Briseve sam radila prije IVFa, bili su čisti. Kada sam ostala trudna pitala sam primarnog gina da ih ponovi, rekao je da nema potrebe. Budući da je frendica imala loš ishod s poz brisevima, ja sam briseve učinila privat- bili su pozitivini. Moji ginekolozi u bolnici isto odmahuju rukom na poz. nalaz, nije mi jasno zašto (šogorica je u dvije trudnoće se ranije otvorila radi infekcije)...
Ode mi post. Uglavnom, meni su to CETVRTI brisevi u ovoj godini, pa da prostite sta seru ti vasi. Red fox s tobom sr slazem u potpunosti, ne bi cekali tjedan dana rezultate da se mogu vidjet odmah pod mikroskopom. Cima razumijem tvoju situaciju i vjerojatno bi isto napravila ali mislim da bi mu na dupe progovorila. Ja sam prokomentirala da me strah ureaplazme zbog prošle situacije i on je rekao da Ureaplazmu ima 70% zena i da ima jako puno pobacaja pa ih se dovodi u korelaciju i da cemo lijecit ako treba.
Glupa sestra ti nije to rekla??? Ne kuzim... mogla si dpsad ako treba i pod terapijom biti i ponovit briseve i sve. Ja inace bas direktno zovem dr za te stvari.
11.10.2010 A ♡
17.01.2013 I ♡
Lavicanemoj se brinuti, ako ti je cerviks dobre duzine i zatvorena si nemoj ni razmisljati o ureplasmi i mikoplasmi. Dobro je da hoce provjeriti, a ak je u malom broju ne moze napraviti stetu. Budi sretna da imas tak odgovornog ginekologa koji ti ponavlja briseve.
Red fox ne znam.koliko se sjecas ali sa 14tt mi se skratio cerviks na 36mm i bila sam uloziva za vrsak prsta. Pa mi se nakon mirovanja pd 5 tjedana povecao na 41mm i ulozivost je ostala ista. Danas me vaginalno nije gledao,rekao je da je to vrh ili vrsak prsta subjektivno i da mu je puno bitnija cervikometrija koja je uredna.. nadam se da je tako.
Grizli pa to je za poludit🙄 Takp sam ja bila u suncu kod jedne uzasno iritantne ginekologice,radili smo na djetetu i na sistematskom dopadnem njoj na gin pregled i kazem joj kako pratimo ovulaciju i ona mi proserafi par minuta sa sondom i kaze sve ok. Ja pitam ok jel ima vodeci folikul? Kaze ima. Pa kolko mm? Ne znam,otisla mi slika kaze ona. !?!?! Reko ja imam ciiiijeli dan vremena da si vratite sliku, mislim da mi je opsovala sve po spisku. Sretno u pon...
Cure, meni se sestra ne javlja...a kopka me nalaz
Pa ako se netko mozda razumije, pise ovako:
Ureaplasma Urealyctum - nije izolirana.
Mycoplasma Hominis - nije izolirana.
Chlamidya - negativan
Pozz zene. Odmah da se nadovezem na briseve. Ja pocetkom godine imala uredan papa a u 6 mj imala ureaplasmu na brisevima. Tako da jedno nema veze s drugim. Srecom otisla je s jednom kurom antibiotika. Ponavljala bris krajem 8 mj i nema je vise. Tako da me uzasno zivcira kad gin nece radit
Mene moja svaki put gleda i vaginalno i prek trbuha. Uvijek mjeri cervix. Mene vise kod nje zivcira to kaj je takva guzva pa izmedu 2 pregleda imam 7 tj. Zato ovih dana iscekujem da mi se javi kolega gdje sam prije radila pa da si ipak prepolovim to
Miapia nadam se da si otisla na hitnu. Javi nam svakako cim saznas dal je sve ok.
Ja sam recimo prosli tj kad me uhvatila prehlada na najjace dok sam se gusila u kaslju par puta osjetila da mi je malo “pobjeglo”. Al to je bas bila mokraca. Al preuzasan osjecaj. Nos kasalj i jednostavno nisam mogla stisnut od pritiska. Fal bogu vise se nije ponavljalo. Iako bas ko i vecini, vec mi 2 tj ne prolazi. Jesam bolje al jos uvijek malo i kasalj i nos 🙄
Lavice nek tebi gin ponovi briseve, to je super, al obicno se ni ne daje terapija do konc 10^3, tek iznad. Al super da ti je savjestan gin
Vidim da su svi drugi pregledi dobri 👌 to mi je bas drago. Grizli nemoj se zivcirat, da nesto nije ok sigurno bi znala. Ovak ces bar dobit jos jedan pregled (nadi neku pozitivnu stranu 😉)
Malo se kasno javljam, nadam se da će sve boljke proći, da će svi pregledi do kraja dana( vidim da je Iva u 21h tek) biti ok.
