Bok, cure. Cestitam vam svima na vasim bebama i molim za pomoc ako ovdje ima mama kojoj je utvrdjena trombofilija. Oprostite sto ovako upadam, ali vidim da tema o trombofiliji nije aktivna. U ponedjeljak idem doktoru, ali uzasno me muci sve pa akk netko zna, da mi barem malo olaksa ove dane i protumaci nalaz, mozda ima isto kao i ja. Nalaz je sljedeci:
FV-Leiden: utvrđen normalan genotip tipa GG
FII-20210A: utvrđen normalan genotip tipa GG
PAI-1 4G/5G Polimorfizam: utvrđen promijenjeni genotip 4G5G. U genu za PAI-1 utvrđen je heterozigotni genotip (delecija G u jednom homolognom kromosomu) što ukazuje na genetičku predispoziciju za umjereno povećanu aktivnost proteina.
MTHFR 677T MUTACIJA
Mutacija C677: utvrđen normalan genotip tipa CC
Mutacija 1298C: utvrđeni promijenjeni genotip tipa AC
U genu za MTFHR pozicija 1298 utvrđen je heterozigotni genotip (promjena alela u jednom homolognom kromosomu)što ukazuje na genetičku predispoziciju za umjereno smanjenu aktivnost proteina.
Hvala vam!
Pozdrav..
Ja imam trombofiliju, dvije mutacije,PAi1 i MTHFR..imala sam 4 spontana..dr.u Petrovoj mi je rekao da ce mi uvesti heparin od pozitivnih kucajeva,ali dok sam ja zatrudnila..to se promijenilo i nisam ga koristila..kazu u Petrovoj, da nije dokazano da Heparin pomaze kod tih mutacija koje ja imam..bila sam na Andolima do 33 tjedna..zadnjih par tjedana ne koristim nista..svaki dan me strah,,ali valjda ce bebica izdrzati jos par dana!
U kojem si tjednu ?
Ako ce te to imalo umiriti..kazu da su najopasniji faktori II i V ,koji su kod tebe normalni..
Nisam bas nesto pomogla,znam samo ono sto su meni rekli..
Sretno🤗
Bublica nama su Na tecaju u bolnici rekli da se vise pimpac ne stavlja uopce gore.
Mene iskreno manje tih nekih stvari strah. U bolnici su nam sestre rekle da ih mozemo stoput pitat da nam sve pokazu, a kad sam isla u dom zdravlja upoznat patronaznu, ona je cak rekla da ne moramo ni dirat pupak dok ona ne dode 😂. Ja imam veci strah od poroda i dojenja 🙈
Al ja isto mijenjam raspolozenje stoput dnevno. Na dane si pak mislim da je to tak prekrasno i zasto sam pobogu cekala tolko dugo za imat djecu, da bi bas voljela imat hrpu 😁.
Samojed glupost moja beba na 30+4 bila malo manje od 1600gr i dr rekla skolska beba.. Uzv 4 tjedna prije trbuscic bio veci za 7 dana, sad manji za 3 dana. Trbuscic moze biti razlicit zato se i tolerira do 14 dana odstupanja.
Thinkpink ma izmislja ili ne zna zena u magic baby vjeruj mi. Kupila cybex clude z i adapter na kojem pise maxi cosi, al unutra u uputama pise i cybex i be safe. Mozda ti je to rekla zato jer oni prodaju samo maxi cosi od te tri marke. Cim smo dosli doma smo isprobali i savseno pristaju i adapteri i jaje. Jos smo mi uzeli crno bas izgleda ko komplet.
Mala marelicama tw mutacije i nisu tako jake koliko vidim mthfr i pai-1, ako si imala neke lose ishode s trudnocama moguce da ti daju andol/aspirnin 100 ili u krajnjem slucaju heparin za bockanje. Nista s cime se uz kontrolu ne moze uspjesno iznjet trudnoca. Ja imam samo pai-1 mutaciju pa sam dobila heparine do 26tt zbog ranijih spontanih. Tako da ne brini i vidi sto ce ti dr reci. Sretno
Ja i dalje nemam strah od poroda! Mislila da ce me tevaj osvjestit al nista. Ja se to bas uopće ne bojim, cak stovise imam osjecaj da je to za mene najljepsi dio. Osjecam se nekad ko ludjakinja i neki mazohista, al svidja mi se taj cool stav za sada.
