ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Grizli
    05. Veljača 2020. 14:02

Mala.le bude mi nekad kao pod pravim kutem na ramenu i opet nista samo ju skuzim da teze dise kad ju na ramenu drzim. Bas me brine to sa podrigivanjem. Jos sta je najgore kad je na ramanu ona dize glavicu s ramena, moram joj ju bas dosta cvrst drzati, jer ju digne i baci se natrag na rame imam osjecaj da ce se ozljediti tako. 

DeeDee
    05. Veljača 2020. 14:11

damnarexx

DeeDee

damnarexx

Cure, kako sterilizirate bocice/dudice?
    Ja sam neki dan svoje u loncu, al kad su se posusili bilo je bijelih mrljica po svuda🤦 divna nasa zagrebacka voda… Da kapnem malo octa?

Sterilizator, super jednostavna stvar, dobila na poklon i mislila kao ma šta će mi, ali bome je svaki dan u pogonu.. kod mene nema nikakvih flekica ali nisam ZG pa ne znam ako je do toga..

Nisam ga namjeravala kupovat, al mogla bi ga nekom narucit 🤔🤔 vjerujem da je ipak to lakse nego stalno se zajebavat sa kljucalom vodom…

Ne mogu skinuti kutiju s ormara 🙈 ali mislim da se vidi..
    Taman stane unutra bočica, izdajalica i leptirić. Staviš 70ml vode, upališ i za 15 min imaš sterilizirano sve 😊

[/url

MaRe
    05. Veljača 2020. 14:29

mom12

MaRe

Bebe štrajkaju…kad su ono najavili pun mjesec..10? 😁 Nista cure ako ste prozore oprale vrijeme da muzeve uposlite ili kazu da topla kupka isto pomaze..

Grizli ja cekam da se ocisti sam..nema puno suhog di se ljusti..malo po tabanima i rukicama…to u vodu kad ga kupam stavim malo bademovog ulja i to je to.
    I ja imam i Purelan i Babylove za bradavice…obje su mi odlicne..samo sam izbacila i grudnjak i jastucice jer mi nekako stisnu bradavice pa vidim zvijezde dok mali krene sisati…stavim ponekad jastucice na majicu ak bas curi. Sad kak je bio skok u razvoju dobro mi ih prozvakao 😔😏
    Mislim Losa da si pitala za veličinu pelena..mi smo na 1 al mi se cini da bi mogli na 2 cim potrosim pakiranja jedinice jer se patim da je namjestim oko nogu da ga ne stišće.
    Think nama kad je pupak otpao isto je imao mali granulom al je patronazna rekla da ce sacekati jos dva dana (5 dana od otpadanja) pa ako se sam ne povuče da ce ga lapizirati…na kraju se povukao :)

Meni je isto pupak malo vani ..oce se to uvuc ili see to treba popravit…posto meni ne dolazi patronazna pa je nemogu pitat…da pitam mozda pedijatricu?

Nama je rekla da ce se povuci to do kraja...posto ti ne dolazi patronazna pitaj svakako pedijatricu neka ga pogleda iako nasa ga je gledala i bez da sam ja pitala.

MaRe
    05. Veljača 2020. 14:32

Grizli

Cure kako vi rijesavate podrigivanje nakon dojenja/hranjenja? Mi muku mucimo s time, probali sve polozaje koje nam je patronazna pokazala, vise od pol sata ju znamo drzati na ramenu, al i dalje nista redovito na ramenu spava, a kad ju spustimo leci nakon par minuta se budi i bljucne. Onda se unervozi zbog toga. Ima koja kakav savjet jos kako ju nauciti da podrigne.

I mi smo se mucili s time...sad ga stavim na sredinu ali obavezno rukice dolje...skuzila sam kad su mu gore da samo dize glavu i odguruje se i nista od podrigivanja a cim ih spusti podrigne.
    I sad kako unazad par dana muku mucimo s tim bljuckanjem obavezno ga držim gore min 15 min nakon jela. Cak i kad ga polegnem sacekam da vidim reakciju...ako se krene meskoljiti odmah ga dignem nazad pa zna nekad opet podrignut.

