ZIMSKE BEBE 2019./2020. ❤ 2 dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MaRe
    04. Siječanj 2020. 17:42

Samojed preslatko je i imamo isti krevetic samo smo mi baldahin stavili na desno jer na sredinu nismo kasnije kad je stigao mogli dohvatiti zbog zida 😁
    Annika smirilo se sada tako da možda i docekam jos koji dan 😁 vidjet ćemo. Al ja sam spremna..kosa oprana,frizura i noge rijeseno i torbe su kraj vrata u hodniku. I ja bi voljela do ponedjeljka da me uhvati jer se nekak hrabrije osjecam dok je dragi doma nego kad radi pa sam sama.

04. Siječanj 2020. 17:50

Pozdrav sa proljetnih, malo škicnem što se i tu događa da se malo pripremim pa vidim da vas je dosta ranije rodilo pa evo za informaciju:
    Također, rodiljni dopust se uslijed ranijeg rođenja djeteta, u skladu s ocjenom nadležnog tijela HZZO-a, donijete nakon provedenog stručno-medicinskog vještačenja na osnovi medicinske dokumentacije, a temeljem rješenja u upravnom postupku, može produžiti za onoliko dana koliko je dijete ranije rođeno.
    Znači prvih 6 mjeseci mozete produziti za onoliko dana koliko ste ranije rodili i to treba podnesti zahtjev kad bebe budu imale oko 4 mj(moze i prije,ali mislim da nema potrebe)jer im treba malo duze dok napišu rješenje. Naravno sad koja je rodila nekolka dana ranije nema smisla ic to ispunjavati, ali koja je rodila nekolika tjedna ranije puno znaci jos koji tjedan duze ostati sa bebicom kod kuce, a i placeno je. Eto nadam se da ce nekome biti od koristi informacija 😊

04. Siječanj 2020. 18:18

Ovo o produljenju porodiljnog ja svakako moram srediti jer ja onih 45 dana prije nisam uopce koristila, rodila sam 70 dana prije termina 
    Sta se cijepiva tice, po rasporedu se cijepe sa 2 mjeseca te tada svi idemo na sistematski te pedijatar vidi dal je sve ok i onda cijepi. Obavezna cijepiva su za sve ista i ona su besplatna. Nadoplatiti se mogu dodatna cijepiva koja bebu stite od jos nekih dodatnih bolesti. Nije to nikakvo kvalitetnije cijepivo vec dodatno. U nekim slucajevima su besplatna (npr. nedonosce i sl.). Najbolje se o svemu raspitati kod pedijatra da sad ovdje ne lamantiramo pogresno.
    Sto se hroptanja tice, ono moze biti i zbog nedovoljno razvijenog disnog sustava sto je cesto kod malih beba i bezazleno je, nema veze sa zastopanim nosicem. Ako se cisti nosic aparaticem mogu se staviti 1 do 2 kapljice da ne bi bebi uslo u pluca. Ne vise.

Dalindas
    04. Siječanj 2020. 18:18

Samojed ,divno ti je sve :)
    Lorena ,sretno 🤞🏻
    Cure ,da li se vama trbuh spustio pred porod ? 

Lorena94
    04. Siječanj 2020. 19:22

Pozdrav ženice, ja sam prošla pakao u rađaoni, tako što ne želim nikome. 3 sata su me mučile, ja se nisam otvarala a one spakovale u rađaonu. Molila da me porode na caraki nisu htjele zvat dr, dragi je oko 16 h uletio na odjel i napravio cijelu frku i strku, onda su mi kao u sat vremena pomogle, stigao nam je Tin, 3180 g, 49 cm dugačak. Ja sam ubijena, sve me boli, strašno krvarim.. 

Damnarexx 🌺
    04. Siječanj 2020. 19:31

Lorena94

Pozdrav ženice, ja sam prošla pakao u rađaoni, tako što ne želim nikome. 3 sata su me mučile, ja se nisam otvarala a one spakovale u rađaonu. Molila da me porode na caraki nisu htjele zvat dr, dragi je oko 16 h uletio na odjel i napravio cijelu frku i strku, onda su mi kao u sat vremena pomogle, stigao nam je Tin, 3180 g, 49 cm dugačak. Ja sam ubijena, sve me boli, strašno krvarim..

Ajme meni🥺🥺 jesi trazila/dobila epiduralnu?
    Ajde glavno da je sve proslo. Čestitkee na Tinu 💟👶🏻

Macutica
    04. Siječanj 2020. 19:32

Lorena94

Cestitke na bebacu, zao mi je da si se tako napatila i zelim ti brz oporavak i zaborav na sve lose, uzivaj sa svojim deckicem 🤗

Lorena94
    04. Siječanj 2020. 19:36

Tražila al nemaju anesteziologa tak da su me patile, ja se užasno  osjećam, jedino bebač me raaplakao kad su mi ga dale na prsa, toliko je plakao kad sam rodila, stavile ga kod mene i odma prsstao plakati

Grizli
    04. Siječanj 2020. 19:41

Lorena cestitam! Zao mi je da si imala lose iskustvo! Sretno i brz oporvak. Jako krvarenje koliko su cure rekle je donekle i ocekivano, al nadam se da ce uskoro se smanjiti pa da se mozes mazuljati sa malcem. Jesi pitala nesto za bolove sada?
    Mellorine hvala za info dobro dodje svaka. Samo da dodam ako je beba rodjena od 37 tt onda bas i ne uvazavaju, jer se smatra da je onda rodjena u terminu. Sve prije 37tt moze se podnjet Zahtjev i obicno uvaze.
    Dalindas meni se spustio ima sigurno 2 tjedna, mislim da je to kad se beba spusti u zdjelicu, nekima znak pripreme za porod, a nekima se dogodi jednostavan ranije da se spusti.
    Samojed bas slatko si namjestila! 

skoljka
    04. Siječanj 2020. 19:42

Lorena94

Tražila al nemaju anesteziologa tak da su me patile, ja se užasno osjećam, jedino bebač me raaplakao kad su mi ga dale na prsa, toliko je plakao kad sam rodila, stavile ga kod mene i odma prsstao plakati

Cestitke od 💝, svaka cast na hrabrom porodu 👍🏻
    Jel mozes napisat koja je to bolnica. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.