Curke, pripazite sa aquamarisom, ja imam onaj za špricanje grla i u uputama piše da nije za trudnice i dojilje. Za taj za nos ne znam, svjesna sam da je to morska voda, ali možda oni sa dodacima nisu poželjni. Vidite u uputama.
Meni su savjetovali i za glo i sinuse sljezov čaj jer on ispire nakupine sluzi. Oblozi od rakije se isto ne preporučuju jer alkohol direktno ulazi u kožu, ali zato možete na grlo stavljati obloge od vode pomiješane sa jabučnim ili alkoholnim octom. Meni je pomoglo uz čaj.
👩🏻90. 🧔🏼89. 👶🏻 19.
MTHFR homo, PAI 4G/5G heterozigot - clexan 0,4
Kariogrami uredni, MM 01/24 astenozoospermija
AMH 2,4 ng/ml, histeroskopija✅ ostali nalazi ok
12/22 blighed ov. 💔, 07/23 missed ab. 💔, 11/23 blighed ov. 💔, 6/24 pr. spontani 💔
........stigla 🌈 5.6.2025. ❤️❤️
Ja se cijelu noć budila ,užas . Malo sam sad odspavala pred jutro . Noge i ruke su mi nateknute ,čini mi se da ću morati kupiti br /dva vecu neku obuću jer me već zateže moja .
Ja iskreno o porodu nisam toliko razmišljala dok nismo krenuli na tečaj , onda kao da mi je sve odjednom palo na pamet 🤣 ali kad smo bili privatno na pregledu neki dan bas smo popričali sa doktoricom i šalili se jer je rekla da se trebam pripremiti kao beba će biti velika ali da se ne trebam bojati jer na bilo koji način beba mora van 🤣 i da trebamo surađivati sa babicama na porodu te da uz epiduralnu i ovaj plin sto je došao je stvarno olakšano ali bumo vidjeli kako će to sve izgledati na porodu
Sto se tiče muza on je uvjeren da bebač dolazi ranije pa me maltretira da moramo sve te sitnice sto su nam ostale sto prije kupiti da nas ne bi malac iznenadio 🤣
Mare mama ti je u potpunosti u pravu, mi moramo sve da kupimo doslovno od cackalice pa nadalje sve kao treba a realno bez svega toga se i može a i sigurna sam da nećemo pola iskoristit ali eto moramo to nabaviti 🤣
O porodu razmisljam tak da jednostavno mora van 😂😂 buduci da je nedavno necakinja rodila u 36tt malo me panika da ce doc prije nego ja sve pripremim. Sve stignem stignem i sad me frce.
Sto se tice spavanja, inace mi pase tvrdji madrac ali sad u zadnje vrijeme se najljepse naspavam kad se zavucem u mekani K krevet. I sinoc ona meni dodje i kaze mama ajd spavaj u mom krevetu veceras, ja bih gledala film u boravku i tu spavala.
Ribica moja, samo jednom sam isla na wc i bas super mi je bilo.
Mene je strah njege oko pise. Ona je curka, velika 13g i sve je to bilo davno...ali malac i natezanje miska...e to mi je novost. Da li se misko digne gore u peleni ili se ostavi dolje... da li treba i kako navlaciti mu kozicu.. 🙈🙈🙈🙈 to su moji strahovi trenutno
Pridružujem se curama koje je strah poroda, kako se vrijeme bliži ne mogu ne razmišljat o tome kakve ću bit sreće.. Ajme.. A za bebu me isto strah kakva ću bit ja mater tom malom bespomoćnom biću, valjda će mi proradit kakav instikt..za sad ne osjećam ništa posebno osim treme🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Muž me tješi da su sve rodile pa ću i ja i da smo dovoljno zreli da budemo odgovorni roditelji. A mene čak i pere to da imam previše godina i da neću imat force kao mlađe mame. A ima dana kad sam ok i mislim da sve ja to mogu.. U stvari u jednom danu promjenim milion razmišljanja i raspoloženja🤯🤣
Čestitam curama na urednim pregledima jučer i ugodan vikend svima želim. Naročito mamicama koje upoznaju svoje male bebice😃😀
Dobro jutro svima ☺
Ja sam sinoć zalegla i prespavala noć..digla sam se samo dvaput na wc i jednom popit lupocet jer me glava rasturala…i evo sad opet počinje 😒
Kapi za nos i ja imam te aquamaris ali nece nista se dogoditi ako jednom spricnete i normalne kapi. Oblog od rakije je za temperaturu i nece pomoci kod kaslja.
