Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    29. Travanj 2020. 13:50

Arwen87

Sapica

Arwen87

Dakle cure,vratila se s kontrole,obavila uzv,bebi srce ne kuca!
    Sutra ujutro idem u bolnicu na kiretazu!
    Dijagnoza je zadrzani pobacaj!
    Ne znam sta bi pametno rekla,beskrajno smo tuzni i ja muz sto se sve tako odigralo,ali sad je gotovo,nista se ne moze napraviti!
    Vama svima hvala na lijepim rijecima i podrsci!
    Cuvajte svoje mrve❤️

Ajme ne 😪😭😭😭😱😢 uzasno mi je zao i u potpunosti znam osjecaj. Sorry kaj te to pitam, ali nisu ti ponudili pobacaj tabletama? Ja sam isla na jedno i drugo i mogu rec da mi je bolje tabletama iako sam morala prenocit u bolnici, al znam da mi nisu na silu otvarali cerviks… ako ti je prebolno ne moras odgovorit… bas mi je zao, drzite se 😘😪

Bila sam na kontroli kod svoje doktorice,ona mi je rekla da je stanje nazalost kakvo jeste i da mogu odmah za bolnicu ili sutra ujutro!
    Odlucila sam da idem ujutro dok malo dodjem sebi,tamo ce mi opet raditi uzv da potvrde da nema otkucaja,a onda cu vidjeti sta oni predlazu!
    Ako se vec moralo dogoditi,da je onda bar samo krenulo,a ovako nakon kiretaze ne smijemo pokusavati bar tri mjeseca ako je to tocno!
    Najbliza bolnica mi je u Vk.
    Vidjet cu sutra sta oni kazu!

Da, znam..meni je isto uvijek bio taj osjecaj ako se vec moralo dogodit zasto nije samo otislo... pretuzno, drzi se! Ako ti ponude tablete, preporucam... 😕 saljem zagrljaje 🤗

• hortensia
    29. Travanj 2020. 13:53

Arwen87

Sapica

Arwen87

Dakle cure,vratila se s kontrole,obavila uzv,bebi srce ne kuca!
    Sutra ujutro idem u bolnicu na kiretazu!
    Dijagnoza je zadrzani pobacaj!
    Ne znam sta bi pametno rekla,beskrajno smo tuzni i ja muz sto se sve tako odigralo,ali sad je gotovo,nista se ne moze napraviti!
    Vama svima hvala na lijepim rijecima i podrsci!
    Cuvajte svoje mrve❤️

Ajme ne 😪😭😭😭😱😢 uzasno mi je zao i u potpunosti znam osjecaj. Sorry kaj te to pitam, ali nisu ti ponudili pobacaj tabletama? Ja sam isla na jedno i drugo i mogu rec da mi je bolje tabletama iako sam morala prenocit u bolnici, al znam da mi nisu na silu otvarali cerviks… ako ti je prebolno ne moras odgovorit… bas mi je zao, drzite se 😘😪

Bila sam na kontroli kod svoje doktorice,ona mi je rekla da je stanje nazalost kakvo jeste i da mogu odmah za bolnicu ili sutra ujutro!
    Odlucila sam da idem ujutro dok malo dodjem sebi,tamo ce mi opet raditi uzv da potvrde da nema otkucaja,a onda cu vidjeti sta oni predlazu!
    Ako se vec moralo dogoditi,da je onda bar samo krenulo,a ovako nakon kiretaze ne smijemo pokusavati bar tri mjeseca ako je to tocno!
    Najbliza bolnica mi je u Vk.
    Vidjet cu sutra sta oni kazu!

Da vidi...ne znam koja je velicina ploda ali ako je manji mozda je ovo smedje bilo pocetak da se ipak sama ocistis...ili uz pomoc tableta..ne znam...ja sam sama ali bio je tek 7 tj..ne znam kako ide kad je vise...polubac ti saljem..drzite se 😘❤

Missed ab. 7tj. 1/2020 ♥
    Missed ab. 11tj. 5/2020 ♥

29. Travanj 2020. 13:53

Kaj se tice bolovanja, imala sam super doktoricu koja me drzala na bo nakon kiretaze kolko sam htjela... rekla sam joj nakon 3 tjedna da vise ne mogu bit doma i da zelim ici radit i pitala me 3 puta jesam sigurna... po zakonu imas pravo na 14 dana... mi smo pokusavali nakon 3 mj i uspjeli od prve, al je opet neslavno zavrsilo i nakon toga smo par mjeseci po pretragama isli i sad smo opet trudni i uzasavam se svakog pregleda, tresem se ko siba na vodi, a uzv ekran ne zelim ni pogledat, samo gledam reakciju doktora - ona sve govori... 

