samojed informacije o zdravlju tvog djeteta se prikupljaju od lijecnika a ne na forumu. Samo oni znaju kakvo je stanje. To ti govorim iz vlastitog iskustva jer sam vidjela kako su znale zavrsiti zene koje nisu slusale doktore nego citale po netu stvari koje im nisu bile razumljive. Vjeruj doktorima i kod njih se raspituj, ne googlaj.
I nemoj puno sestre ispitivati, meni su u 80 % slucajeva rekle glupost. A i one ne smiju davat medicinske informacije.
Samojed, zar ne bude neka vizita svako jutro? Tada imas priliku sve cuti i pitati. Nije mi jasno da je proslo toliko vremena, a da ne znas o cemu je rijec. Ja bih ako treba ustala i otisla u dvoranu dezurnog lijecnika i trazila razgovor. Svakako su tamo svi tvoji nalazi...
Hvala Ti živote, srce mi se smije😊
Slozila bi se samo s ovim za sestre sa Losom. Nemam iskustva u roddilistu, al znam kako je opcenito sa sestrama, one bi htjele nekad i pomoc i umirit nas, al cesto kazu nešto nesmotreno ili djelomicno i onda smo jos vise u panici. Mene je tako sestra dezinformirala za gestacijski dijabetes, a da ne kazem kod nekih tezih dijagnoza sta sam imala iskustva sa sestrom. To me naucilo da pitam samo dr koji nekog vodi cak ni dezurnog ili nekog koji se prvi pojavi. Ne znam za bebu sto i kako i zasto to planiraju, al ja mislim da bi doktoru krv na slamku popila dok mi ne objasni, a ne tako usput nesto natukne. Ludilo skroz!
Zenske jel imala koja gusci bijeli iscjedak ovako pred porod? Danas primjecujem da ga imam cijeli dan do sad ga nije bilo, pa me malo frkica da nisam sad jos kakvu candidu navukla. Iako nema peckanja, svrbezi, nelagode niste. Nije zelatinozno, ni kao smrkalj sto ste opisivale da je sluzni, bas skroz bijelo i mlijecno.
Cure ja pokušavam koliko mogu izvući inf od doktora nije da ja tražim podatke i dijagnoze sa foruma to mi je zadnje što bi činila već eto pitam i vas za mišljenje jer mislim da sam tu 9 mjeseci i sve smo uvijek pitale i za savjet i mišljenje i sve problem je što je juce subota a danas nedjelja cjeli dan tacnije 24sata je jedna doktorica i u sali i na odjelu teško ih je uhvatit sad za sad je to sve što sam saznala ali eto hvala vam na odgovorima i izvinjava se ako je kome zasmetalo što sam pitala al et
Ma Samojed nemoj to tako shvatiti. Ne pricam za druge al ja te osobno pokusavam ohrabriti da ne bude tvoj problem sta je tamo jedna doktorica za vikend,ako ti je to već tako "izbacila" usput ima i da pojasni. Di ces gore nego baciti u stres trudnu zenu pred porod... naravno da svi sve mogu pitati ali za tvoje dobro bolje da na jednom mjestu dobijes prave informacije nego da od nas cujes poluinformacije (ako ih koja ima,ja nikad cula) pa si slozis najgori scenarij u glavi,jer barem sam ja takva.
Slozila bi se samo s ovim za sestre sa Losom. Nemam iskustva u roddilistu, al znam kako je opcenito sa sestrama, one bi htjele nekad i pomoc i umirit nas, al cesto kazu nešto nesmotreno ili djelomicno i onda smo jos vise u panici. Mene je tako sestra dezinformirala za gestacijski dijabetes, a da ne kazem kod nekih tezih dijagnoza sta sam imala iskustva sa sestrom. To me naucilo da pitam samo dr koji nekog vodi cak ni dezurnog ili nekog koji se prvi pojavi. Ne znam za bebu sto i kako i zasto to planiraju, al ja mislim da bi doktoru krv na slamku popila dok mi ne objasni, a ne tako usput nesto natukne. Ludilo skroz!
Zenske jel imala koja gusci bijeli iscjedak ovako pred porod? Danas primjecujem da ga imam cijeli dan do sad ga nije bilo, pa me malo frkica da nisam sad jos kakvu candidu navukla. Iako nema peckanja, svrbezi, nelagode niste. Nije zelatinozno, ni kao smrkalj sto ste opisivale da je sluzni, bas skroz bijelo i mlijecno.
Meni je u petak bilo nešto šmrkljavo želatinasto žuto šta mislim da je početak sluznog, a od onda mi je konstantno guusti žuto bijeli iscjedak tako da ja mislim da je to nekakva lagana priprema.. ne vjerujem da su ti to gljivice
[/url
Cure ja pokušavam koliko mogu izvući inf od doktora nije da ja tražim podatke i dijagnoze sa foruma to mi je zadnje što bi činila već eto pitam i vas za mišljenje jer mislim da sam tu 9 mjeseci i sve smo uvijek pitale i za savjet i mišljenje i sve problem je što je juce subota a danas nedjelja cjeli dan tacnije 24sata je jedna doktorica i u sali i na odjelu teško ih je uhvatit sad za sad je to sve što sam saznala ali eto hvala vam na odgovorima i izvinjava se ako je kome zasmetalo što sam pitala al et
Mislim da nitko nije mislio ništa loše nego je fascinantno kako ti doktorica to nonšalantno kaže bez ikakvog objašnjenja i ti se moraš mučit bez ikakvih konkretnih informacija, uuuužas. Držim fige da ti čim prije netko objasni i da sve bude ok 🤞
[/url
Ajme samojed bas mi je zao procitat kako su te uplasili. Mislim da si skroz krivo shvatila cure, naravno da smijes sve pitat na forumu, ali nitko od nas ne moze znat koja je situacija. Nego ti dajemo podrsku da pitas doktore i zoves muza i trazis pojasnjenje! Najgore je dobit neku polu informaciju i onda istrazivat. Drzim ti fige da nije ipak nista 🤞
Vjerujem da Samojed nije trazila dugo misljenje ni na forumu ni na googlu, jednostavno se zena nije snasla i ostala je u šoku u trenutku kad joj je dr.iznijela svoje misljenje pa je htjela cuti ukoliko netko zna o cemu se radi jer joj ista ocito nije rekla ni najosnovnije, kao da je rekla onako usput. Bodrile smo sve međusobno, zasto ne bi i tebe. Ta dr., ono sto kaze Lavica ne moze stresirati trudnicu i podvit rep te postavljat dijagnoze nasumce, koliko god one bile bezazlene jer dijete treba prije svega pregledati i napraviti dijagnosticke pretrage, a ugradnja stenta nije bezazlena jer se radi operativni zahvat u općoj anesteziji. Ono sto bi ti savjetovala, koliko god toj dežurnoj dr.bilo tesko ili neimala vremena jer je "sama", imas pravo traziti objasnjenje od nje. Uostalom, imas pravo i na drugo misljenje, ne slazu se svi lijecnici u istim situacijama sa istim odlukama. Ima iskusnijih i manje iskusnijih lijecnika, tako i sestara i svog medicinskog osoblja. Ne daj se da te otpili jer se radi o tvojem djetetu. Samo hrabro i probaj se smiriti prije razgovora s njom, neka bude i muz prisutan, ako treba prije zapisite si pitanja jer u takvim situacijama zaboravimo najbitnije pitati. Sretno i drzi nam se! I svakako javljaj daljnji razvoj situacije.❤
Sortiraj odgovore
Najstariji