ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤️

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Gogaa_V
    06. Listopad 2019. 12:28

Grizli ljepa  gesta muža i njegovih  drugara. Bodi  je isto presladak (malo više za djecake ali kao da je bitno, ionako će ga brzo prerasti) takodjer sam vise za neke univerzalne boje (narandzasto,  zuto, zeleno, sivo , bijelo i ponesto rozo tek toliko ako je već djevojcica, tako sam planirala kupovati)
    Što se tiče pasa lično bih se jedino usudila novog  psica  štene, nesto vece ne bih, nego onako da se kao mali navikne  na mene i moja pravila. Moja Coco se linja ali mi to rijesimo  kupanjem, redovnim cesljanjem i sredjivanjem u salonu pa je opadanje  dlake stvarno minimalno. Plus ona stvarno nema miris psa kao što se neki psi osjete i imaju bas intenzivan miris i zadah iz usta, pa mi je to još jedan veliki plus jer bih nesto morala poduzeti vec onda kad sam imala probleme zbog povracanja na svaki  smrad dugo vremena. Zahtjeva  setanje ali to muz  moze  20 min 3x dnevno uvijek, a ja se mogu maziti sa njom i sve super. Mislim  da nece  biti  problem  i kad dodje beba, osim  što je baš vezana za nas  i razmazena  pa ćemo vidjeti  kako će podnjeti  da mora djeliti paznju i ljubav, kad mi muz pridje  nije agresivna nego se samo ugnjezdi izmedju nas  🙈

Lavica27
    06. Listopad 2019. 12:39

Sladak ti je muz Grizli :)
    Cima ja osobno bi pricekala dok ne rodim. U tri mjeseca ga nemozes istrenirat (ppgotovo ako je rijec o skroz mladom psu)...ako ce biti s vama u kuci onda gledaj ako ga treba voditi van par puta na dan da to moze muz(ili da je i on kod kuce pa ti odeš) jer neznam kako ces ti sama uz bebu u pocetku i psa i bebu. Generalno sam za psa samo ja bi jedno po jedno.
    Sto se tice boja,ja npr jako jako ne volim plavo za decke (tamnoplavo jos moze proci) ili ljubicastu boju,ali roza mi je lijepa u svim nijansama al naravno da necu iskombinirat odjednom volane,cipku,sljokice i til. I iskreno, savjet,kad vam klinci malo porastu i zele si sami birati,ne namecite im svoje. Npr moja je luda za onim tutu sosevima, cim vise sljokica i roze boje,ekstaza. Imamo prijatelje koji su kao "alternativa", svi lijevo oni ce desno, i htjeli su deckica a dobili curku,obozavaju je naravno,al tipa mala je luda za princezama, frozen,oni joj forsiraju crno, sivo,zuto, ne daj Boze da se obuce nesto rozo (valjda da ne bi bila tipicna djevojcica,ne znam). Ono,pusti dijete da bude dijete,oblaci sebe kako hoces...

Nasty
    06. Listopad 2019. 13:02

C1M4 ja bi pričekala sa nabavkom novog psa dok ne rodim i dijete ne bude imalo nekih pola god. do godinu da mu se mogu posvetiti.. Šteta bi bilo ne imati vremena za psa, a svakom psu treba odgoj i puno pažnje. I ako mu se muž može potpzno posvetiti opet za to vrijeme ne bi bio dostupan tebi i vašoj bebi. A svakako je dobro imati psa uz dijete zbog imuniteta, socjalizacije, radosti i veselja itd itd.. 

Nasty
    06. Listopad 2019. 13:05

Što se boja tiče ja imam faze.. Volim plavu više ljeti kad je vruće, prljavo roza više zimi kad je hladnije i tako.. Iako su mi uvijek bile draže neke pastelne međunijanse tipa plavozelena, rozonarančasta isl.. 

06. Listopad 2019. 14:51

I mi smo razmisljali o psu i macki no sad smo to sve ostavili za kad beba malo poraste. Moji roditelji imaju psa koji je djelomicno u kuci, djelomicno u dvoristu te ga ne secu redovito jer se on sam ganja po dvoristu ( govorim o nekih 2000 m2). Recimo ciljano trci oko dvorista, igra se sa mojima i sl.  no kad moja mama recimo ide negdje pjesice on ide s njom. Mislim da mu je to nekako vise zadovoljstvo da ide nekud s gazdom nego potreba. U sklopu dvorista ima mjesto za obavljanje nuzde, ima i svoju kucicu i box. Tako da psa koji ima dovoljno veliko dvoriste nije nuzno setat regularno ko ovog u stanu,naravno ovisi koliko prostora ima. Kad dmo kod psa... moji susjedi imaju psa na lancu 😡 srce mi pukne svaki put kad ga vidim, a oni u tom ne vide nista lose 😮

