je bilo cudno jer do sad taj desi jajnik nisam ni osjetila...samo je bolio lijevi koji je ovulirao kad sam ostala trudna i maternica....

20. Svibanj 2020. 18:26

Shine

Sapica

Shine

Sapica

Sad ce me Tea razbit, al ja sam opet guglala 😄 hahahah al ovaj put iz zabave i otkrivanja spola 😄😂 postoji neka nub theory i skull theory. Beba mora biti fotkana iz profila 😂😂😂 ja nisam skuzila kaj bi moja bila (al jos uvijek osjecam da je decko 🤣, unatoc svima)

ja ne mogu skuzit po tome ni s jednom teorijom 😂

Zaboravila sam napisat da bi uzv slika trebala bit izmedu 11. i 14.tt 😂

volim ja ta nagadanja, naravno da je najbitnije da je sve u redu i cvrsto stojim pri tome al zabavno je sto je je… cak imam ultrazvuk u isto vrijeme i s prvom curicom i sad u 13. tjednu, postoji mi razlika al ne kuzim ja to bas 😂😂

Daj pikni tu sliku 😄

poppy
    20. Svibanj 2020. 18:29

Petrica34

mylady

Imam ponekad navecer i onda odmah legnem pa je dobro i sad jucer rekla bas za to na kontroli i rekao mi ginekolog da je to skroz normalno i da odmah odem odmarat

Hvala ti na info.
    Ne zelim sad panicarit i zvat ju jer pregled imam tek za 2tj a procitala sam da su kao u prvom tromjesecju ti razno razni bolovi normalni….samo mi je bilo cudno jer do sad taj desi jajnik nisam ni osjetila…samo je bolio lijevi koji je ovulirao kad sam ostala trudna i maternica….

I mene ti dole malo malo pikne, u zadnje vrijeme bas kao da me zareze lagano posred maternice, ali svi kazu da je to normalno, a i logicno je nekako da se nesto desava dole tako da ne brini se , mene su sad nekako i prepone pocele zatezati lagano☺️☺️☺️

Bella🌟
    20. Svibanj 2020. 18:32

Lalla

PeaceLily, meni ujutro bude mucno. Jedem dvopek s maslacem i nesicu od deci vode i deci mlijeka, stavim samo pola zlice nescafea. I tako vec danima. Od cajeva samo sipak i brusnicu zadnjih dana, ostalo mi ne odgovara. Za rucak sam napravila rizoto od butter tikve i tikvica s piletinom. Mesa pojedem malo i prislilim se, al zato mi se pasteta jede. Danas sam otvorila neku od lososa delamaris.To mi je bilo super. Povrce mi je nekako bas ukusno i jede mi se. Npr. sparoge, tikvice, patlidjani, paprika. Mozda napravim neki slozenac od povrca tiparatatouille ili šakšuka (guglajte recepte ak vas zanima, nisam jos nijednom radila ali planiram).I orzoto od sparoga. Za veceru su mi super jaja. Uglavnom mi se jede zdrava hrana i apetit mi je manji nego prije trudnoće pa valjda ipak necu dobiti 100 kg. Kruh mi se skoro pa gadi, osim dvopeka. Napravim ga sama, pa mi se taj gadi malo manje. Uopce nemam teka za pekarske proizvode.

Bas ću malo istražiti taj recept za ratatouille,čini se fino😁 problem mi je kad mi je odbojna hrana koju bi inače obožavala jest, a kad dođe mučnina ništa mi se od te hrane ne jede- tipa avokado🥑 obožavam ga na tostu sa soli i paprom i npr jaja na to još. Ali evo posljednji avokado mi stoji u frižideru već tjedna i nešto jer se ne mogu natjerati da ga pojedem😅i tako sa hrpom inače meni finih zdravih stvari.
    Juhe, to mi paše. Domaća juneca ili pileća juha. 

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze
    7/2025 prve mpo konzultacije

Shine
    20. Svibanj 2020. 18:33

Sapica

Shine

Sapica

Shine

Sapica

Sad ce me Tea razbit, al ja sam opet guglala 😄 hahahah al ovaj put iz zabave i otkrivanja spola 😄😂 postoji neka nub theory i skull theory. Beba mora biti fotkana iz profila 😂😂😂 ja nisam skuzila kaj bi moja bila (al jos uvijek osjecam da je decko 🤣, unatoc svima)

ja ne mogu skuzit po tome ni s jednom teorijom 😂

Zaboravila sam napisat da bi uzv slika trebala bit izmedu 11. i 14.tt 😂

volim ja ta nagadanja, naravno da je najbitnije da je sve u redu i cvrsto stojim pri tome al zabavno je sto je je… cak imam ultrazvuk u isto vrijeme i s prvom curicom i sad u 13. tjednu, postoji mi razlika al ne kuzim ja to bas 😂😂

Daj pikni tu sliku 😄

Ne zeli mi 😔 kaze greska zbog slabe internetske veze 🤷🏼‍♀️

Bella🌟
    20. Svibanj 2020. 18:33

Sapica

PeaceLily

pepipeps

PeaceLily

Razmišljam o neinvanzivnim testovima,posto bi u neko skorije vrijeme trebala odlučiti, ali ne znam za koji.. dvoumim između niftyja i panorame. Koliko sam pročitala ovdje ,većinom idete na Nifty. Ima li netko da je radio Panoramu? Čisto da podijelite iskustva.