29. Travanj 2020. 13:57

e da, nakon prvog misseda preporucili su mi cekanje da se sama ocistim i pocela sam krvarit nakon tjedan dana od zadnjeg uzva, a 4 tjedna nakon kaj je bebi stalo srce... i krvarila sam i bas me jako bolilo, al svejedno se nisam sama ocistila tak da ni to nije garancija 😕... kad mi se drugi put dogodilo nisam htjela ni cut za cekanje, rekla sam im nek odmah nesto poduzmu pa su mi dali tablete (psihicki je teze podnest od kiretaze, al je puno bolje za maternicu i buduce trudnoce- bilo mi je tesko tih par dana dok nije zavrsilo i nisam krvarila skoro uopce ni nakon kiretaze ni nakon tableta - samo tih par dana dok su tablete djelovale i to cak nisam puno - osobno jace krvarim kad imam M) 

• marta04
    29. Travanj 2020. 14:04

hortensia

Arwen…drzi se…bas sam se zbedirala…sve skolski do 11 tj i onda malo smedje i gotovo….moram priznat da se sad jos vise i ja bojim jer sam smedjarila puno vise, jedino se jos tjesim mucninama…
    Sto da ti kazem…drzi see🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼❤😘

i ja sam se sad tek prepala! ja jos uvijek smedjarim :(

• hortensia
    29. Travanj 2020. 14:05

Sapica

e da, nakon prvog misseda preporucili su mi cekanje da se sama ocistim i pocela sam krvarit nakon tjedan dana od zadnjeg uzva, a 4 tjedna nakon kaj je bebi stalo srce… i krvarila sam i bas me jako bolilo, al svejedno se nisam sama ocistila tak da ni to nije garancija 😕… kad mi se drugi put dogodilo nisam htjela ni cut za cekanje, rekla sam im nek odmah nesto poduzmu pa su mi dali tablete (psihicki je teze podnest od kiretaze, al je puno bolje za maternicu i buduce trudnoce- bilo mi je tesko tih par dana dok nije zavrsilo i nisam krvarila skoro uopce ni nakon kiretaze ni nakon tableta - samo tih par dana dok su tablete djelovale i to cak nisam puno - osobno jace krvarim kad imam M)

Da ja sam se sama cistila ..manje krvi nego menga...ali plod je bio mali..sve o tome ovisi...meni je bilo kao i7 tj ali vjerovatno ne bi vise krvarila ni da je biokem...ali ovo je sad vec 10+ 2,3...ako je toliki plod..ne znam kako ide...

Missed ab. 7tj. 1/2020 ♥
    Missed ab. 11tj. 5/2020 ♥

Sara 🌸
    29. Travanj 2020. 14:07

Draga Arwen, nisan jos u pravom smislu članica, al zavirim tu i tamo u zimske. Pogodilo me što ti se dogodilo, jer je meni 07.03. isti slučaj bio. Malo smeđarenja, otišla na hitnu jer je bio petak navečer i tamo su rekli da srce ne kuca, al eto nisu sigurni jer im je star uređaj🤦🏻‍♀️ otiđoh sutra nakon malo svježe krvi u drugu bolnicu i tamo su potvrdili dijagnozu. U ponedjeljak sam otisla kod svoje samo da mi da uputnicu za ginekolosku ambulantu u bolnici ( isto me pregledala) i u bolnici isto. Dali su mi tri opcije: čekanje da samo krene iako jos nije bilo puno krvi, tablete ili kiretaza. Odabrala sam tablete, dali su mi 4, trebala sam ih vaginalno staviti i tako poticu trudove (nikakvo ostajanje u bolnici, ja sam u DE) Jos mi je rekla da mogu npr pricekat do vikenda ako radim pa onda pocet sa tabletama. Ja sam kao odlucila ostavit za sutra, kad se naspavam.
    Ali ja dosla kuci nakon tog pregleda i vidila puno krvi. Stavila ulozak i ujutro oko 4 sata sve počelo samo. 
    Što htjedoh reć ovim svojim romanom- vecina slucajeva se moze rijesit tabletama (bolno je, grčevi su baš onako jaki, možeš si predočit kako ce trudovi jednom u buducnosti izgledati, ali nije to ni dvadesetina prave boli, ja mislim). Imala san i prave kontrakcije, pojacavale se i bile ucestalije. 
    Kiretaza je brža i manje ćeš krvarit, ali meni je doktorica rekla da mogu odmah krenuti nakon prve menstruacije sa pokušavanjem. Za kiretažu nisam sigurna, iako ima različitih slučajeva. Ako mislis da možeš izdržat malo tu bol, ja bih uvijek iznova tablete odabrala. Al svaka žena je za sebe.
    Znam što prolazis, bolit će neko vrijeme. Nažalost, događa se, uvijek nekom drugom, al sad si ti "taj drugi" i ne sumnjam da ćeš izać jača iz ovog. Nemoj se pitat zašto ti-nema odgovora. 
    Uzdaj se u to da tvoje tijelo zna najbolje, koliko god ti se sad to ne sviđalo. Šaljem ti virtualni zagrljaj 💜

