ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nasty
    06. Listopad 2019. 13:05

Što se boja tiče ja imam faze.. Volim plavu više ljeti kad je vruće, prljavo roza više zimi kad je hladnije i tako.. Iako su mi uvijek bile draže neke pastelne međunijanse tipa plavozelena, rozonarančasta isl.. 

06. Listopad 2019. 14:51

I mi smo razmisljali o psu i macki no sad smo to sve ostavili za kad beba malo poraste. Moji roditelji imaju psa koji je djelomicno u kuci, djelomicno u dvoristu te ga ne secu redovito jer se on sam ganja po dvoristu ( govorim o nekih 2000 m2). Recimo ciljano trci oko dvorista, igra se sa mojima i sl.  no kad moja mama recimo ide negdje pjesice on ide s njom. Mislim da mu je to nekako vise zadovoljstvo da ide nekud s gazdom nego potreba. U sklopu dvorista ima mjesto za obavljanje nuzde, ima i svoju kucicu i box. Tako da psa koji ima dovoljno veliko dvoriste nije nuzno setat regularno ko ovog u stanu,naravno ovisi koliko prostora ima. Kad dmo kod psa... moji susjedi imaju psa na lancu 😡 srce mi pukne svaki put kad ga vidim, a oni u tom ne vide nista lose 😮

C1M4
    06. Listopad 2019. 15:36

Bome sam dobila puno korisnih savjeta😁 hvala vam zene😘 ma htjeli smo neko stene uzeti, malu pasminu, neki koji ne pusta dlaku, ali istina, bit ce ga tesko izdresirati i kasnije voditi brigu i o njemu i o bebi dok mm radi bar dok se ne priviknemo mi na bebu i ona na nas, mislim da ce to ipak onda nalo pricekati😌 

Gogaa_V
    06. Listopad 2019. 18:14

iva4

Ovo ti je samo jedna od faza odrastanja… ostavis ga pol sata solo i sve rastrgano nades,zapisano,pokakano ,kao da sto godina nije bio vani i nas sa njim, ali hvala bogu izraso je u divno odgojenog decka🤣

Presladak je 😍😍😍 ova moja mrva je baš relativno lako naucila  prvo da piski na pelenu za psice,  (ispocetka je gdje je stigla prvih nedelju dana) i Kasnije  nekako brzo na pelenu samo, šetale smo radi velike  nuzde  i nekako  je baš brzo savaladala (mjesec dana) da sve treba obavljati vani za šta je dobijala nagradicu. Samo sto je isla 5 puta dnevno i sad smo svele na 3 jer ce joj godina za mjesec dana. Nije imala epizode uništavanja stvari,  znala je ostajati po par sati kuci sama. Udje u svoj prostor za igru  vrtic ili spava, a i nabacala sam oko nje  koscice  glodjalice  pa se nije bavila  namjestajem  u stanu  obućom  i slicno. Dok  mi sestra i nakon  godinu dana ima probelma  sa Haskijem  jer unisti sve ako imalo ostane sama, doslovice  2 put kupuju i mjenjaju  namjestaj... valjda je i do psa, a i kako se postavis

06. Listopad 2019. 18:22

Psa isto treba odgajat i bavit se s njim. Od mojih staraca pas je imao epizodu kad sam jos ja s njima zivjela. Moji su nekud otisli, on ostao sam na dvoristu, bilo je ljeto. No prokopao je rupu ispod ograde i izasao van te pokupio sve cipele kod svih susjeda i donio ih na dvoriste kod mojih staraca 😂 Bilo je oko 20-ak cipela... kod susjeda djecji rockas pa su djeca po nekom trampolinu skakala a on sve cipele odnio. Kad su moji dosli doma nisu mogli vjerovati... morali su pred kucu poslozit sve cipele da ih susjedi mogu uzet nazad. 😂

