Lavice prema literaturi 80% zena ima ureoplazmu te je mala vjerojatnost da ona uzrokuje probleme.
Grizli meni s tim secerom bas idu na zivce. Dakle, 2008 je bila studija u kojoj su vidjeli da zene koje imaju povieni secer u trudnoci, no ne dijsbetes mogu imat povisene sanse za nekim komplikacijama. Medutim, autori su sami zakljucili da ne znaju kolika je to tocno granica pa su eto u SAD-u granicu stavili na 95 mg/dcl sto bi bilo oko 5.25 u nasim jedinicama. E sad odakle nasima 5.1 je meni misterij. Takoder, prema literaturi se preporuca kod GD da imas secer 2h nakon jela ispod 7.0 dok nasi neki doktori forsiraju ispod 6.4 na profilima. Opet misterij zasto. No vecina stranih doktora se zapravo slaze da ako se trudnica jako ne deblja i ako je beba ok da sa ovim "granicnim" vrijednostima ne treba dramiti. A nismo ni svi isti, netko ima genetski malo visi secer i to ne znaci da njegov organizam tako ne funkcionira savrseno.
Čestitke na pregledima a onima koje još nisu gotove drzim fige.
Mia kao što su vec sve rekle..bolje je otici i uvjeriti se dal je sve ok.
Grizli svašta,nema goreg od tak neke zamjene il dr koji nije upućen u situaciju..onda odrađuju ko na traci.
Ja se vratila iz shoppinga..kupila sam traperice u H&m za 100kn a inače su 300,wuhu...bili zadnji brojevi,sve nešto 34sto valjda na lakat mogu navuci i dvoje od 40...40 mi taman i preuudobnee su mi.Dosadile mi više tajce pa sam morala traperice nabavit. Jedino sto bas slabo trudnicke robe ima..I kupila si kao neki kaputic i vestu/jaknu i jedno 3 vestice...sad sam mirna za zimu :)
MaRe kad te dr naručila za idući pregled? Meni je ovaj put stavila nešto kraći razmak - 3 tjedna, do sad je bilo 5-6 tjedana
[iimg]
Hej cure...sta mislite o ovom nalazu? Secer u jutro je ok a ne znam sad za ovaj nakon 2 sata...po meni nije lose...
L 💛
Joj ljuta sam na takve nacine poslovanja i ophođenja prema pacijentima 😠😠😠😠😡😡😡😡
Grizli ja bi tu dr.pitala s obzirom da je upucena kakav je pregled potreban i sta se sve očekuje pri samom pregledu imaju tvoj kontakt i mogli su ti javit i obavijestit da je privremena zamjena za tvoju fetalnu, a na tebi bi bilo da odlucis dal ces doci danas ili sve prebacujete na ponedjeljak. Hoce li ti vratit putne troškove i nadoknadit izgubljeno vrijeme i izostanak s posla?? Grrrrr...
Lavice tu sestru bi u top! Da li je na njoj da ocitava nalaze? Sva sreca pa ti je ginic savjestan, pedantan i reagira na prvu. Ako ce te imalo smirit i ako si dobila nalaze i na njima ne pisu antibiogrami znaci da je koncentracija bestija niska, i da po mikrobioloskom nalazu nije potreban antibiotik. Al bolje puhat u hladno i ponovit briseve jer se lako bestije mogu kolonizirat...i bitno je da si zatvorena i uz to je cervix dobre duzine 🍀🍀 p.s. zar ti ne gledas nalaze na e-gradani
DeeSB,po meni je to uredan nalaz (mislim da je ova referentna vrijednost za 120' kriva🤔)
Rasplet moje situacije🤣 od kume mama radi bas na HZJZ gdje dolaze brisevi i rekla je da je to njen nalaz da se ne bi ni obazirala,jer je to zanemariva doza i da ne bi davala antibiotik za to nikako. Da ponovim bris kako mi je rekao soc.gin. Sto ljudi sto cudi,sto zena dvjesto...🤣
Thinkpink nemogu se ulogirat vec neko vrijeme a nikako da to odem riješiti😏
Nazalost, tako je kako je Thinkpink rekla.. Tocno takav stav je zena zauzela "tko sam ja da njoj ista govorim", ali ono na fin nacin.. Sreca pa ako nesto i nadu, ova privatno ce mi prepisati neku terapiju pa nek i platim lijek ako moja ne bude reagirala, sto sad🙁
Lavice drzim fige da bude uredan nalaz, ali budi pozitivna eto posto on kaze da je to zanemarivo i super je sto je normalan gin pa ce ti uzeti briseve opet da i ti i on budete mirniji🤗
Cestitam na urednim pregledima Grizli i Lavica. (Lavice sigurno ćeš rijesiti bestiju) što se tice briseva meni su ih u zadnjih 20 dana u bolnici radili 3 puta, tako da mislim da vise moze stetiti bakterija nego uzimanje brisa. Meni šta god dr ne odobri ili smatra da nema potrebe opecenito ja odem privatno i uradim, ili insistiram do iznemoglosti. 🤷♀️
Sto se tice ove sestre, bome imam istuuu takvu, u pocetku trudnoce me peklo i boljelo dok sam piskila, nisam psihicki vise mogla, nalaz urina je dosao bakterija - dosta, leukociti oko 8, a granica je 0-2 i ja zvala da pitam za nalaz jel stigao, kaze sestra uredan, a ja se od skoljke maknut nisam mogla da mi ne pobjegne jer mi je ful bio pritisak konstantno i u suzama sjedila na wc-u da bi na kraju poludila i otisla do gin te mi je dala uputnicu za urinokulturu i antibiotike.. Stvarno ono, ako vec ocitavas nalaz, daj budi fer pa mu se posveti malo vise barem kod trudnica😀 Sad kad god zovem za nalaz, iskljucivo trazim gin😊
Sortiraj odgovore
Najstariji