• AnnA
    05. Veljača 2020. 14:35

Samojed tocno te razumijem. Ja vec od 37.tjedna prizeljkujem rodit. I onda neki dan kad sam imala one bolove u ledjima lagano me panika pocela hvatat. Mislim i dalje ja zelim sto prije roditi i vjerujem da je ta panika normalna.
    Damnarex moja voda ovdje je blagi uzas. Znaci puna kamenca. I kad sam u loncu prokuhavala bocice su mi bile sve bijele. Bas onako odvratne. Ali to nije slucaj sa sterilizatorom (kao sto su cure rekle). Isto tako najprije operem baby frosch deterdjentom i onda u sterilizator (cuj mene kao da vec imam bebu hahha) s time da ja nemam onaj za mikrovalnu nego grijac bocica i sterilizator u jednom. Al sve ti je to isto.
    Grizli gdje si se javila da dobijes testere od trudi kozmetike

DeeDee
    05. Veljača 2020. 14:49

miki0

DeeDee ja imam aventove od prvog dana, samo imam najmanju velicinu i doktorirala sam na njima. Ako ti iscuri mlijeka bude ti se klizalo i odljepljivalo. Ja ih nakon svakog koristenja dobro operem pod toplom vodom da se odmaste jer inace se nece zaljepiti dobro. A prije koristenka ih namocim vodom i zaljepim za suhu i cistu cicu. Ako ti je ostalo malo mlijeka sasusenog da nisi oprala poslije dojenja bude s vodom se opet razmocilo i klizalo se.
    Znaci - dobro ih operi nakon koristenja, cice dobro oorat i posusit prije koristenja, sesirice namoci i kao nategni da se napravi vakuum.

Iznimno glupo se osjećam ali samo neka ona meni sisa 🙈
    Tko mi kriv sta nisam prije pitala.. ugl. Funkcionira za sad evo 5 minuta savršeno 😁
    Ljubim te

[/url

05. Veljača 2020. 14:59

damnarexx

Cure, kako sterilizirate bocice/dudice?
    Ja sam neki dan svoje u loncu, al kad su se posusili bilo je bijelih mrljica po svuda🤦 divna nasa zagrebacka voda… Da kapnem malo octa?

Da kapni par kapljica octa i problem rijesen :-)

05. Veljača 2020. 15:02

Grizli

Cure kako vi rijesavate podrigivanje nakon dojenja/hranjenja? Mi muku mucimo s time, probali sve polozaje koje nam je patronazna pokazala, vise od pol sata ju znamo drzati na ramenu, al i dalje nista redovito na ramenu spava, a kad ju spustimo leci nakon par minuta se budi i bljucne. Onda se unervozi zbog toga. Ima koja kakav savjet jos kako ju nauciti da podrigne.

Sorry sto upadam al citam vas pa bi samo da dadem savjet mozda ti pomogne 😊 moja curka isto nije htjela podrignuti nikako a i na kraju bi samo bljuvala u mlazovoma i onda sam ju pocela mecati na trbuh nakon jela samo da podrigne i fino bi podrignula i znala je malo baciti viska al nista opasno tako da probaj tu metodu mene je spasilo ona je bila puna zraka i espumisan smo davali da bi lakse isprdila se jer ju to bas mucilo 

• Lala27
    05. Veljača 2020. 15:02

Cure, mislite li vi rađati? 😂 Neće djeca van po ovom vremenu, čekaju sunce 😄

DeeDee Mikio ti je super objasnila, tako sam i ja par puta na početku i uvijek stoje bez problema 

Grizli Ni nama ne ide podrigivanje uvijek, ali nekako mislim da i ne može svaki put, možda nije do položaja nego prosto ne može nakon svakog obroka, kao ni mi

05. Veljača 2020. 15:03

Grizli

Nama su u bolnici rekli da ne trebaju svaki puta podrignuti. Da ne budemo ludi i da ih ne nosamo po nekoliko sati. Ako misle podtignut podrignut ce za 5-10 min max. Ako ne podrignu onda ih treba stavit spavati na bok, a ne na leđa. Po mogucnosti lijevi bok jer je tamo trbuscic. Tako su nas ucile sestre na neonatologiji i fizoterapetkinja. Ja sam malog dva tjedna dolazila tamo hraniti 5× dnevno i nama su tako govorili.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.