Zimske bebe 2020/2021

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    29. Travanj 2020. 14:12

Mrljica

Draga Arwen,nisan jos u pravom smislu članica, al zavirim tu i tamo u zimske. Pogodilo me što ti se dogodilo, jer je meni 07.03. isti slučaj bio. Malo smeđarenja, otišla na hitnu jer je bio petak navečer i tamo su rekli da srce ne kuca, al eto nisu sigurni jer im je star uređaj🤦🏻‍♀️ otiđoh sutra nakon malo svježe krvi u drugu bolnicu i tamo su potvrdili dijagnozu. U ponedjeljak sam otisla kod svoje samo da mi da uputnicu za ginekolosku ambulantu u bolnici ( isto me pregledala) i u bolnici isto. Dali su mi tri opcije: čekanje da samo krene iako jos nije bilo puno krvi, tablete ili kiretaza. Odabrala sam tablete, dali su mi 4, trebala sam ih vaginalno staviti i tako poticu trudove (nikakvo ostajanje u bolnici, ja sam u DE) Jos mi je rekla da mogu npr pricekat do vikenda ako radim pa onda pocet sa tabletama. Ja sam kao odlucila ostavit za sutra, kad se naspavam.
    Ali ja dosla kuci nakon tog pregleda i vidila puno krvi. Stavila ulozak i ujutro oko 4 sata sve počelo samo.
    Što htjedoh reć ovim svojim romanom- vecina slucajeva se moze rijesit tabletama (bolno je, grčevi su baš onako jaki, možeš si predočit kako ce trudovi jednom u buducnosti izgledati, ali nije to ni dvadesetina prave boli, ja mislim). Imala san i prave kontrakcije, pojacavale se i bile ucestalije.
    Kiretaza je brža i manje ćeš krvarit, ali meni je doktorica rekla da mogu odmah krenuti nakon prve menstruacije sa pokušavanjem. Za kiretažu nisam sigurna, iako ima različitih slučajeva. Ako mislis da možeš izdržat malo tu bol, ja bih uvijek iznova tablete odabrala. Al svaka žena je za sebe.
    Znam što prolazis, bolit će neko vrijeme. Nažalost, događa se, uvijek nekom drugom, al sad si ti "taj drugi" i ne sumnjam da ćeš izać jača iz ovog. Nemoj se pitat zašto ti-nema odgovora.
    Uzdaj se u to da tvoje tijelo zna najbolje, koliko god ti se sad to ne sviđalo. Šaljem ti virtualni zagrljaj 💜

Ovo ne bi bolje napisala, potpisujem od rijeci do rijeci... kod nas se ostaje u bolnici dok sve ne izade (daju 2 tablete, nakon prve ides doma i vracas se za 2 dana i onda ostajes - nekima ode kroz 3 sata, a nekima kroz 24 kak je meni) 

Tea22
    29. Travanj 2020. 14:14

Btw meni nisu ponudili izbor zelim li tablete ili kiretazu, da sam smjela birat odabrala bih kiretazu🙂

29. Travanj 2020. 14:15

Arwen, jako mi je zao, prosla sam to prije 2 godine, to mi je bila prva trudnoca i u 7. tjednu sam krenula krvariti, dobila 5 injekcija, tri dana ujutro i navecer, hvala bogu sve je otislo samo i nisam morala na kiretazu.
    Ako ide, nek ti daju tablete, lakse je i nema nikakve stete za maternicu, naravno ako je moguce. 
    Drzi se i nadam se da se za dva mj vracas opet k nama 😊❤️

Arwen87

Sapica

Kaj se tice bolovanja, imala sam super doktoricu koja me drzala na bo nakon kiretaze kolko sam htjela… rekla sam joj nakon 3 tjedna da vise ne mogu bit doma i da zelim ici radit i pitala me 3 puta jesam sigurna… po zakonu imas pravo na 14 dana… mi smo pokusavali nakon 3 mj i uspjeli od prve, al je opet neslavno zavrsilo i nakon toga smo par mjeseci po pretragama isli i sad smo opet trudni i uzasavam se svakog pregleda, tresem se ko siba na vodi, a uzv ekran ne zelim ni pogledat, samo gledam reakciju doktora - ona sve govori…

Divim ti se na hrabrosti i od sveg srca ti zelim da je ovaj andjeo odlucio ostati s vama❤️
    I potpuno te razumijem sto se tice straha od pregleda i uzv,cim je dr.stavila sondu i pocela je pomicati gore-dolje ,pa lijevo- desno, pa opet nazad,pa gleda i gleda i suti,sve mi je bilo jasno!
    A prije mene na uzv trudnica u mozda 5.mjesecu trudnoce,usla na pregled,i nakon minutu,dr.joj pustila da cuje srce,otkucaji se cuju do cekaonice!
    A ja sjedim u grcu i molim se Bogu da je moja mrva ziva😭

Sara 🌸

Drugim ženama, oprostite, nisam vas željela uznemirit. NIJE SVAKO SMEĐARENJE ISTO, al ne ustručavajte se otić na hitnu. Zaboga, plaćate toliko to zdravstveno kroz porez, ima da vas pregledaju svaki put kad dođete. Isto tako kad mi je tu večer na hitnoj rekla da nije sigurna jel bebi srce kuca il ne kuca, rekla je da ako slučajno počnen više krvarit da ostanen kući, da ne moram više u  bolnicu, da je ti pobačaj. Naravno da je nisan poslusala. Ako išta, bar san zeljela bit sigurna da je to to. 
    Jesmo mi nekad lude, al' mislim da kod ovih slučajeva treba slušati svoj instinkt. 
    Držite se, bit će to sve dobro!

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

• hortensia
    29. Travanj 2020. 14:16

Sapica

Ne znam, Arwen nije rekla kad je stalo srce pa ne mozemo ni znati. Ja sam bila u 10+tjednu kad sam saznala za prvi missed i velim krenula smedarit pa krvarit tek u 11+, a plod stao sa 7+3… uzasno su mi tuzne ovakve price 😪😔 nisam mislila da cemo ih imati ovdje… sad nema rijeci utjehe koje bi joj pomogle, ali kad obavi kiretazu bit ce joj lakse- bar je meni bilo

Ajme meni prema ovim missed ab mi obicni spontani u prvom tromjesecju ispada pjesma...bas je grozno sto tako dugo moze proci ni simptoma ni icega....po cemu bi mogao znati....a i to smedjarenje moze bit sve i nista ...grozno ..grozno...bas sam 😥

Missed ab. 7tj. 1/2020 ♥
    Missed ab. 11tj. 5/2020 ♥

• hortensia
    29. Travanj 2020. 14:27

Arwen87

Sapica

Kaj se tice bolovanja, imala sam super doktoricu koja me drzala na bo nakon kiretaze kolko sam htjela… rekla sam joj nakon 3 tjedna da vise ne mogu bit doma i da zelim ici radit i pitala me 3 puta jesam sigurna… po zakonu imas pravo na 14 dana… mi smo pokusavali nakon 3 mj i uspjeli od prve, al je opet neslavno zavrsilo i nakon toga smo par mjeseci po pretragama isli i sad smo opet trudni i uzasavam se svakog pregleda, tresem se ko siba na vodi, a uzv ekran ne zelim ni pogledat, samo gledam reakciju doktora - ona sve govori…

Divim ti se na hrabrosti i od sveg srca ti zelim da je ovaj andjeo odlucio ostati s vama❤️
    I potpuno te razumijem sto se tice straha od pregleda i uzv,cim je dr.stavila sondu i pocela je pomicati gore-dolje ,pa lijevo- desno, pa opet nazad,pa gleda i gleda i suti,sve mi je bilo jasno!
    A prije mene na uzv trudnica u mozda 5.mjesecu trudnoce,usla na pregled,i nakon minutu,dr.joj pustila da cuje srce,otkucaji se cuju do cekaonice!

Ajme znam to kad gleda gleda...suti a ti gledas u njenu facu i znas da ima ista dobrog rekla bi ti odmah...suze mi dolaze..dodje mi da idem kod nekog drugog doktora samo da promijenim tu facu koju vec znam
    .😥😘😘😘

Missed ab. 7tj. 1/2020 ♥
    Missed ab. 11tj. 5/2020 ♥

29. Travanj 2020. 14:33

Arwen87

Sapica

Hvala ti na lijepim zeljama, i ja se nadam isto da ce ostat ovaj put 🤩🤞...
    Zelim da se cim prije oporavis i krenes u nove pobjede, nije ni malo lako, ali mi zene to mozemo, jake smo 😘... i slazem se s Mrljicom, ja bi odma isla na hitnu, ne placam tolko mjesecno bezveze, ako zbog niceg, zbog svog mira, cesti uzvi tak i tak ne mogu nastetit bebi, a opet je bolje znat odmah (ako se vec moralo dogodit) nego saznat nakon par tjedana...

• matea1201
    29. Travanj 2020. 14:39

Tenci hvala, evo napokon sam uspjela. slažem se s curama. za svako smeđarenje ili krvarenje treba odmah ići na hitnu jer nekad pomoći ima. ja sam u prvoj trudnoći bila na merkuru 2 tjedna na čuvanju trudnoće i na kraju rodila na termin i sve je super prošlo. žao mi je zbog teških trenutaka koje su neke prošle al doći će mrvica kad tad, samo vjerujte❤

Nova19
    29. Travanj 2020. 14:39

Arwen ja sam išla na kiretažu prije 4 god. Bila taj dan u bolnici i pustili me doma. Imala opću anesteziju pa nisam ništa osjetila, ali psihička bol je ta koja je gadna... ovisi o plodu kada možete ići ponovo na drugi bebici, kada se tijelo ponovo vrati u normalu. Mislim da je oko 3 mjeseca za početnu trudnoću, 6 mjeseci ako je bila naprednija. 💋

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.