ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    mrgud_zg
    09. Veljača 2020. 21:24

Ma deedee to je takav dan, vec sutra moze bit plakanje od jutra 😂🤪
    Losha tebi ce onda bit vesela noc 😉🙈. Lo meni to nije neobicno. Moj ima dana kad luno spava i ko danas da skoro nis ne spava
    Mala ja sam se svega par puta izdojila kad sam negdje isla al na kraju se vratila prije neg se probudio. Svakiput izdojila malu bocicu od 125. Svaki put pojeo sve i trazio jos 🙈. Al kad dojim nemam osjecaj kolko pojede. Nekak cica 10 min nekad 30 

• AnnA
    09. Veljača 2020. 21:24

Joj cure ja sam bas onako na rubu. I moram to izbaciti p mi nemojte zamjeriti. 
    Znaci iscrpljena sa. Otkad sam dosla rodit cetvrtak na petak sve skupa sam odspaval cca 5 sati iscjepkano po 20-ak min. On mi stalno povraca i kad nekom to kazem ispada da sta bih ja htjela to je dijete oni bljucaju. Ali meni nije bljucanje kad to sve zavrsi po njemu meni okolo. I ful se brinem. Jer imam osjecaj kao da ne moze to probaviti. Ne znam kako da objsnim. Tim vise sta staalno prducka i ima miris po trulim jajima. I sva sam jadna.i muka mi jega jadnog gledat i slusat kako ku se kao vraca zeludac a ne moze nista.  I nema posjeta pa sam eto i sama i to mi tesko pada. Zabrinuta zbog njega. I ako sutra ne budemo isli kuci ( jos mu moraju napravit neke pretrage zbog tog osipa. Bolje da ni ne znam na sta sumnjaju pa provjeravaju) mislim da cu puknut sto fizicki sto psihicki. I strah me koliko ce pasti na kilazi. Od jucer navecer je poceo dosta jest al sta to vrijedi kad izbaci van. A ja nemam predodzbu koliko pojede a koliko izbaci

• AnnA
    09. Veljača 2020. 21:31

I evo sad su mi rekli da je pao 340 grama. A rodjen je sa 3610. Znaci sutra mozda bude i vise od 10 posto. I uzasno se osjecam. Joooj i ti hormoni i sve.
    Jos jednom, sorry curke

09. Veljača 2020. 21:43

AnnA pod ljecnickim je nadzorom, kni ce vidjet ako nesto ne valja.
    mala ja sam citala da bebe jedu od 1 mjeseca do 6-og (odnosno od kad krene dohrana) po 500-900 mL (prosijecno 750) dnevno, ovisi kako koja. To neki rasporede u 10, neki u 5 obroka. Moj do prije par tjedana nije pokazivao kad ne zeli vise, no sad jasno da do znanja da je dosta tako da ga ne mogu prenasopat i da hocu  No prema savijetu iz bolnice, ja mu ne dajem jesti ako trazi u razmaku manjem od 2-2.5 h. Dam mu dudu i malo ga nosim dokle ne prode bar 2.5 h. Dnevno jede 800-900 mL (7 obroka mog mlijeka i jedan ad) i dobiva oko 35g dnevno.

ajvi54
    09. Veljača 2020. 21:52

Mi isto danas imamo katastrofa dan. On samo jadan place, ako je cijeli dan odspavao 2 sata puno sam rekla. Ne pomaze nista sto inace pomogne kad muku muci s prduckanjem tako da mislim da su ovo bas bas grcevi. Jedino kad se smiri je na siki i dok jede i onda spava 20 minuta i opet u plac, tesko mi ga je gledati takvog, osobito jer nisam navikla dosad. I isto se stalno pitam jel moguce da ga prenatrpavak hranom, on samo doji. Ali svugdje procitam da se dojena beba ne moze prejesti pa valjda imaju pravo 🤷🏻‍♀️

