ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Reserved123
    19. Siječanj 2020. 22:05

Samojed jako mi je zao zbog tvoje situacije. Nadam se da novi dan donosi neke kvalitetnije informacije. Pokusaj se naspavat ako je to ikako moguce i svakako javi kad doznas nesto novo

♀️1997 /AMH 15,63pmol/ TSH2,17 /PRL blago povišen
    2017-dermoid 9,2cm
    2019- 🩵 T
    2021-biokemijska
    ♂️1992/ asthenozoospermia
    Radimo na 👣 od 1/23

Lunica
    19. Siječanj 2020. 22:06

Kod mene veceras mirno glede kontrakcija. Ja nemam nikakvo iskustvo s AD pa se ne mogu nadovezati na teme... Uvijek sam isključivo dojila i nikad nista nije zapinjalo.  Dobivali bi mi po kilo mjesecno i nikad to mlijeko nisam ni kupovala niti ne znam kako se to radi😆😆 ko zna kako ce ovaj put biti... Mozda ce mi trebati vasi savjeti glede AD.
    Sutra me narucio na ctg.. Ne znam hoce li me gledati vag i hoce li raditi uzv.. Oni najviše vjeruju ctg.. A recimo meni je jednom ctg bio uredan a protoci na uzv losi... Da nije tad radila uzv ne bi znala da nesto ne stima.

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

• thinkpink1
    19. Siječanj 2020. 22:26

Reserved123

Nama isto u otpusnom pise da kod iskljucivo dojene djece ide k1d3. A dal netko zna do kad bi im to trebalo davati?

Od 8.dana života do 12.tjedna. Nakon tih 12.tjedana pedijatar propisuje samo D3.
    Mrgud provjeri si, mozda im se dogodio propust u pisanju otpusnog. Svasta ostane zabunom ne/napisano na špranci od predhodnog pacijenta🙃

Omerta
    19. Siječanj 2020. 22:29

A jel bi imalo kakvog ucinka da mi mame uzimamo te vitamine pa se kroz mlijeko izluce? 🤔 Mozda nebi bilo grceva? Il to sve dodje na isto..?

Be the change you wish to see in the world.. 💚

PetraB
    19. Siječanj 2020. 22:36

Thinkpink puno ti hvala, stvarno od srca... Ni ne poznakes me a imas toliko strpljenja za odgovor i nikada ti nije problem. Stvarno cijenim to i puno mi (a vjerujem i ostalim curkama) to znaci. Ovo za izdajanje sam i ja pomislila...da ovdje teorija "ne izdajati da se ne pocne stvarati vise mlijeka nego treba pa da dodje do mastitisa" ne vrijedi, vec bas obratno i izdajalicu imam spremnu svakako. Ponijet cu ju i u bolnicu pa ako mi dozvole krenuti vec tamo s izdajanjem. E sad... Jos jedno pitanje imam... Od ovih polozaja na slici (btw screenshotala sam ju 😚) ima li da je jedan bolji za nas s malim cickama. S oboje nisam mogla lezeci jer jednostavno nebi mogli prihvatiti dojku kako treba u tom polozaju jer je jednostavno premala...uvijek sam ih dojila tako da sjednem u turski sjed i stavim ih na jastuk polupoviseno prema dojci (kao da su mi na trbuhu, ne znam kak da objasnim) i tak su i jedan i drugi najbolje prihvatili dojku. Naravno da cu vec u bolnici biti dosadna sestrama  s tim al stvarno bi htjela uspjeti bar jedno vrijeme s dojenjem (ovo je sad moj inat nekakav, jarac, sta ces, 😅)... Vidis bas cu se raspitati ovo za Sisak za pomoc u obliku AD-a... Znam da je nama s malcem to bilo cca 900 kn mjesecno kad je presao skroz na ad (Novalac AC i AR poslije je pio 🤦🏻‍♀️) i   bilo bi lijepo izbjeci ili bar smanjiti tu stavku sada 😅😅
    Jos jednom hvala ti puno! 🤗

url=https://lilypie.com][/url

• Tonkica1
    19. Siječanj 2020. 23:15

Thinkpink hvala ti puno na odgovoru! Tako sam i mislila, provjerit cu jos s pedijatrom...
    Stvarno se krivo osjecam zbog toga sto mu toliko dajem AD 😔 Razmisljam, pa ne mogu ga izgladnjivati. Silna mi je zelja dojiti, medutim vidim da bas i ne ide. Nisam mislila da ce to biti bas tako tesko, s obzirom da je priroda u pitanju, ali kad pomislim koliko je nekim ljudima tesko uopce doci do trudnoce, ovo me isto ne bi trebalo cuditi...
    Omerta koliko sam ja shvatila, stvar i je u tome sto se kroz mm ne moze toliko izlucivati ti vitamini.. slobodno me ispravite ako grijesim

20. Siječanj 2020. 00:48

Tonkica ako izdojis 10-20 po cici toliko se vjerojatno i stvara i to nije bebi dovoljno pa normalno da moras dati i ad. Bolje to nego da je beba gladna. Ima puno onih koji tvrde da je nemoguce ne imat dovolj o mlijeka no to je glupost. Sve smo razlicite.

Lunica
    20. Siječanj 2020. 04:03

LoSa84

Tonkica ako izdojis 10-20 po cici toliko se vjerojatno i stvara i to nije bebi dovoljno pa normalno da moras dati i ad. Bolje to nego da je beba gladna. Ima puno onih koji tvrde da je nemoguce ne imat dovolj o mlijeka no to je glupost. Sve smo razlicite.

Kad san isla na grupu za potporu dojenju demantirali su ovu tezu koliko izdojis toliko imas. Nsime, izdajalica ne moze izvuci ni 40posto onog sto beba izvuce tako da se racuna da beba jos vise od duplo izvuce mlijeka. Cak je to i dokazano vaganjem. A ta predavacica kaze kako ona niksd nije mogla izvuci jedva 25ml a da je beba puno vise papala jee bi ju vagala nakon dojenja i odlicno je dobivala na kilazi...

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

Točkica37
    20. Siječanj 2020. 05:29

Lunica

LoSa84

Kad san isla na grupu za potporu dojenju demantirali su ovu tezu koliko izdojis toliko imas. Nsime, izdajalica ne moze izvuci ni 40posto onog sto beba izvuce tako da se racuna da beba jos vise od duplo izvuce mlijeka. Cak je to i dokazano vaganjem. A ta predavacica kaze kako ona niksd nije mogla izvuci jedva 25ml a da je beba puno vise papala jee bi ju vagala nakon dojenja i odlicno je dobivala na kilazi…

Potpisujem.

11.10.2010 A ♡
    17.01.2013 I ♡

20. Siječanj 2020. 06:45

Točkica37

Lunica

LoSa84

Kad san isla na grupu za potporu dojenju demantirali su ovu tezu koliko izdojis toliko imas. Nsime, izdajalica ne moze izvuci ni 40posto onog sto beba izvuce tako da se racuna da beba jos vise od duplo izvuce mlijeka. Cak je to i dokazano vaganjem. A ta predavacica kaze kako ona niksd nije mogla izvuci jedva 25ml a da je beba puno vise papala jee bi ju vagala nakon dojenja i odlicno je dobivala na kilazi…

Potpisujem.

E znam da su to teorije no ja sam na svoje oci vidjela ds ne stoje :-) Inace znam jednu curu koja vodi te grupe za potporu i njeno je dijete kao samo dojeno... no znam da navecer daje ad. Tako da jedno su price drugo je praksa... Svakako se treba truditi dojiti 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.