Ja sam išla na kombinirani u bolnicu. Ista stvar. Samo kod ovog što platiš još saznaš spol. Ne znam, po meni nepotrebno bacanje novaca.

Hvala ti na odgovoru🤗 svakako moram razmisliti.

I veca je stopa tocnosti kod niftyja u odnosu na kombinirani. Nifty je 99.1%, a kombinirani ima tocnost manju od 80%… meni nije zao ni jedne lipe za nifty jer sam cula jako losa iskustva o kombiniranom (sestra, sogorica, danas saznala za kolegicu)- sve tri trebale na amniocintezu zbog loseg kombiniranog (a sve u 20.ima), od njih jedna zbog te amniocinteze imala spontani u 5.mj tt - kasnije je kariogramom dokazano da je beba bila potpuno zdrava 😬😪

Jesi ti radila Nifty plus ako se sjećam, jel da? Znaš nekog da je radio Panoramu i da je zadovoljan tim testom?

👱‍♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
    2017. Operacija endometrioze
    2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
    2021. Operacija endometrioze
    2024. Operacija endometrioze
    7/2025 prve mpo konzultacije

20. Svibanj 2020. 18:39

PeaceLily

Sapica

PeaceLily

pepipeps

PeaceLily

Razmišljam o neinvanzivnim testovima,posto bi u neko skorije vrijeme trebala odlučiti, ali ne znam za koji.. dvoumim između niftyja i panorame. Koliko sam pročitala ovdje ,većinom idete na Nifty. Ima li netko da je radio Panoramu? Čisto da podijelite iskustva.

Ja sam išla na kombinirani u bolnicu. Ista stvar. Samo kod ovog što platiš još saznaš spol. Ne znam, po meni nepotrebno bacanje novaca.

Hvala ti na odgovoru🤗 svakako moram razmisliti.

I veca je stopa tocnosti kod niftyja u odnosu na kombinirani. Nifty je 99.1%, a kombinirani ima tocnost manju od 80%… meni nije zao ni jedne lipe za nifty jer sam cula jako losa iskustva o kombiniranom (sestra, sogorica, danas saznala za kolegicu)- sve tri trebale na amniocintezu zbog loseg kombiniranog (a sve u 20.ima), od njih jedna zbog te amniocinteze imala spontani u 5.mj tt - kasnije je kariogramom dokazano da je beba bila potpuno zdrava 😬😪

Jesi ti radila Nifty plus ako se sjećam, jel da? Znaš nekog da je radio Panoramu i da je zadovoljan tim testom?

Da ja sam nifty plus. Ne znam nikoga da je panoramu radio. Al nifty mi je najjeftiniji s obzirom kolko porenecaja/gresaka/aberacija otkriva

An1
    20. Svibanj 2020. 18:40

Cure ja sam danas nenadano opet vidjela bebaru! Kroz suze naravno. Popodne sam na gaćicama ugledala roskasto/narančasti iscjedak te sam umrla od straha. Jeli imao netko takav iscjedak? Sumnjaju da imam hematom (na nekom čudnom mjestu) no nisu sigurni. Svakako beba je ok i doktor mi je rekao (onako mrko) - trudni ste vi vise no sto kažete - 10+6 i rekao je bolje računati tjedne po mjerama s ultrazvuka nego od zadnje M.  Znaci ja sam sutra 11 tjedana 🤭😁 

10.06. Nifty uredan 💖

An1
    20. Svibanj 2020. 18:44

PeacLily svi su ti ti testovi (harmony, panorama, nifty) jako slični. Tu i tamo mala razlika u cijeni i broju poremećaja. Svakako ako uzmes i panoramu nećeš pogriješiti. Ja recimo idem na nifty jer se u mom gradu ne može raditi niti jedan drugi test pa čak ni kombinirani! 🤷🏽‍♀️ 

10.06. Nifty uredan 💖

20. Svibanj 2020. 18:49

Anikin

Cure ja sam danas nenadano opet vidjela bebaru! Kroz suze naravno. Popodne sam na gaćicama ugledala roskasto/narančasti iscjedak te sam umrla od straha. Jeli imao netko takav iscjedak? Sumnjaju da imam hematom (na nekom čudnom mjestu) no nisu sigurni. Svakako beba je ok i doktor mi je rekao (onako mrko) - trudni ste vi vise no sto kažete - 10+6 i rekao je bolje računati tjedne po mjerama s ultrazvuka nego od zadnje M. Znaci ja sam sutra 11 tjedana 🤭😁

Znaci ja sam sutra 13tt 😄😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.