Tonia i Petrica cestitam!
Ja stvarno vise neznam sta mogu jesti.. Sad sam kuhala varivo sa graskom, krumpirom, mrkvom i knedlicima i toliko mi smrdi da je to strasno. Jedva sam ga skuhala do kraja.. :-(
Nisam trebala staviti grasak. Ocito je on kriv zbog mirisa.. Dajte neku ideju sta da si napravim za jesti. Ne mogu salamu, sir, kiselo vrhnje, grasak, luk, hrenovke, kruh…. Ima toga jos samo samo se ne mogu sjetiti.. Dajte neki recept. Nemam ideje. Plis….
Potpuno te kužim, tak je i meni. Krenu popodnevne mučnine i taman kad kuham i jedem mi je mučno, treba mi pola sata da pojedem ono kaj je na tanjuru. Paše mi tostirani kruh, Nutella, jamnica tako da nemam neki prijedlog. Na silu pojedem rucak jer moram nešto kuhano, jedino ujutro dok mi nije muka iskoristimo i pojedem veliku zdjelicu zobenih s voćem, sjemenkama i jogurtom.
👱♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
2017. Operacija endometrioze
2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
2021. Operacija endometrioze
2024. Operacija endometrioze
7/2025 prve mpo konzultacije
Razmišljam o neinvanzivnim testovima,posto bi u neko skorije vrijeme trebala odlučiti, ali ne znam za koji.. dvoumim između niftyja i panorame. Koliko sam pročitala ovdje ,većinom idete na Nifty. Ima li netko da je radio Panoramu? Čisto da podijelite iskustva.
Ja sam išla na kombinirani u bolnicu. Ista stvar. Samo kod ovog što platiš još saznaš spol. Ne znam, po meni nepotrebno bacanje novaca.
Hvala ti na odgovoru🤗 svakako moram razmisliti.
👱♀️33, amh 0.8 pmol, fsh 5.9, jedan jajnik i jajovod
2017. Operacija endometrioze
2020. Spontana trudnoća- missed ab 11tt
2021. Operacija endometrioze
2024. Operacija endometrioze
7/2025 prve mpo konzultacije
Sad ce me Tea razbit, al ja sam opet guglala 😄 hahahah al ovaj put iz zabave i otkrivanja spola 😄😂 postoji neka nub theory i skull theory. Beba mora biti fotkana iz profila 😂😂😂 ja nisam skuzila kaj bi moja bila (al jos uvijek osjecam da je decko 🤣, unatoc svima)
ja ne mogu skuzit po tome ni s jednom teorijom 😂
Cure koje ste trudne 9, 10tj + dal ste imale u tom perodu bolove u jajnicima?
Danas me cijeli dan poprilicno probada u desnom jajniku a do sad nije... ne panicarim nego ne znam jel to tak treba bit 🤔
Razmišljam o neinvanzivnim testovima,posto bi u neko skorije vrijeme trebala odlučiti, ali ne znam za koji.. dvoumim između niftyja i panorame. Koliko sam pročitala ovdje ,većinom idete na Nifty. Ima li netko da je radio Panoramu? Čisto da podijelite iskustva.
Ja sam išla na kombinirani u bolnicu. Ista stvar. Samo kod ovog što platiš još saznaš spol. Ne znam, po meni nepotrebno bacanje novaca.
Hvala ti na odgovoru🤗 svakako moram razmisliti.
I veca je stopa tocnosti kod niftyja u odnosu na kombinirani. Nifty je 99.1%, a kombinirani ima tocnost manju od 80%... meni nije zao ni jedne lipe za nifty jer sam cula jako losa iskustva o kombiniranom (sestra, sogorica, danas saznala za kolegicu)- sve tri trebale na amniocintezu zbog loseg kombiniranog (a sve u 20.ima), od njih jedna zbog te amniocinteze imala spontani u 5.mj tt - kasnije je kariogramom dokazano da je beba bila potpuno zdrava 😬😪
Sad ce me Tea razbit, al ja sam opet guglala 😄 hahahah al ovaj put iz zabave i otkrivanja spola 😄😂 postoji neka nub theory i skull theory. Beba mora biti fotkana iz profila 😂😂😂 ja nisam skuzila kaj bi moja bila (al jos uvijek osjecam da je decko 🤣, unatoc svima)
Zaboravila sam napisat da bi uzv slika trebala bit izmedu 11. i 14.tt 😂
Petrica ja sam u 9tt i imam probadanja, tj zatezanja u jajnicima i znam da si beba radi mjesta i raste... traje par sekundi pa prestane i to mi je ok ☺️
PeaceLily, meni ujutro bude mucno. Jedem dvopek s maslacem i nesicu od deci vode i deci mlijeka, stavim samo pola zlice nescafea. I tako vec danima. Od cajeva samo sipak i brusnicu zadnjih dana, ostalo mi ne odgovara. Za rucak sam napravila rizoto od butter tikve i tikvica s piletinom. Mesa pojedem malo i prislilim se, al zato mi se pasteta jede. Danas sam otvorila neku od lososa delamaris. To mi je bilo super. Povrce mi je nekako bas ukusno i jede mi se. Npr. sparoge, tikvice, patlidjani, paprika. Mozda napravim neki slozenac od povrca tipa ratatouille ili šakšuka (guglajte recepte ak vas zanima, nisam jos nijednom radila ali planiram). I orzoto od sparoga. Za veceru su mi super jaja. Uglavnom mi se jede zdrava hrana i apetit mi je manji nego prije trudnoće pa valjda ipak necu dobiti 100 kg. Kruh mi se skoro pa gadi, osim dvopeka. Napravim ga sama, pa mi se taj gadi malo manje. Uopce nemam teka za pekarske proizvode.
Cure koje ste trudne 9, 10tj + dal ste imale u tom perodu bolove u jajnicima?
Danas me cijeli dan poprilicno probada u desnom jajniku a do sad nije… ne panicarim nego ne znam jel to tak treba bit 🤔
Imam ponekad navecer i onda odmah legnem pa je dobro i sad jucer rekla bas za to na kontroli i rekao mi ginekolog da je to skroz normalno i da odmah odem odmarat
Zaboravila sam napisat da bi uzv slika trebala bit izmedu 11. i 14.tt 😂
volim ja ta nagadanja, naravno da je najbitnije da je sve u redu i cvrsto stojim pri tome al zabavno je sto je je... cak imam ultrazvuk u isto vrijeme i s prvom curicom i sad u 13. tjednu, postoji mi razlika al ne kuzim ja to bas 😂😂
Sortiraj odgovore
Najstariji