Joj Iva odlične vijesti!!
Thinkpink čestitke na curki❤ i urednom Niftyu!
hvala curke
nego da vas pitam sad moram na OGTT I TSH….ovo prvo znam sta je ali ovo drugo??kontrola mi je iduca tek 29.8 tako da imam vremena za to?
Hormon stitnjace, iz krvi se gleda, nalaz bude drugi dan. Ako su ti uputnice za isti lab obavis odjdnom
hvala curke
nego da vas pitam sad moram na OGTT I TSH….ovo prvo znam sta je ali ovo drugo??kontrola mi je iduca tek 29.8 tako da imam vremena za to?
Bravissimo!!!!🥳🥳🥳
TSH je hormon kojeg izučuje hipofiza, a zadatak mu je održavsti štitnjaču na stvaranje i lučenje njenih hormona. Uobicajena pretraga u trudnoci, tak da ne brini🥰🤗
hei hei heiiii :)))
nikako danas da ulovim vremena i da vam se javim…. od jutra sam imala leptirice u trbuhu jer ipak nakon 2 tjedna strogog mirovanja idem negdje a da nije wcznaci dosli smo u petrovu prvo na UZV gdje je doktorica naprosto bila pre kra snaaaa,sve nam je pokazala,objasnila,sve je super malac vec sad ima 652g sto je rekla da je odlicno od zadnjeg uzv,glavica je dole nogice na desnoj strani buse di je i nabio dok smo ga snimali (zvrkonja mali
), spomenula sam joj mokre gacice i rekla je da sam joj ja ovaj tjedan vec pedeseta sta joj se zalim na to ali da su to tabletice krive i malac koji nabija po mjehuru,tako da plodna voda je na mjestu,rekla je da nema vise strogog mirovanja,mogu u lagane setnje,ali nikako se naglo vratiti na staro…kasnije pregled u ordinaciji kod starijeg lijecnika uloziva sam za vrh prsta sto je on komentiro na to da je to sve super nema zabrinutosti oko tog jer se posteljica digla skoro vise od 3,5cm i sve se podiglo za skoro 4 cm iznad pupka,ali utrogestan ostaje po starom cisto reda radi…. i konacno treci pregled fetalni ehokardiogram-srceko je uredno lijepo razvijeno nije nista pokupio od mene i jako lijepo kuca,da mu je kao ritam idealan
ufff raspisala sam se …pardoncek
samo jos da nadopisem nakon svih lijepih vijesti otisli smo u west gate i odabrali kolica te ih sad cekamo, e i da bila sam u pepcu pa nisam mogla odoljet kupit dva bodića,pidamicu i kapicu …hihihihihihihih
Sad mogu napokon mirno zaspati😁 bas mi je drago zbog toliko pozitivnih vijesti i sto ste nasli kolica😍 ako smijem pitati koja ste odabrali?😁😍
hvala curke
Za OGTT ne znam koliko treba da bude nalaz gotov, ali TSH je gotov isti dan ili iduci, barem meni kad vadim tu u Zgu u domu zdravlja😊 meni je gin savjetovala da opceniti krvnu sliku vadim par dana prije nego sto dodem do nje kako bi nalazi bili friski pa eto, savjet da to odes par dana prije pregleda😁 a za OGTT ce ti znati bolje reci cure koje su to vadile vec🤷🏼♀️
Cure jel ima koja neki parni čistač kojim se mogu čistit i podovi i ostalo za preporučit? Uhvatilo me dezinficiranje svega bez kemikalija..
Pripisujem to instinktu za gniježđenje.
Nikako ti se ne isplati ako imas laminat u stanu… Jedino za pločice..barem mama moja ima takvo iskustvo
Ja imam u cijeloj kući laminat. Mali dio u kuhinji su pločice i u kupaoni. Imam Viledin parni čistač i prezadovoljna sam s njime. Ima regulaciju pare za laminat, parkete, pločice i jako brzo suši. Često je u Plodinama na akciji za 399 kn.
Cure i Hrabrice čestitam na super rezultatima s pregleda!!! Neka se sve samo zako lijepo nastavi do kraja💗💪 Cure koje čekaju s pregledima, sretno!
Da se nadovemem na Jaslice, temu od jučer ili prekjučer. Bila sam jučer na piću sa prijateljicom koja ima dva klinca jednog od 1godinu i 3mj o drugog od 2ipo god. i kaže mi da već iduće godine u 4. ili 5. mjesec kad su upisi za 9.mj treba rezervirati mjesto za privatne jaslice za sljedeću godinu 2021. Ona je rezervirala u Zagrebu za oba dječaka unaprijed. Rezervacija se naravno plaća, iznos ovisi od jaslica do jaslica. A u Splitu je također manjak jaslica i vrtića. Tako da je kasno tražiti kad beba ima godinu dana. I već u 4.mj kad nam bebe budu imale po par mjeseci trebamo se početi raspitivati o tome.
Jedna od cura je spomenula da radi u jaslicama. Nek me ispravi ako zna više.
Tako je. Kad vam bebači budu imali par mjeseci, onda se predbilježite za jaslice kad pojedini imaju upise. Tada ćete biti na listi čekanja jer pravo upisa imaju djeca koja do 31.08. napune godinu dana. Ako ima mjesta, upadate odmah za 1.rođendan,a ako nema, čekate da se lista pomakne. Osim ako nemate vezu kao ja😉. Razmišljam sve više da neću odmah dati malu u jaslice u 2. mjesecu kad napuni godinu dana. Razlog je da će onda u toj skupini biti i godinu dana mlađa od neke druge djece, a i znam kako je kad padobranac upadne u vrijeme kad je grupa na puno toga već naučena i kad su prestali plakati. Obzirom da mi je treće dijete, koristila bi 3-4 mjeseca produženi porodiljni(nećemo financijsku propasti toliko mjeseci), preko ljeta dupli godišnji od 60 dana od 2020. i 2021. i onda obje startamo od 01.09.
Čestitke na dobrim pregledima i rezultatu Niftyja posebno na poboljšanju prosjeka što imamo još jednu curku u grupi.
Od danas sam na dijeti 1800 kcal, u ponedjeljak idem na 24-satne profile u bolnicu.
Napokon sam uspjela pročitati zaostatke :)
Čestitke svima na pregledima i Thinkpink (mislim) na curici Iva super i drago mi je da više ne moraš mirovati.
Ovo za zatvor neću ni komentirati jer isto muku mučim pokušavajući sa svime i svačime S unosom vode nemam problema, popijem min. 1,5L vode dnevno i to mi čak malo...baš budem žedna da se nekad i prepadnem da previše vode pijem xD Al to je do ovih vrućina..čim je svježije odmah manje pijem...zato mi je hodočašćenje na wc malo malo već prešlo u naviku -.- Najgore mi dok smo u gradu pa u 2-3 sata ja dvaput moram na wc xD Već u plan puta si uračunam gdje imam wc hahahaha
Sutra pregled...mirna sam cijeli mjesec i onda prije pregleda me hvata nervoza....preznojila sam se dok sam uspjela srediti "ratnu zonu" Da me nije sramota išla bih na depilacijiu sigurno xD
Sortiraj odgovore
Najstariji