Što se tiče briseva.. Meni se kod moje ginekologice sviđa što ih je radila na početku trudnoće, 8 tj sam bila trudna.
Onda ih je ponovila negdje oko 20 tjedna trudnoće, i sada mi je dr u Petrovoj ponovila briseve.
Kada sam svoju gin pitala zašto ih često radi, ona je rekla ovako 'tebe spasiti možemo bilo kojom terapijom, a bebu ne možemo. Nisi samo ti više u pitanju.'
I super mi je što mi je to tako rekla.
Ona ih napravi, ja ih odnesem u Andrije Štampar, usput i urinokulturu i to je to.
Našla mi je u 6 mjesecu onda ureaplasmu-nikakve probleme nisam imala, ni ja ni mm, a bila je 10 na 6, a do 10 na 4 se ne daju antibiotici, jer se ne smatra da je opasna..
Jedna tura antibiotika i otišla je. Sve bilo čisto.
Sada čekam nalaze koje ću idući tj dobiti, pa ćemo vidjeti, nadam se da će sve isto OK biti.
Cima Ja bi se na tvom mjestu postavila. Neka ti izvoli napraviti briseve. Ona je tvoj primarni ginekolog, i za to ju država plaća, i neka odradi svoj posao kako spada. Ne bi se skinula sa telefona, ili ne bu željela izići iz ordinacije dok ih ne učini.
Pokaži joj zube... za novce koje će ti privatnik uzeti, rade kupi sebi ili bebi nesto.🙈💕
Cure, meni se sestra ne javlja…a kopka me nalaz
Chlamidya - negativan
nije da se nešto razumijem ali nema ništa, piše lijepo da nije pronađeno ništa.
cure koje još čekaju pregled, sretno. Grizli, takvi su mi dr najomiljeniji
[iimg]
Cure, meni se sestra ne javlja…a kopka me nalaz
Chlamidya - negativan
Nalaz ti je super.. Sve je u redu :)
Pozz zene. Odmah da se nadovezem na briseve. Ja pocetkom godine imala uredan papa a u 6 mj imala ureaplasmu na brisevima. Tako da jedno nema veze s drugim. Srecom otisla je s jednom kurom antibiotika. Ponavljala bris krajem 8 mj i nema je vise. Tako da me uzasno zivcira kad gin nece radit
Mene moja svaki put gleda i vaginalno i prek trbuha. Uvijek mjeri cervix. Mene vise kod nje zivcira to kaj je takva guzva pa izmedu 2 pregleda imam 7 tj. Zato ovih dana iscekujem da mi se javi kolega gdje sam prije radila pa da si ipak prepolovim to
Miapianadam se da si otisla na hitnu. Javi nam svakako cim saznas dal je sve ok.
Ja sam recimo prosli tj kad me uhvatila prehlada na najjace dok sam se gusila u kaslju par puta osjetila da mi je malo “pobjeglo”. Al to je bas bila mokraca. Al preuzasan osjecaj. Nos kasalj i jednostavno nisam mogla stisnut od pritiska. Fal bogu vise se nije ponavljalo. Iako bas ko i vecini, vec mi 2 tj ne prolazi. Jesam bolje al jos uvijek malo i kasalj i nos 🙄
Lavicenek tebi gin ponovi briseve, to je super, al obicno se ni ne daje terapija do konc 10^3, tek iznad. Al super da ti je savjestan gin
Vidim da su svi drugi pregledi dobri 👌 to mi je bas drago. Grizlinemoj se zivcirat, da nesto nije ok sigurno bi znala. Ovak ces bar dobit jos jedan pregled (nadi neku pozitivnu stranu 😉)
Mrgud ne pise koncentracija,samo pise "mala doza"... mozda je to manje od 10na3?
Sad sam se cula i sa svojom privatnom dr iz sunca i kaze da je samo ureaplazma da bi rekla da nista ne radimo ali obzirom je mala doza i mikoplazme da bi dala sumamed 3×1... valjda nije problem tjedan dana cekati🤔😣😣
Sortiraj odgovore
Najstariji