I mene muči strah kako cu s bebom jos kako su nam sad počele stizati bebice stigla me realnost da to i mene čeka uskoro 🙈 Netko je napisao kako romkinje voze bebe na biciklu..tak sam ja nedavno vidjela jednu sa valjda 4 djece,sve jedno drugom do uha i kazem mami eto kak ona ima za njih 4 a ja se bojim da necemo imati dosta za jednog..kaze mi mama ona ne cita po forumu sta joj sve treba za dijete 😂😂😂
Ahahahahaha mama kraljica 😂😂😂😂
O porodu razmisljam tak da jednostavno mora van 😂😂 buduci da je nedavno necakinja rodila u 36tt malo me panika da ce doc prije nego ja sve pripremim. Sve stignem stignem i sad me frce.
Sto se tice spavanja, inace mi pase tvrdji madrac ali sad u zadnje vrijeme se najljepse naspavam kad se zavucem u mekani K krevet. I sinoc ona meni dodje i kaze mama ajd spavaj u mom krevetu veceras, ja bih gledala film u boravku i tu spavala.
Ribica moja, samo jednom sam isla na wc i bas super mi je bilo.
Mene je strah njege oko pise. Ona je curka, velika 13g i sve je to bilo davno…ali malac i natezanje miska…e to mi je novost. Da li se misko digne gore u peleni ili se ostavi dolje… da li treba i kako navlaciti mu kozicu.. 🙈🙈🙈🙈 to su moji strahovi trenutno
Hahahahaha, da novo je sve, u početku lulek ide gore a kasnije dole, nista pretjerano ne natezati ali nakon kupanja glavić prebrisati sa malo baby ulja na blazinici i to je sve...kad dođe vrijeme sam će čeprkatipo njemu...to su bile upute moje pedice
Bok, cure. Cestitam vam svima na vasim bebama i molim za pomoc ako ovdje ima mama kojoj je utvrdjena trombofilija. Oprostite sto ovako upadam, ali vidim da tema o trombofiliji nije aktivna. U ponedjeljak idem doktoru, ali uzasno me muci sve pa akk netko zna, da mi barem malo olaksa ove dane i protumaci nalaz, mozda ima isto kao i ja. Nalaz je sljedeci:
FV-Leiden: utvrđen normalan genotip tipa GG
FII-20210A: utvrđen normalan genotip tipa GG
PAI-1 4G/5G Polimorfizam: utvrđen promijenjeni genotip 4G5G. U genu za PAI-1 utvrđen je heterozigotni genotip (delecija G u jednom homolognom kromosomu) što ukazuje na genetičku predispoziciju za umjereno povećanu aktivnost proteina.
MTHFR 677T MUTACIJA
Mutacija C677: utvrđen normalan genotip tipa CC
Mutacija 1298C: utvrđeni promijenjeni genotip tipa AC
U genu za MTFHR pozicija 1298 utvrđen je heterozigotni genotip (promjena alela u jednom homolognom kromosomu)što ukazuje na genetičku predispoziciju za umjereno smanjenu aktivnost proteina.
Hvala vam!
https://lb1f.lilypie.com/EqiIp2.png
malamarelica ja imam nasljednu trombofiliju... Heterozigot sam za dvije mutacije: MTHFRF (mutacijaC677T) i FAKTOR-II-PROTROMBIN (mutacija 20210 G/A). Ne znam kakav je slucaj kod tebe i zasto si radila sad te pretrage, jesi li trudna ili? Ja sam ih radila u prvoj trudnoci jer je mij brat imao dvije duboje venske tromboze pa mu je ustanovljena nasljedna trombofilija. Ja nikad nusam imala problema sa tim. U svim trudnocama sam od potvrde trudnoce (kad srce zskuca) na terapiji niskomolekularnim heparinom i sve je ok. Pikas se cijelu trudnocu i jos 6 tjedana poslije. Ovisno o mutacijama i anamnezi tijekom trudnoce se mozda moras i kontroljrati kod hematologa, ja ne moram. Meni doslovce samo daju Clexan i to je to do kraja trudnoce tj do tih 6 tjedana nakon poroda. Ako jos kako mogu pomoci, reci... A ima jos cura ovdje s istom terapijom tak da ce se sigurno i one javiti 😉
url=https://lilypie.com][/url
Sortiraj odgovore
Najstariji