Uh ne radi mi link, možda ovaj ? https://i.postimg.cc/Hn4tDZSp/IMG-20191115-142430-1.jpg
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Pibai ja sam isto isla u dom zdravlja. I sve mi se cini kao da sve kuzim, kak izgleda pravilan hvat, kak treba namjestiti bebu 🤦🏼♀️ sve me strah kak bude to izgledalo u praksi 😂 al bolje znati i malo teorije, nadam se samo da cu se sjetiti neceg korisnog kad dode vrijeme. Ak ti se da napisi nam neke korisne zanimljivosti ukratko😊
Ukratko - bitno je pokušati dojiti i ne odustati.
Beba kad se rodi ima želudac veličine pikule i zbog toga joj je dovoljno doslovno par kapi kolostruma da bude sita. Ali baš zbog tog malog želuca i par kapi, se taj isti želudac isto tako i brzo prazni.
Do skokova dolazi:
3. Dan - mami dolazi više mlijeka, beba traži više hrane
3. Tjedna - grudi se smanjuju, a beba traži više hrane - tu često žene odustanu od dojenja jer misle da nemaju mlijeka pošto su se grudi smanjile. Bitno je bebu što više stavljati na prsa, jer količina mlijeka ovisi o potražnji za istim.
Pokazivali su nam kako beba treba pravilno uhvatiti dojku - beba treba jako otvoriti usta i obuhvatiti cijelu dojku, a ne samo bradavicu.
Ako su dojke pune mlijeka i tvrde, potrebno ih je izmasirati kako bi omeksale da bi beba mogla uhvatiti dojku.
Promoviraju jako dojenje na zahtjev.
Beba treba imati između 8 i 12 podoja u 24h, 3-4 pokakane pelene i 6 mokrih u 24h. 1 pokakana pelena znači stolica u količini veličine kovanice od 5kn.
Kazem, vrlo jednostavno zvuči u teoriji, vidjeti ćemo kako će ići u praksi.
Piba dobri savjeti svakako! Samo jedna ispravka sitna, ne treba cijelu dojku obuhvatiti (jer,kako ce😁) nego samo aureolu i bradavicu. I nemojte se bojati ako bebica par dana ne kaka, nas maksimum je 6 dana, do 10 se tolerira kod iskljucivo dojenih beba. Sad pročitam zaostatke...
Piba dobri savjeti svakako! Samo jedna ispravka sitna, ne treba cijelu dojku obuhvatiti (jer,kako ce😁) nego samo aureolu i bradavicu. I nemojte se bojati ako bebica par dana ne kaka, nas maksimum je 6 dana, do 10 se tolerira kod iskljucivo dojenih beba. Sad pročitam zaostatke…
Ja samo prenosim što sam jučer naučila :) prvo mi je dijete, ne znam ništa o ničemu, a najmanje o dojenju 😂😂
Ma da, nisam se dobro izrazila. Nisam znala kako objasniti to točno 😂
Simbalija. Presladak trbuh i ne vidi ti se tih +13kg
Angie ti imaš baš loptu ispred sebe baš ko i ja velik stomak kad budem u tvojim tjednima sigurno ću bit ista a prelijep ti je stomak a pas mi je smiješan kako gleda hahahah presladak je
Anna drago mi je da je pregled kardiogram dobro prosao!
Reserved sretno i navijam da u pon vas je dvoje!
Na Sajmu su me najvise razocarali Bubamara i Ethereal. Tetre uopce nisu uzivo tako lijepe i fine. Na kraju sam kupila na susjednom standu isto HR proizvodnja boababy imali akciju na tetre od lanjskih kolekcija i dekicu premekanu uzela kod njih 60% popusta. Kupili krevetic i madrac na 15% u baba nova, i jastuk za nosenje koji ide u prostirku za igru 20%. U baby centru kupili jaje i isofix 15% cybex z cloud ako se ne varam neka koja se okrece na isofixu odusevila nas i fora je da se ako beba ostane duze u njoj moze ispruziti u lezeci polozaj. Odabrali klokanicu koju ce nam prijatelji pokloniti na kraju, a mi mislim kupiti, al eto bar ju uzivo isprobao mm. I naravno hrpu sitnica od bodija, adaptere za jaje, potkosulja za dojenje, strample za mene, u devicu spavacice koje su super samo 60kn dovoljno duge i tanke. Ma svega i svačega... A jos imamo toga za traziti sutra, al mislim da sam za danas gotova fizicki i psihicki. Slomio me shopping po prvi put u zivotu.
Ja sam recimo kolektivno zadovoljna sajmom i dosta smo usparali ako ne uzmemo u obzir put i shopping nevezano za bebu.
Heej cure...evo da se i ja javim....i prijavljujem curicuuu 🤗🤗
Ugl...UZV je dobro prosao, jos uvijek smo za tj dana veci ali stalno je tako pa je ok. Kaze dr da je jako zivahna beba, stalno se vrtila pa nije uspjela napraviti fotku al dobro....bitno da je sve ok.
Isla sam i kod svog soc. gin na kontrolu da vidi te sve mjere (UZV sam radila u bolnici) i tamo mi je tlak bio visok 140/80. Zurila sam do tamo i bilo je dosta vruce, nisam stigla ni malo sjesti da dodjem do daha jer nije bilo nikoga pa se nadam da je zbog toga. Ugl moram sad kontrolirati svaki dan par puta, nadam se da nece vise biti tako visok. 🤔
I da, cestitke curama koje su rodile i sretno svim ostalim curama!! 😘
L 💛
DeeSBcestitke na curki!!! 🥰 I na urednom pregledu! A to za tlak ja svaki put doslovno uletim unutra i odma budem na redu i odma mi tlak mjeri samo sto ja inace imam jako niski tipa 90/50 pa mi onda kod nje bude povisen u odnosu na moj al 120/70 sto je kao idealan tlak 🤣
Ipak su nam za kraj ostale sve sramezljive curice 🙈🙈 bit ce to jos skoro izjednaceno na kraju 🤭🤭
Grizli bome dobar soping! Cybex as smo tu i mi gledali i ona nam je bila na kraju 2.izbor s obzirom da smo dobili jaje od sestricne skoro pa novo pa smo onda uzeli as joie 360 i spin isto ide i u lezeco i rotira se baza skroz i super mi je to.
Al ovo za Ethereal i bubamaru potpisujem. Mene i dada&rocco razocarali… Drago mi je da nisam narucivala preko weba nego da sam pricekala i vidjela uzivo.
Hvalaa! 🤗
Tako je inace i meni sa tlakom, ovo je prvi put. I sad je evo 113/70. Inace si cesto izmjerim tlak i uvijek je ok pa me ovo sad bas zateklo...
L 💛
Nije mi jasno zašto se toliko promovira dojenje na zahtjev. Gledajući prijeateljice koje su rodile prije mene, meni je to bilo strašno; bebe su kraće spavale, stalno bile gladne, pa mame umorne...prestrašno. Većina kaže da im je žao da dijete plače, al ga ne puštaš da plaće 3h, već postepeno povećavaš samo razmak između dojenja te dok dojiš pobrinuti se da se najede kako se spada a ne da spava na sisi. U početku je malo teže, al poslije je bebica prezadovoljna a mama odmornija..
Sortiraj odgovore
Najstariji