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

29. Travanj 2020. 14:09

Ne znam, Arwen nije rekla kad je stalo srce pa ne mozemo ni znati. Ja sam bila u 10+tjednu kad sam saznala za prvi missed i velim krenula smedarit pa krvarit tek u 11+, a plod stao sa 7+3... uzasno su mi tuzne ovakve price 😪😔 nisam mislila da cemo ih imati ovdje... sad nema rijeci utjehe koje bi joj pomogle, ali kad obavi kiretazu bit ce joj lakse- bar je meni bilo 

Tea22
    29. Travanj 2020. 14:12

Arwen rijecima ti ne mogu opisati koliko mi je zao, prosla sam to u 1.mj i znam da mi nikakve rijeci utjehe nisu pomagale
    Ako nista, mogu ti garantirati da ces se nakon odredenog vremena oporaviti, nikad neces zaboraviti svoju bebicu al bit ce lakse
    Isplaci se, budi podrska muza nije ni njemu lako, i zelim ti od srca da to vise nikada ne dozivis i da ti svaka sljedeca trudnoca zavrsi zdravom bebicom u narucju❤
    Ja sam s 10+3 (22.01.) uocila minijaturnu kapljicu krvi na toaletnom papiru, ali kako sam ja panicarka odmah sam zvala gineko i rekla mi je da mogu odmah doci na pregled, bebi nije kucalo srce
    U zivotu nisam osjetila takvu bol i uzas
    Narucili su me za 27.01. da odem na tablete za ciscenje
    26.01., kada sam bila tocno 11 tj pocelo je obilno krvarenje, strasni bolovi, otisla sam na hitnu i doktor mi je rekao "super sve je samo izaslo"
    U takvoj situaciji upotrijebio je rijec "super"!!! 
    Dali su mi ipak 1 tabletu (od predvidene 2) i zadrzali su me 3h u bolnici, nakon toga UZV i poslali su me doma
    Na rijeckoj ginekologiji su mi rekli da trebam pricekati 3mj prije sljedeceg pokusaja trudnoce jer se navodno ne zna kako ta tableta utjece na buducu trudnocu
    S druge strane, moja ginekologica mi je rekla da smijemo pokusati odmah nakon prve menstruacije
    I tako sam ti ja krvarila od 26.01. do 02.02., prva 4 dana obilno krvarenje.. kasnije bar kapljica u toku dana
    Menstruacija mi je stigla 27.02. i odmah nakon toga smo se bacili na novu bebicu, iz prve nam je uspjelo
    Radost i uzbudenje nije ni priblizno onom u prvoj trudnoci, strasno se bojimo.. nismo nikome nista ni govorili
    Ali ja osjecam i molim Boga da ovoga puta zavrsi dobro
    I molim Boga da i ti skupis snage i oporavis se od tog traumaticnog dogadaja❤

29. Travanj 2020. 14:12

matea1201

Arwen87 žao mi je😔 cure hvala, pokušavam al stalno ovak ispadne🤔 pokušat ću ponovno

Dok dodes do kraja, klilni na forums, pa na pseudo html i onda taj link kopiras. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.