Cure, puno, puno vam hvala. Jako je lijepo procitati ovakva pozitivna iskustva. Imam iza sebe jedan spontani u 8tt (plod ostao na 6+3). Zelim vam puno srece u nastavku trudnoce. Hrabrost vec imate ❤
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
Cure, puno, puno vam hvala. Jako je lijepo procitati ovakva pozitivna iskustva. Imam iza sebe jedan spontani u 8tt (plod ostao na 6+3). Zelim vam puno srece u nastavku trudnoce. Hrabrost vec imate ❤
I tebi sretno..ne brini previse..ima zenica sa puno vecim tim mutacijama nego sto ih mi imamo,pa su rodile zive i zdrave bebice..
Meni su rekla lijecnici da trombofilija nije bolest,samo povecana mogucnost za razvitak tromboze..moze se dogoditi,a i ne mora..
Malo ces cesce ici na kontrole i biti ce sve ok,,drzi se🤗🤗
Mikio 👍 info za gace bas geldala dal da ih kupim. Jesi uzela veličinu koju normalno nosis ili broj vece?
Ja sam u ova 2 dana shvatila da ja ipak imam mali trbuh. Vec 2 dana se svi iscudjavaju da sam ja trudna i da imam termin za 2 mjeseca. Uglavnom da nisam bila u utorak na kontorli bas bi se zabrinula za bebu. A skuzili suradnici da sam trudna tek kad sam se skljokala od zagusljive prostorije. A ja imam osjecaj da imam bas velik trbuh. Iako sam u bluzi i sakou koje sam nosila i prije trudnoce. 🙈🤭
Malamarelica curke su ti sve napisale i objasnile. Heterozigot na PAI I MTHFR se ne smatra jakom mutacijom pa tako i pristupaju lijecenju. Najvise ovisi o odluci, stavu i mišljenju tvog ginica te tvojoj anamnezi. U svakom slucaju sretno i nek sljedeca trudnoca bude školska do kraja🍀
Petrab nikak da te pitam. S obzirom da sad nosis dvije curke dal su ti dali jacu dozu Clexana ili uobicajenu kao kod prijasnjih trudnoca?
Grizli tnx a lot! 😊 Ocito ne smiju preporucit jaje/AS od drugih proizvođača koje nemaju u ponudi u svom ducanu.
E dobro da ste otvorili ovu gruu nisam se javljala odavno jer ona stara bila stvarno pretrpana pa bi se se o pogubila u citanju postova. Danas sam 29tt+6 nosim dosta nisko i malo duze sjedenje ili stajanje na nogama me ubija a hodanje da ne kazem puzevim korakom hodam kad me zaboli. Pa me zanima nosi li nisko mozda neka od vas i kako je vama?
Thinkpink ne, doza mi je kao i u proteklim trudnocama 1xdnevno 0,4 ml Clexana... Al i meni stalno govore da te moje mutacije nisu neke frkovite, ovo je predostroznosti radi... Kao, nemre odmoc. A i ja sam bas nedavno citala neko novo istraazivanje u Americi, da uopce nisu uspjeli dokazati ucinak niskomolekularnog heparina na pozitivan ishod trudnoce 🤷🏻♀️.
Nakon spontanog uopce se nisu migli sloziti uslijed cega je doslo do toga. Moj ginic je rekao da jednoatavno jajna st i spermic nisu bili kompatibilni, u Petrovoj su rekli doslovce uf, tko zna, desava se a Kos se cudom cudio zasto i inace nisam na aspirinu a kamoli ne u trudnici i tvrdio da je nastao hematom koji je pritiskao plod i nije mu dao razvit se 🤷🏻♀️... Eto, pa ti sad znaj.
url=https://lilypie.com][/url
Sortiraj odgovore
Najstariji