ajvi54
    09. Veljača 2020. 21:54

AnnA

Joj cure ja sam bas onako na rubu. I moram to izbaciti p mi nemojte zamjeriti.
    Znaci iscrpljena sa. Otkad sam dosla rodit cetvrtak na petak sve skupa sam odspaval cca 5 sati iscjepkano po 20-ak min. On mi stalno povraca i kad nekom to kazem ispada da sta bih ja htjela to je dijete oni bljucaju. Ali meni nije bljucanje kad to sve zavrsi po njemu meni okolo. I ful se brinem. Jer imam osjecaj kao da ne moze to probaviti. Ne znam kako da objsnim. Tim vise sta staalno prducka i ima miris po trulim jajima. I sva sam jadna.i muka mi jega jadnog gledat i slusat kako ku se kao vraca zeludac a ne moze nista. I nema posjeta pa sam eto i sama i to mi tesko pada. Zabrinuta zbog njega. I ako sutra ne budemo isli kuci ( jos mu moraju napravit neke pretrage zbog tog osipa. Bolje da ni ne znam na sta sumnjaju pa provjeravaju) mislim da cu puknut sto fizicki sto psihicki. I strah me koliko ce pasti na kilazi. Od jucer navecer je poceo dosta jest al sta to vrijedi kad izbaci van. A ja nemam predodzbu koliko pojede a koliko izbaci

Znam kako ti je. Meni je period u bolnici bio najgori period. Koliko god da je kao lakse jer imas uvijek nekog kraj sebe meni je to bilo uzasno stresno. Kad smo dosli kuci preporodili smo se i sa dojenjem i sa svim, tako da izdrzi jos danas i sutra ako bude sve okej ste kuci :)

09. Veljača 2020. 22:05

I Anna grozno je u bolnici no izdrzi se... vidi mene, ja sam bila 6 tjedana nakon poroda u bolnici. Svaki dan isla spavati u ponoc nakon zadnjeg izdajanja, a ujutro u 5 bi me sestre budile zbog suludog mjerenja temperature i zatezanja posteljine... i kroz dan nisam imala vremena odmarati. A cimerice su obicno imale bebe kroz noc u sobi tako da ni taj period spavanja nije bio bez prekida. Dosla ssm doma iz bolnice sva umorna a onda je tek krenulo nespavanje 

• Stelle123
    09. Veljača 2020. 22:43

Grizli pa jesi li jela nesto sto nisi do sada? Ne vjerujem da bi ti se pojavilo od vec poznatih namirnica. Ako se nastavi sirit bilo bi dobro da ti to neko pogleda.
    Te promjene u ponasanju bebe neci ni komentirat, to mene stalno izludjuje. Mi imamo novi moment pocele su mu se trzat nogice kod presvlacenja i u snu. Odgovor kao i po obicaju to je normalno ako prodje. 
    A sta se tice jela, on tako kratko sise i nikad ne odbija sisu, a one mi se cine nikad praznije. A onda opet dobro napreduje. 

url=https://lilypie.com]

mrgud_zg
    09. Veljača 2020. 23:00

Mislim da je mare pitala za vrtuljak. Ja sam po preporuci nekog s foruma kupila ovaj https://www.ekupi.hr/Tiny-Love-glazbeni-vrtuljak-Take-Along-1432956.aspx, al nisam dobila ovaj nego onaj crveni sa pticicom i lisicom, al nisam reklamirala..  ovo je tu na akciji, a s obzirom kolko to kuze i kolko relativko kratko koriste, d se ne isplati nes jako skupo uzimat...

Damnarexx 🌺
    09. Veljača 2020. 23:14

Anna drzim fige da i vi sutra odete doma!
    Znam kako ti je..i ja sam u banani..bas me puca sve.
    .
    Jel zna koja kolko se ostaje radi zutice? Cirka?
    Pozutila mi je ovako na oko...pa da se pripremim unaprijed.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.