Ja sam naručila dvije spavaćice sa aliexpressa, ali ne ove i sad čekam da dođu :D vidjela sam da će drugi tjedan biti i u Lidlu spavaćice na kopčanje pa se možda zaletim, nisam fan jako kratkih spavaćica, osjećam se kao da mi svejedno treba donji dio pidžame..
Što se tiče odjeće poslije poroda, mislim oblačiti trudničke tajice i majčice dok me stomak ne napusti (a nadam se da bar većim dijelom hoće) :D
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Tema ne obleka...hmmm zene 😂😂
Ja sa nijednom nisam bila u spavacici u bolnici. Tajice i gore sira majica (od mm-a) i tak mi je bilo najlakse. Dosta sam krvarila nakon prvog poroda bas tih par dana u bolnici i onda ulozak od pupka do *upka, bapske gace pa tajice to sve fino stisnu i mozes akrobacije radit po krevetu, nikam se ne mice. Za dojenje ionako lezis u krevetu i samo se okreces s boka na bok, a majicu nije problem dignut dok si tam.
Doma sam isla u trenirci koju sam nosila i prije trudnoce....a doma sam hodala u tajicama i potkusuljama/majicama na bretelice radi dojenja. Tak mi bilo najlakse a i vruce mi stalno bilo 😬
Prijavljujemo pregled 17.10.🙏🤗
Ja sam pripremila 2 spavacice za rodilište, jer sam tako dobila preporuku, a za odjel sam pripremila 2x tajice, 2x pamucne majice, i 2 pidzame. Neka se nađe za svaki slučaj..
Nekako mislim da mi je to I previše odjeće, ali bolje da imam nego da zafali... znam svog mma, da ga pošaljem po nešto u toj situaciji izbezumio bi se 🙈🤣
I one mrežaste gaćice, jednokratne.. I dva komada babskih gaća!
Cure koje su rodile, jel bolja preporuka grudnjak za dojenje, ili sportski grudnjak?
Zadnjih dana od frendica/obitelji koje su se porodile, slušam kako je bolje imati sportski, nego grudnjak za dojenje...A ja u panici, jer nigdje ne mogu naći taj grudnjak za dojenje.. Pa koji je vas stav o tome?
Kući mislim ići u tajicama koje su mi najudobnije, majici od mm-a, vesta/jakna .. što će mi već trebati.
Bok svima 😊 evo da se i ja javim, nocas nisam mogla uopce spavati od uzbudenja 🤦🏼♀️ rekao mi je doktor da me sad ne bi stavljao na nikakve antibiotike jer nema znakova upale, a ta bakterija je izgleda kolonizirala rodnicu i ne radi nikakve probleme. Cerviks je i dalje na 3 cm, znaci uopce se ne smanjuje. Bebac ima vec 1800 grama i okrenut je kak treba. Iduci pregled mi je 31.10. i onda ce mi opet uzimati briseve.
Gogga drago mi je da ides doma, al sad se stvarno odmaraj sto vise i uzivaj sa pesekom 😊 tak ti ja i moj pesonja cjeli dan skupa lezimo na kaucu, dode mi ko termofor sad kad je zahladilo.
Zoe drzim fige da sve bude dobro i da sto duze izdrzis.
Kaj se tice spavacica, ja sam kupila prosle godine na borongaju na placu, al uzet cu si za bolnicu i tajice jer su nekak kratke spavacice, ko tunike vise. Mikio mislim da vise ne gledaju dolje na vizitama, tak su mi bar sve frendice rekle koje su nedavno rodile.