Grizli
    06. Listopad 2019. 18:56

Iskusne cure s robicom jel moze pomoc... Sve skupila pregledala i popisala sto smo do sad kupili/dobili od robice za bebu. Da znam sto mi fali i sto mi nikako vise ne treba.
    56 velicina: 8 bodija dugi rukav, 2 majice pamucne, 3 plisane majice, 2 hlace pamucne bez stopala, 1 hlace pamucne s nogicama, 3 tutice one sto imaju gore treger sa nogicama, 1 tutica plisana, 2 pidzamice, 1 pamucna kapica, 1 bavarin, 2 carapice debele. 
    62 velicina: 1 pidzama, 1 bodij bez rukava, 3 bodija kratki rukav, 4 bodija dugi rukav, 2 hlace pamucne s nogicama, 1 plisane sa nogicama, 3 para carapica debelih.
    Velicine 56 imam vise, 62 jos moram kupiti al to planirma kasnije jer su krenule mame, babe, sestre nosat toga i sve nose 62 pa cu kad vidim na kraju sto treba. 
    Ja sam mislila kupiti jos koju 2-3 pidzame 56 (?), 2 kapice, 2 bavarina, medo odjelce 62 bi uzela odmah od pocetka.
    Vrecu za spavanje 60 cm. To nekako mislim da nam trebaju 2 komada? Ili da uzmem 50cm?
    Znam da smo pisale o robici i imam one linkove sa popisom, al trebala bi misljenje neke od vas iskusnih mama jer mene stalno panika da je to malo nam za pocetak. Nemam susilicu za sada pa mi to jos vise stvara presing. 

06. Listopad 2019. 19:02

Wow Grizli ja sam mislila da treba puno manje 🤔 ajde da cujemiskusnije cure 😶

• Henky
    06. Listopad 2019. 19:32

Uau Grizli, ti si praktički spremna kad dođe beba. Svaka čast! Ne znam dali si eventualno razmišljala o onom jastuku za bebe u kojima se može nositi i umotati?

Grizli
    06. Listopad 2019. 19:41

Henky da da jastuk za nosenje svakako cu kupiti za sad mi je favoriti od nova beba sto se rastegne u poplonic 80x80 kasnije. Jer moj plan je kad moram bebu u kolica onda ju samo s time spustiti unutra i u tome nositi u stan jer necu kosaru od kolica nosati pa mi se to cini prakticnije. Na popisu jos nema 4 rucnika i 3 krpice za kupanje. A moram dodat jos tetre  naravno i mozda uzmem svedake pelene za siroko povijanje. To cu odluciti nakon tecaja kad se složim u glavi s time kako to ide. 

Angie1205
    06. Listopad 2019. 19:53

Drago mi je da ste svi dobro i na kraju dana...ja nisam 😔
    Jutro super pocelo...mama, cure i ja isle na misu, mm skuhao rucak, oko 13 dosli njegova mama i ocuh (svekrva i svekar) i prvih sat vremena sam nekako izdrzala al ja sam onda pukla. Taj covjek mene tolko pili u mozak i misli da sam ja valjda jucer iz one stvari ispala 🤬
    Imamo psa vec skoro 7 god, zna da mu ne dajemo kosti, slatko, nista sa naseg stola sto mu smeta jer onda ga to muci pa povraca. I on poslije rucka odmah “kaj mu niste nikad ni probali dat kosti? Daj da mu dam! Ja dreknem NE!! Ok, prodje mozda pola sata on mu baci kolacic sa stola da ja kao ne vidim...pravim se glupom da kao nisam vidjela al mu OPET napomenem kroz salu neku da mu ne daje jer ce povracati. Ne prodje 10 min...ide on probat hoce pas probat pive ak mu malo izlije na terasu! E tu sam popizdila, izvikala se i pobrala se u kucu. Dosli svi za mnom za koju min i ja se pravim kao da je sve ok, al s njim ni rijec. Jedva sam docekala da odu! Onda sam opet pukla jer vise nisam mogla sutjet i rasplakala se ko krava! I sad me drzi jer vidim da me kreten smatra glupljom od sebe, kaj ja znam kaj pas smije a kaj ne!! Njegov je naravno bio naj naj a jadan zivio na lancu od 1m i imao sugarce po usima otkad zna za sebe 👿
    Meni je taj pas kao dijete, bio je pored mene u najtezim trenucima, smirivao me i tjesio...ako idiot koji je sisao s brda medju ljude i misli da je svu pamet svijeta pobrao to ne kuzi, nek me se mani! 
    Moja mama se naravno uzrujala jer je vidjela da sam ja ukomirana, mm me smiruje a ja sam mu sad rekla da ja njima vise nejdem dok je on doma...
    Zao mi je svekrve al i mm veli ak je tolko blesava pa ga dura tolke godine nije ju ni za zaliti. 
    Eto...sad sam se izjadala i opet mi se place! 
    Cima selite u onu kucu ili je nesto novo u planu sada!?
    Moj savjet ti je da pricekate s pesekom bar do djetetove godine dana, ako mislis da bude bas kucni pas odnosno da spava u kuci i bude vecinom s vama, kao nas debeli.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI