Pepa14,pepipepsdivne vijesti danas🥰🥰
Zar se ne radi anomaly tek oko 20og tj?
RedRobinsutra zovem hitnu🙂
Ugl mene moja doktorka nije ni pitala da li želim ili ne želim, samo je rekla da s obzirom da sam prešla trideset da moramo napraviti Anomaly scan. Jedan se radi između 11 i 14tj, dok drugi u 20.tj.
I ja sam prešla 30, ali je rekla da realno do 35-e nema potrebe, da je mogućnost još uvijek mala…a sad, ako si iznad 35 onda te možda zato šalje. Ali čudim se da ti je to nametnula…
Anomaly scan je zapravo samo jedan malo detaljnji ultrazvuk i mjerenje nuhalnog nabora...iskreno receno za to sam mislila da svi ginekolozi rade svim trudnicama bez obzira na godine...meni je to odradio s prvim djeretom i nakon toga me pitao koliko imam god da bi mi znao preporuciti da li da idem na ikakve pretrage ili ne...kad sam rekla 34...rekao je onda vam ja nista ne trebam preporucivati, ali ako vi zelite napravite nifty...i to je bilo to. Mi nismo htjeli nista dalje.
Missed ab. 7tj. 1/2020 ♥
Missed ab. 11tj. 5/2020 ♥
Ugl mene moja doktorka nije ni pitala da li želim ili ne želim, samo je rekla da s obzirom da sam prešla trideset da moramo napraviti Anomaly scan. Jedan se radi između 11 i 14tj, dok drugi u 20.tj.
I ja sam prešla 30, ali je rekla da realno do 35-e nema potrebe, da je mogućnost još uvijek mala…a sad, ako si iznad 35 onda te možda zato šalje. Ali čudim se da ti je to nametnula…
Anomaly scan je zapravo samo jedan malo detaljnji ultrazvuk i mjerenje nuhalnog nabora…iskreno receno za to sam mislila da svi ginekolozi rade svim trudnicama bez obzira na godine…meni je to odradio s prvim djeretom i nakon toga me pitao koliko imam god da bi mi znao preporuciti da li da idem na ikakve pretrage ili ne…kad sam rekla 34…rekao je onda vam ja nista ne trebam preporucivati, ali ako vi zelite napravite nifty…i to je bilo to. Mi nismo htjeli nista dalje.
Da i ja sam odmah pitala dvije prijateljice koje su trudnoću vodile kod ginića preko hzzo-a i one nisu to radile... Tako da tko zna, netko radi, netko ne!
Pozdrav curice. Ja sam danas bila na pregledu. 10+5 po uzv i tocno odgovara prema mojem izračunu. Veliki smo 3.86 cm i jako masemo rukama i nogama. Radila je i 4D i drzao se bebolinac za glavu sa rukama, komedija 🤣
Nalazi svi super osim sta me opomenula za šećer. Moram pripazit sa slatkim.
Kaže da je ono smeđilo najvjerojatnije jer su mi majčine žile u maternici dosta izražene. Pa eto, sad mi je lakše i zbog toga.
Za 2 tj sam naručena na Anomaly scan, jel neka od vas to prošla?
Super, drago mi, imale smo onda obje danas dobre preglede. Ja neću raditi nikakve te testove…što mi to i znači..i da saznam da postoji neka "opasnost" za Downov ili koji već sindrom, djeteta se ne odričem pa mi je tako svejedno…živim u nadi da će sve biti dobro😉
Nemoj me krivo shvatiti..moze se mozda i to odbiti...nego ne spada to u ove silne ciljame double triple i sl.testove, niftye i harmonye koji se rade ciljano radi otkrivanja krom.greski...ovo je obican ultrazvuk kojemu je poanta da se radi u prozoru od 11 do 13 tj.Zasto tad? Zato jer je tada zavrsila organogeneza a sve se bebe do tih tjedana otprilike istim tempom razvijaju i mogu se usporediti standardne mjere i odstupanja....nakon 13 tj.pocinje razvoj koji ovisi o tome koliko su ti roditelji visoki, teski, kakve su gradje i podaci se vise ne mogu usporedjivati...kasnije se zna dogodit da je bedrena kost za 20 tj.glava za 21 tjedan trbuh za 21 ipo itd....a da sve bude u redu....Nadam se da ce nam svima sve stvarno i biti skolski 🥰
Missed ab. 7tj. 1/2020 ♥
Anomaly scan je zapravo samo jedan malo detaljnji ultrazvuk i mjerenje nuhalnog nabora…iskreno receno za to sam mislila da svi ginekolozi rade svim trudnicama bez obzira na godine…meni je to odradio s prvim djeretom i nakon toga me pitao koliko imam god da bi mi znao preporuciti da li da idem na ikakve pretrage ili ne…kad sam rekla 34…rekao je onda vam ja nista ne trebam preporucivati, ali ako vi zelite napravite nifty…i to je bilo to. Mi nismo htjeli nista dalje.
Da i ja sam odmah pitala dvije prijateljice koje su trudnoću vodile kod ginića preko hzzo-a i one nisu to radile… Tako da tko zna, netko radi, netko ne!