C1M4
    06. Listopad 2019. 15:36

Bome sam dobila puno korisnih savjeta😁 hvala vam zene😘 ma htjeli smo neko stene uzeti, malu pasminu, neki koji ne pusta dlaku, ali istina, bit ce ga tesko izdresirati i kasnije voditi brigu i o njemu i o bebi dok mm radi bar dok se ne priviknemo mi na bebu i ona na nas, mislim da ce to ipak onda nalo pricekati😌 

Gogaa_V
    06. Listopad 2019. 18:14

iva4

Ovo ti je samo jedna od faza odrastanja… ostavis ga pol sata solo i sve rastrgano nades,zapisano,pokakano ,kao da sto godina nije bio vani i nas sa njim, ali hvala bogu izraso je u divno odgojenog decka🤣

Presladak je 😍😍😍 ova moja mrva je baš relativno lako naucila  prvo da piski na pelenu za psice,  (ispocetka je gdje je stigla prvih nedelju dana) i Kasnije  nekako brzo na pelenu samo, šetale smo radi velike  nuzde  i nekako  je baš brzo savaladala (mjesec dana) da sve treba obavljati vani za šta je dobijala nagradicu. Samo sto je isla 5 puta dnevno i sad smo svele na 3 jer ce joj godina za mjesec dana. Nije imala epizode uništavanja stvari,  znala je ostajati po par sati kuci sama. Udje u svoj prostor za igru  vrtic ili spava, a i nabacala sam oko nje  koscice  glodjalice  pa se nije bavila  namjestajem  u stanu  obućom  i slicno. Dok  mi sestra i nakon  godinu dana ima probelma  sa Haskijem  jer unisti sve ako imalo ostane sama, doslovice  2 put kupuju i mjenjaju  namjestaj... valjda je i do psa, a i kako se postavis

06. Listopad 2019. 18:22

Psa isto treba odgajat i bavit se s njim. Od mojih staraca pas je imao epizodu kad sam jos ja s njima zivjela. Moji su nekud otisli, on ostao sam na dvoristu, bilo je ljeto. No prokopao je rupu ispod ograde i izasao van te pokupio sve cipele kod svih susjeda i donio ih na dvoriste kod mojih staraca 😂 Bilo je oko 20-ak cipela... kod susjeda djecji rockas pa su djeca po nekom trampolinu skakala a on sve cipele odnio. Kad su moji dosli doma nisu mogli vjerovati... morali su pred kucu poslozit sve cipele da ih susjedi mogu uzet nazad. 😂

Grizli
    06. Listopad 2019. 18:56

Iskusne cure s robicom jel moze pomoc... Sve skupila pregledala i popisala sto smo do sad kupili/dobili od robice za bebu. Da znam sto mi fali i sto mi nikako vise ne treba.
    56 velicina: 8 bodija dugi rukav, 2 majice pamucne, 3 plisane majice, 2 hlace pamucne bez stopala, 1 hlace pamucne s nogicama, 3 tutice one sto imaju gore treger sa nogicama, 1 tutica plisana, 2 pidzamice, 1 pamucna kapica, 1 bavarin, 2 carapice debele. 
    62 velicina: 1 pidzama, 1 bodij bez rukava, 3 bodija kratki rukav, 4 bodija dugi rukav, 2 hlace pamucne s nogicama, 1 plisane sa nogicama, 3 para carapica debelih.
    Velicine 56 imam vise, 62 jos moram kupiti al to planirma kasnije jer su krenule mame, babe, sestre nosat toga i sve nose 62 pa cu kad vidim na kraju sto treba. 
    Ja sam mislila kupiti jos koju 2-3 pidzame 56 (?), 2 kapice, 2 bavarina, medo odjelce 62 bi uzela odmah od pocetka.
    Vrecu za spavanje 60 cm. To nekako mislim da nam trebaju 2 komada? Ili da uzmem 50cm?
    Znam da smo pisale o robici i imam one linkove sa popisom, al trebala bi misljenje neke od vas iskusnih mama jer mene stalno panika da je to malo nam za pocetak. Nemam susilicu za sada pa mi to jos vise stvara presing. 

06. Listopad 2019. 19:02

Wow Grizli ja sam mislila da treba puno manje 🤔 ajde da cujemiskusnije cure 😶

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.