Zoe, držim fige da čim duže izdržite u komadu. Kao utjeha, mala susjeda je rođena u 31tj., malecka je pravi zmaj, prohodala prije 1.rođendana;
Oprema za rodilište: planiram si podijeliti za rađaonu (kratka spavaćica s kratkim rukavima na kopčenje- stavljaju bebu odmah na sisu), japanke, flaša vode i mali ručnik; dokumenti);
stvari za rodilište- 3spavaćice iznad koljena- jedna ima duge rukave, 2su kratkih rukava; mrežaste gaćice, dva paketa uložaka (treba inače više, bude mm skoknul krive kupit), grudnjak, čarape, papuče, mobitel, punjač, osnovne higijenske proizvode.
Računam da ću ostati 3dana pa da imam svaki dan čisto; mene je po prethodnom porodu bilo strah infekcije pa sam 'luftala' međunožje (oprostite na izrazu). Preporučam Octenisept za ranu jer hladi, mokrenje su sestre preporučile da obavimo pod tušem.
Išla sam malo prošvrljati što sve treba da se podsjetim no meni stvarno pola od tih stvari nije trebalo. Kod nas na viziti gledaju međunožje tak da trenirka ne dolazi u obzir.
Gledali su nas dolje svaki dan na viziti al cuju se hodnikom nadaleko i mi smo vec znali odmah s vrata kaj nas ceka. Upali bi u sobe uz rijeci “skidaj gace” a mi svi vec spremni, tak da na tih par sek kaj te pogleda iz aviona spustis tajice i gace i to je to.
U Ri daju bolnicku spavacicu i u tome si nisam vidjela da nose svoje pidame ni spavacice samo te bolnicke neznam ako se sta promjenilo.
I nas su gledali dole u viziti otkrili bi plahte da bace oko na krvarenje i da pokazu stazistima jel - divno jedno iskustvo al izgubis svaki sram 😂
Neznam jel se sta promjenilo
Doma sam isla tajice i tunika jer mi je trebalo da me stisne preko reza tako mi bilo najsigurnije da mi nece sve van ispast dok hodam
Kuci poslje trenerka tajice majice na bratele i neke na kopcanje da mogu dojiti i tako a prvih dva tjedna pidzama na kopcanje kratka jer vrucinaaaa i spavacica ta isto na kratke rukave jer vrucinaaaa...tek sam se 3 tj nakon poroda pocela oblacit u robu jel
I nikako da napisen Goga super da ides kuci eto zelja ti se ostvarila jos ces nakon sveg molit malu da izade van
Zoe drzim fige da izdrzite sto duze ali meni se cini da se tvojoj bebi zuri u nas svijet. Koliko sam popamtila kilaza je preko 2 kg sto je super. Mala od frendice je rodena u 34tt a imala je cijelo jedno kilo pa evo 7 godina ima sve ok tako da nema brige sto se kilaze tice 🤞🤞
Pozz cure...kod nas u rodilistu nema nikakvih pregleda nakon poroda tako da ja nosim za pocetak dvije pidjame sa kopcanjem(hm), doma pripremim jos dvije kad mi muz dolazi na vizitu da mi donese po potrebi. Nosim tena mrezaste gacice(one su skroz pamucne) , chicco uloske al ne cijeli paket nego pola izvadim a pola mi on donosi po potrebi jer je ogroman paket, jastucice za dojenje(jer bi mi gornji dio potpuno mokar koliko mlijeka krene) , dva grudnjaka za dojenje, carapica, ogrtac, hig potrepstine 2 rucnika , papirnati rucnik...mozda sam jos stogod zabb..aha...za bebu pelene vlazne i tetru za pod glavu i jer bljuckaju stalno nesto...a uvik doma rezerve treba imati da muz donese pp jer smo 5 min od bolnice tak da stvarno nije problem da se trpam. A imam iskustva..😂😂e da japanke i jedan stari stari rucnik na koji iziđem iz kade da ne poskliznem..poslije on ide u smece.. a kozmetike ne bi u detalje...to svak prema potrebi..ja bas volim te dane onak prirodnu skroz..zadnje vrijeme koristim veledu. i purelan za dojke.
ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.
Sortiraj odgovore
Najstariji