E i pazi ja nisam vadila krv ni nista slicno...dosla na redovni pregled....samo u 1 trenutku skuzila da on vec dulje gleda i vec se brinem sto je....i onda mi on kaze
.ma znate u ovim tjednima je sve razvijeno pa malo bolje gledam...izmjerit cemo i nuhalni nabor....i kad je zavrsilo po razgovoru oko toga zelim li ikakve dr pretrage ili ne...skuzim da je to bio neki mini anomaly....privatnici to znaju dobro upakirati i prodati ..ali meni nista nitko to nije posebno najavljivao i isticao ...ni spomenuo rijec anomaly koliko se sjecam...mozda je njima to to jedino ako se rade i testovi krvi ....ne znam
Inace, ako bi redovni pregled pada 11-14 tj..ne moras ni skuzit da je to bilo to...ako u trudnickoj ima mjera nuhalnog nabora...jedino ako si bio na pregledu s 10 +tjedana mora te posebno narucit prije 14 og....
Missed ab. 7tj. 1/2020 ♥
Da i ja sam odmah pitala dvije prijateljice koje su trudnoću vodile kod ginića preko hzzo-a i one nisu to radile… Tako da tko zna, netko radi, netko ne!
E i pazi ja nisam vadila krv ni nista slicno…dosla na redovni pregled….samo u 1 trenutku skuzila da on vec dulje gleda i vec se brinem sto je….i onda mi on kaze
.ma znate u ovim tjednima je sve razvijeno pa malo bolje gledam…izmjerit cemo i nuhalni nabor….i kad je zavrsilo po razgovoru oko toga zelim li ikakve dr pretrage ili ne…skuzim da je to bio neki mini anomaly….privatnici to znaju dobro upakirati i prodati ..ali meni nista nitko to nije posebno najavljivao i isticao …ni spomenuo rijec anomaly koliko se sjecam…mozda je njima to to jedino ako se rade i testovi krvi ….ne znam
Inace, ako bi redovni pregled pada 11-14 tj..ne moras ni skuzit da je to bilo to…ako u trudnickoj ima mjera nuhalnog nabora…jedino ako si bio na pregledu s 10 +tjedana mora te posebno narucit prije 14 og….
E to se meni desilo. Ja bila jučer na 10+5 pa mi je zbog toga rekla da se vidimo za 2 tj jer bi za 3 već možda moglo biti prekasno 😊
Bok cure, nova sam ovdje, do sada sam vas samo cituckala. U nedjelju sam radila prvi test koji je pokazao jedva vidljivu liniju, nakon toga u utorak drugi test sa nesto jacom linijom, pa nakon njega clearblue digital koji je pokazao plus i 1-2 tj, a jutros sam ponovno radila taj isti i sada je pokazao + i 2-3 tjedna. Prema zadnjoj menstruaciji trebala bih biti 6+3, ali prema testovima i mojem pogadjanju kada mi je bila ovulacija, to ispada 5+1. Zapravo mi uopce nije jasno kada sam zatrudnila, jer koliko se sjecam nekoliko dana prije i poslije onog gustog, rastezljivog iscjedka koji bi trebao najaviti ovulaciju nismo uopce imali odnose. Ali ocito smo pogodili plodne dane 😂 za sada od simptoma imam samo jaci nagon za pisanjem, bolne cicke i povremene grceve i probadanja, pogotovo na desnoj strani trbuha. Nisam se jos narucila na pregled, strah me ove razlike u tjednima, pa razmisljam da se narucim za neka tri tjedna, jer mi se ne da pet puta prolaziti uzv i strahovati. Vidite po testovima da sam vec luda 😂 Prva trudnoca mi je, imam 30 godina, a po mojoj racunici termin ispada oko 23.12. Mozda bude bozicna beba :) Za sad pijem one a-z mama vitamine iz dm-a i folnu od solgara, da li je to ok? Beba je jako zeljena, nakon nekoliko mjeseci pokusavanja i losih nalaza spermiograma. Ovaj mjesec sam bas bila odustala, jer sam mislila da nema sanse da zatrudnim, kad ono...😂 eto, ako sve bude u redu uci cemo u statistiku korona baby booma 😂😂
Hej. Cestitam novim curkama 😄...mene jos uvijek prati onaj glupi osjecaj, ne znam uopce kak ga opisat, vec se par dana uopce ne osjecam trudno, a prije toga jesam 😏 , javim vam popodne kak je proso uzv
Hej. Cestitam novim curkama 😄…mene jos uvijek prati onaj glupi osjecaj, ne znam uopce kak ga opisat, vec se par dana uopce ne osjecam trudno, a prije toga jesam 😏 , javim vam popodne kak je proso uzv
Sapica sretno ti popodne i da nam se javis sa odlicnim vijestima 😘😘❤
🙏❤💙
Hej. Cestitam novim curkama 😄…mene jos uvijek prati onaj glupi osjecaj, ne znam uopce kak ga opisat, vec se par dana uopce ne osjecam trudno, a prije toga jesam 😏 , javim vam popodne kak je proso uzv
Eeej... Nemoj takooo... Molim te ...
Sve je u redu...
Hormončići nas pucaju...
Pozz svima...
Nove, dobrodošle 🥰
Sortiraj odgovore
Najstariji